februar 2011

En kort oppdatering

GOD MORGEN!

Tusen takk for ny blogginspirasjon i forrige innlegg! Nå har jeg mye godt lesestoff i ukene som kommer!


Her kommer en kort helgeoppdatering..

Fredag:
Vaskedag og hjemmetrening


Lørdag:
Trening: Kardio + tøying
Polsk-inspirert aften.
Søndag:
Trening: Styrke + kardio 50 minutter
Kino: Black Swan
Har du sett denne filmen? Likte du den?
Jeg synes den var heeelt fantastisk <3

Anbefalte blogger og nettsider

Hei!

Jeg er en ivrig bloggleser. Bloglovin' er genialt dersom man følger med på mange blogger og vil holde seg oppdatert med nye poster.

bloglovin
Problemet er at jeg kanskje leser for mange blogger eller at jeg trenger litt ny inspirasjon. Jeg trenger deres hjelp! Har du en spennende blogg jeg ikke vet om?  Kanskje jeg burde lese DIN blogg?

Jeg har lagt til noen av mine favoritt blogger og nettsteder med bilde og link på bloggen min. Har dere forslag til flere jeg burde lese og linke til?Kunnskap er makt- og det er virkelig nyttig å lese andres erfaringer og hente informasjon fra fagrelaterte nettsider.
Trening og kosthold er spesielt vanskelig å sette seg inn i dersom man er nybegynner og ikke har nok egen erfaring til å vite hva som fungerer for seg selv. Det er en jungel av meninger som skaper evig forvirring.

Allikevel har jeg laget en liten liste over nettsteder som kanskje kan være nyttig:
http://www.trening.no/

http://www.body.se/

http://iform.nu/

http://www.fitness-magazine.com/

http://treningsforum.no/

http://nhi.no/forside/

http://www.fitnessmagazine.com/

http://fitnessbloggen.no/

 

Mat, helsekost og shopping:

http://www.funksjonellmat.no/
http://www.somebody.no
http://www.iherb.com/

http://x-life.no/

http://www.mxdc.no/

 

Ønsker alle en god helg :DVann inn, vann ut

Heisann!

Se, hva som dumpet ned i postkassen allerede i dag:


Jeg er klar for 30 spreke dager for en god sak :D
Nå er det bare å vente på startskuddet 1.mars!
Drikkeflasken var ikke veldig stor og må nok fylles på noen ganger i løpet av en treningsøkt. Vann er veldig viktig for prestasjon, og er også den beste tørstedrikken. Vannet i kroppen derimot er jeg ikke like glad i.. Men det finnes råd:Jeg kan drikke litervis om dagen og i dag kjøpte jeg nok en pakke urter.


Google 'Løvetann' og urten kan skryte på seg følgende:

Urindrivende, avførende, galledrivende, leverstyrkende, avgiftende, bitterstyrkemiddel, appetittstimulerende, fordøyelsesstimulerende, motvirker tarmgass, nærende, styrkende, slimløsende, antirevmatisk, blodtrykkssenkende, febersenkende og sopphemmende. Løvetann kan bidra til å løse opp slaggstoffer i bindevevet i kroppen.

Løvetann er både ugras og medisin og kan brukes i behandling for:

Leversykdommer, gulsott, hepatitt, gallestein, nyrestein, væskeansamlinger, lungeødem, hovne bein, dårlig appetitt, svak fordøyelse, tarmgass, magekatarr, forstoppelse, overvekt, revmatisme, gikt, leddgikt, åreforkalkning, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, anemi, diabetes, hudsykdommer som eksem, psoriasis, akner, byller, vorter, soppinfeksjoner og skader.

Fantastisk eller hva? ;)

Ja, og se hva jeg fant blant mitt spiselige 'ugras' i dag..


WOW :)


Taco til frokost, pultost til kvelds

Hei!

Er det mange som har meldt seg på skritt-konkurransen??? Det hadde vært utrolig gøy å vite hvor mange av mine lesere som tar utfordringen! Jeg har vel bare spreke lesere, ikke sant? ;)

Over til litt matprat, igjen..
Dagens første måltid ble inntatt klokken 12 og 'frokosten' ble en stor porsjon taco. 250 gram karbonadedeig, 1 boks cottage cheese, 200g tomat, 150g minimais og en haug med salat og løk.
Ja, jeg skulle jo i utgangspunktet holde meg unna meieriprodukter- men jeg klaaarer ikke å la være. Jeg eier ikke disiplin på akkurat det om dagen. Grunnen til at jeg ikke skulle la det inngå i dietten var for å teste ut hvordan det ville fungere å spise etter blodtypen min. Medisinsk sett og for å ha et optimalt stoffskifte så skal ikke mitt blodtype-kosthold ha melkeprodukter. Jaja, kutte ned på før jeg eventuelt kutter ut er mye lurere ;) Vi får se hvordan det går videre.


Etter en heftig styrkeøkt etterfulgt av et noe mykere tøyeprogram på SATS, spiste jeg et godt måltid med tradisjonelle matvarer:

 • egg
 • pultost
 • tomat
 • spekeskinke
 • rucculasalatNå er det natta :D

I hennes spor

Mange jenter må gå i flere timer hver dag for å hente vann. Da blir det lite tid igjen til å gå på skole eller tjene egne penger.

Går du 8000 skritt hver dag, kan du hjelpe jenter i fattige land til en bedre framtid - og vinne en tur til Mali med CARE.


Tar du utfordringen?
Klarer du å gå 8000 skritt om dagen i 30 dager? 
Er du sprek og klarer det kan du vinne en tur til Mali!!

Jeg har meldt meg på CAREs skrittkampanje som starter 1.mars. Det er mulig å bestille drikkeflaske og skritteller. Det har jeg gjort! Er du tidlig ute så er kanskje pakken i postkassen innen konkurransen starter.


Konkurranseregler:

For å ha mulighet til å vinne premier, må du gå minst 8000 skritt i snitt per dag i løpet av 30 dager, innen perioden 1. mars til 15.mai 2011.

Premiene trekkes vilkårlig blant alle som deltar og vinnerne publiseres i juni. Turen til Mali vil bli gjennomført høsten 2011 etter avtale med vinnerne.

Og til dere som kanskje ikke går så mye men liker å holde oppe aktivitetsnivået med andre aktiviteter:

Du får også godskrevet følgende aktiviteter der Silva skrittelleren ikke kan brukes

 • Sykling 30 minutter = 2700 skritt
 • Svømming 30 minutter = 2700 skritt
 • Annen mosjon 30 minutter = 2700 skrittEr du med?? Registrer deg her.
Klart jeg vil dele!

Hei hei!

Jeg er i eksamensmodus om dagen i tillegg til at det er vinterferie. Jeg skal prøve å være like flink til å blogge denne uken også- forrige uke må ha vært personlig blogg-rekord :D Føles fantastisk!
Dessuten er jeg på TOPP 200 lista nå. Hehe.

Her deler jeg risbolle-oppskriften med dere. Uten næringsinnhold fordi mengden ingredienser mangler. Selv følger jeg ingen oppskrift eller mal her men smaker til underveis ;)
Disse er lagd på et blunk!

Sunnere risbollerTilsett ønsket mengde sukrin eller sukrinmelis


Ha i puffet ris og litt salt til slutt. Lag topper, ha de på et bakepapir og sett til kjøling før servering.
Tips: ha i litt sterk kaffe for deilig mocca smak


Dilla

Dette har jeg helt dilla på om dagen..


 

LIKER DETTE :)

It's Friday!!

Ah, endelig er det helg igjen! Hvilket betyr mer skiii <3 Jeg er forelsket i skiene mine- virkelig!!!
På grunn av et litt kranglete kne har jeg måttet bytte om litt på treningsøktene mine denne uken. Beina skulle egentlig trenes i går men jeg 'utsatte'  det til i dag og det ble 70minutter på ellipsemaskinen i stedet.

Filmkveld etter trening er aldri feil. Det som var feil i går derimot var filmgodisen. Disse nye Dent-dropsene er jo såå gode- men for et mageknip de gir! Au!
Har dere smakt den?Jeg har et helge-mattips på lur (som jeg egentlig skulle postet for lenge siden). Denne retten laget jeg før jeg startet på dietten- den er super god! Smaker fantastisk på en fredag.

Du trenger:
- Karbonadedeig
- Krydder (se bildet under)
- 1 egg som bindemiddel i kjøttet
(dette blandes godt og rulles til pølser)

- Mango
- Salat
- Ost
- Tomat som krydres og stekes i ovnen
- Fullkorn pølsebrød

Serveres med salat og potetbåter/pommes frites etc.

Jeg har planer om å lese litt i helgen og har tatt frem to gode bøker jeg har kjøpt for lenge siden. Jeg har ikke lest ferdig noen av de og velger derfor å starte på nytt da det meste er glemt.Flere enn meg som gleder seg til helgen eller? ;) 
Wee!!

GOD HELG!!
Lavkarbo iskake

Hallo :)
Jeg skulle jo i utgangspunktet gi dere iskake oppskriften i går kveld etter skituren, men det ble jo så sent før jeg kom hjem. Nærmeste lysløype var nemlig ikke så lett å finne og etter en time med leting og kjøring fikk jeg endelig skiene på beina :-O 
Lysløype er jo utrolig flott på kveldstid. Jeg fikk skikkelig god-stemning!
Det ble en overraskende god treningsøkt på 60 slitsomme minutter. Jeg hadde musikk på ørene- DET ga motivasjon!! Jeg brukte pulskokke og den kunne fortelle meg at skituren i lysløypa har samme effekt som å jogge på tredemølla i 60 minutter. Altså, puls og kalorier forbrent tilsvarer omtrent det samme- fantastisk!
Kakao og appelsin er jo obligatorisk på skitur, men denne gangen valgte jeg å nyte det hjemme. Det er ikke like koselig å sette seg ned i en mørk skog så sent på kvelden.Middagen i går ble ikke kylling og brokkoli- men brokkoli, egg og karbonadedeig. 
Veldig enkel rett å lage. Raske mat-tips er gull verdt i en travel hverdag og jeg trenger flere!!
Hva lager dere når dere har dårlig tid?Over til lavkarbo-iskaken

Du trenger:

400 g frosne bringebær

sukrin

4 1/2 pl gelatine

4 dl fløte

noen dråper vaniljeessens

friske bær og frukt til pynt (for eksempel: jordbær, bringebær, eple)

raspet kokesjokolade

form eller hjerteform 1,3 liter - helst silikonformform

Slik gjør du:

Tin de frosne bringebærene. Kjør dem sammen med ønsket mengde sukrin i en hurtigmikser. Gni blandingen igjennom en sil, slik at alle frøene blir fjernet (kan sløyfes)
Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca 6 minutter. Klem ut vannet. Varm opp en liten mengde bringebærpuré i en liten kasserolle. Rør inn gelatineplatene til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen, og rør inn resten av den kalde bringebærpuréen. Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem med litt sukrin + vaniljeessens og vend den, litt etter litt, inn i bringebærene.

 

Obs: Bringebærpuréen må ikke være varm når den tilsettes kremen. Da smelter kremen og mister volum.

 

Fyll massen i en form eller hjerteform og frys den ned. Hvis du ikke har silikonform må du kle formen med bakepapir. Ta kaken ut av fryseren og over på et fat. Kaken må tines i 3-4 timer i kjøleskap.  Pynt med raspet kokesjokolade. Dekk hele eller deler av overflaten med bær eller frukt.
Dagens aktiviteter + oppskriften på lavkarbo-pizza

Hei!

Jeg har fått dilla- i kveld skal jeg nemlig besøke nærmeste lysløype! Håper på bedre gli i dag slik at det ikke går så tregt og at det blir så fryktelig slitsomt. Litt fart er jo gøy når man skal stå på ski :D 
Ellers så har dagens aktiviteter bestått av eksamenslesing, 30 minutter på mølla og styrketrening på overkropp.Dere som ville ha oppskriftene fra matrettene i forrige innlegg så kommer pizza-oppskriften her, iskaken skal jeg legge ut senere i kveld :)
Jeg må også si at det kan være lurt å prøve seg litt frem med denne bunnen. Kanskje må du bruke litt mer eller mindre vann eller mel. Den er ikke like fast og luftig som 'normale' bunner, men til gjengjeld  så smaker den tusen ganger bedre- ja faktisk :)Du trenger:

Bunn
- 1/2 pakke gjær (fersk eller tørr) 
- 20-30g kruskakli
- 1ss HiMaize fiber
- 1ts salt
- 1ts kardemomme
- 1ss fiberhusk
- 1ss vita hjertego olje
- ca. 150g mandelmel
- ca. 2 dl lunket vann

Slik gjør du:
Bland vann, gjær, salt, olje og kardemomme i en bolle.
Bruk kjøkkenmaskin og ha i mandelmel, fiberhusk, HiMaize og kruskakli
La den stå til heving i ca. 30 minutter

Bruk plastfolie over deigen når du skal kjevle- da slipper du at det fester seg. Kjevle rett på bakepapiret.

Ha på det fyllet du selv ønsker!

På denne pizzaen brukte jeg:

- 1 pakke karbonadedeig
- Noen skiver go og mager salami
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 boks hakket tomat
- Pizzakrydder
- Salt + pepper
- Chilipulver
- 1 stk paprika
- Fersk sopp
- Ost

Stekes på 200 grader til bunnen blir sprø (ca. 20-30min)Nam, nam- håper det smaker :D

Nå skal jeg spise middag men det blir ikke pizza i dag :(
Hallo! Kylling og brokkoli smaker da MYE bedre! Haha!

Ha en fin kveld!


TirsdagHei hei!

Bildet over er coveret på den boka mange av dere har spurt etter. Det er denne jeg har tatt noen øvelses-bilder fra. Boka er dødsbra og anbefales på det sterkeste. Jeg kjøpte min på nettet for ca 200 kroner. Jeg tror det har kommet en nyere utgave, så boka ser kanskje ikke helt lik ut.Jeg fikk en liten overraskelse i posten i går etter å ha kjøpt en hårete kyllingfilet på REMA.
Så nå kan jeg shoppe på REMA 1000 for 200kr :D 

Hadde dere en flott Valentinesday i går? Gjorde dere noe romantisk? <3
Jeg hadde kjærestekveld og vi lagde god hjemmelaget lavkarbo-pizza og spiste bringebær og sjokoladeiskake til dessert. Det var ikke helt etter planen.. men det er lov på kjærlighetsdagen eller hva? ;)
Den smakte hvertfall himmelsk! Om det er noen som kunne vært interessert i oppskriften så skrik ut !


Slik så iskaka ut halvfrossen. Vi spiste også noen av gulrotkake-muffinsene jeg lagde på søndag. Disse muffinsene er de BESTE jeg noen gang har laget og kan anbefales dersom man har lyst til å lage noe digg. Oppskriften finner dere i forrige innlegg og kalori-innholdet er bare 80 pr. stk- så det kan absolutt nytes med den beste samvittighet. Næringsammensetnigen er også perfekt :)


Nå har jeg MYE mer lyst til å bli inspirert av dette magasinet som dumpet ned i postkassa mi i går, enn å lese sykdomslære. Ikke akkurat like inspirerende!Ha en fin tirsdag :)

Spesial: treretters hjertemiddag

 

14. februar- den dagen i året kjærligheten skal blomstre litt ekstra.
Hva med å lage en god middag til noen som betyr mye for deg? 
Hva med en treretters middag?

Et eksklusivt festmåltid som passer de fleste. Min kjære spiser etter lavkarb-høyfett prinsippene så denne menyen har lite karbohydrater, men dette kan selvsagt tilpasses etter hva man selv ønsker. Med litt fantasi og en liten dose kunnskap kan de fleste oppskrifter tilrettelegges etter hvordan man ønsker å spise. Det gjelder å finne gode alternativer og justere mengden til kalorinivå eller fordelingen av næringsemner.

Stines Valentines-meny:

<3 Forrett : Heit tomatsuppe med cottage cheese, pasta og egg
<3 Hovedrett : Gourmet torsk med blomkålmos og sprø kjærlighetsbacon
<3 Dessert : Søte små gulrotmuffins 

Heit tomatsuppe med cottage cheese, pasta og egg

Du trenger:

1/2 boks hermetiske tomater (opphakket)

1ss sukkerfri ketchup

1/2 hvitløksfedd

1/2 løk

Basillikum

Salt + pepper

Chili pulver
30g Cottage cheese
20g pasta
1 lite kokt egg

 

Slik gjør du:

Varm opp tomatene i en kjele, tilsett sukkerfri ketchup, hvitløkfedd og opphakket løk.

La den koke i noen minutter, deretter krydrer du med salt, pepper, frisk basillikum og evt litt chili pulver.

 

 

Næringsinnhold:

Kalorier: 196

Protein: 13g

Karb: 20g

Fett: 6gGourmet torsk med blomkålmos og sprø kjærlighetsbacon

Du trenger:
150g torskefilet
150g blomkål
1 egg
30g filetbacon
Salt + pepperNæringsinnhold:

Kalorier: 259

Protein: 41g

Karb: 3,6g

Fett: 8g
Søte små gulrotmuffins 

Du trenger:

2 Egg

1,5dl Sukrin

100g Mandelmel

1 ts Bakepulver

skall fra ½ appelsin

1 ts Kanel

½ ts salt

15g Smeltet meierismør

150-200g Revet gulrøtter

Vaniljeessens

 

Glasur:

125 gr philadelphia ost

litt salt

130g Sukrinmelis

Vaniljeessens

 

FREMGANGSMÅTE

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk egg og sukrin luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mandelmel, kanel, salt og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin).

Ha i smør eller olje og de revne gulrøttene. Rør det godt inn.

Ha i muffinsformer eller smør en rund kakeform. Hell i røra. Stek i ovnen i 35-50 minutter. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent).

Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glassuren.

 

Glasur

Rør sammen alle ingrediensene. Kaka/muffinsene må være helt avkjølt. Fordel glasuren på hele kaka eller de små muffinsene.

Pynt med litt revet gulrot.


Næringsinnhold:

Som hel kake:

1302 kcal

Fett: 108g

Karb: 21g

Protein: 57g

 

Pr.muffins:

Fett: 7g

Karb: 1,3g

Protein: 3,5g

Kalorier: 81

 
Håper det smaker :)

Håper alle får en liten oppmerksomhet fra noen som er glad i dere!

Ønsker alle en fin Valentinsdag <3

 

Skitur

Hei igjen!

Dette har definitivt vært årets mest aktive dag. Puh, nå er jeg virkelig sliten- men på en utrolig god måte. Dagen startet på SATS hvor jeg skulle gjøre dag 1 på det nye programmet (bakside lår + rumpe). Jeg fikk tatt 20 lette knebøy + 1 rep på knebøy til boks før kneet låste seg, smerten kom og kneet takket for seg :( 
Jeg måtte massere og gjøre alternative øvelser resten av tiden i håp om å redde kneet.
Æsj- dette var ikke det jeg trengte nå. Jeg får bare kjenne litt på det etterhvert og ikke provosere ved å gjøre øvelser som kjennes smertefulle.

Etter frokost smurte vi ski og matpakker, tok bilen og reiste til marka for å gå på ski! Vi valgte å gå 'store Losby-runde'. Jeg er ikke sikker på hvor lang skiløypa er, men om man går den til fots på sommeren så er den 15 kilometer. Vi brukte tilsammen 2,5 timer og hadde en god lunsjpause underveis.

HOW TO WAX
Det ble en slitsom tur pga manglende smøre-kunnskaper ;-P men er man nybegynner så er man nybegynner. Om ikke annet så ble det svidd av noen kalorier. Ski er virkelig et godt, morsomt og slitsomt kardio alternativ- men aller mest er det kos!!
Neste gang blir det forhåpentligvis litt bedre gli og et hurtigere tempo :)
Kunnskap er makt- ta en titt her om du også kunne trenge noen smøretips. 

Nå venter en bedre middag :D Gjett om det skal smake godt!!!!

SøndagStikkord:

- Sol
- Appelsin
- Kakao
- Solkrem
- Varme klær
- Snø og kuldegrader
- Kos

Jeg skal på skitur i dag!!! :D
Skiutstyr er kjøpt og skisporet venter på meg! Løypene har ventet veldig lenge på meg for jeg har nok ikke gått på langrennski siden ungdomsskolen (!)
Jeg gleder meg som en liten unge.
Det er meldt mellom 15-20 minusgrader i dag. Det skal IKKE stoppe meg, men jeg starter oppvarmingen på SATS og håper solen kan varme opp luften litt før jeg hopper i skidressen :D

Jeg skal ta med kamera slik at dere får se hva slags skiløper jeg er! Haha! 

Ønsker dere alle en flott søndag- husk morsdagen i dag <3

Wrap, morgenstund, treningsprogram og lunsjtips

God morgen, kjære bloggvenner :)

Ahh, våknet klokken 04:45 og fikk ikke sove igjen.. Nå sitter jeg her med en liter kaffe som jeg håper gjør susen :) Deilig morgenstund!
Det ble dessverre ingen blogging i går. Hele dagen var jeg i husmor-rollen og jeg fikk vasket og ryddet hele leiligheten.

Jeg er ferdig med mitt nye treningsprogram som skal kombineres med matplanen min. RutineStine er tilbake- og det med skrekkblandet fryd. Jeg har kanskje vært for fleksibel med mat og trening det siste halve året så jeg er spent på hvordan det blir med en så strikt plan. Puh- vi får se!


Mye trening men også mye mat :D God kombinasjon. Trening hver dag holder meg i gang og jeg kommer lettere inn i rutinene. Lørdager blir aktiv hvile og dersom kroppen trenger restitusjon så tar jeg fri. Enkelt og greit :)

Jeg har plukket ut mine favorittøvelser til programmet:

Bein + rumpe:
Bulgarsk utfall
Knebøy til boks
Ettbeins beinpress
Bridge
Markøft/strake markøft

Overkropp:
Sidehev
Push ups
Roing
Kabel flys
MilitærpressDenne treningen kombinert med diettplanen må jo bare bli bra :D

Pepsi Max kan være søtsug-demper på diett, men jeg skal prøve å drikke mest mulig vann hele veien og har derfor gått til innkjøp av denne smarte Camelbak flasken:


Om dere vil ha et lunsjtips så har  jeg føgende forslag (tatt ut i fra min diett). Sunn mat er god mat og trenger ikke være kjedelig.


God helg <3

BRY DEG!

 

Fortjener oppmerksomhet

ENDELIG en kampanje hvor de har valgt de rette ordene- BRY DEG!

Mange har valgt å avlegge VGs mobbeløfte hvor man forplikter seg til å bry seg om mennesker rundt seg. Fantastisk tiltak-  jeg skal signere dette løftet selv.

 

Hver eneste dag går tusenvis av barn og unge til skolen med en følelse av frykt. Regjeringen har lovet å slå hardt ned på mobbing, men det er bare du og jeg som til syvende og sist kan sørge for at mobbingen tar slutt.

 

Jeg synes det er viktig at slike kampanjer fokuserer på hva vi faktisk skal gjøre og ikke på hva vi ikke skal gjøre. Dette har en mye større effekt da de positive ordenene bringer til positive handlinger. Mobbing er jo nettopp en konsekvens av at man ikke har brydd seg. Dersom et problem har oppstått må man bruke energien på å finne løsningen. Mobbing er et sterkt negativt ord og fortjener ingen oppmerksomhet. At man skal bry seg om andre mennesker, være omtenksom, være et medmenneske, hjelpe og støtte andre, fokusere på de positive sidene ved et menneske- DET fortjener masse oppmerksomhet og det er nettopp dette alle burde gjøre- hver dag! Selv om vi alle er forskjellige så er vi like mye verdt. Verdien av et menneske kan ikke sammenlignes med noe. Vi har alle sterke og svake sider, positive og negative.
«Jeg lover å ikke mobbe» lyder det på VGs nettsider

Jeg skjønner meningen her, men jeg velger heller å signere slik det burde stå:

 

-Jeg lover å bry meg!

 Trenger du hjelp?

Snakk med helsesøster.

Snakk med en venn eller en voksen du stoler på.

Blir du mobbet?

Alarmtelefonen 116111

Norges Røde Kors kontakttelefon 800 333 21

Går det for langt? Ring politiet: Anmeld drapstrusler eller drapsforsøk. Tlf: 02800

Hjelpetelefonen, Mental Helse - 810 30 030

Mobber du?

Alternativ til vold - 22 40 11 10.

Krisetelefonen, Kirkens SOS - 815 33 300

Kors på halsen Norges Røde Kors 800 333 21

 

 

Say YES!!

 

Rundt klokken ni i går kveld var jeg på butikken for et mindre nødvendig innkjøp. Min kjære jobbet mange timer overtid og jeg ville gjøre det litt koselig, lage mat, fikse noe snop og film til han kom hjem. Det meste har jeg jo hjemme i kjøleskapet, men snopen må man lete lenge etter i skapene når man er på diett. Det er enkelt; jeg kan IKKE ha fristelser tilgjengelig- da har det garantert forsvunnet ned i magen på nullkommaniks! Farlig, farlig ;)

 

Handlekurven klarte jammen å bli full allikevel den. Grønnsaker, egg, Atkinsbar, karbonadedeig, baconcrisp, biff, nøtter og film (Yes Man).

 

Da jeg kom til kassen for å betale klarte jeg som vanlig å bruke ekstra tid med å surre, klø meg i hode for å finne ut hvilken tyggis-pakke jeg skulle velge for kvelden og anledningen. Jenta bak kassa er forlengst ferdig med å bippe inn varene, hun er tålmodig, venter og smiler søtt. Da jeg endelig får rotet frem bankkortet og er klar til å betale, spør hun forsiktig; «unnskyld, men trener du?» Jeg er som regel i egne tanker og blir fort litt 'folkesky' når jeg er ute i store upersonlige butikker som REMA 1000, så jeg blir fort paff dersom jeg får andre spørsmål enn om jeg skal ha bærepose.

 

Jeg svarer; «Ja det gjør jeg, hvordan det?» Så ser jeg fort på meg selv for å sjekke hvordan jeg går kledd. Hehe, jeg har trenings-tights, store vintersko og en stor dunjakke fra Bergans. Det ser jo ut som jeg kommer rett fra fjellet- så klart er det derfor hun spør!

Så sier hun; «jeg synes du har så fin kropp- veldig fine trente bein og sånn»

Jeg setter alltid like stor pris på komplimenter jeg får (og dere er jo spesielt flinke til det) men denne har til nå vært den mest overraskende. Jenta bak kassa på REMA 1000, faktisk!! Jeg ble fort varm og rød i fjeset men fikk fort samtalen i gang uten altfor lang pinlig stillhet. Da jeg hadde pakket ferdig to bæreposer takket jeg henne og ga henne et stort smil. Jeg ble nesten på gråten. Uten tvil dagens høydepunkt og fikk meg til å smile resten av kvelden. Ja, jeg smiler fortsatt :)

 

Burde vi ikke bli flinkere til å gi ros og komme med komplimenter til andre i hverdagen?

Det å bli lagt merke til i en positiv måte er jo terapi for sjelen.

Jeg synes absolutt vi skulle bli mye flinkere til å skryte av hverandre <3

 

Jeg sier JA!!

 

Er du flink til å legge merke til positive sider ved andre- og si det til personen det gjelder ?

  

 

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/bc327384ada28e5f5f0423fcfb4f66202517b231

more fun..

..på diett:


Neida, jeg har ikke falt tilbake til gamle uvaner- det er viktig å unne seg noe godt en gang i blant! På en onsdag for eksempel ;)
Jeg gikk i samme slengen til innkjøp av denne Atkinsbaren som etter ryktene, kun inneholder 2g net karbs pr bar. Da jeg tittet på næringsinnholdet kunne den fortelle at det er totalt 17g karbohydrater pr.porsjon, men at kun 2 av totalt 17gram påvirker blodsukkeret. Hmm, jeg fikk respons da blodårene på armen ville hilse på. Den smakte utrolig godt men jeg kommer nok ikke til å knaske disse barene på dietten framover for å si det sånn. 400 kcal pr. 100g er mye i forhold til hvor lite den metter i magen.
Da synes jeg det er mye bedre å spise en porsjon av denne, som inneholder omtrent det samme- kalorimessig!INSPIRASJON

Det er viktig å hente inspirasjon til trening eller for å nå et mål generelt. Hva som motiverer er individuelt. Jeg tenker å gå til innkjøp av et par langrennski, slik at kardio-treningen lettere kommer på gli i de neste vintermånedene :P Jeg fikk i tillegg helt nytt alpinutsyr til jul- noe jeg gleder meg enormt til å teste ut i helgene framover.

Jeg synes det er viktig å føle seg litt fresh selv gjennom en hard treningsøkt. Dessuten er treningsklær en forbruksvare og jeg er nødt til å bytte ut de slitne tightsene etterhvert.eller noe mer spesielt kanskje? kjøpe..Jeg elsker fargen og fasongen på disse buksene. Pr i dag så får jeg ikke igjen knappen og rumpa tyter ut ved korsryggen! Ikke spesielt pent, men da har jeg hvertfall noen flotte bukser til våren kommer ;)

Ellers så er jeg nesten i mål med treningsopplegget jeg skal følge- noe som er motivasjon i seg selv :) Tenker det er ferdig i løpet av morgendagen og da blir det full oppdatering med øvelser og det hele!
Formbilder og mål kommer også underveis. Jeg har ikke fått tatt noen ordentlige før-bilder enda. Dere får nøye dere med de proffe selvutløser-bildene mine enn så lenge! Haha!


Jeg tenkte forresten å ta en slik kroppsanalyse test igjen, snart.. Sist jeg tok en sånn var i 2008 eller 2009- det begynner å bli en stund siden. Da tok jeg den på en in-body på Elixia. Jeg er litt usikker på om SATS har denne typen.. Noen som vet?

Ha en fin kveld <3

Diettplanen

Jeg har satt opp en diettplan. Antall måltider vil variere. Treningsdager vil ha flere måltider og mer kalorier mens treningsfrie dager vil ha færre måltider og litt mindre kalorier. En enkel og grei start.

Jeg liker heller å spise færre og heller litt større måltider enn mange små. Det er viktig for meg å kjenne metthetsfølelsen. Jeg kommer derfor til å spise mellom 3-4 måltider pr dag.

 

Matvarene som har fått innvilget plass i kjøleskapet de neste to månedene er:

 

Proteinkilder

Kjøtt

 • Okse

 • Lam

 • Kalv

 • Vilt: elg, hjort

 • Kylling/kalkun

 • Karbonadedeig

 

Fisk og skalldyr

 • Tilapia

 • Laks

 • Makrell

 • Ørret

 • Sild

 • Torsk

 • Reker

 • Sei

 • Scampi

 

Egg

 

Fettkilder

 • Olivenolje

 • Rapsolje

 • Gresskar-frø

 • Valnøtter


Karbohydratkilder

Grønnsaker:

 • Brokkoli

 • Grønnkål

 • Hvitløk

 • Kålrabi

 • Pepperrot

 • Persille

 • Purre

 • Romansalat

 • Rødløk

 • Spinat

 • Søtpotet

 • Agurk

 • Asparges

 • Bambusskudd

 • Dill

 • Gulerot

 • Isbergsalat

 • Ingefær

 • Løk

 • Paprika

 • Squash

 • Tomat

 

Frukt og bær:

 • Plommer

 • Sviske

 • Ananas

 • Banan

 • Blåbær

 • Fersken

 • Bringebær

 • Kirsebær

 • Mango

 • Vannmelon

 • Pære

 • Rosiner

 • Druer

 • Eple

 

Annenhver lørdag vil bli spisedag. Jeg kunne med fordel hatt spisedag en gang i uken, men jeg synes det er mer stress enn kos med disse dagene- dessuten føler jeg meg crap i en uke etterpå pga hovne bein og vann i kroppen.

Jeg spiser grønnsaker og frukt som karbohydratkilde til hvert måltid men øker mengden karbohydrat før og etter trening. Jeg kommer også til å ligge lavere på karbohydrater på treningsfrie dager. Dette er et prøveprosjekt og alt er tatt utgangspunkt i treningsmengde og hvordan min kropp fungerer. Jeg kommer også til å kutte ut hvete og kornprodukter samt melkeprodukter.

Når det kommer til kosttilskudd så fortsetter jeg som før: c-vitamin, b-vitamin og sink/magnesium til kvelds!Hjemmelaget pizza er en klassiker på spisedager. Den kommer sikkert til å eksplodere i munnen når jeg har vært på dietten en stund :)

 

Ønsker alle en fin tirsdag :)

 

Tittei

Etter forrige publisering har jeg fått litt prestasjonsangst til det meste. Jeg føler at det er større forventninger til meg og  bloggingen min nå, og det er vanskeligere å skrive. Meen, det er vel bare å kaste seg ut i det uten å tenke så mye! Så det er hyppigere blogging i sikte. 
Herregud, jeg er helt målløs etter alle de flotte kommentarene deres i forrige innlegg <3 Tusen, tusen takk!! :) Jeg setter utrolig stor pris på at dere vil følge meg på veien, og jeg lover å gi dere oppdateringer. 

Dette innlegget
dukket opp på Paulines blogg i dag- midt i blinken for meg som har sterk tro på tiltrekningskraften.

Helgen min har vært stille og rolig. Grillet god mat på bål, våknet til perlemorskyer og sovnet i nattens nordlys. Fantastisk. Jeg har også hatt treningsfri- kun en rolig gåtur på lørdag.Mandag (07.02.2011) gikk 'startskuddet'. Treningen besto av styrketrening på overkropp etterfulgt av kardio i 60 minutter- prosjekt fitness er i gang! Wææ.

Mine oppdateringer vil innholde noe av dette:
- Matlogg (med bilder)
- Oppskrifter
- Treningslogg
- Vekt, målinger i cm og etterhvert fett % målt med fettkaliper
- Formbilder
- Tanker, tips og triks

Har jeg glemt noe? Er det noe annet som bør stå på lista?

Planlegging er viktig dersom man har satt seg et mål og vil oppnå noe. Planlegging av måltider gjør hverdagen litt enklere. Her har jeg stekt opp over 2 kg kyllingfilet. Kjempe enkelt å lage seg et måltid dersom alt er tilgjenglig. Sett av et par timer en dag i uka til steking av kjøtt, kutting av grønnsaker osv, ha i bokser og sett i kjøleskap/fryser = mye tid spart.Slipper bomben..

Hei, hei!

En liten oppdatering fra meg.

Dagene går så fort og jeg føler alle dagene er så like. Et helt semester med sykdomslære er i gang.

Sykdom-årsak-syptomer-diagnose-behandling-prognose. Spise-trene-sove. Puh! Jeg aner ikke hva jeg skal blogge om.. Diagnose: Blogglei

Neida, jeg har da utrettet noe de siste syv dagene. På søndag ble det en tur i alpinbakken også har det blitt noen kreative matretter og litt snop. I kveld feirer jeg 21 dager uten kunstig søtning- ironisk nok med et glass Pepsi Max, en tyggis og IFA. Resultatet av denne 'avvenningen' er ekstremt følsomme smaksløker. Pepsien smakte utrolig søtt og hadde en intens karamellsmak jeg aldri har lagt merke til før.

Tiden er inne..

Jeg er helt vill etter nye utfordringer men jeg klarer aldri å bestemme meg for hva jeg vil og ikke vil.

'Stine gjør ting hun ikke kan'- det må bli et morsomt (og langvarig) prosjekt.

Så, etter MYE frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å delta i fitness i oktober (?).

Jeg har jo i utgangspunktet aldri trent for å delta i noen konkurranse, men nå er jeg så lysten på nye utfordringer at noe må jeg bare gjøre :) Jeg nekter å sitte på gamlehjemmet og angre på noe jeg IKKE gjorde da jeg hadde muligheten. Jeg er jo så heldig å ha denne muligheten nå.

Herregud, det føles helt absurd! Jeg kjenner ikke noen eller har absolutt ingen tilknytning til miljøet i det hele tatt- så dette vil bli et 'Hjelp, jeg skal stille i fitness' prosjekt.

Jeg skjelver og er nervøs allerede nå og vet ikke helt hvordan jeg skal gå fram enda. Heldigvis har jeg 9 mnd på meg til å legge en solid plan. Jeg har så absolutt ingen tid å miste, så jeg i gang rett etter publisering.

Min plan er som følger:

Step #1:

Minideffe i ca. 2 måneder for å ta en reality-check på formen. Jeg blir nødt til å forbedre mine svakheter som vil komme tydeligere frem med en lavere fett% .

Step #2:

5 måneder hvor jeg skal forbedre disse svakhetene. Ligge i et lite kalorioverskudd slik at jeg ikke går opp for mye i fettprosent på disse 5 månedene.

Step #3:

Dersom dietten jeg i punkt #1 fungerer som den skal, vil jeg klare å komme i konkurranseform de siste 2 mnd.

 

Ja, jeg har mye å gjøre framover og jeg gleder meg!Håper dere vil følge meg på veien, folkens ;)

Ha en fin kveld!

 

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits