januar 2011

Dropp frokost- bli slankere

 

Jeg skal ikke hive meg på debatten- men ønsker allikevel å kommentere resultatene av 'ny forskning' som VG har som førsteside-stoff i dag.

 

De fleste har vel hørt at frokosten er det viktigste måltidet du kan spise i løpet av en dag. Tidligere har vi blitt fortalt at dersom man hopper over frokosten øker sjansen for overvekt. Nå er det altså motsatt?

Det er virkelig ikke rart at folk blir forvirret. Debatten raser og det er vanskelig å vite hva man skal forholde seg til.

Overskriften kan tolkes som om at frokosten som måltid har skylden for dagens fedme-problematikk, og at dersom du kutter frokosten- ja da blir du slank.

Etter å ha lest artikkelen i VG har jeg ikke akkurat fått en 'aha-opplevelse' eller lært noe nytt.

Nok en gang kan man konkludere med at de fysiske lovene hadde rett, denne gangen også! Prinsippet er energibalanse. Energi man inntar og hvor mye man forbrenner. Det er det totale inntaket av kalorier som teller.

 

Energioverskudd = opp i vekt

Energiunderskudd = ned i vekt

Men dette er jo basic- og de fleste vet jo egentlig dette. Det kan virke som man hele tiden må lete og grave frem unnskyldninger for hvorfor man går opp i vekt eller ikke klarer å ligge innenfor 'normalen'. Denne gangen er det frokosten som får skylden.



'Forskning knuser frokostmyten'

380 testpersoner førte nøyaktig dagbok over hva de spiste hver dag etter detaljerte retningslinjer om hvordan de skulle spise i 10 dager.

Jeg mener det er flere svakheter i dette forsøket- blant annet tidsperspektivet. Kan man virkelig komme opp med et tydelig knusende resultat etter bare 10 dager? Jeg er veldig skeptisk.

Resultatet viser igjen at det er kaloriene totalt gjennom hele dagen som er avgjørende. De som ikke spiser frokost kutter/sparer kalorier fra ett måltid og har dermed redusert energi-inntaket sitt med noen hundre (?) kalorier, forutsatt at man ikke overspiser eller 'tar igjen det tapte' senere på dagen.

Jeg vet at det er mange som fungerer veldig bra uten frokost og at andre ikke klarer seg uten.

Mange har et elsk/hat forhold til frokost. Noen har ikke matlyst og klarer ikke å tvinge i seg mat tidlig på morgenen- dette er individuelt og man bør gjøre det man føler passer best for sin kropp.

Det viser seg å være mange argumenter for at man bør spise frokost men det finnes også eksempler som knuser mytene om at frokost er det viktigste måltidet og at man holder forbrenningen i sjakk osv. Det er faktisk mulig å oppnå drømmekroppen eller holde vekta med og uten frokost. Det finnes dessverre ingen fasit. For best livskvalitet mener jeg måltidene bør tilpasses hverdagen- ikke omvendt.

 

Så da må jeg jo spørre; hvem av dere spiser/spiser ikke frokost og hvorfor?



 

I'm a power-load..

Hei hei!

Nå er energinivået på topp og jeg er virkelig tilbake i rutinene mine- det føles utrolig godt.

Nå starter 2011 for meg ;)

 

Gode og dårlige vaner

Søtstoff-avvenningen går fortsatt på skinner og jeg kan nå skryte av 14 dager uten- kun en uke igjen av målet. Etter 21 'rene' dager kommer jeg nok til nyte en flaske Pepsi Max en gang i blant eller tygge tyggis igjen. Poenget er at jeg ønsker å frigjøre meg fra denne 'MÅ HA'-følelsen. Jeg hater uvaner og i tillegg koster det mange penger dersom jeg kjøper noe hver dag (litt kjipt om studiepengene blir tygd opp hver måned) -haha!

Gode vaner og nye utfordringer liker jeg mye bedre. Derfor har jeg (og kjæresten, faktisk) satt opp nye trenings-mål for 2011. Jeg har trent veldig variert det siste halve året, og når jeg har vært på SATS har jeg trent de øvelsene jeg føler for der og da. Nå ønsker jeg å være litt mer fokusert og forbedre svakheter slik at jeg får drømme fysikken- da MÅ jeg ha en plan å forholde meg til.

Plan-plan-plan- Stine elsker å lage planer og tabeller :)

Hovedfokus er mage, bakside lår og rumpe (!) Mage, rumpe, lår vet dere :)

Jeg har merkbar forbedring på bein de siste seks mnd- men jeg ser meg ikke fornøyd enda.

Ting tar tid.

 

Fitnessbloggen.no publiserte nettopp et innlegg: Det ultimate treningsprogrammet for rumpa.

Ta en titt på dette dersom noen av dere ønsker en fastere rumpe. Selv har jeg gjort en del av de øvelsene og de er svært effektive! Jeg har satt opp min egen plan men jeg kommer til å fortsette med noen av øvelsene dere finner på Roberts blogg.

 

Husker dere innlegget om hvordan man kan nå målene man setter seg? Jeg skal bruke denne SMART metoden for å oppnå mitt.

 

Kort oppsummert så ønsker jeg å fokusere på mage, gluteus maximus (stor sete muskel) og bakside lår. Siden jeg ikke har planer om å stille i fitness (enn så lenge) så er ikke målet å bli noe særlig større. Jeg har mulig et luksusproblem akkurat når det kommer til muskelmasse- så de blir vedlikeholds trening på overkropp og fremside lår inntil videre. Så gjenstår det bare å se om jeg får i pose og sekk;)

 

Nå frister det veldig med en treningsøkt kjenner jeg. Mølla og vektene venter på meg!

For de tøffeste av dere som vil ha litt musikk inspirasjon:

 

Ha en fin kveld.



 

En mindre søt logg:

Dato: 12.01.2011

 

Klokken 09:00

Jeg bestemmer meg for å kutte ut sukkerakoholer og for å forsterke effekten av beslutningen velger jeg å dele det på bloggen http://stinean.blogg.no

 

Klokken 09:03

Innlegget er publisert- det er ingen vei tilbake.

 

Klokken 09:11

Jeg titter i kjøleskapet og deretter i alle kjøkkenskap for å sjekke hva jeg egentlig har liggende av lightprodukter og annet faenskap.

 

Klokken 09:13

Jeg kunne observere følgende:

 • ½ flaske Fun Light. Smak: Wild Berries

 • 1,5 liter Grans Cola X-uten tilsatt sukker

 • 2 beger Skyr med jordbær

 • 1 uåpnet pakke med Stimorol

 • 3 iskalde bokser med sukkerfri Redbull

 • ½ flaske Natreen ? den gikk rett i søpla

 • 1 tom pakke Stimorol Fusion Strawberry-Lime

 

Klokken 10:00

Tørst. Åpner kjøleskapsdøra. 'ikke se på brusflaska, ikke se på brusflaska'. Smeller igjen døra. Setter meg i sofaen, trekker pusten dypt og ut kommer tidenes sukk. Jeg går bort til springen, fyller Imsdalflasken med iskaldt vann, setter meg tilbake i sofaen og tar en slurk.

 

Klokken 14:00

Tid for lunsj. Det blir vann til maten. Suget etter noe kullsyreholdig og søtt stiger, stiger litt til og topper seg da jeg på nytt må titte inn i kjøleskapet. Jeg trekker pusten dypt og dobbeltsukker før jeg skjønner at jeg ikke kan holde på sånn- det blir vann til maten!

 

Klokken 15:30

På butikken. Fristelsen for blant annet en 4pk med Pepsi Max blir stor, men jeg tar heller med meg noen Bon Aqua og Farris Bris- dette skal bli godt, tenker jeg og suser ut av butikken.

 

 

..... og sånn har de seks første dagene (12, 13, 14, 15, 16, 17 og snart halve 18 januar) gått!

Loggen over abstinensene er nok lenger, men en detaljert logg i 21 dager..? Nei takk!

Jeg kommer heller tilbake med noen mindre oppdateringer underveis og ikke minst resultatet etter disse tre ukene.

Heldigvis har det aller verste suget gitt seg nå, men det hender at det plutselig slår inn- og det gjerne i helt merkelige situasjoner.

Det er en utfordring å få i seg nok å drikke og jeg prøver å drikke minst 1,5 liter med vann hver dag. Har jeg en drikkeflaske så går det lettere, da kan jeg supe meg jevnt og trutt gjennom dagen!

 

Dato: 18.01.2011

 

Klokken 07:04

Rapport fra kjøleskap og kjøkkenskap. Jeg observerte følgende:

 

 • ½ flaske Fun Light. Smak: Wild Berries

 • 2 beger Skyr med jordbær

 • 1 uåpnet pakke med Stimorol

 • 3 iskalde bokser med sukkerfri Redbull

 

Flasken med Natreen, Grans brusen og den tomme pakken med Stimorol gikk jo i søpla allerede første dag og det resterende svineriet ligger uberørt i heimen forstatt. Jeg blir nesten litt rørt over egen innsats nå altså. 1 uke har snart gått og det er 2 uker igjen før målet er nådd. Utfordringen er fremdeles gjeldene.

 

Copy Paste

Hei igjen!

Siden forrige ukes treningsplan gikk til h******, er det vel bare å prøve på nytt denne uken.

Samme plan, samme opplegg!

Jeg har forhånds-booket intervalltimene- da blir det vanskeligere å avlyse. Nei, jeg mener.. avlyse er ikke et tema denne uken, altså!

Reset

Jeg nullstilte pulsklokken min i helgen for å få en skikkelig ny og fresh start. Det føltes litt brutalt å slette alle treningstimene som lå lagret i klokken, men jeg tok bilde og fikk dokumentert :)



Dersom jeg gjennomfører de treningsøktene jeg har lagt til i pulsklokken får jeg etter hver treningsuke, en pokal :D

Jeg går selvsagt for en stor pokal nå, siden jeg ikke fikk diplom engang forrige uke!

 

Klar-ferdig-gå!!!





 

Lunsjtips på en mandag

God morgen!

Jeg er i farta, men tenkte å dele et lite lunsjtips med dere før jeg tar fatt på dagens gjøremål!

 





Håper det smaker :)

 

Vi blogges- ha en fin mandag!

FAILED

 

Æææsj! Treningen har absolutt ikke gått etter planen denne uken og jeg har kun fått til en liten økt. Det nye året ser ut til å ha en treg start- noe jeg rett og slett nekter å fortsette med. Hvor jeg la disiplinen min aner jeg ikke- men den skal jeg søren meg finne igjen, kjapt!

Selv om det nettopp har vært ferie så har jeg allikevel vært flink med treningen, så noen dagers treningsfri har nok kroppen hatt godt av. Det er viktig å gi kroppen hvile når den trenger det- det er utrolig viktig å lytte til signalene som sier at man bør bremse ned litt før man går på en skikkelig smell.

 

Søtningsstoff-avenningen (huff, for en grusom situasjon)- går derimot bra :) Jeg har opprettet en egen abstinens-logg og kommer til å dele den med dere over helgen. Så flott at noen av dere også vil kaste dere med på bølgen- fortell gjerne hvordan det går underveis :)

 

Akkurat nå er jeg god og mett etter fredagens kose-måltid med deilig Farris Bris.


Fredagens kose-måltid ble følgende:

 

Grillet kylling med sitronbernaise

150g skinnfri grillet kylling

1 stk snack-paprika

½ squash

½ pakke ruccula salat

½ løk

½ pose lett bernaise

Skall fra ½ sitron

1-2 stk tomat

Pickles (valgfritt)

krydder

 

Stek kylling sammen med snack-paprika og løk.

Del tomatene i to, krydre med hvitløk, salt, pepper, chili og pizzakrydder og sett i ovnen til de er varme.

Tilbered sausen som anvist på posen, rasp skall fra ½ sitron og ha i sausen.

Server med snittet squash og ruccula salat.

Nam, lett og mett!!

Næringsinnhold:

Kcal: 366

Proteiner: 48,2g

Karbohydrater: 16,2g

Fett: 10,6g


Nå blir det litt tv-titting før jeg finner dyna. Jeg skal nemlig klare å komme meg opp til en morgen-trening i morgen. Ingenting er bedre enn å starte dagen med litt aktivitet!

Ønsker alle en fin fredag- og en riktig god helg :)

 

-Stine-

 

 

Jeg slutter!!

Etter at jeg endret kostholdet mitt og valgte bort blant annet sukker og annen usunn ferdigmat, er det lett å ty til alternativ kalorifattig godis og diverse lightprodukter i perioder hvor jeg f.eks sliter med søtsug.
Det at disse produktene inneholder ulike typer søtningsstoffer og andre tilsetningsstoffer som mest sannsynlig ikke er sunt for kroppen, har jeg egentlig ikke brydd meg så veldig mye om. Det er viktig å kose seg litt i ny og ne, og i små mengder skulle det altså være helt greit.

Ikke en dag uten ?
Men hvordan blir situsjonen dersom disse produktene blir konsumert hver dag og gjerne opptil flere ganger om dagen? Ikke vet jeg hva slags konsekvenser det har på sikt (ikke vil jeg vite det heller), men at bivirkningene kommer noen timer etterpå skal være sikkert. Oppblåst mage, økt sultfølelse, tørste og at det trigger søtsuget er noe av det jeg merket. Enda mer slitsomt er det at man ofte vil ha mer.. Noen som kjenner seg igjen?
Et glass pepsi max er det nok, når man vet at man har flere flasker stående? Kun en tyggegummi om dagen? Har jeg det tilgjengelig, så spiser jeg det. Dette er en forferdelig dårlig uvane, og det går utover lommeboka også. Derfor har jeg tenkt å slutte. Slutte som i betydningen av at jeg er avhengig. Jeg leste i en artikkel at det tar 21 dager for kroppen å vende seg av noe. 
Jeg kjøper den påstanden- og kaster meg ut i 21 sukkeralkoholfrie dager. Jeg vet det kommer til å bli litt tøft, men herregud det skal jeg da klare (!) 
Forresten så står det videre i artikkelen at det også tar 21 dager for kroppen å tilvenne seg noe. Så da er vel det en perfekt mulighet til å f.eks spise mer av dette:



..og dette:



Jeg vedder på at smaksløkene mine vil endre karakter i løpet av de neste ukene- og jeg gleder meg! Starter nå og jeg kan godt gi dere en abstinens-oppdatering underveis dersom det skulle være interessant!

Ha en fin dag!

-Stine-

Everyday life

Godt nyttår alle sammen- håper alle har hatt en fantastisk feiring! Selv har jeg tatt livet veldig med ro og jeg har hatt en myk og god start på det nye året, men nå er det slutt og hverdagens rutiner er på plass igjen i morgen- det liker jeg!

For første gang har jeg satt meg nyttårsforsetter og jeg har har stor tro på at 2011 kommer til å bli tidenes år!! Mer om planer og målsettinger i 2011 vil deles i løpet av de neste dagene- og ja, et av målene vil være å blogge oftere enn i 2010!! Jeg har masse planer i hodet men jeg trenger å sortere, organisere og planlegge litt før jeg setter i gang.
Har dere satt dere noen mål, forresten?? Jeg er spent på å høre :)

Her kommer hverfall mitt treningsmål for uken som kommer. Som dere ser har jeg satt opp et eget tøye-program jeg skal følge noen ganger i uken- målet er å bli smidigere :D

Ønsker alle en fin uke <3

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppen



hits