februar 2013

Siden sist...

Det er ikke første (og sikkert ikke siste) gang dere leser dagens utvalgte overskrift. Å være blogger er et hardt liv, skal jeg fortelle dere ;-P Så selv om jeg suger når det kommer til blogging så finnes det heldigvis nok blogger å velge mellom. 'De gamle traverne', glimter til innimellom samtidig som det til stadighet dukker opp nye fitness- og treningsblogger. Det tar jo helt av, og dere har nok å ta av.

Så, siden sist.. har jeg blitt noen uker eldre og håret har vokst litt. Med andre ord, det er ikke stort mye spennende som har skjedd som jeg føler for å dele. Dere som følger meg på instagram har kanskje fått med dere at jeg har flyttet. Utenom det så er hverdagen den samme, som jeg fyller med jobb, studier, trening og sosialt samvær. Jeg synes tiden flyr som bare rakkern. Og ja, jeg høres ut som en gammel dame nå, men at jeg er en tidsoptimist er det ingen tvil om. Tiden strekker til for den som bruker den, sies det og et av mine mål for det nye året var å bli mer effektiv.. Det høres kanskje rart ut, men jeg har et komplisert forhold til tid.

For øyeblikket kan kalenderen min fortelle meg at det har gått 48 dager av det nye året allerede, og det er kanskje på tide å ta en realitet- og kvalitetssjekk på nyttårsforsettene anno 2013. Haha, never_ending _story. Uavhengig av resultatene hittil, er det viktigere å fokusere på at det faktisk er igjen ca 2 timer av denne dagen og 45 uker tilsvarende 317 dager igjen av hele året. Så dersom nyttårsforsettene allerede har gått i vasken så finnes det likevel håp. Det er hvertfall hva jeg liker å fortelle meg selv. Positiv som faen, vet jeg at gode tider (!) vil komme. Riktignok tror jeg ikke utelukkende på 'positive thinking'. Ser man på de som virkelig oppnår resultater så sitter de ikke bare hjemme og tenker positivt. Tanker bidrar sjelden alene til resultater ved en konkret målsetting eller endring. Resultater skapes (ja, det er nå begynner det å bli magisk), og det i form av action! Positivitet er likevel et nyttig verktøy og det vil helt klart gjøre prosessen enklere (se der, nok en positivt ladet setning). Kanskje handler det ikke så mye om positivitet eller negativitet, men heller hva du sier til deg selv og hvilke valg og handlinger du gjør i ulike situasjoner.
Før jul kjøpte jeg en julegave til meg selv. En bok skrevet av Erik Bertrand Larssen. Det ringer nok en bjelle hos de fleste her nå, har dere lest den? Boken er jo utrolig populær. Kanskje ikke så overraskende da de fleste ønsker å BLI BEST på noe. Boken er den nyttigste julegaven jeg har kjøpt til meg selv, og kapittel for kapittel fikk jeg aha-opplevelse etter aha-opplevelse. Det er snodig å tenke på at det faktisk finnes en oppskrift eller metode på hvordan man kan bli den beste versjonen av seg selv ved å praktisere mental trening. Og at det faktisk funker, det er helt rått!Etter å ha vært ruset på Bertrand en god stund, for deretter å bli enda høyere ved å lese den en gang til -har abstinensene vært mildt sagt store i etterkant av de 247 sidene med ren lykke. Bertrand Larssen har gitt oss oppskriften vi lenge har ventet på. Yesss, endelig. Men det holder dessverre ikke med et kortvarig halleluja-øyeblikk for deretter falle tilbake på 'positive thinking' bølgen igjen., for det er jo så komfortabelt å være idenne sonen hvor alt bare er positivt, sant? Så igjen, ACTION is the fuc....key! Og for alle som syntes boken var utrolig bra (inkludert meg selv) bør virkelig ta til seg budskapet og det Bertrand vil formidle. Dette er formidling av teknikker og metoder som ikke bør gå i glemmeboken (beklageligvis min mest brukte bok gjennom årene). Boken må ikke bare leses, den skal brukes! Som et verktøy i hverdagen- hver eneste dag.

Ok, jeg skal puste litt nå før jeg går videre..
Jeg ble (som dere sikkert skjønner) veldig inspirert etter at jeg leste boka. Typisk meg, snakket jeg om den til alt og alle- til og med til meg selv og sikkert også i søvne. Jeg ble sulten på MER. Aha-opplevelser og inspirasjon får meg til å tenke kreativt- og positivt (!) Greia er at det må ikke stoppe der. Det MÅ ikke stoppe der. Gjentatte ganger har jeg gått i den samme fella. Altså, må jeg huske på å huske- og praktisere teknikkene daglig. Nå lurer dere kanskje på om jeg har minnet meg selv på dette i etterkant? Svaret er ja- og nei. Jeg skjønte fort at jeg med Bertrands oppskrift i hånden hadde en unik mulighet til å virkelig gjøre noe med det jeg kan kalle problemområder i livet mitt. Jeg konkluderte med at oppfølgeren til denne boken rett og slett måtte bli livet mitt- fra i dag og fremover. Første steg for meg var å ikke fokusere på tidligere negative hendelser eller de antall ganger jeg har gått på trynet. Deretter startet jeg med å begrense meg selv, slik at jeg kunne klare å ta en ting av gangen. Med små skritt i riktig retning kan selv små endringer gjøre en stor forskjell. Litt etter litt kan jeg nå skimte balanse på flere områder i livet. Jeg har fortsatt en stor oppgave fremfor meg for å bli det Bertrand kaller best.

Jeg burde kanskje nevnt dette litt tidligere, men det er viktig å understreke at dette ikke bare er knyttet til de fitness-relaterte innleggene jeg vanligvis poster her på bloggen og at det i hovedsak gjelder andre viktige valg i livet som omhandler blant annet mine verdier i forhold til jobb, karriere, venner, familie og hvilken standard jeg ønsker av meg selv på de ulike plan.

 

Jeg er takknemlig for de små endringene som har vist seg hittil samtidig som jeg tviholder på den motivasjonen som gir meg tro på at jeg en morgen kan våkne opp å faktisk være den beste versjonen av meg selv.

Jeg digger filosofien som ligger bak dette. Jeg vil ikke driste meg til å bruke ordet frelst, men vi snakker om en tilværelse av en ny dimensjon, and that's pretty awesome!

 

Så, siden sist har det altså skjedd ganske lite, men de små endringene og tingene jeg har gjort i løpet av årets første førtiåtte dager, vil gi meg store forandringer på sikt- og det kan jeg virkelig like!


'If you want to be successful, you need to want it just as bad as you want to breathe.'-Eric Thomas

   


Ønsker dere en riktig fin uke, flotte lesere :D
, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits