mars 2011

Torsdag

God kveld :)

I dag har jeg tatt treningsfri men i går hadde jeg en veldig, veldig bra ryggøkt. Fantastisk med dager hvor treningen går lett som en lek og man klarer å pushe seg litt ekstra. Det er helt utrolig hvor mye ekstra energi kroppen har på lur! I forrige uke delte SATS ut gratis soya sjokomelk. Jeg har ikke smakt noen soyaprodukter tidligere, og ble positivt overrasket over smaken. Nam!

Så tok jeg en titt på næringsinnholdet..Lite fett, lite protein og MYE karbohydrater- og det i form av sukker. Dette er ikke et produkt jeg kommer til å innta etter trening. Mye sukker og tomme kalorier gjør at jeg heller vil foretrekke en frukt og proteinshake. Aller helst et komplett måltid med masse gode ingredienser ;)

God mat gjør godt for kropp og sjel. Torsdager er som regel den store kollokviegruppe dagen hvor jentene møtes for å gjøre en god porsjon skolearbeid. I dag har vi jobbet med blodsykdommer, skravlet litt og kost oss med en stor frokost/lunsj ala Stine ;)Men disse jentene er helt klart best <3Ha en fin kveld :D

Back2Basic

 

Oppdatering på trening og kosthold

Det er ca 10 uker igjen til diettstart hvilket betyr hard trening, minimalt med kardio og mye mat. Svakhetene mine skal forbedres og både treningsprogram og kostholdet er satt opp i 'god gammeldags stil'. Det siste året har jeg vært fleksibel med det meste og testet ut ulike måter å trene og spise på.

Jeg har trent etter et 2 splittsprogram hvor jeg har trent overkropp og underkropp to ganger i uka. Slik har jeg trent i over et år fordi det har fungert veldig bra for meg. Etter jul har jeg dessverre ikke klart å holde motivasjonen på topp og det har blitt en del treningsøkter hvor jeg nærmest har surra rundt på gymmet, tatt en repetisjon her og en repetisjon der, vært ufokusert og til tider har jeg rett og slett droppet treningen og i tillegg spist en god del dårlig mat (!)

Dette burde jeg jo ikke skrive på bloggen da, siden målet er å motivere og inspirere- men nå er det engang slik at motivasjonen ofte svinger litt hos meg også. *kremt* Og jeg tror det gjelder de fleste. Det som er så fint med det er at det alltid finnes råd. Jeg liker helst å se løsninger ikke problemer.

Forvirret
Faktisk så har jeg opplevd litt forvirring i forhold til det med mat og trening. Forvirring i den forstand at det er så mange måter å oppnå resultater på. Her er det også lett å bli lurt til å tro at 'alt er lov' for det er jo så mange har oppnådd resultater på veldig forskjellige måter. Inkludert meg selv.

 

-Dropp frokosten- bli slankere men frokost er dagens viktigste måltid

 

-Karbohydrater gjør deg feit men karbohydrater er nødvendig for å prestere

 

-Ha et høyt innhold av fett i kosten (helst fløte, smør, seterrømme, bacon) kutt karbohydratene og det er ikke mulig å legge på seg (!)

- Fett er farlig for blodårene dine

- Fett øker forbrenningen

 

- Spis annenhver time for å holde forbrenningen oppe

- Spis når du er sulten, kroppen er jo veldig adaptiv

 

Jeg setter det litt på spissen her. Selv er jeg heldig med tanke på at jeg studerer ernæring og i tillegg vet hva som fungerer for meg og min kropp. Men jeg legger overhodet ikke skjul på at jeg også til tider blir forvirret eller lurer på om det faktisk finnes en annen metode som passer bedre for meg.

Det enkle er ofte det beste- ikke sant? Derfor skal jeg nå gå 'back to basic' i håp om at motivasjons-kurven skal gå rett opp. Dessuten er det aldri feil å variere.

 

Treningen:

Jeg trener styrke 6 dager i uken hvor jeg trener 1-3 muskelgruppe pr.dag

Eksempel:Kostholdet:

Når det kommer til kostholdet så skal jeg ligge i kalorioverskudd i en periode for å forbedre fysikken min. Jeg skal spise rene matvarer. Planlegge måltidene. Jeg skal spise regelmessige måltider og være ekstra nøye på hva jeg spiser før og etter trening. Noe som betyr at jeg innfører proteinpulver i kosten igjen. Dessuten er målet å spise MYE mer karbohydrater enn jeg har gjort tidligere. Det blir spennende å se hvordan kroppen reagerer da, siden kroppen min er veldig sensitiv for karbohydrater.

Dagens status: vannboble. Haha, jaja det kommer til å stabilisere seg så jeg får bare være tålmodig.

 

Oversikt over matvarer jeg skal spise:

 

Karbohydratkilder

Havregryn

Ris

Potet/søtpotet

Grønnsaker

Frukt

Riskake

 

Proteinkilder

Biff

Karbonadedeig

Svin (skinke, biff)

Kylling/kalkun

Torsk

Ørret

Laks

Tilapia

Egg

Proteinpulver

 

Fettkilder

Fet fisk

Egg

Selolje

Oliven

Olivenolje

Nøtter

 

Nye oppdateringer underveis vil komme :)

Ønsker alle en flott mandag !

 

 Lengter etter sommeren

Mens vi venter på sommer, varme,  og soool..

Det er kanskje litt tidlig å ta frem solkrem med høy faktor, spise is, grille i parken, løpe rundt i bikini og kose seg ved sjøen dagen lang.. Men det er lov å drømme seg bort.. og vips så er sommeren her <3
Jeg liker å motivere meg med musikk som gir skikkelig sommerstemning!

Forresten, er det noen som husker den orginale Lambada? Enjoy!
Pakke i posten

Hei!

Jeg elsker pakker- og på lørdag kom det en pakke fra X-Life i posten. Riktignok til meg fra meg, men gøy er det allikevel :)
Pakken  kom ikke akkurat i en diskret innpakning.


Jeg er skikkelig dårlig på å ta kosttilskudd siden jeg er mest glad i mat som kilde til alt kroppen trenger. Men enkelte ganger kan det være kjekt å ha- som f.eks omega 3 (selolje) de dagene jeg ikke spiser fet fisk. Ellers bestilte jeg BCAA, Kreatin bruspulver fra Tech Nutrition og en treningsbukse fra Better Bodies (min første) *stolt*.

Jeg har aldri prøvd BCAA, noen som har erfaring med dette ? Jeg vil gjerne høre deres suksesshistorier:)


Også kom det jammen mer inspirasjon i posten...Det er ikke hver dag at Pauline Nordin stikker innom ;) Litt forsinket, men herregud- hun er da så absolutt verdt å vente på!
Dobbel glede

Hei!

Takk for flotte ord i forrige innlegg <3
Jeg liker virkelig ikke å fokusere på det triste, men noen ganger har man ikke helt kontroll desverre.
Det har skjedd mye siste uken. Nå ser alt mye lysere ut og jeg har mye å glede meg over og glede meg til :D
Det liker jeg!
Om det er noen som lurer på hvordan det går på dietten så kan jeg fortelle at jeg ikke er på diett lenger (!) Ikke fordi at jeg er svak.. Neida, rett og slett fordi jeg har søkt litt hjelp hos noen med erfaring. Jeg fikk 'streng' beskjed om å holde et kalorioverskudd nå før den virkelige dietten starter i mai. Svakhetene skal forbedres allerede NÅ, så da er det bare å kjøre på og adlyde ;) Hvordan jeg skal nå toppformen skal jeg beskrive nærmere i et eget innlegg.

Fiskeglede
I går lagde jeg og kjæresten noe veldig godt til middag. Det ble salmalaks til forrett og salmalaks til hovedrett. Fantastisk! Begge var enige om at det var det beste vi hadde spist på veldig lenge!

Se her..

Som hovedrett ble det en varm og kremet versjon servert med ris:

God helg!


Tårer i natten

 

Jeg er et følelsesmenneske uten like. Tårene sitter løst, klumpen kommer fort i magen eller halsen.
Jeg gråter eller feller en tåre, ofte. Når det er sagt så blir jeg like fort blank i øynene av positive ting som av negative.

Jeg kan gråte fordi jeg er sint. Jeg gråter ofte av glede eller lykke. Om jeg blir glad på andres vegne kan det trille en tåre. Fine ord rører meg. Men størst av alt er kjærligheten til meg selv og personer som betyr mye for meg. Det er her hjertet banker mest og positive og negative følelser påvirkes kraftigst. Noen ganger føles hjertet helt tomt. Andre ganger er det overfylt og slitsomt.

 

Tårene inneholder avfallstoffer som kroppen trenger å kvitte seg med. Tårene skyller bort bakterier, rusk og rask i tillegg til at de forteller hvordan vi har det.  Følelser. Det kan gjøre godt å la disse følelsen komme og reagere slik de vil. Ofte kan følelser som sinne, stress, glede, sorg, lykke, medfølelse, kjærlighet, smerte, nervøsitet osv ende med blanke øyne, trillende tårer eller intensiv gråt.

I skrivende stund har jeg noen tårer som vil skylle bort noen følelser.

 

Et glimt av sol bak tåken å bevare, det er det livsens krav en mann skal klare.

- Henrik Ibsen

 

 

En spesiell tåre jeg vil dele har falt for Japan.

 

Varme hjerter, varme hjerter,
det er hva vi trenger mest
på en jord hvor gråt og smerte,
sorg og nød er velkjent gjest.

-Trygve Bjerkrheim

 

 

Etter regn kommer sol :)

God natt!
Dagens!!!

Hei, hei!

Puh- for en dag!!! Våknet etter kun 4 timers søvn av at noen feil-ringer til meg fordi en tastelås var av.. Så da jeg våknet kom jeg til å grue meg til eksamen som er i dag. Da fikk jeg jo ikke sove igjen. . .
Jeg liker å ha god tid til alt så jeg trenger minst en time til å spise frokost, lage matpakker, dusje og ordne diverse ting før jeg går ut døra.

Jeg liker også å komme tidsnok til avtaler og til eksamen er det jo ekstra viktig å komme tidsnok, ikke sant?
Den som hadde håp om at våren var like rundt hjørnet må nok tro om igjen. Æsj, for et skikkelig drittvær. Jeg brukte intet mindre enn to timer til skolen i dag. Bussen kjørte seg fast og det var sikkert kø til verdens ende..
Panikkfølelsen slo brått inn da jeg skjønte jeg ikke kom til å rekke eksamenslokalet før eksamen skulle starte. Det ble mange telefoner hit og dit. Puhh.. Men det viktigste; jeg fikk tatt eksamen. Resultatet vet jeg ikke sikkert enda- men det får bare gå som det går.

Nå er jeg trøtt, sliten og lat ;-P Det er plussgrader ute men jeg synes det er skikkelig surt og kaldt. Varmovnen er satt på max og jeg har lånt kjærestens gode ulljakke. Nå skal jeg nyte en varm kaffekopp og kanskje sove en liten dupp ;)Ønsker alle en veldig fin dag :)
Bollesøndag

..uten bollemage :D

Jeg er nok ikke den eneste som har bakt boller i dag. Jeg har sett mange helse-bloggere som har bakt sunnere boller, og jeg har ikke vært noe dårligere;)
Klokken 07.00 spratt jeg opp av senga- for å bake boller og (hold deg fast) sunne Oreokjeks :D
Hvilken fantastisk start på dagen!!!

Så her kommer de sunne bollene og lavkarbo Oreo-kjeksene mine <3
Sukkerfrie fastelavnsboller

1dl melk
litt tørrgjær

100g mandelmel

60g hi maize

1ss fiberhusk

1 egg

10g smør/cocosa

1ts salt

60g sukrin

Slik gjør du:
Varm 1dl melk til 30 grader. Ha i gjær.

Bland alt det tørre i en bolle. Bland inn det våte + smør og elt til deig. La stå til 'heving'.

Trill boller i ønsket størrelse. Jeg fikk 4 boller av denne oppskriften.
Visp egg og pensle på litt før steking.

Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.

Fyll:

Fyll bollene med det du ønsker. Jeg vispet krem + sukrinmelis og blandet med vaniljekesam og litt konditorfarge. Sukrinmelis på toppen.

Næringsinnhold hele deigen:

Kalorier: 519
Karbohydrater: 12,9g

Proteiner: 50.8g

Fett: 29,1g

Pr.stk (totalt 4 stk)
Kalorier: 129

Karbohydrater: 3,2

Proteiner: 12,7

Fett: 7,25g

 

Fyllet kommer i tillegg :)

Lavkarbo Oreo's

25 g mandelmel

25g Hi maize

15g mørk kakao

½ ts. hornsalt

½ ts. bakepulver

½ ts. salt

75 g sukrin

1 egg

10-15g smør eller cocosa

Noen dråper vaniljeessens

 

Bruk kjøkkenmaskin:

Ha sukrin, Hi Maize, mandelmel, bakepulver, hornsalt, salt og vaniljeessens i bollen og miks sammen.

Tilsett egg og smør/cocosa.

 

Stekes på 175 grader i ca. 10. min

 

Glasur:
Sukrinmelis og vann.
Jeg hadde også litt peppermynte i melisen så ble det mint-fyll i mellom!

Næringsinnhold hele røra

Kalorier: 304
Karbohydrater:4g

Proteiner: 19,6

Fett: 22,5g

Pr.stk (totalt 9 stk)
Kalorier: 33

Karbohydrater: 0,4g

Proteiner: 2,1g

Fett: 2,5g

 Stine gjør ting hun IKKE kan..

Hallo!

Gjett hva jeg har funnet på i dag da? Jeg startet dagen med kardio før frokost. Og det var ikke hvlikensomhelst kardio skal jeg fortelle dere!! Jeg har nemlig vrikket og vridd på hele kroppen. Jeg har vært på min første (og siste?) ZUMBA-time!!! Hehehe.. om dere kan forestille dere en istapp med latinamerikanske rytmer? Ikke? Jeg følte meg omtrent sånn. Det å slippe seg løs og shake uhemmet med baken er ikke så lett for stive bonde-kropper.
Men joda, skjønner at det er populært- for det var jo komisk gøy :DLettere morgenkardio tenkte jeg. Jeg ble jo *kremt* dødssliten !! Pulsen var rimelig høy hele timen. God og effektiv trening er det ingen tvil om!Back to basic
Frokosten i dag ble en klassisk havregrøt. Det er lenge siden jeg har spist havregrøt til frokost. Med kanel og sukrin! Nam! Det eneste som manglet var nøttene. Jeg har for tiden ingen nøtter i hus så det ble solsikkekjerner i stedet.

Nå sitter jeg med klump i halsen etter å ha sett på et fantstisk løp av de norske langrennsjentene. Veldig inspirerende og ekstra moro med gull til Johaug. Wow!!!!
Gratulerer!!

Ha en strålende fin lørdag!
Treningsfri og bloggfri

Hei!

Jeg har ikke vært en flink blogger de siste dagene, beklager! Jeg prøver igjen ;)
Noen ganger skjer det mye i det virkelige livet og cyber-stine trenger en liten pause :-P

I dag har jeg tatt meg treningsfri. Jeg har slappet av, quizzet litt før eksamen til uka og kost meg med litt mat som er fy, fy på diett. Blæh- jeg synes det har gått litt trått nå. Foreløpig er det ingenting som haster, jeg har i følge kalenderen god tid og jeg trenger ikke stresse med noe som helst. Denne tanken er litt skummel og påvirker selvdisiplinen min til tider.

Men jeg har hatt mange gode treningsøkter denne uken og jeg er støl i hele kroppen. Jeg har også hatt et par tøyeøkter som til min store forbauselse har vært gøy og motiverende. Jeg er mye mykere enn jeg husket! Kanskje er jeg nede i spagaten allerede i neste uke (?) :D
Det skjer altså positive og negative ting.. Kan ikke det kalles balanse? Balanse er jo fint. Det er positivt.

Jeg er positiv!!

Dagens middag ble gratinerte grønnsaker og karbonadedeig.
En fet del (LCHF) og en mager. Begge deler smaker fantastisk. Retten er enkel, men god.

Du trenger:

1 pose grønnsaker (frossen)
1 boks sopp
400g karbonadedeig
salt + pepper
hvitløksfedd
buljongterning
1 løk
Ost eller cottage cheese
(smør, fløte, hvitløkssmør)


Om du ikke følger LCHF ha i vann og buljongterning for å få blandingen saftig.


Ha disse fete ingrediensene sammen med grønnsakene.


Ha løk, ost eller cottage cheese over det hele og gratiner i ovnen på ca. 220 grader i 15-20 minutterJeg 'henger' ofte i grønnsaksavdelingen på Rema og i dag kom jeg tilfeldigvis over noen nye (?) produkter.
Ferdig vasket og kuttet- klar til bruk. Kjekt om man er på farten og vil knaske grønnsaker som er vasket.
Riktignok til en stiv pris. Nesten 20 kroner for 200 usle gram.


Som nevnt tidligere så trodde jeg pulsklokka mi hadde tatt kvelden. Det viste seg at den bare var tom for energi. Altså den trenger et batteribytte :D
Da sparer jeg penger i det minste. Men den må allikevel på service, da jeg ikke kan bytte batteriet selv pga garanti osv.
Jeg kommer virkelig til å savne den når den blir borte..Trøtt og sliten av å gjøre ingenting.. Skjønner ikke at det er mulig! Nå skal jeg kose meg med bittelitt sykdomslære før jeg tar helg!


God helg, alle sammen!!
(jeg lover å svare kommentarene deres i løpet av helgen)

:)
Mine første skritt

Hei, hei!


Vil minne om CAREs skrittkampanje som startet i dag. Meld deg på her!
Da jeg våknet i dag tidlig så hadde jeg helt glemt av at det  var 1. mars- så skrittelleren ble liggende hjemme.
I siste liten festet jeg den til buksa før jeg gikk til en kardioøkt på SATS og klarte i overkant av 8000 skritt allikevel :D Fornøyd! Det er ikke så mye aktivitet som skal til før det gir resultater, altså.
Skrittene skal registreres som en del av kampanjen. Da får jeg i tillegg registert kardioøktene mine i samme slengen. Det passer perfekt nå som pulsklokka mi har tatt kvelden :(Nå er jeg sliten og trøtt etter en time på mølla.
De frustrerte fruene venter på meg og jeg skal kose meg med et godt etter trenings-måltid.
Vi blogges :)

Ha en fin kveld!


, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits