mars 2013

#waffleday

 

Hei!

Har dere spist vafler i dag? Dere vet kanskje at det er den store vaffeldagen i dag?
25.mars- en veldig viktig dag :-P

Hver dag er en vaffeldag for meg, men i dag måtte jeg slå på stortromma med noen nye varianter. Jeg bruker stort sett den samme oppskriften, som en basis. Utover den, er det bare å slippe fantasien løs og eksperimentere.

Vaffelrøra (som gir 2-3 plater) inneholder alltid disse ingrediensene:

- 50g proteinpulver (med eller uten smak)
- 2 egg
- 1 ss fiberhusk
- 30g mel (kokosmel/mandelmel)
- vann/farris/melk/kokosmelk/vikingmelk (til konsistensen blir bra)
- kardemomme og/eller kanel (etter smak)
- sukrin eller stevia
- litt salt
- litt bakepulver

Utover denne grunnoppskriften, bruker jeg gjerne andre ingredienser for å variere smaken.

Dette kan være:

- kakao
- nøtter
- kesam
- lavkarbo kakemix
- vaniljeessens
- cocosa
- banan

Det blir mye slump, men jeg mikser alle de tørre ingrediensene sammen og tilsetter væske til røra blir deigete i konsistensen. Slik blir det lettere å steke. Om jeg har tålmodighet, lar jeg vaffelrøra svelle litt før den stekes til nydelige smakfulle hjerter.

Serveres med ditt favoritt tilbehør.

Jeg spiser den gjerne med ALT på.. Som her:


PitaVaffel med banan, sukrin, peanøttsmør, jordbærsyltetøy, nøtter og cottage cheese.
<3 

Fokus og motivasjon

 

MAGE, RUMPE/BEIN, TRICEPS

Disse områdene skal få ekstra oppmerksomhet fremover fordi det er der jeg har hatt minst fremgang siden jeg startet å trene.

Jeg har selvfølgelig trent disse muskelgruppene, men kanskje noe mindre siden det har gått tregt og motivasjonen da ikke har vært på topp.
Til dette trenger jeg en god del hjelp og tips. Jeg vil tro at et program med øvelser kun for rumpe, og treningsøkter kun for mage vil hjelpe.
Hvis noen har erfaringer og  tips, så ja takk :)

Legger med noen motivasjonsbilder :

 

 


bildene er lånt fra google

 
Trening

 

Hei, bloggvenner!


En liten treningsoppdatering kommer her!

Dagen startet med styrketrening på hele kroppen. Dette er min siste dag på programmet som jeg kaller introduksjonsfasen. På grunn av min helsestatus har det vært helt nødvendig å ta et par rolige uker for å se hvordan kroppen responderer. Status hittil er at det går veldig fint og at kroppen har det bra. Det betyr at jeg fortsetter på treningsprogrammet jeg har satt opp, men trapper opp til et høyere nivå fra i morgen. Da starter jeg på fase 1. Fase 1 vil vare i 4 uker, da er det ny vurdering av formen før jeg evt går over til fase 2. Her er det snakk om museskritt og hele oppkjøringen frem til konkurranse vil ta tid. Jeg har regnet på det og det vil ta meg ca. 20 uker før jeg er i mål. Beregningene tilsier at jeg kunne klart det på 12 uker, men det vil ikke være helsemessig forsvarlig for meg- så da får det heller gå i et rolig, jevnt og smart tempo. Bah! Er noen som har litt ekstra tålmodighet som de vil gi bort?

I fase 1 trener jeg overkropp og underkropp to ganger i uken og øvelsene varieres med antall repetisjoner kombinert med tunge og lette vekter. Mage og armer har jeg satt av til en egen dag, så totalt blir det 5 dager med styrke. Kardio kommer i tillegg, men vil hovedsakelig utføres etter dagsform og energinivå. Kommer tilbake til dette underveis i perioden.

 

Øvelser jeg har med i programmet er:

Overkropp- push-ups, dips, sidehev, roing, militærpress, nedtrekk, chins, fronthev og diverse øvelser på mage og armer (biceps,triceps)

Underkropp- glutebridge, utfall, step-up, glute kickback, bulgarske utfall, markløft og strakmark

 

Kostholdet er et kapittel for seg selv men matcher selvfølgelig treningsmengden. Skriver litt om dette senere.

Still gjerne spørsmål i forhold til treningen og kostholdet, om det er noe dere lurer på :)

Dette ble dagens frokost/etter treningsmåltid:..og her ser dere et glimt av lunsjen
Ha en fortsatt fin søndag!
Insta-inspo

 

 

For flere updates om trening og hverdag- følg oss på instagram!

@stinean85

@mari_a88

 
 

 

Presentasjon del 2

 

Her kommer del 2 av presentasjonen av min ferske bloggpartner, Mari. Jeg stilte noen standard tørre spørsmål om mål, trening, kosthold, motivasjon, veien videre og hele den regla der. Ordet balanse kan ikke bli tydeligere- svarene er ærlige, inspirerende og alt annet enn tørre.
Gikk dere glipp av del 1? Les den her.

Sniker også inn noen bilder underveis i innlegget, så dere kan få se litt av  forvandlingen til denne jenta. Som dere kan se, er skikkelig harryfleksing det viktigste jeg lærte henne :-P Nå er det ingen vei tilbake.


'Work hard, play hard'- dedikerer herved denne tittelen til relanseringen av denne bloggen og vil med glede benyttes fremfor andre motto som 'strong is the new skinny' eller 'go hard or go home'.


Hvor kom treningsgnisten fra- og hadde du noen spesielle mål du ville oppnå?

Jeg føler det var litt tilfeldig. Mest var det fordi jeg hadde mye tid til overs. På det tidspunktet var ønsket mitt å få en god kondis, og løpetrening var i fokus. Dette endret seg raskt da jeg startet med styrketrening. Det skal også nevnes at jeg var svært misfornøyd med kroppen min, men hadde mistet troen på at den kom til å forandre/forbedre seg. Så jeg ble lettere sjokkert da jeg fikk se hva som skjedde med kroppen min etter jeg startet med styrkeprogrammet.


Mari, du har trent nøyaktig et år nå- hvilke erfaringer sitter du igjen med og hva har du lært gjennom dette året?

Jeg har lært og erfart mye. Spesielt at styrketrening er mye viktigere og mer effektivt enn jeg trodde. Helt konkret har jeg erfart at det å føle seg vel med kroppen hjelper på psyken. Å få kontakt med musklene og kjenne at jeg kan pushe meg selv er en glede! Jeg har lært at styrketrening forandrer og former kroppen mer effektivt enn løpetrening. Ting skjedde, faktisk!

1 år har gått, jeg er klar for mange år til med nye erfaringer og mer lære.

 

Hva liker du best å trene?
Favorittøkt er nok generelt overkropp- minus mage og triceps. Rygg, skuldre, bryst og biceps er best! Dette er sikkert fordi det er der jeg har hatt best og mest synlig fremgang. Sidehev/fronthev med hantler, brystpress i skråbenk med hantler, bicepscurl med stang, stående militærpress og nedtrekk er det BESTE jeg vet!! ;) Ja, faktisk!

Hva lager du deg helst når du skal spise noe sunt og godt?

Jeg er glad i fisk- jeg kan nesten kjenne på kroppen at det er sunt. Fisk spiser jeg gjerne 4-5 ganger i uka. Det er enkelt å lage også smaker det godt. Hvor eksklusivt det blir lar jeg tilbehøret bestemme! Laks med brokkoli, creme fraiche og hjemmelagde potetbåter er digg.

 

Hva motiverer deg til å fortsette med treningen?
Jeg blir motivert når jeg kan være fornøyd med det jeg ser i speilet. Den følelsen har ikke eksistert i nesten 5 år, så når den først er her så nekter jeg å gi slipp på den. Jeg blir glad av det. Jeg kan også si at jeg synes det er viktig å være sunn og sterk, men jeg vil ikke legge skjul på at jeg vil se fin ut! Dessuten synes jeg det er gøy å trene, sette musikken på fult, se på kjekke gutter som trener ved siden av og ha skikkelig kvalitetstid på Sats- ja det er motivasjon.
Har du et forbilde eller noen som inspirerer deg?
Mitt største, beste og viktigste forbilde; Stine Søstern Andreassen! Det er også andre, men ingen bestemte. Jeg ser selvfølgelig en del fine kropper på både instagram og div blogger, og det inspirerer.

Hva er ditt triks for å komme seg på trening dersom motivasjonen svikter?

Hvis motivasjonen svikter, så synes jeg synd på meg selv. Jeg er så heldig at jeg har massevis av tid til å trene, så jeg pleier å si til meg selv at jeg kan like godt daffe på Sats som å daffe hjemme. Dessuten prøver jeg å tenke tilbake på hvordan formen var før, og da pleier jeg å være ute av døra på et blunk ;)

Mange snakker om å finne balansen mellom det sunne og usunne, hva tenker du i forhold til dette?

Balanse for meg er at treningen skal være gøy og tildels uforpliktende. Jeg lar alltid det sosiale med venner komme først! Det vil altså si at jeg fester (mye) i helgene, og trener mye i uka. Og som nevnt tidligere, er jeg sliten ligger jeg på sofaen. Har jeg lyst på noe usunt, så spiser jeg det. Jeg kjenner fort på kroppen når jeg bør hente meg inn igjen :)

Har du satt deg noen nye mål for 2013? Hvor går veien videre?
Målet for 2013 er å gå i bikini for første gang på 5 år (ute blant folk). Hehe ;) Videre vil jeg lære nye øvelser, og kanskje forbedre kostholdet mitt. Veien videre er jeg usikker på. Det eneste jeg er sikker på er at jeg fortsetter som før, 3-6 ganger i uka med trening og er jeg sliten blir jeg hjemme.

 

Jeg synes denne jenta fortjener en stor tommel opp eller en aldri så liten applaus. Jeg håper dere vil følge oss videre mot nye mål.
Ønsker dere en fortsatt fin søndag. I morgen er det mandag, ny uke og nye muligheter. Det kan ikke bli bedre enn det ;)

 
 

 

 

Fitnessplaner

 

Hei, hei!

 

Hvordan står det til? Er dere klare for litt mer aktivitet på bloggen fremover? Jeg håper dere vil bli fornøyd med min nye gjesteblogger. Les mitt forrige innlegg for mer informasjon. Del 2 kommer i morgen, da kan dere bli enda bedre kjent med Mari.

 

Det er på tide med en liten oppdatering fra meg også. Via min Instagram-konto har jeg hintet litt om en mulig deltagelse i Fitness høsten 2013. Oppkjøringen starter nå og jeg skal holde dere oppdatert underveis. Om jeg kommer i mål vil jeg la kroppen få bestemme. Jeg har slitt med helsen det siste åre og det er opp til legen og videre status på blodprøver osv som vil avgjøre om jeg kommer til å stille eller ikke. Status per i dag er at jeg starter dietten, følger med på hvordan kroppen responderer og ser hvor langt jeg kommer. Jeg benytter også situasjonen og målsettingen til å teste ut mitt eget kostholds- og treningskonsept hvor jeg benytter meg av metoder jeg har utviklet og jobbet med i noen år nå. Jeg vil dokumentere prosessen og utviklingen nøye slik at konseptet kan videreutvikles og forhåpentligvis anbefales videre.

Konkurransediettens første frokost så slik ut:


Forløpig er det ikke akkurat synd på meg :-P

Håper dere vil følge med videre denne våren :)

Ha en fin og sprek lørdag!
Presentasjon del 1

 

Kjære lesere, si hei til Mari- min søster, forsøkskanin, treningspartner og gjesteblogger !
Det er snart et år siden Mari la om livsstilen, ble medlem på SATS, begynte med styrketrening og endte opp som skikkelig sprek, sunn og sporty. Dere husker kanskje dette innlegget http://stinean.blogg.no/1351591360_bicepsgaranti_og_dage.html?  Det startet med at jeg satte opp et treningsprogram til henne basert på hva hun ønsket å oppnå. Mitt mål var å overbevise henne om at en sunn, smart og sprek livsstil gjør underverker for kropp og sjel. Klarte jeg det? Vil du ha svaret- les videre.

 

§ 3

Første gang Mari spurte meg om hjelp til trening var i forbindelse med opptakskravene til Fengselsskolen i 2010. Det var ikke de personlige egenskapene som gjør søkeren kvalifisert for tjeneste i kriminalomsorgen som var utfordringen. Kvalifikasjonskravene i § 3 f) sier at søkerne må ha tilfredsstillende fysikk, herunder bestå en fysisk funksjonstest. Funksjonstesten består av fire øvelser: Kroppsheving (push ups), kroppsbøying (sit ups), kroppsstrekning (ryggrulle) og utholdenhet (rundløype). Disse kravene er ikke så avanserte men krever en ekstra innsats for en utrent person. I Maris tilfelle så var ikke fysisk aktivitet en del av livsstilen hennes på dette tidspunktet og målet om å bestå den fysiske testen virket fjernt- utfordringen var stor. Med mine tips klarte hun opptakskravene med glans- innsatsen var det ingenting å utsette på, men motivasjonen for videre trening sto det dårligere til med. Når testen og opptaket til Fengselsskolen var bestått ble trening et fremmedord igjen.

 

2 år senere..

Jeg setter opp et nytt treningsprogram til Mari. Denne gangen uten fysisk funksjonstest eller opptakskrav som mål. Livsstilsendring er et faktum og jenta vil komme i form. Jeg lurer fortsatt litt på hvor denne treningsmotivasjonen plutselig kom fra, men jeg har alltid visst at Mari har et enormt pågangsmot og viser enorm viljestyrke når hun først bestemmer seg for noe. Dette gjorde selvfølgelig jobben min mye enklere siden hun fulgte mine råd til punkt og prikke. Hun tilegnet seg raskt kunnskap og med smart trening, hovedsakelig basert på styrketrening kombinert med noen lure triks i matveien tok det ikke lang tid før hun fikk resultater av endringene hun gjorde. På relativt kort tid ble hun sterkere og mer definert i kroppen. Vi målte endringer i kroppssamensetningen underveis men endinger i kilo på badevekta ble etterhvert uvesentlig i forhold til fremgangen i vektene på gymmet. Økning i muskelmasse og reduksjon i fettprosent ble resultatet og forandringen var markant. Treningsprogrammet var dermed kvalitetssikret og den nye livsstilen var kommet for å bli.Jeg stilte Mari noen spørsmål i forbindelse med hennes nye forhold til fysisk aktivitet slik at hun kan dele sine erfaringer- med sine egne ord. Dette kommer i del 2 av presentasjonen.  Følg med, folkens!

Oppgradering!

Hei, hei!

Jeg har en hyggelig nyhet til dere. Bloggen vil i løpet av de neste ukene oppgraderes. Dette vil medføre en god del forandringer i både design og stilsett, samt nytt og spennende innhold i innleggene. Oppgraderingen vil skje gradvis, men jeg kan love at dere vil finne masse ny og spennende inspirasjon denne våren. Jeg vil ikke røpe for mye nå, men jeg kan si at jeg er så stolt og heldig over å ha fått en gjesteblogger med på laget som vil poste noen innlegg her på bloggen. Hyppigheten på disse innleggene vil variere noe i startfasen. Dette er i første omgang et prøveprosjekt, men jeg tror at dette kommer til å bli et bra samarbeid som i tillegg vil bidra til å øke kvaliteten på bloggen. Stikkordet er Girl Power, så da er det bare å glede seg og følge med i ukene som kommer :D

 
, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits