juni 2010

Norske jordbær <3

Noen av dagens måltider

Middag: Biff med mais, minimais, sopp, løk, salat og peppersaus
Dessert: Norske jordbær med vanilje cottage cheese (laget av cc + vaniljeessens + sukrinmelis)

NAMMMM!

Bye Bye Trondheim !

Oppdatering fra helgen:

På flyttefot i disse dager, så jeg beklager lite blogging og mangelfulle svar på kommentarene deres. Jeg kommer sterkere tilbake i løpet av de neste dagene- lover :)


slik ser en flytte-oppkarbing ut :) Oppkarbingen ble veldig vellykket denne gangen og har gitt meg masse energi! 

Snadder:

Riskaker, lomper, syltetøy, lettere prim, smågodt osv.

 
Nå gjenstår det å pakke ut alle tingene fra pappesker, rydde og vaske. Ellers så må jeg også prøve å få meg en deltids jobb i Oslo-området samt melde meg inn i et treningssenter.
Noen forslag til treningssenter med høy standard ?
Masse masse som skal fikses og ordnes i disse dager!

Hvordan har helgen din vært?

Program uke 3


Siste uka i Trondheim og med trening på 3T- så denne uka skal utnyttes MAX :)
Det blir oppkarbing på søndag i stedet for lørdag, da det passer best slik!

En liten huskelapp med retningslinjger de dagene jeg har oppkarbing:
Har du noen tips til andre oppkarbingsmatvarer eller oppskrifter?


Formen:
Her er noen målinger. Det går sakte men sikkert den rette veien. Velger å kjøre på med samme plan dersom jeg fortsetter å ha jevn framgang. Ingen formbilder, men jeg skal se om jeg kanskje får tatt noen underveis :)

Målebånd:
Arm: ingen endring
Bryst: -1,5cm
Lår: -1cm
Legg: ingen endring
Valk: -1cm
Midje: -1cm
Rompe: -3cm

Fettklype:
Chest:         -0,5mm
Midaxillary:   -1mm
Biceps:          -2mm
Abdominal:   -1mm
Suprailiac:    -1mm
Tigh:               -2mm
Subscapular: ingen endring
Triceps:         -2mm
Lower back: -1mm

Vekt: - 1,5kgDagens inspirasjon :)

LØRDAGS TRENING


DAGENS LUNSJ:
Kyllingfilet krydret med cajun grillkrydder
Kinakål
Isbergasalat
Oliven
Pickles
Løk
Agurk
Tomat
Dressing (3% fett)
Sukkerfri ketchup

En sen lunsj i dag ble inntatt etter styrketrening og en heftig PULS STEP (4x4 intervall time). 
Startet dagen med morgenkardio i øsregn. Innså at jeg bare måtte gi meg etter 30 min, da jeg oppdaget at lomma med mobil, kamera, ipod og det hele var full med VANN :( Derfor ble det heller innendørs kardio etter styrketreningen.


En av mine favoritt-øvelser! Push-ups passer perfekt sammen med MYO-REPS metoden, og som oppvarming/aktivering før f.eks benkpress.
Jeg pleier på å kjøre den slik; 12-15reps +4+4+4+4

Bildet er hentet fra denne fantastiske boka om styrketrening:


Jeg har ryddet ut av motivasjons/tiltreknings boksen min, og oppdatert den med nye mål og ønsker- nå er det bare å tro at det vil skje, for deretter å motta :) Deilig å komme inn på de positive frekvensene :)

GOD HELG <3

Jeg dåner!


Innføring i idrettsfysiologi skulle ikke vise seg å være et like enkelt emne å gå opp i eksamen til, som jeg først hadde trodd. Kun en helg å lese div trenings rapporter på og mye stress rundt det hele. 
Det er 3 uker siden eksamen og sensuren falt i går: jeg har bestått- 70% rett :) !!!! For en lykkefølelse- det hadde jeg seriøst aldri trodd med bare noen dagers lesing.
Jeg er nå klar for den store verden med min Bachelor i billedkunst og et innføringsemne i idrettsfysiologi. Sistnevnte er starten på et nytt kapittel i livet mitt- da jeg har bestemt meg for at det er dette jeg vil fortsette med. 
Jeg har søkt Bachelor ernæringsfysiologi samt PT-utdanning ved NIH, men har ikke bestemt meg 100% for hva det blir til enda. Jeg har en spennende framtid i møte!


Her er diettmaten som skal gjøre meg sprek og klar for linsa!
 
Nå har det seg forøvrig sånn at fotografen er veldig attraktiv i disse tider- og veldig opptatt med sine oppdrag, så min shoot har derfor blitt flyttet frem ca 3 uker. Kommer tilbake med dato litt senere. Men bilder skal det bli!! Til min store glede så har jeg 3 uker ekstra på dietten- noe som er gjør at formen kan bli ENDA bedre enn jeg i utgangspunktet hadde trodd- JIPPI!

Dagens middag:

Hvitløk/sitron marinert laks med potet, agurksalat og brokkoli. Enkelt- men utrolig godt!!

Rask og enkel måte å lage agurksalat på:
Riv agurkskiver med en ostehøvel og hell fransk dressing/italiensk dressing over!


Program uke 2Slik ser altså planen ut, men med forbehold om endringer underveis ;) Første endring allerede i dag da jeg byttet ut intervalltreningen min med rask gange, så da blir det heller en runde med intervaller i morgen- helt greit :)

Dagens trening
Kardio: Rask gange/ jogg 45 minutter
Styrketrening: Bein + mage (+ triceps/biceps ved behov/tid)

Øvelser
* Bulgarsk utfall med stang
* Ettbeins beinpress
* Bridge
* Dips
* Bicepscurl
* Triceps kickback
* Situps

Kostholdet i dag har vært lavkarb- og i dag har jeg hatt supercravings etter alt som smaker søtt eller ser søtt ut! Desperat fant jeg frem litt forskjellig fra kjøkkenskapene og mixet sammen denne noe udelikate blandingen. Den smakte ikke så verst og den fikk  iallefall dempet søtsuget, noe :) SJOKOKRUSKA:
Mixet sammen av:
* kruskakli +  litt varmt vann + søtning
* pulverkaffe
* 100% kakaopulver
* vaniljeessens
* pulverkaffe
* myomocca
* cocosa med smak

(smakte best kald)

Har du noen triks når søtsuget melder seg? Del de gjerne med meg :) 

Nå er det natta- en ny og enda bedre dag i morgen venter!!!

Tusen takk <3


Tusen takk for alle lykkeønskninger angående mitt sommerprosjekt- det styrker selvtilliten min og troen på at jeg skal få det til :)

Svar på noen av spørsmålene i forrige innlegg:

Hviledager kommer jeg til å legge inn dersom jeg trenger det. Jeg kommer til å lytte til kroppen min og i tillegg sørge for mange timers søvn hver natt.
Lørdagene vil bli en form for aktiv hvile og i tillegg så skal jeg jo hive innpå en god del mat denne dagen (som forhåpentligvis vil gi meg masse energi).

Når det gjelder kostholdet så er dette et prøveprosjekt. Jeg vet fra tidligere dietter at jeg fungerer bra på lavkarb-kosthold, men har ikke vært flink til å legge inn dager med mere karbohydrater, så det blir spennende å se hvilken effekt dette vil gi. 
Endringer i kostholdet vil det sikkert bli fra uke til uke- da jeg også mulig må justere kalorinivå i forhold til fett% osv. Jeg har også overdrevet antall treningsøkter tidligere, men igjen så vil jeg føle på dagsformen! Jeg spiser etter aktivitetsnivået mitt- så det vil ikke bli et spise lite- trene masse opplegg. 
Jeg tar det litt som det kommer- følg med på rapportene underveis :)

Lavkarb- under 100g karb om dagen
Høykarb/oppkarb- 7-14g karb pr.kg kroppsvekt


Jeg starter som regel ukene mine på søndager- så jeg kommer til å publisere planen for uke 2 i morgen :)


DIGG LØRDAGSKOS- noen som har smakt denne?GOD HELG!!

MITT MÅL FOR SOMMEREN 2010

Motivasjon skapes gjennom målsettinger
Styrketrening, kardiotrening og riktig kosthold opptar en stor del av hverdagen min, og jeg har den siste uken tenkt på hvilke mål jeg ønsker å oppnå gjennom denne livsstilen. 
Hovedårsaken til dette har vært noe mangelfull motivasjon og inspirasjon- og motivasjon for meg, skapes gjennom målsettinger. Det er viktig å ha et mål- gjerne med delmål underveis og med en belønning når målet er oppnådd.
Målet trenger ikke være stort, men resultatet av hardt, målrettet og disiplinert arbeid bidrar til at man stadig når nye høyder, bedre disiplin og større tro på seg selv. Motivasjon er det som driver oss til handling.
Mitt mål er:
-Jeg skal komme i form til en planlagt fotoshoot med den dyktige fotografen og min gode venninne, Cathrine Dokken- http://cathrinedokken.no/

Tidsrammen vil være i underkant av 8 uker, og fotograferingen vil skje 31.juli.

"Å komme i form" kan bety så mangt, men i mitt tilfelle så vil det bety lavere fett % og økt muskelmasse. 
Nå er det dessverre ikke slik at man i løpet av en 8 ukers periode kan få i pose og sekk. Skal målet gjennomføres, må man sette seg realistiske mål. Fokuset vil derfor ligge i å redusere fett% og samtidig bevare mest mulig opparbeidet muskelmasse. Dette utføres på samme måte som en fitnessutøver "deffer" til en konkurranse. Forskjellen er at jeg vil ende opp med en litt snillere fett% enn hva som skal vises på en scene.

Jeg har en plan
Nå som målet er satt er det viktig å legge en plan. Planlegging gir oversikt og følelsen av kontroll. Delmål og resultater underveis kan noteres- og dersom det skulle oppstå noen vanskeligheter, hindringer eller fristelser, vil det være lettere å finne ut av eventuelle endringer som må gjøres.
For å opprettholde planen er det viktig at man har evnen til å motivere seg selv. Drivkraften vil være å se resultater underveis, visualisere og kjenne på følelsen av hvordan det føles å ha nådd målet. Visualisering er en kraftfull prosess og fantasien er sterkere enn viljestyrken.
Målet i seg selv vil selvsagt være min belønning- en sprek kropp, men rent materialistisk så kommer jeg forhåpentligvis til å sitte igjen med noen flotte bilder- en dokumentasjon på hardt og målrettet arbeid.

Denne gangen ligger jeg (til en forandring) på forskudd. Jeg er i dag allerede på dag 5 i uke 1- så de av dere som vil følge meg på veien mot målet vil følge med fra uke 2. 
Deilig å være i gang- hvorfor vente med noe bra, når endringer kan allerede startes i dag?!
Fremtiden eksisterer allerede :)

PLAN FOR UKE 2- en enkel oversikt

Kosthold/trening
Mandag:  Styrketrening- lavkarb
Tirsdag:   Kardio-            lavkarb
Onsdag:  Styrketrening- høykarb
Torsdag: Kardio-             lavkarb
Fredag:   Styrketrening- lavkarb
Lørdag:   Styrketrening- oppkarbingsdag
Søndag:  Styrketrening- lavkarb

Dette er bare en foreløpig plan, ingen fasit. Om opplegget funker, gjenstår å se ;) Det vil helt sikkert bli endringer underveis.
Siden jeg ikke akkurat er verdens beste blogger, så skal jeg virkelig gjøre et forsøk på å blogge mer detaljerte trening/kostholds rapporter, slik at de som vil følge meg underveis er litt oppdatert :)
For å nå målet har jeg regnet ut at jeg må ned ca. 0,5kg i uken, men jeg vil selvsagt bruke fettklype, målebånd og speilbilde som den største og sikreste indikatoren på framgang. Badevekta gir dessverre ikke nok opplysninger om kroppsammensetning og den forteller heller ikke alltid sannheten. (http://stinean.blogg.no/1262864105_hvor_mye_veier_du.html)

Veiing/målinger vil jeg ta på lørdagene og det vil også komme en liten form-update etter disse målingene!
Puh, nå lover jeg mye her!
Vil du følge meg i disse 8 ukene? -Still gjerne spørsmål underveis :)

WÆÆ- min store fysiske og psykiske utfordring denne sommeren er dermed publisert!
Da sier jeg bare; 
1-2-3-KLAR-FERDIG-GÅ!!!!!!

Morgenkardio og frokostI dag var jeg oppe tidligere enn jeg vanligvis pleier. Vekkeklokka ringte klokken 05.00 - vips så er dagens kardio unnagjort før klokka er 7 om morgenen :) Herlig følelse- dagen kan bare starte!

Frokosten min er omtrent den samme hver eneste dag. Jeg får i meg karbohydrater, proteiner og fett til alle hovedmåltider. 
Frokosten er satt sammen av havregryn og kruskakli som karbohydratkilde, proteinene er vaffelen- laget av myomocca proteinpulver (oppskriften finner du i arkivet) og fettkilden er nøttene. Nøttene du ser på bildet er 20g (!) Om man ikke veier disse, er det fort gjort å ta litt for mye.


Hva spiser du til frokost?

Helg og trening

Oppdatering fra helgen

Lørdagens treningsøkt- helkropps høyreps trening etterfulgt av rask gange (60 min) i strålende sol og varme :D
Senere på kvelden ble det sommerfest og en tur ut på byen med de fantastiske jentene på jobben. Hadde store planer om å knipse flere bilder fra sommerfesten, men jeg hadde selvsagt glemt å lade kameraet- så det ble derfor bare et "outfit" bilde rett før jeg skulle dra.

Øvelser fra styrketreningen:
* Nedtrekk
* Flys
* Sidehev
* Strake markløft
* Kickback (bein)
* Foroverbøyd roing
* Hantelroing
* Triceps kickback

I dag blir det grilling og avslapning :) 
Frk. Aldriutepåbyen er sliten og føttene og hodet verker litt ekstra i dag!

Håper dere får en fin søndags kveld :)En perfekt start på dagenBODY + KRISTINE WEBER + KAFFE + MORGENKARDIO + PROTEINPANNEKAKE = SANT


PANNEKAKE
30g myomocca
1 eggehvite
   kardemomme
   litt vann

Røres sammen til en tykk røre- nesten deig. Stekes i FryLight! 
Skikkelig proteinbombe!


HA EN FIN DAG ALLE SAMMEN :)


Dagens mat og trening

DAGENS MIDDAG- Taco-dynge!!

Når man ikke har god tid til å lage middag er det bare å ta en titt i kjøleskapet og deretter mixe sammen det man kan finne av ingredienser. 
I dag ble det en slags taco variant av karbonadedeig, hermetiske tomater, mais, chili, tacosaus, tacokrydder, grønn paprika, gul paprika, rød paprika, hvitløk og løk- alt i en og samme gryte. Blandet dette med masse salat og fikk en stor porsjon salat!


Stappmett på trening- men fikk gjennomført dagens overkropptrening:
* Push-ups
* Militærpress
* Sidehev
* Nedtrekk
* Foroverbøyd roing

Det ble en økt litt utenom planen fordi jeg har bristet et ribbein og klarer derfor ikke å gjennomføre alle øvelser like bra. Jeg blir utrolig utålmodig når slike ting skjer og klarer selvsagt ikke å holde meg helt i ro. Motivasjonen for å trene blir unormalt stor når man egentlig burde bremse og ta det litt med ro. Noen som føler på samme måte?
Det har vært mye av og på med den målrettede treningen den siste tiden, og motivasjonen for å blogge har vært nærmest ikke-eksisterende. 
Jeg velger å gi meg selv en ny sjanse- men jeg må ha et konkret mål å jobbe for, det vil skape en ny gnist og motivasjon. Jeg skal tenke på saken og sette meg et konkret mål med det jeg gjør. Når alt er på plass vil jeg selvsagt dele dette på bloggen :)
Hvordan går det med deg og dine målsetninger?

God natt :)

ECCO WALKATHON

TREN FOR EN GOD SAK

Bli sprek og samtidig gjør noe godt for andre!
10 000 km må deltakerne ha gått før Ecco donerer 50.000 kr til SOS barnebyer. Når målet er gjennomført trekkes det ut 25 heldige som vinner sportstøy fra Kari Traa eller Ecco Biom Walk sko.


Jeg har meldt meg på og har registrert min faste morgenkardio rute på 12km. Den daglige morgenturen gjør dermed dobbel nytte for seg ;) Perfekt!

Er du med?
, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits