Det spirer!

God morgen!

Min start på dagen:Ninja Turtle på tur! Haha.

45 minutters powerwalk- verdens beste start på dagen.

 

 

vår+sol+oslo=lykke

 

Alt spirer om dagen og det er fantastisk. Til og med i kjøleskapet og i lunsjboksen min spirer det- se her:


 

Har dere smakt spirer- eller har dere prøvd det i matlagingen? Jeg har ikke brukt det så mye, nettopp fordi det ikke har vært tilgjengelig nok i butikkene. Jeg har kjøpt alfaalfaspirer en sjelden gang for å spice opp maten og for å få en ekstra vitamin og mineral-boost. Nå har det kommet flere varianter i utvalgte supermarkeder og jeg har (som dere ser) fylt opp kjøleskapet. Det er utrolig godt, og det er fare for at jeg blir hektet. Leser man på varedeklarasjonen er det vel ikke akkurat det verste å få dilla på :-P

De er økologiske, kalorifattige og inneholder masse nyttige vitaminer og mineraler. Har man problemer med å få i seg nok grønnsaker er dette en god løsning.

 

1gram spirer tilsvarer f.eks 50gram brokkoli (!)

Spirene finnes i ulike varianter og velger man brokkolispirer og sammenligner med en ferdigvokst brokkoli, inneholder brokkolispirer 20 til 50 ganger mer av virekstoffet sulforaphane, som beskytter cellene i kroppen mot å utvikle kreft. Vi snakker Superspirer!Jeg snakket med gutta bak produktene, som nå leverer spirer til butikkene og han kunne tipse om at redikkspirer (som har en kraftig og sterk smak) er et supert tilbehør til f.eks sushi og at det kan erstattes eller brukes i tillegg til wasabi. Gjett om jeg skal teste ut det.

Foreløpig har jeg smakt reddikspirer, solsikkespirer, kløverspirer og brokkolispirer. Nam!

 

Er du interessert i mer info om produktene og produksjonen så kan du lese mer på superspirer.no- eller løp til nærmeste Ultra, Centa eller Jacobs som har tatt inn disse i sitt varesortiment. Koster rundt tjue spenn for førti gram smakfull sunnhet ;)

 

Tip of the Day!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

Lena Ludvigsen -

24.04.2013 kl.12:17

Blir og i knallhumør av godt vær! Ha en fantastisk dag:-D

Lovelyliller.com

24.04.2013 kl.20:59

har ikke kommet over spirene i butikken enda

Fitness Vibeke

02.05.2013 kl.08:29

Ikke spirer i butikkene hos oss :( ENDA (forhåpentligvis snarere enn snarest!)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits