Formen

Prosjektet

Hallo kjære bloggvenner!

 

Står det bra til? Hvordan går det med treningen?

 

Prosjektet #24daystogetshredded går snart mot slutten. Dere kan få alle oppdateringer på instagramprofilen min @stinean85. Til dere som ikke følger med der så skal dere få en oppsummering her.

 

Treningen har bestått av styrketrening kombinert med kondisjonsbasert trening- som rask gange og intervaller. I løpet av disse ukene har jeg hatt god effekt av å trappe opp styrketreningen og kutte ned på cardio, og da spesielt langkjøring.

Smart og effektiv trening har vært stikkord i denne perioden.Kostholdet har bestått av de samme matvarene som jeg ellers pleier å spise, men jeg har gjort noen justeringer her og der. Det er stor variasjon måltidshyppigheten og ingrediensene jeg bruker. Her er et eksempel:

 

Måltid 1: stekt egg, karbonadedeig, avokado, nøtter og et lass med varme grønnsaker

Dette måltidet kan faktisk holde meg mett i opptil 6 timer (!)

Måltid 2: kylling eller skinke med varme grønnsaker og ost

Som avslutning nyter jeg en double 0% med en frukt og en ss peanøttsmør

 

Måltid 3: biff/laks eller karbonadedeig med varme grønnsaker, potet/søtpotet eller ris/riskaker.

 

Måltid 4: mager kesam med bær, vanilje, 1 frukt og peanøttsmør


Resultatene hittil..

Det er begrenset hva man kan få til på tjuefire dager så fremgangen har derfor ikke vært enorm. Når det er sagt så har jeg ikke målt fettprosent eller brukt målebånd i perioden. Jeg har derfor ingen konkrete tall å forholde meg til annet enn tallet på badevekta. Badevekta forteller ingenting om kroppsammensetningen så jeg har heller benyttet meg av speilet og formbilder som verktøy for å måle fremgangen. Jeg ser at det har skjedd forandringer i kroppsammensetningen- kroppen har respondert bra på opplegget. Med gode resultater på få dager er prosjektet kvalitetssikret. Hard work pays off, det skal være sikkert :)

Målet videre er i første omgang å opprettholde den berømte HåK (helårskroppen) slik jeg pleier. Hvor veien går videre er fortsatt litt usikkert. Jeg snuser fortsatt på å delta i en konkurranse til høsten, men det blir først etter ferien at jeg kommer til å ta et endelig valg i forhold til dette. Det jobbes uansett med x-formen om dagen ;)Eat for abs!

 

 
Siste fleks!

Hei!

 

Det nærmer seg slutten på bulken og det er på tide å ta et steg videre. I dag har jeg vært på 'formsjekk' med TTP hvor formen ble dokumentert med bilder. Jeg legger også ut noen bilder jeg har tatt selv i forbindelse med bulkens avslutning. Jeg har endelig fått veid meg, målt cm og fettprosent. Resultatet er en kropp som er nesten 20 cm større totalt og jeg veier ca. 6 kg mer enn i januar. Etter et heftig matinntak har magen kun vært flat tidlig på morgenen- haha. Maten og treningen har virkelig gitt resultater. Jeg er fornøyd (selv om buksene strammer litt ekstra) ;-)

Var forresten på utkikk etter nye bukser i dag, men det er ikke så lett når buksene er for store i livet og for trange rundt låra. Isj..


Nytt trenings- og kostholdsprogram venter på meg og gjelder ca. fra 1 april, eller litt før (vi får se hva helgen har å tilby først) hihi!

Uansett, jeg har lagt mange harde treningsøkter bak meg og flere skal det bli :D Jeg er motivert til tusen og gleder meg til fortsettelsen. Dere kommer helt sikkert til å se flere trøtte tryner og harryfleksing i tiden som kommer. hehe. Dere slipper ikke unna, stakkars ;)

En liten oppsummering i bilder:
Resultatet av 3 mnd på bulk 29.03.2012:

 

Ha en fin kveld videre.
Vi blogges :)

Fremgangsrapport

Hei, hei!


Endelig er det helg, og jeg kan til nå telle 11 (!) treningsøkter denne uken. Fytti.., for et energinivå!! Fra mine tidligere to-tre økter i uken så tar jo dette helt av. Rutiner, disiplin, motivasjon og humør er på plass og fremgangen blir stadig bedre. Maten jeg spiser er perfekt i forhold til treningsmengden og jeg føler meg virkelig anabol (i ordets naturlige betydning). Så nå kan resultatene og musklene bare komme ;-D

Fremgang i styrke på gymmet kan lett måles i kilo og reps. Den estetiske og kroppslige fremgangen er målt i cm, vekt og fotodokumentasjon. Hva som er fett og hva som er muskler er vanskelig å måle. Fettprosentmålinger mangler fordi jeg ikke finner igjen klypa mi. Jeg har bestilt en ny og når den kommer skal det måles slik at jeg kan sammenligne tallene fra fettkaliperen med kroppsvekten. Det blir spennende å se.

Fra neste uke blir det en liten endring i treningsplanen og jeg kommer til å legge inn noen nye øvelser for rygg.Jeg har det travelt så dette ble en kort oppdatering fra meg. Jeg vil ønske dere en fin lørdag og en riktig god helg. Jeg håper vi blogges igjen allerede i morgen.

<3Mandag, tirsdag og onsdag

 

Hei, hei

 

Beklager at jeg har vært fraværende de siste dagene. Jeg har som vanlig mye å gjøre og de siste dagene har jeg (som dere kan se) prioritert en oppgradering av designet på bloggen. Det har ikke vært noen enkelt oppgave da jeg i utgangspunktet har null peiling på html-koder, stilsett og design. Jeg har benyttet mange timer til å lese meg frem til litt kunnskap, og det tar sin tid. Vips så forsvant 10 timer på et blunk foran skjermen. Det er helt utrolig hvor mye tid det faktisk kan gå med til å knote.. Men, jeg tror det begynner å ta form nå. Noen detaljer gjenstår, så får vi se hvordan det blir til slutt. :)
Jeg har forresten samlet på noen av kommentarene deres hvor det er spørsmål angående trenings- og kostholdsopplegget mitt. Disse tenkte jeg å svare på i neste innlegg hvor jeg presenterer kostholdsoppsettet mitt for dere.


Dagens pannekake :D


Treningen går helt strålende om dagen og jeg har mye å gi på hver eneste økt. Det kan jeg nok takke det herlige kalorioverskuddet for. Jeg føler meg som en maskin og har (endelig) fått innarbeidet noen gode rutiner. Dessuten klarte jeg å løpe mine første intervaller siden kneskaden i november/desember. LYKKE. Jeg fryktet at jeg aldri mer kunne trene noen form for kardio igjen, men etter lang tid med hvile så ser det faktisk lovende ut. Jeg velger å ta det rolig nå altså, slik at jeg ikke dummer meg ut igjen. 4X4 intervaller sto på planen i dag også, men med kun tre timer på øyet i natt blir det ikke aktuelt og de utsettes derfor lett til i morgen. Jeg har ikke 'skulket' styrketreningen og i dag var det magen som fikk svi.

Trening hittil denne uken:
Mandag: Bein, rumpe, lår + 4x4 intervaller
Tirsdag: Overkropp
Onsdag: Mage


Er det noen av dere som har prøvd denne ? :

Vitamin D i flytende form.
Med disse dråpene skal altså booste det såkalte solskinnsvitaminet som er viktig for muskler, skjelett og immunforsvar.


Ha en strålende dag :D

 
Matpakkemorgen og form

God morgen!

Det er en travel morgen, men jeg vil  være flink- så her kommer en liten oppdatering på matfronten + 'bulke'-formen.

 

....duger helten ikke!
Ha en fin dag :)

Spørsmål om treningen min

Hei på dere!

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg trener og hva jeg spiser i løpet av en dag, en uke eller en måned. Faktum er at jeg ikke har hatt noe spesielt opplegg på trening eller kostholdsfronten på over et år. Det siste året har jeg viet til vedlikeholdstrening uten noe spesielt mål for øyet. Når det er sagt så har jeg allikevel jobbet med å utvikle min egen treningsfilosofi kombinert med et passende kostholds-konsept. Dette er kun teori basert på egne erfaringer og jeg har ikke testet det i praksis enda selv om livsstilen jeg lever nå er basert på prinsippene fra konseptet.

Starten på 2012 har vært fantastisk selv om treningen etter jul har ikke vært noe særlig å skryte av. Antall økter på SATS kan telles på en hånd. Kneet krangler fortsatt og med en ellers stressende hverdag har skole og jobb vært første prioritet.
Fornuftig synes jeg, men fra nå blir det derimot forandring. Det er på tide med fokus. Jeg har mange store og små planer for 2012 og det er på tide å ta fatt på målene dersom drømmene skal gå i oppfyllelse. Første steg er å få oversikt over treningen og kostholdet for å forbedre mine svakheter i fysikk og form. Så nå skal det planlegges,gjennomføres, logges og dokumenteres underveis.. Jeg gleder meg over alt jeg har i vente og kjører på :D

Jeg har plaget dere med en god del formbilder her på bloggen, men jeg har aldri lagt ut bilder fra selve treningen.
Det gjør jeg nå.. Pluss noen flotte bilder fra 'julebordet' med jobben. Enjoy!


..og mye god mat!

Gleder meg til en ny uke allerede :D

Uken som gikk

Hei, hei

Håper dere har hatt en fin helg alle sammen?
Jeg har jobbet mye og trent litt lite denne uken. Jeg har fått til noen økter men ting henger ikke helt på greip i forhold til treningsrutiner enda. Jeg venter fortsatt på å komme skikkelig i gang med hverdagens struktur og rutiner. Treningen er heldigvis en del av min livsstil så jeg tar det som det kommer og stresser ikke nevneverdig av den grunn.

Januarhelvete herjer i media og ikke minst i mange blogger om dagen. Ja, min er også preget av nyttårforsetter og målsettinger, til en forandring uteble panikken denne gangen. Jeg savner den ikke for å si det sånn..

Hvordan står det så til med livsstilen?
Mener du at treningen din og måten du spiser på tilhører det du kaller en sunn livsstil?
Kjenner du kroppen din og vet hva som fungerer for deg men allikevel stresser over at du gikk opp noen kilo i julen? Da vil jeg anbefale følgende-  ta konsekvensene, stopp klagingen og hold munn.
Vær et godt forbilde. Ingen av oss er feilfrie og et godt forbilde vil alltid ha sterke og svake sider. Å vise flere sider av seg selv er heller med på å styrke troverdigheten. Dersom du mener at din sunne livsstil er et faktum skulle det i utgangspunktet ikke vært nødvendig eller normalt med overspising kombinert med diverse faster, ulike dietter og opplegg uke etter uke i etterkant.
Er det slik man skal leve- og skal det fortsette slik livet ut? Det høres for meg ut som et pes av et mareritt.  Jeg vet heldigvis bedre. Skulke treningen og lure seg selv, overspising for deretter faste eller følge diverse dietter er ikke løsningen. Disse påfunnene er kortvarige, nedpsykende og fører ofte til et indre kaos som også kan kalles dårlig samvittighet. De som har opplevd dårlig samvittighet vet at dette er en grusom følelse. Ofte gir følelsen mer av det samme og det blir vanskeligere å komme ut av den negative spiralen. Det beste du kan gjøre mot deg er å lytte til kroppen og ta en beslutning som gir deg god samvittighet. Føles det riktig å stå over en treningsøkt eller spise en sjokoladebit? Er svaret ja- gjør det med god samvittighet og fortsett som før.

Med trening som en del av livet, lå jeg ikke på latsiden selv om det var jul og ferie. Jeg trente både styrke og kondisjon. Riktignok ikke hver eneste dag- men jeg trente. Selvfølgelig koste jeg meg med masse god mat, godis og alkohol i julen slik de fleste gjør når det er høytid. Med god samvittighet. Allikevel ble formen noe 'softere' og vekten viser kanskje et par kilo ekstra nå. Jeg er ikke sjokkert. Dette er helt normalt da jeg har trent litt mindre og spist litt mer eller annerledes enn jeg vanligvis gjør. Hva så, egentlig? Fortsatt ingen panikk her.. Burde jeg få det? Fortsetter jeg livsstilen som før vet jeg at så snart hverdagen er tilbake så vil formen være på plass omtrent like kjapt.

Noen av dere lurte på hvordan jeg skal klare å holde den formen jeg har nå..

Kort kan jeg fortelle hva jeg gjør for å holde formen; jeg har funnet en balanse som passer for meg.

- jeg kommer meg på trening og trener styrke kombinert med kondisjon.

- jeg er fokusert, trener hardt, målbevisst og kontinuerlig.

- jeg prøver å være aktiv ellers i løpet av dagen. Går i stedet for å ta buss, trikk osv.

- jeg vet hva som fungerer for meg og min kropp allikevel er sunn fornuft er det verktøyet jeg bruker mest.

- jeg spiser ren og sunn mat hver dag men koser meg ekstra på f.eks lørdager.

- jeg passer på å spise nok mat i forhold til den treningsmengden jeg har slik at jeg unngår overspising og sug etter søtsaker og annen usunn mat.

- er jeg sliten tar jeg fri fra treningen med god samvittighet og fortsetter som før.

- jeg prøver å få nok søvn (dette er min største utfordring som jeg stadig jobber med å forbedre).

-  når jeg tenker positive tanker så blir hverdagen mye lettere.

- jeg prøver å ha god samvittighet for alle valg jeg tar.

- jeg bryr meg ikke om vekten eller formen skulle vise et par kilo opp eller ned. Kroppen er stadig i endring og kan se ulik ut fra en dag til en annen. Om magen ikke har sixpack en dag så er den fortsatt flat- og det kan jeg da virkelig takle.

- jeg lar meg ikke påvirke av alle andres bekymringer om kropp og form. Spesielt ikke fra andres blogger som ofte gjør meg forvirret og sliten i lengden. Jeg har lært meg til å fokusere på min egen livsstil og egne mål.

- jeg tenker enkelt, detaljer betyr faktisk ingenting i den store sammenhengen.
 

I går var en grå dag, med god samvittighet..
Jeg sov (for) lenge, tok meg treningsfri, var sosial, joggedressen var på omtrent hele dagen, jeg koste meg og spiste bra mat.Nå er det ny uke og ny motivasjon :D

Ønsker alle en flott uke!

Snipp, snapp, snute- så var totusenogelleve (endelig) ute..

 

01.01.2012- nytt år, nye muligheter. Har dere hatt en god start på det nye året ?
Til nyttårsfeiringen unnet jeg meg en skikkelig fest. Jeg har nå endelig lagt et tungt 2011 bak meg. Jeg har takket for det gamle og ser frem til å omfavne 2012- og ta det med storm :D
Selv har jeg ikke gjort særlig mye fornuftig i dag og den første dagen i 2012 er snart over allerede.. Mulig det er en dårlig start å våkne bakfull med mindre enn tre timers søvn på øyet. Heldigvis er det fortsatt igjen hele 365 dager av året- så mitt eventyr starter 02.01.2012
365 dager, dere! Det er mange det..

Det ble ikke veldig mange bilder fra feiringen i går, men jeg gir dere siste flex fra 2011 og skåler for dere, mine fantastiske lesere. Dere fortjener en ekstra stor takk. Håper dere hadde en like fin feiring som meg.Hold ut, dette er de siste fleksebildene fra 2011- lover ! ;) Har dere satt dere noen nyttårsforsetter? Det har nemlig jeg denne gangen. Nøye planlagt og notert allerede tidlig i desember. Disse venter svart på hvitt når jeg åpner almanakken min i morgen tidlig. Jeg ønsker uke 1 velkommen.

Året som gikk: en formbilde-kavalkade

 

Ni dager igjen av året betyr at det er tid for en kavalkade igjen.
2012 venter på meg. Dette skal bli mitt år. Gud, som jeg gleder meg!! Jeg er virkelig glad 2011 snart er forbi. Mye har skjedd dette året og som en oppsummering burde jeg hatt med høydepunktene. Jeg kjenner jeg blir svært sentimental når jeg tenker tilbake.. Mange hendelser gjør fortsatt vondt i hjertet og jeg synes ikke 2011 er så mye å skryte av. Derfor velger jeg å fokusere på hva denne bloggen egentlig handler om- trening, form og farge! Som et tilbakeblikk, slår jeg til med all slags type fleksing og formbilder fra treningsåret totusenogelleve. Noen svette, veldig mange trøtte, noen uklare, med klær, med mindre klær, godt lys, dårlig lys- alle i ulike vinkler og poseringer.

Da gjenstår det bare å ønske alle et godt nytt treningsår. I 2012 går vi for gull!

Håper dere vil følge meg videre i det nye året som kommer :)

Ukens treningsplan

Hallo !

I går kveld jobbet jeg med en ny treningsplan. Nå har jeg suset rundt i det samme sporet i snart to år. Jeg har kommet frem til at jeg trenger en skikkelig forandring. Det vil bli store endringer, andre prioriteringer og nye mål skal oppnås. Jeg ble ikke helt ferdig så planen dere ser under er ikke en del av denne forandringen.Gårsdagens treningsøkt ble styrke på bein/rumpe og 40 minutter rask gange/jogg på mølla.

 

Håper alle får en fin dag <3

 Formen, igjen..

Neida ikke dagenderpå-søndagsformen.. Hehe, selv om den også kunne trengt en oppdatering. Den hvite uka jeg hadde bestemt meg for var hvit frem til lørdagskvelden et sted mellom kl 22.00-22.30

Riktignok fortsatte kvelden hvitt altså- i glasset ;-P
Det var siste mulighet for en jentekveld før eksamen og juletider så da jeg ble overtalt til å være sosial med noen glass hvitvin attåt ;)
Jeg har vært skikkelig forkjølet denne uken og formen har ikke vært på topp. Vin inneholder en god del antioksidanter har jeg hørt så.. *kremt*. Noe godt har den gjort for kroppen -for jeg føler meg faktisk bittelitt bedre i dag. Da satser jeg på en snørrfri uke fra i morgen slik at jeg kan gi bånn gass på trening igjen.

I kombinasjon med...Balanse- det magiske ordet, og jeg liker det :)

Forresten så starter jeg med en ny treningsplan fra neste uke. Gleder meg veldig til litt forandring i hvordan jeg løfter på vektene. Det finnes jo utallige muligheter og kombinasjoner å velge mellom vet dere.
For noen uker siden fikk jeg et tilbud fra Silje Mariela angående et prøveprosjekt om 'å komme i form på 4 uker'. Det hadde kommet til å bli utrolig gøy og spennende, men jeg bestemte meg for å takke nei. Noen vil kanskje si at det var dumt. Mulig det heller blir en annen gang.. Vi får se. Jaja, forandring i treningen blir det uansett. Jeg pusler på med mitt så lenge..

Nyt de siste timene av denne søndagen, folkens. Vi blogges til en ny sprek uke!

Siden sist..

Hei, hei!

Dette må være den store takkebloggen.. Dere er jo helt fantstiske på å gi tilbakemeldinger og kommentarer. Nok en gang: TUSEN TAKK :) Dere er virkelig motivasjon for meg!
Siden sist har det skjedd veldig mye. Stine har mange baller i lufta og er på grensen til stressa. Foreløpig går det ikke mer enn sånn akkurat med det jeg skal gjøre. Bloggen derimot får lide av dette. Noen av dere ønsker at jeg skal blogge mer- det vil jeg også!!! Vi får satse på at ting roer seg litt utover høsten slik at det kan bli hyppigere posting da.
Dere skal vite at jeg tenker på dere og jeg kommer til å blogge så fort jeg får mulighet til det!

Her kommer noen matbilder igjen.. Som singel er det dessverre ikke så mye spennende retter å se på tallerkenen lenger, så bildene under er retter laget under sosiale omstendigheter ;)

Nammm..


Mange av dere lurer på hva jeg studerer. Jeg tror nok jeg har svart på dette tidligere, men for dere som er nye lesere av blggen kan jeg fortelle at jeg studerer ernæring og treningslære (PT-utdanning).Dette er perfekt lesestoff for meg. Sett bort i fra at kjemien er noe tung, spesielt når litteraturen i tillegg er på engelsk. Uansett, jeg klarer nesten ikke vente til å lære mer!!!


Jeg syntes noen av forelesningene var så fantstisk bra at jeg nesten hadde lyst til å begynne å grine!!
Jeg er veldig innstilt på å lære mye, bli flink i faget og jobbe hardt. Og for første gang i historien; jeg ligger på forskudd av pensum og undervisning. Så gjenstår det bare å se hvor lenge jeg klarer å holde på den intensiteten!

- Studerer dere noe spennende?

Nå gjelder det bare å få teori ut i praksis- en treningsøkt venter på meg.
Vi blogges!


DayBreak

God morgen!

Under kan dere se hva kostholdet mitt har bestått av de siste to ukene. Ikke bra!
Siden jeg har hatt mye å forholde meg til i det siste har jeg hatt lite motivasjon til å stå på kjøkkenet. Derfor har det blitt en del kjappe og dårlige måltidsløsninger.


Lite trening har det også blitt. Jeg har fått til en økt nå og da, men det har mest vært for å rydde opp i tankene mine. Jeg kan meddele at ting endelig begynner å ordne seg for meg, så nå er det bare å være positiv og kjøre på videre. Endelig!!!


Sjekker formen etter to 'late' uker. Nå går ting saaaakte, men magerutene begynner så smått å vise seg igjen. Jeg kan vente, jeg har god tid :)Jeg hadde en god økt på bein/rumpe i går og jeg vil vise dere en øvelse igjen; Utfall.
Denne er perfekt for den som ønsker seg en snerten sprettrumpe.

Jeg anbefaler at du bruker manualer eller stang med vekter etterhvert som du blir sterkere i øvelsen og teknikken er på plass.

 Ønsker dere en fin dag :)

Viser badevekten sannheten om din fremgang?

Hei, hei

Dette er et innlegg til alle som er hysterisk opptatt av kroppsvekten. Jeg skrev tidligere et innlegg om hvilke metoder du bør bruke for å måle din framgang, denne teksten er lagt ved under.

Når du har lest dette viser jeg noen bilder som illustrerer at kroppen kan se ganske så forskjellig ut selv med samme vekt (bruker meg selv som eksempel her). Jeg har ingen faste positurer eller system i 'formbildene mine', men jeg har allikevel tatt hundrevis av bilder fra jeg la om livsstilen for snart 4 år siden. Det er gøy å se tilbake på utviklingen og det er ikke minst en motivasjon for meg selv. Det er noe jeg kan anbefale alle å gjøre dersom du har satt deg et mål om enten gå opp i vekt, ned i vekt eller stramme opp.

Hvor mye veier du? Dette er et spørsmål man ofte hører, men forteller badevekta sannheten om formen din?

Kroppsvekten gir deg kun informasjon om hvor mange kilo kroppen din veier totalt. Den gir deg ingen informasjon om kroppens sammensetning og fordelingen av fett, muskler, vann osv. Selv investerte jeg i en litt mer avansert vekt for noen år siden. Den har funksjoner som skal vise antall prosent muskler, fett og vann- basert på min totale kroppsvekt, høyde, alder og aktivitetsnivå.
En god investering?
Neppe! Tallene er urealistiske og viser svinginger i fett/muskel prosent som ikke er logisk.

Glem badevekta- bruk speilet, målebånd eller fettklype
Jeg gikk til innkjøp av en fettkaliper, kjøpes på nettet og koster rundt 200,- (selv bruker jeg denne kun en sjelden gang)
En fettklype brukes til å måle fettprosent og gir et mer nøyaktig resultat.
Sammen med et målebånd kan disse to verktøyene hjelpe deg dersom du vil måle framgangen av treningen din.
Vekten kan heller brukes i tillegg og kan kanskje gi deg et hint om du er på rett vei- ut i fra din målsetting.Fettklypa er enkel i bruk, men det kan være greit å ha med seg en ekstra person som kan hjelpe å måle på de stedene det kan være vanskelig å komme til.

Informasjon om hvordan man måler og hvor tallene du får skal fylles inn :
http://www.linear-software.com/online.html#women

Her kan man selv bestemme hvilken av metodene man vil benytte seg av. Dersom man måler mange punkter på kroppen, vil resultatet bli mer nøyaktig.
Ikke la tallene på badevekta ødelegge dagen din om den kanskje viste 1-2 kg for mye eller lite :)

 

Vekten på FØR og ETTER bildene er omtrent den samme. Om jeg husker rett så tror jeg faktisk at jeg veier litt mer på etterbildene. Det har gått snart 4 år fra de første bildene og til nå.

 Det føles rart å legge ut bilder som dette, men hensikten er å vise at man med et balansert kosthold og smart trening kan endre kropps-sammensetningen uten at vekten endres i vesentlig grad.

Badevekten er gammeldags- speil og målebånd er inn ;)

Dessuten kan man trene styrke, øke muskelmassen og gå ned i fettprosent uten å ha fitness som målsetting. Det er ikke nødvendig å følge en trend, mal eller standard for å komme i form. Det viktigste er at man finner en livsstil man trives med slik at man selv føler seg bra og er proppfull av energi.

Jeg har mye på hjertet angående dette men jeg stopper her. Hva er deres erfaringer? Jeg vil gjerne høre :)

 

Ha en god dag !Ny uke og nye planer

Hei kjære bloggvenner!

Her kommer resultatet av treningen for uke 7 + 8. Denne uken starter jeg med et nytt og spennende konsept (det skal jeg komme tilbake til senere). Jeg liker å forandre programmet etter ca 8 uker. Dette er viktig både for framgang og motivasjon.
Ellers så kan jeg fortelle at målet mitt om å komme tilbake i samme form som før bulken nå er oppnådd :D Nå gleder jeg meg veldig til å starte en ny periode med nye mål og utfordringer.  

Ha en fin mandag alle sammen :)more fun..

..på diett:


Neida, jeg har ikke falt tilbake til gamle uvaner- det er viktig å unne seg noe godt en gang i blant! På en onsdag for eksempel ;)
Jeg gikk i samme slengen til innkjøp av denne Atkinsbaren som etter ryktene, kun inneholder 2g net karbs pr bar. Da jeg tittet på næringsinnholdet kunne den fortelle at det er totalt 17g karbohydrater pr.porsjon, men at kun 2 av totalt 17gram påvirker blodsukkeret. Hmm, jeg fikk respons da blodårene på armen ville hilse på. Den smakte utrolig godt men jeg kommer nok ikke til å knaske disse barene på dietten framover for å si det sånn. 400 kcal pr. 100g er mye i forhold til hvor lite den metter i magen.
Da synes jeg det er mye bedre å spise en porsjon av denne, som inneholder omtrent det samme- kalorimessig!INSPIRASJON

Det er viktig å hente inspirasjon til trening eller for å nå et mål generelt. Hva som motiverer er individuelt. Jeg tenker å gå til innkjøp av et par langrennski, slik at kardio-treningen lettere kommer på gli i de neste vintermånedene :P Jeg fikk i tillegg helt nytt alpinutsyr til jul- noe jeg gleder meg enormt til å teste ut i helgene framover.

Jeg synes det er viktig å føle seg litt fresh selv gjennom en hard treningsøkt. Dessuten er treningsklær en forbruksvare og jeg er nødt til å bytte ut de slitne tightsene etterhvert.eller noe mer spesielt kanskje? kjøpe..Jeg elsker fargen og fasongen på disse buksene. Pr i dag så får jeg ikke igjen knappen og rumpa tyter ut ved korsryggen! Ikke spesielt pent, men da har jeg hvertfall noen flotte bukser til våren kommer ;)

Ellers så er jeg nesten i mål med treningsopplegget jeg skal følge- noe som er motivasjon i seg selv :) Tenker det er ferdig i løpet av morgendagen og da blir det full oppdatering med øvelser og det hele!
Formbilder og mål kommer også underveis. Jeg har ikke fått tatt noen ordentlige før-bilder enda. Dere får nøye dere med de proffe selvutløser-bildene mine enn så lenge! Haha!


Jeg tenkte forresten å ta en slik kroppsanalyse test igjen, snart.. Sist jeg tok en sånn var i 2008 eller 2009- det begynner å bli en stund siden. Da tok jeg den på en in-body på Elixia. Jeg er litt usikker på om SATS har denne typen.. Noen som vet?

Ha en fin kveld <3

Glade jul !

Hei hei! 
Til dere som har etterlyst formbilder, gir jeg dere her litt munter harry-fleksing i go' julebords-modus!
Denne dosen burde holde ut året hvertfall ;)
Ellers er formen i dag relativt bra selv om det ble noen glass vin og god mat i går. Jeg holdt meg unna ribba og den klassiske julematen, men koste meg godt med roast biff, kalkun og laks. Perfekt!


I dag skal jeg rydde/vaske litt til jul, kanskje kjøpe noen julegaver også blir det en tur innom SATS. Jeg hadde
en bra økt på bein i går, og i dag er det overkroppen som skal få gjennomgå.
Øvelser som står på planen er:

- Benkpress
- Push-ups eller flys
- Hantelroing
- Militærpress
- Sidehev
- Nedtrekk eller chins
Restene etter torsdagens baking endte opp i små musli-topper. Disse inneholder rosiner, salte peanøtter og havregryn dyppet i et tynt lag med kokesjokolade. De smakte fantastisk etter trening.


-Stine-BonBonFrokostThe Simpsons og BonBon til frokost- deilige, deilige lørdag!! 
I dag er jeg litt sliten og jeg har valgt å ta helt treningsfri. Ingen kardio, ingen styrke- kun oppkarbing står på planen i dag. Det skal jeg nok klare fint ;)

Kaffe, spelt rundstykker med brunost og lettsyltetøy til frokost etterfulgt av puffet ris, riskaker, candy king, dream is og BonBons søppeldynga. Akkurat nå føler jeg meg som sistnevnte :-p
Det er helt merkelig hvor mye jeg gleder meg til de lørdagene med oppkarbing. Det jeg desverre hele tiden glemmer er den herlige sprengte og oppblåste gravid-magen med en påfølgende karb-hangover uten like. Puh!

Noen av dere vil se formbilder og jeg må innrømme at jeg ikke føler meg helt i form-bilde modus om dagen, men i dag valgte jeg allikevel å ofre meg for mr.canon og fikk knipset noen bilder av dagsformen. Jeg har vært på en mini-bulk i det siste i håp om å få et realt rumpeløft. Om jeg har fått det til, gjenstår å se når jeg skal på mini-deff igjen.. Jeg ligger aldri for mye over eller under vedlikeolds nivå, så derfor liker jeg å kalle det mini :)


Nå er det mer av dette:Håper dere får en fin lørdag- kos dere masse <3

-Stine-

update

Det er hektiske sommertider, men jeg har fått trent fire styrkeøkter denne uka + noen få kardioøkter (riktignok ikke så mange jeg burde). Maten har vært bra, men det har blitt noe ensformig og mindre spennende retter.
Helgens snacks, sett bort i fra oppkarbingen på lørdag har vært mine elskede nøtter <3 Jeg er nøttoman, og har seriøst vanskelig for å slutte å spise hvis jeg først har tatt en! Noen som kjenner seg igjen? :)


Middagen i går ble Tikka Lasagne:
150g karbonadedeig  
50g ananas
100g sopp  
60g cottage cheese + litt vita ost
150g tomat         
Løk         
Hvitløk          
Tikka masala saus på glass 

Slik gjør du:
Stek karbonadedeig, tilsett ett fedd hvitløk og krydre med salt og pepper.
Ta frem en ildfast form og gjør klar til gratinering.
Ha karbonadedeigen i formen, hell i ønsket mengde med tikka-saus. Legg over løk, ananas, sopp og tomatskiver og ha på cottage cheese og ost på toppen. 

Settes i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter. Serveres med masse salat !  

Næringsinnhold:

Kalorier: 338
Protein: 40g
Karbohydrat: 14g
Fett: 10g


Liten oppdatering på formen mot fotoshooten. (beklager ekstremt dårlig kvalitet på bildene)
Det skjer litt med formen hver uke- men nå må jeg speede opp kardioen for å få fart på sakene. Jeg begynner å bli utålmodig og synes det går saaaakte!
I dag har jeg trent bein og mage.
Jeg trente også knebøy for første gang på lenge. Tok det veldig lett, men håper på å øke uke for uke framover :)

Øvelser:
Bridge
Planke + sideplanke
Knebøy
Beinpress
Hva har dere gjort i helgen?

MITT MÅL FOR SOMMEREN 2010

Motivasjon skapes gjennom målsettinger
Styrketrening, kardiotrening og riktig kosthold opptar en stor del av hverdagen min, og jeg har den siste uken tenkt på hvilke mål jeg ønsker å oppnå gjennom denne livsstilen. 
Hovedårsaken til dette har vært noe mangelfull motivasjon og inspirasjon- og motivasjon for meg, skapes gjennom målsettinger. Det er viktig å ha et mål- gjerne med delmål underveis og med en belønning når målet er oppnådd.
Målet trenger ikke være stort, men resultatet av hardt, målrettet og disiplinert arbeid bidrar til at man stadig når nye høyder, bedre disiplin og større tro på seg selv. Motivasjon er det som driver oss til handling.
Mitt mål er:
-Jeg skal komme i form til en planlagt fotoshoot med den dyktige fotografen og min gode venninne, Cathrine Dokken- http://cathrinedokken.no/

Tidsrammen vil være i underkant av 8 uker, og fotograferingen vil skje 31.juli.

"Å komme i form" kan bety så mangt, men i mitt tilfelle så vil det bety lavere fett % og økt muskelmasse. 
Nå er det dessverre ikke slik at man i løpet av en 8 ukers periode kan få i pose og sekk. Skal målet gjennomføres, må man sette seg realistiske mål. Fokuset vil derfor ligge i å redusere fett% og samtidig bevare mest mulig opparbeidet muskelmasse. Dette utføres på samme måte som en fitnessutøver "deffer" til en konkurranse. Forskjellen er at jeg vil ende opp med en litt snillere fett% enn hva som skal vises på en scene.

Jeg har en plan
Nå som målet er satt er det viktig å legge en plan. Planlegging gir oversikt og følelsen av kontroll. Delmål og resultater underveis kan noteres- og dersom det skulle oppstå noen vanskeligheter, hindringer eller fristelser, vil det være lettere å finne ut av eventuelle endringer som må gjøres.
For å opprettholde planen er det viktig at man har evnen til å motivere seg selv. Drivkraften vil være å se resultater underveis, visualisere og kjenne på følelsen av hvordan det føles å ha nådd målet. Visualisering er en kraftfull prosess og fantasien er sterkere enn viljestyrken.
Målet i seg selv vil selvsagt være min belønning- en sprek kropp, men rent materialistisk så kommer jeg forhåpentligvis til å sitte igjen med noen flotte bilder- en dokumentasjon på hardt og målrettet arbeid.

Denne gangen ligger jeg (til en forandring) på forskudd. Jeg er i dag allerede på dag 5 i uke 1- så de av dere som vil følge meg på veien mot målet vil følge med fra uke 2. 
Deilig å være i gang- hvorfor vente med noe bra, når endringer kan allerede startes i dag?!
Fremtiden eksisterer allerede :)

PLAN FOR UKE 2- en enkel oversikt

Kosthold/trening
Mandag:  Styrketrening- lavkarb
Tirsdag:   Kardio-            lavkarb
Onsdag:  Styrketrening- høykarb
Torsdag: Kardio-             lavkarb
Fredag:   Styrketrening- lavkarb
Lørdag:   Styrketrening- oppkarbingsdag
Søndag:  Styrketrening- lavkarb

Dette er bare en foreløpig plan, ingen fasit. Om opplegget funker, gjenstår å se ;) Det vil helt sikkert bli endringer underveis.
Siden jeg ikke akkurat er verdens beste blogger, så skal jeg virkelig gjøre et forsøk på å blogge mer detaljerte trening/kostholds rapporter, slik at de som vil følge meg underveis er litt oppdatert :)
For å nå målet har jeg regnet ut at jeg må ned ca. 0,5kg i uken, men jeg vil selvsagt bruke fettklype, målebånd og speilbilde som den største og sikreste indikatoren på framgang. Badevekta gir dessverre ikke nok opplysninger om kroppsammensetning og den forteller heller ikke alltid sannheten. (http://stinean.blogg.no/1262864105_hvor_mye_veier_du.html)

Veiing/målinger vil jeg ta på lørdagene og det vil også komme en liten form-update etter disse målingene!
Puh, nå lover jeg mye her!
Vil du følge meg i disse 8 ukene? -Still gjerne spørsmål underveis :)

WÆÆ- min store fysiske og psykiske utfordring denne sommeren er dermed publisert!
Da sier jeg bare; 
1-2-3-KLAR-FERDIG-GÅ!!!!!!

En forsinket kavalkade

TOTUSENOGNI ER FORBI


Vi er allerede 8 dager inn i det nye året, og det er på tide å legge 2009 bak seg og se framover!
Allikevel er det viktig å ta med seg de positive hendelsene og de gode minne videre inn i 2010- de lever man lenge på :)


Jeg har valgt å lage en collage som illustrerer treningsframgang og en collage med litt variert innhold! Enkelt og greit. Kort og godt :)

Jeg vil ønske alle lykke til i det nye året :)

Formbilder og HELG!!

Endelig helg!

Nå er det kosekveld foran tv'n og Tarantino-maraton!
stinebill


Film-modus- og jammen har Uma Thurman blitt litt mer muskuløs ;)helgen

På med kosebuksa etter trening, og klar for lesing til eksamen.

Middagen i dag ble:

Grillet kylling u/skinn
Salat
Mais-løk-sopp-blanding
Peppersaus
Grilltomater
Potetbåter

I dag har jeg spilt squash og trent styrke :) Herlig!
Oppdatering på dagens form:

treningscollage


Ha en fin kveld alle sammen :)

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits