april 2012

Søndag

Hei kjære bloggvenner,

 

Det ser ut til at blogg.no også denne helgen har hatt problemer med angrep som skaper innloggingsproblemer og annet tull. Nå er det endelig mulig å besøke bloggen igjen samt skrive innlegg :) Hurra for det!

Har dere hatt en fin helg?
Etter en aktiv uke avsluttet jeg helgen i samme stil. Denne uken ble det tilsammen ti treningsøkter, nesten etter planen. En intervalløkt ble byttet ut med en langkjøring.
Dagens økt ble ikke den mest effektive, men jeg gjennomførte. Det har blitt mange fine kardioøkter utendørs denne uken. Det liker jeg! Frisk luft er gull.

Etter dagens styrketrening, ble det et godt søndagsmåltid. Egg, bacon, lavkarbobrød (kjøpt i Sverige) rotgrønnsaker og grillet tomat med diverse krydder. NAM! I tillegg har jeg drukket over en liter (!) kaffe. Selv med ti timers søvn har denne jenta gjespet i hele dag. Tenker på å finne puta igjen om ikke så alt for lenge, vi har blitt gode venner puta og jeg- og det er kropp og hode glad for <3Etter forrige innleggs matporno var det flere som etterlyste oppskriften på disse:


Pepperkakene mine. Ja, jeg vet.. pepperkaker i slutten av april er spesielt. Hehe. Det ble impulsbaking da jeg tilfeldigvis kom over en pose pepperkakekrydder i skapet under en liten opprydning.
Pepperkakene ble (som mye annet jeg lager) laget på slump. Jeg mikset sammen pepperkakekrydder (kjøpt i Sverige), eggehviter, kokosmel, sukrin, fiberfin og bakepulver til jeg fikk god smak og rett konsistens. Jeg stekte disse på 180 grader i ca. 20 minutter og lot de avkjøle seg på en rist til de ble kalde og sprø.

Nå står en ny uke for tur, og jeg går inn i min tredje uke av sommerprosjektet mitt. Hvordan det går skal dere få en oppdatering på. Det samme gjelder spørsmålene dere stilte i forbindelse med prosjektet.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld og en sprek uke :D

Ukens måltider

God kveld,

 

Jeg titter innom for å teste ut hvordan jeg enklere kan dele flere bilder med dere. Jeg tar f.eks et titalls formbilder og  bilder av måltidene mine i løpet av en uke, men det er få som blir vist her på bloggen. Det tenker jeg å gjøre noe med.

Her ser dere et lite utsnitt fra noen av ukens måltider.
Fargerrikt og fint. 'Deffemat' kan være fristende, altså ;)
(kjeksene dere ser under er faktisk sunnere pepperkaker, haha)
Ellers så kan jeg melde om at jeg virkelig har hatt noen glade dager. Energien er tilbake og motivasjonen like så. Håper dere også er i hundre om dagen :)

Ønsker dere en riktig fin helg <3
(dere vil få svar på kommentarene deres i løpet av helgen)

                                             
 

Fisk i form

 

Litt matprat igjen.. Jeg er veldig glad i fisk, men det blir lenge til jeg kjøper sei igjen for å si det sånn. Bah! Jeg skal ærlig innrømme at dampet sei ikke smakte spesielt godt. Gode grønnsaker og masse krydder var redningen. Torsk derimot- det ER godt (riktignok dersom man ikke spiser det fem ganger om dagen) hehe.
Ofte går jeg for enkle løsninger i matveien. Nei, ikke i form av junk food, men man kan ofte skimte tørr kyllingfilet og brokkoli i matboksen min. Tiden strekker ikke alltid til for å lage noe fancy og digg hver eneste dag. Dessuten er det ikke like inspirerende å lage middag kun til seg selv. Men i går bestemte jeg meg for å sette av litt kvalitetstid på kjøkkenet med ekte kjærlighet .
Resultatet ble dette:

Kan dere se hva det er, eller?? Hjemmelaget fiskegrateng! Ooh, jeg er så stolt!! En modernisert og ikke minst sunnifisert versjon av deilig fiskegrateng. :D

Etter å ha googlet 'fiskegrateng' har jeg skjønt at det er mange måter å lage den på. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilken jeg skulle lage. Ubesluttsom som jeg er valgte jeg å lage min egen versjon basert på de ingrediensene jeg synes er best.

 

Til Stines fiskegrateng trenger du:- 250g torsk (jeg brukte fersk torskefilet)
- 200g reker
- 1ts JBK-mel
- 1-2 egg
- 150g cottage cheese
- 50g tyrkisk yoghurt
- 1stk dampet blomkål
- 1ts sennep
- 1-2 stk brødskive (jeg brukte lavkarbo brød fra Sverige som jeg stekte sprø i en tørr panne)
- Parmesan (mengde etter eget ønske)
- Salt, pepper, muskat, 1/2 buljongterning
- Vårløk
- Karri

Slik gjør du:


1. Del torsk i terninger og legg de sammen med reker i en ildfast form. (krydre med salt og pepper).
    Kok eller damp blomkål.2. Stivpisk eggehviter (ta vare på plommen), ha i muskat, JBK-mel, kust buljong, sennep, salt og pepper


3. Bruk en stavmikser, mos cottage cheese og tyrkisk yoghurt til en jevn masse. Vend blaningen sammen med eggeplommen inn i eggehvitene.


4. Tilsett hakket blomkål og røren av egg, cc og yoghurt. Bland godt sammen.5. Strø over hakket vårløk, parmesan og 'kavring' (tørrstekt brød i pannen). Dryss over karri (kan sløyfes).
   Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter


NYT!

Restene skal nytes (fra matboks) litt senere i dag. Åh, som jeg gleder meg!

Ha en fin onsdag, folkens! Halvveis til helg :D

OBS!

Til dere som er interessert i konkurransedrakten og sier dere har sendt meg mail, vær oppmerksom på at epostadressen min slutter med .no (ikke .com)
Send meg en ny epost på riktig adresse: stine_tk(at)hotmail.no

 
Lunsj og treningTid for lunsj! Bildet over viser min lunsj som består av smårettskinke av kalkun, dampet spinat, bløtkokt egg, litt dressing, salt og pepper.
Utrolig enkelt og smaker digg!

Jeg slo til med tre pakker fersk fisk da jeg kom over et tilbud (-30% på fersk fisk). Jeg kjøpte en pakke sei, torsk og laks. I går spiste jeg sei og grønnsaker til lunsj og i dag blir det torsk til middag.

Gårsdagens trening ble bein/rumpe og i dag har jeg trent overkropp.
Beinøktene har få øvelser, men jeg bruker i overkant av en time på disse øktene da jeg har en del ettbeinsøvelser på programmet. Det tar tid.
Overkroppsøktene derimot er gjort på ca. 30-40 min.

Mandag:

Bulgarsk utfall (med stang)
20 kg x 12
30 kg x 10 + 8+8+8

Beinpress (ettbeins)
? kg x 25 +8+8+8

Gående utfall
12kg x ?

Step-ups (i smith)
+10 kg x 12 +8+8+8

Tirsdag:

Sidehev
Flys i kabel
Militærpress
Kabelroing
Fronthev
Nedtrekk


Hva skal dere trene i dag?Konkurransedrakt selges!

Har DU planer om å stille i Bodyfitness så har du mulighet til å gjøre et skikkelig kupp!

Denne flotte konkurransedrakten er til salgs og kan bli din for halv pris:


Pris kr 3000 (ny kr 6000)
Størrelse: 1,57 til 1,63 cm høy Scenevekt: ca 48 til 54 kg Merke: Sefa Farge: Klar lilla. Pen glitrende drakt. Drakten er brukt 1 gang. Ida Øian brukte drakten i finalen i Sandefjord Open i 2010.

 

Ta kontakt på stine_tk(at)hotmail.no eller legg igjen en beskjed i kommentarfeltet dersom
du er interessert (kontaktinformasjon publiseres ikke).
Vitaminer

 

Hei,

 

Jeg har mye som står på min 'to do liste' i dag, så jeg titter bare innom for å si hei og ønske dere en fin dag.

Jeg tenkte også å vise dere det eneste kosttilskuddet jeg kjøpte på min harrytur til Sverige på søndag:

 
Vitaminer er bra for en aktiv kropp, og denne versjonen av Mivi Total innholder også Ribose, L-Carnitine of L-Taurin. Så nå håper jeg på å få litt ekstra energi i hverdagen.
Tar dere ekstra tilskudd av vitaminer?

Ellers så har jeg fått smakt på mye av maten jeg kjøpte, blant annet et lavkarbobrød som smaker loff :D Men hva skjer med at all maten fra Sverige er så sinnssykt salt?! Jeg har tørstet som bare det, og ser meg nødt til å begrense mitt inntak av svensk mat i dagene som kommer.

Jeg oppdaterer dere med mat og trening litt senere.

Som dere kanskje vet er det Oslo Grand Prix i helgen- hvor mange av dere skal dit?

Ha en fin dag!


Vi blogges!FFWD

 

Jeg skal si dere det har vært utfordrende å opprettholde motivasjonen i det siste, og det gjelder flere områder av livet. Djizes!

Etter mye tenking har jeg funnet ut at det finnes en god løsning. Den har jeg tenkt å benytte meg av: tenke positivt og se fremover. Det er i mange tilfeller lettere sagt enn gjort, men ofte er det slik at en positiv tanke fører til en ny positiv tanke som igjen gir en god følelse og som kan føre til en inspirerende handling. Vi liker ordet positivitet, gjør vi ikke? :D Jeg har gjort store endringer i livet mitt allerede og nå er det full fart fremover. Det er vår og snart er det sommer og mye å glede seg til. Etter nedleggelsen av TTP har mine tanker om fitness dessverre vært litt negative. Jeg har ofret mye denne vinteren og jeg har lagt mye tid, energi og innsats for å få bulket opp formen. Jeg står nå ovenfor (nok) et nytt prosjekt. Og ikke overraskende: sommerformen 2012. Jeg tenker ikke bare på å se fit ut i bikini men det skal bli herlig å passe inn i buksene mine igjen (noe jeg tror lommeboka mi også er enig i).

Så kjære lesere, om det er interessant for dere så oppdaterer jeg gjerne her på bloggen- som et plaster på såret for usikkerhet rundt mine videre fitnessplaner. Høres det bra ut som en midlertidig god deal?
Målet er å være i samme form som det jeg var før jeg startet bulken i januar- det er min trivselsform. Hvor lang tid jeg bruker før målet er nådd er usikkert. Det jeg vet sikkert er at kroppen min responderer raskt og resultatene blir bra dersom jeg gjør det som skal til. Jeg er heldig som kan oppskriften og kvalitet er viktig for meg. Jeg regner med å bruke ca 10 uker for finne tilbake til denne formen igjen. Det vil si at ca. 25. juni bør jeg være i mål.

 

Her ser dere en oversikt over ukene :
(det går fort til sommeren nå altså)Etter denne perioden blir det ikke noe mer deff eller bulk i mitt liv. Jeg trives best med å leve i harmoni og balanse, derfor blir dette mitt siste formprosjekt. Når jeg lander på en beslutning angående mine fitnessplaner vil min 'all season' form ligge ca. 3kg unna en eventuell  konkurranseform. Jeg liker å leve livet i sus og i dus og nekter å la kroppen min bli utsatt for store endringer i vekt og fettprosent .

Er det noe dere lurer på i forbindelse med mitt nye prosjekt så still de gjerne i kommentarfeltet.

 

Treningsuken med styrke og kardioøkter vil se omtrent slik ut:


Som dere kan se over har jeg en intensiv og høy treningsmengde. Etter flere år med prøv og feil konseptet vet jeg at kroppen min tåler et opplegg som dette. Det er forøvrig ikke store endringene i treningsplanen eller i kostholdet. Jeg vil heller kalle det justeringer. Justering eller endring i kostholdet er det viktigste grepet dersom målet er å endre kroppssammensetningen.
Dersom målet er vekttap eller redusere fettprosent teller kostholdet 70% og treningen 30%. - 'abs are made in the kitchen, not in the gym'

Er det noen av dere som også er i gang med et sommerprosjekt?

Min anbefaling er å spise så rent som mulig og velg mat fra alle næringsemner. Mulighetene er mange og kombinasjoner og tilberedningsmetoder desto større.

Her er en liten oversikt over det jeg mener er de viktigste kildene til proteiner, fett og karbohydrater i kosten:

 

PROTEINKILDER:
Biff- svin, storfe, vilt
Kylling, kalkun

Magert kjøttpålegg
Mager kesam
Cottage cheese
Skyr
Egg
Laks
Ørret
Torsk

Tunfisk
Reker
Scampi
Skinke
Karbonadedeig
Proteintilskudd og BCAA

FETTKILDER:
Nøtter- peanøtter, valnøtter, hasselnøtter, mandler, cashewnøtter, paranøtter
Peanøttsmør- økologisk og uten sukker
Cocosa- kokosfett (med og uten smak)
Fet fisk- laks, ørret, makrell
Selolje
Egg

KARBOHYDRATKILDER:
Havregryn

Riskaker
Potet
Ris
Grønnsaker
Frukt
Bær

 

Det var dagens deffeprat, dere. I'll keep you posted !

 

Ha en fin kveld!

 

 
Harry!

Neida, ikke harryfleks. Denne gangen harryhandel. Søndagen suste jeg over grensen med et mål for øyet; fylle opp kjøleskapet med billig mat fra Sverige. Det ble ikke allverdens til storhandling da jeg kun har en hylle i kjøleskapet og en skuff i fryseren til disposisjon. Jeg fikk allikevel med meg en god del morsom mat som man ikke finner i butikkhyllene i Norge.

Inspirert av diverse andre blogger ble dette noe søndagens fangst:Yoghurt og nøttegodisMine favoritter:FunLight søtet med stevia. Fantastisk god!Baconcrisp, fetaost og flere hundre gram med tyggis. HahaDiverse krydderEn fornøyd Stine i godis-himmelen :DEr dere ofte på shopping i Sverige? Kom gjerne med tips til hva jeg kan kjøpe med meg hjem neste gang!

Ønsker dere alle en fin uke <3


Hejdå!


'Heftig shit..'

 

 

Ok, her er det på tide med et lite innlegg igjen skjønner jeg. Forrige bloggpost har skapt store reaksjoner hos enkelte (meg inkludert)- noe jeg godt kan forstå. Jeg skjønner at det er mange spekulasjoner og at enkelte har behov for å si sin mening. Jeg kommer ikke til å kommentere noe av det som står skrevet der riktig enda. Jeg har ikke landet enda for å si det sånn. Jeg har tenkt utrolig mye de siste dagene. Ikke bare på meg selv men på alle personene som er involvert. Det gjelder også dere som leser bloggen og som hadde gledet dere til å følge min vei mot scenen. Jeg håper på at det vil bli en happy ending mellom oss (meg og dere lesere) til slutt. Jeg må som sagt finne ut hvordan planene mine blir framover. Takk til dere som har kommet med tips, forslag og oppmuntrende ord. Selvsagt er det muligheter for meg fortsatt, jeg er så usikker, ny i gamet og vet ikke hvordan jeg skal velge enda..

Derfor kjedeblogger jeg litt i mellomtiden:


En småsur Stine før trening.. Til tross for situasjonen måtte jeg posere litt fremfor speilet.. Og jammen hjalp det litt på humøret ;)

Dagens første måltid ble inntatt rundt kl.15. Ulikt til å være meg. Matlysten er ikke helt der den bør være.
Det ble en nydelig salat fra BIT i godt selskap ;)
Salaten besto av: kylling, egg, ruccula, pesto, pinjekjerner, oliven, tomat, agurk, paprika, pickles, salt og pepper.
Yummy! Ja, det går virkelig an å spise sunn take away altså.Deretter ble det mer shopping på markedsdagen i Bogstadveien. 14 plagg rikere noen kroner fattigere.
Nå kan sommeren bare komme. Her får dere en smakebit:Skrubbsulten etter timer med shopping, kaffe og kos, ble det middag:

Kylling og karbonadedeig (som var restemat) med asparges, brokkoli, løk, sopp og grillet tomat krydret med hvitløk, salt, pepper, pizzakrydder og cayennepepper.
Også ble det en dessert da..Kokoslapper med sukrin og blåbær. Disse ble dessverre mislykket og ville knapt henge sammen i panna. Gode ble de hvertfall. Jeg lagde de av kokosmel, egg, melk, fiberhusk, kardemomme, salt og vann.
Nå skal en sliten jente snart finne puta. Vi blogges folkens, og selv om det er krig i kommentarfeltet i forrige innlegg så håper jeg dere synes det er hyggelig å titte innom her allikevel ;)

God natt!
En ekstremt dårlig nyhet

 

Det er rart hvordan ting kan forandres bare på få minutter..

Jeg burde skjønt at universet prøvde å fortelle meg noe, da det første jeg holdt på å tråkke på i dag var dette kadaveret:Uff, godt jeg klarte å hoppe unna i tide. Tipper stakkar'n følte seg litt tråkket på allerede.

Tidligere i dag postet jeg et innlegg hvor jeg fortalte at medlemskortet og lisensen til fitnessforbundet var i boks. Så utrolig stolt jeg var. Lenge har jeg drømt om å få muligheten til å stille rent i en fitness-konkurranse. Det gjør vondt å si at mye tyder på at det aldri kommer til å skje.


Det er som om det ikke er meningen at jeg noen gang skal få til akkurat det. Det var utrolig trist da jeg timer senere mottok en epost fra daglig leder.

 

Daglig leder ser seg nødt til å legge ned firmaet og klubben The Total Package grunnet at coach Marianne Aas Krog har inngått avtale med en annen klubb og ønsker å ha et annet fokus.

 

Min fitnesskarriere ser med andre ord ikke spesielt lys ut. Dette betyr at jeg må endre mine mål, men først må jeg komme over sjokket. Kommer tilbake med mer informasjon til dere når jeg vet noe mer.

    

 

 

 

 

Medlem

 

God morgen!

 

 

Vil bare vise dere noe rart. Se hva som lå i postkassen min :Høres heeelt snålt ut at jeg nå er medlem av Norges Kroppsbygger og Fitnessforbund og at lisensen til Team Total Package er betalt. Nå står det svart på hvitt. HYL!

 

Ellers så sitter jeg med en god frokost og kaffekoppen min. Jeg prøver å våkne, planlegge dagen.. og fremtiden. Sukk.  Mange store forandringer kan skje i livet fremover. Jeg skal oppdatere dere underveis.

Forandringer på trenings- og kostholdsplanen blir det også- igjen, og den første lille endringen er at mye av kondisjonstreningen fremover blir i form av gruppetimer. Jeg var tidligere en skikkelig ivrig gruppetreningsjente og nå som jeg ikke lenger kan løpe noe særlig gjeninnfører jeg gamle og morsomme vaner. I den forbindelse kjøpte jeg nye studio/aerobicsko til meg selv i bursdagsgave- er de ikke flotte?

 

Nå skal pulsen til himmels! hihi

 

Ha en fin dag, flotte folk!
Kos!

 

Mmm.. Nå koser jeg meg med noe varmt i koppen som jeg vil dele med dere.

Kakao er noe av det beste jeg vet og denne versjonen er sunn og meget enkel å lage.
Sukrin eller sukrinmelis, bakekakao og melk er alt som trengs. Kanskje litt vaniljeessens også om du liker det. Til en kopp brukte jeg 2 ts kakaopulver og 1ss sukrinmelis. Juster mengdene etter hvor sterk og søt du liker den. Ikke veldig komplisert, bland alle ingrediensene sammen i en kjele og varm opp. Vips, så har du noe søtt og sunt i koppen på 1-2-3 :D 

Nyt kvelden videre- med eller uten sjokolade ;)
Prøver igjen..

 

Hei kjære bloggvenner

 

Tro det eller ei- I'm back! Jeg sa i forrige innlegg at jeg trengte en liten pause og det inkluderte også bloggingen. Ved tidligere bloggtørke har jeg hatt dårlig samvittighet men denne gangen har jeg ingen energi til overs til å beklage. Så igjen, til dere som synes det er kjedelig å følge bloggen min fordi jeg blogger for lite så er det greit at dere synes det. Det at andre bloggere får til å poste flere innlegg om dagen til tross for skole, samboer, jobb, diett, trening osv synes jeg er imponerende og jeg skulle selvsagt ønske at jeg klarte det samme. Med samme interesser, kan det se ut som om vi lever nokså like liv. Men vi er da forskjellige som personer og jeg vil poengtere at det er en rekke andre faktorer i livet som også er med på å påvirke aktiviteten i en blogg. Jeg har et liv untenom bloggen også, bare så det er sagt. Jeg er ikke negativ eller bitter og dere skal vite at jeg er ekstremt takknemlig for at dere følger meg og leser bloggen min. Husk også at det er helt frivillig. Et tips; følg meg på bloglovin så får dere vite når jeg har oppdatert. :)

 

Nok om det..

La meg få høre litt fra dere også. Har dere hatt en fin påskefeiring? Har dere gjort noe spennende?

Selv har jeg fått slappet godt av sammen med gode venner. Min første treningsøkt denne uken hadde jeg i går. Det ble styrke på overkropp + intervaller.

 

Sidehev:

10kg x 15

12kg x 10 + 5 + 5 + 5

 

Fronthev med vektsive:

15 kg x 10 + 5 + 5 + 5

 

Nedtekk (i maskin hvor jeg legger på vektskiver)
40kg x 12
60kg x 8 + 5+5+5

 

Foroverbøyd roing
40kg x 10 + 10 + 10

 

Pushups
BW x 20 + 5+5+5

Det ble en kort og effektiv styrkeøkt etterfulgt av intervaller (30sek på, 30sek av). Herlig å være tilbake til rutinene igjen etter påsken :D

  

 

Ferie

 

Hei fantastiske lesere og herlige fridag.

 

Blogglesing blir vel muligens utkonkurrert av diverse krim nå i påsken, men jeg gir dere et kort innlegg allikevel. Hvor mange av dere har tatt med skiene til fjells og pakket sekken med kvikklunsj, appelsiner, kakao, påskekrim, ludo, quiz og påskeegg? Ah, jeg håper dere koser dere 'glugg'. Det blir dessverre ingen tur til 'påskefjellet' for min del i år. Jeg har allikevel planer om å slappe godt av og nyte fridagene max. Kropp og hode er en smule stresset for tiden og jeg klarer ikke lenger å henge med der det trengs. Det er mildt sagt kaos. Jeg har fått noen gode råd fra mine fine venner om at jeg kanskje burde ta en liten time-out. Enig og uenig synes jeg det er et vanskelig valg, men jeg har bestemt meg for å ta ferie fra alt en liten periode. Det skal bli deilig å få ryddet litt opp i saker og ting. Tusen takk til dere som bryr dere, har tid til å lytte og kommer med råd når jeg trenger det. Dere vet selv hvem dere er <3


Jeg prøvde å lage hjemmelagde lowcarb kvikklunsj-kjeks, men resultatet ble dessverre ikke bra nok til at jeg kan dele oppskriften. Gode ble de, men ikke særlig praktisk å ha med i sekken på skitur, liksom :-PSå da ble det PLAN-B.
Ikke feil det heller :

Haha, neida jeg bare tuller..


Nytt mål

 

Hei, dere!

blogg.no har vært nede og derfor har det ikke vært mulig å poste noen innlegg før nå.

Har dere hatt en fin helg? Jeg har hatt frihelg- en deilig start på påsken. Jeg har kost meg ute i det fine været. Jeg har trent innendørs og utendørs og som en avslutning på bulken har jeg spist masse god og sunn mat, men med noen usunne innslag :-P

Det er allerede april, hvilket betyr nye målsettinger for meg.

Treningen fortsetter som før og ser omtrent sånn ut:


Det er hovedsakelig kostholdet som forandres noe ved at jeg ikke lenger kommer til å ligge i et kalorioverskudd. I fitnessverden snakker man ofte om on- og offseason. Disse begrepene dreier seg om en forskjell i fettprosent og kroppsvekt. Jeg har tidligere uttrykt misnøye rundt disse begrepene da jeg mener at det beste er å holde en god form året rundt. Allikevel var jeg villig til å teste ut en mini bulk nå som konkurranse er et faktum. Dere vet, whatever it takes! Med gode resultater fra denne første perioden og noe rikere på erfaring står et nytt kapittel nå for tur. Ingen ekstreme endringer- jeg skal bare ikke bulke lenger. Jeg holder fortsatt fast ved min filosofi om å holde en god form året rundt. Jeg velger i den forbindelse å innføre et nytt begrep: all-season. Igjen for å understreke dette med fitness som livsstil. Målet er å ligge 3-5kg unna en konkurranseform- så ønsk meg gjerne lykke til :)

 

Ønsker dere alle en fin uke og en riktig god start på påsken!
(svarer på kommentarene deres i kveld)


, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits