juli 2012

Birken del 1: treningsprogrammet

 

OK, endelig er treningsplanen satt og jeg kan dele den med dere. Jeg har nå startet på treningsuke nr 3 og hittil går det fint med både kondis og kne.
Psyken derimot må jeg jobbe litt mer med og jeg begynner nå å innse hvor stor og tøff oppgave jeg virkelig har fremfor meg. Jeg skal uansett prøve å gjøre det beste ut av det, så får vi se hvordan det går. Jeg prøver å være flink til å variere treningen og jeg pusher meg stadig til et hardere nivå på hver treningsøkt. Jeg lærer nye ting om meg selv underveis og etter hver økt er jeg en erfaring rikere og psyken et hakk sterkere.
Som en kickstart på kondisen (som mer eller mindre har vært fraværende ved oppstart) har jeg prioritert intervaller av alle slag- alt fra forskningsbaserte 4x4 til egenkomponerte metoder. Ved å kjøre på med intervaller øker oksygenopptaket raskere, kondisen kommer kjapt og kneet blir ikke belastet med løping så mange minuttene av gangen. Jeg velger å tro at dette var et smart valg ;)

 

Ivrig, er et stikkord som kan beskrive meg- på godt og vondt. Denne gangen skal ikke entusiasmen i meg få løpe løpsk (!) Jeg skal prøve å holde treningen på et smart nivå for jeg er tross alt nybegynner. Det viktigste er jo å delta.. sant?!

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Intervaller
Fartslek/tempo

Langkjøring
lav-moderat tempo

Intervaller
Fartslek/tempo

Langkjøring
lav-moderat tempo

 

Etter hver treningsuke skal jeg oppdatere dere med detaljene fra hver økt- altså tid, hastighet, stigning osv.

 

Jeg har på ingen måte lagt styrketreningen på hylla. Planen er å fortsette som før, altså 3-4 ganger i uken. Etter mye om og men, frem og tilbake har jeg bestemt meg for å fokusere på vedlikehold. Jeg ser meg fornøyd med størrelsen på muskelmassen nå- til mitt bruk.

 

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Overkropp

Bein/rumpe/mage

Overkropp

Bein/rumpe/mage

 

Fortell meg hvordan deres treningsplan ser ut og hvilke mål har dere satt dere?

Før jeg ønsker dere en riktig fin tirsdag, kommer en liten bildeupdate fra helgen:
För det ordnar sig, det gör det alltid..

Hej, hej, hallåå!

 

Aiai, nå ble det nesten en uke siden forrige oppdatering. Skal si tiden går fort, puh!
Jeg er fortsatt ganske ivrig på instagram og kan nå skryte på meg 110 bilder og 164 followers, ikke verst- huh? :D Takk til mine fans som liker mine instamat- og instafleksebilder. Velkommen er også dere som kunne tenke dere å følge min utroooolige spennende hverdag :-P
Make that button green!

..så over til overskriften. Tok du deg selv i å nynne på den sangen nå? Uansett, den låta sprer positiv energi- ingen tvil om det. Og det som er så positivt er at jeg fikk byttet det løpet jeg hadde bestilt feil til Birkebeiner'n!! Så da folkens blir det halvmaraton (!!) på denne jenta. Haha, vet ikke om jeg skal le eller gråte, men jeg gleder meg veldig.
Jeg ble intervjuet av et magasin angående mitt nye Birkebeiner-mål. Det kommer på trykk i september og jeg skal vise dere når det er ute i offentligheten. Det er ikke noen stor greie, jeg forteller bare om min motivasjon for å melde meg på samt litt om hvordan jeg spiser og trener meg opp frem til den store dagen.Løpetreningen er godt i gang og treningsplanen skal jeg dele med dere så fort jeg har den klar. Ja, jeg er treig.. sorry!
Denne uken har jeg prøvd meg på 5km sammenhengende løping. Målet var å klare det på under 30 minutter- check! :D Jeg var spent på om jeg skulle klare å gå dagen etter, og det gikk fint! Ett steg nærmere målet. Takk til kneet.


Gårsdagens trening ble intervaller 1 minutt 'spurt' med stigning etterfulgt av 1 minutt roligere jogg (11-12km/t er kanskje ikke spurt for de fleste, men for meg som ikke har et eneste hurtig fiber i kroppen så snakker vi PULS i dette tempoet)

Treningsøkten så slik ut:

5 min oppvarming

1 minutt på-
11-12km/t
4-5% stigning

1 minutt av-
6-7 km/t
4-5% stigning

Dette gjorde jeg tilsammen 10 ganger.

Det har vært sløvt med kondisjonstrening det siste halve året og for at dere skal få er lite inntrykk av min nåværende form så kan jeg si at pulsen lå på ca 180 i dragene og 150-160 i de aktive pausene. Jeg vet hva det vil si å være i god form- kondismessig, og det er lite som slår denne følelsen. Det er fortsatt en vei å gå (løpe) før jeg er DER men fra tidligere erfaring så vet jeg at kroppen min kan være en maskin dersom jeg følger den rette oppskriften. Kroppen er stadig i endring og det er fascinerende å se hvor raskt den faktisk responderer, i positiv og negativ betydning. mihi

Bare 8 uker igjen nå så da er det bare å kjøre på!
NO EXCUSES!
Treningsøkter og treningsplan

 

Hei bloggvenner!

 

Etter at jeg meldte meg på Birken har jeg i løpet av uken lagt en god del skritt og kilometer bak meg- både utendørs og på mølla. Som tidligere nevnt på bloggen har jeg kranglet med et vondt kne i lang tid, jeg fikk påvist en Bakers cyste i venstre kne og må derfor ta det rolig nå i starten. Det er vanskelig å holde tilbake fart og intensivitet når motivasjon og kondis skriker 'kjør på'!! Jeg har (så langt) tatt til fornuften og gjort økter som ser slik ut:

 

Økt 1: 3 min jogg, 3 min rask gange med stiging i 60 minutter

Økt 2: Rask gange 45 minutter

Økt 3: Intervaller 1 min på/1 min av i 40 minutter

Økt 4: Rolig jogg i 60 min

 

Med disse øktene bak meg klarer jeg fortsatt å bevege meg i hverdagen i motsetning til tidligere. Jeg er imidlertid spent på hvordan løp i nedoverbakke vil bli da det ofte er svært tøft og belastende på knær. Jeg satser på at det går fint ;)

Treningsplanen videre er ikke fastsatt enda og når det er sagt så er det rett og slett fordi at Frøken Vims har klart å melde seg på feil løp.. Målet er å gjennomføre 21km- altså et halvmaraton. Derfor meldte jeg meg (logisk nok?) på HalvBirken. Haha, men neida HalvBirken er IKKE det samme som et halvmaraton men er usle 11km. Jeg prøver derfor å bytte eller omregistrere min plass, så får vi se hva som skjer. Utrolig irriterende!! Note to self: ikke gjør slike bestillinger/kjøp etter midnatt.

 

Før jeg sier god fredag så vil jeg takke dere som kommer med løpetips til meg. Det trenger jeg virkelig så jeg suger til meg all informasjon jeg kan få.
Har dere noen planer for helgen?

 

God helg!
Nytt mål

Hei, 

Jeg fikk spørsmål om hvordan treningen min ser ut nå for tiden. Jeg har satt meg noen nye mål i forhold til trening og prestasjon. En mer detaljert treningsplan kan jeg dele med dere når jeg har den klar, men jeg kan avsløre at jeg har meldt meg på Birken. Ja, dere leste riktig. Jeg skal prøve å løpe HalvBirken i september.Wææ!
Ambisiøst, for jeg er ingen løpejente i utgangspunktet. Motivasjonen trengte en utfordring- og det har den nå fått. Det er kun 9 uker igjen- det kommer til å gå fort så nå er det bare å legge seg i hardtrening fremover ;) Har noen av dere deltatt på løpet tidligere? Isåfall, kom gjerne med tips og triks til en stakkars nybegynner.

Inntil treningsplanen er satt opp så kan jeg dele dagens trening med dere. Jeg trente sammen med min spreke søster igjen i dag. Girl Power :DOi, nå ble det plutselig sent igjen. Vi blogges, sprekinger :D


God natt! 

Sunn helgesnacks

Hei, hei

 

Står det bra til? Det er så stille fra dere- har dere tatt ferie? :)

Uansett tenkte jeg å tipse dere om en sunn type snacks jeg kom over på Centra her om dagen. Perfekt nå som det er fredag og helg!

Posen er gigantisk og veier bare 80g. Det er ingen andre ingredienser enn mais og næringsinnholdet ser slik ut: 

Prøv den til dip, smeltet sjokolade, til grillmat eller suppe. Den passer til det meste!
Namm!


 

Energiboost

 

Det er bare er timer igjen til helg- noen som trenger en energiboost?

Jeg digger denne dama i videoen under og om ikke treningsgleden smitter over på dere så har den allerede gjort det på meg ;)

God helg- og nyt Duracell Bailey !

 
Musikk

Trening blir ikke det samme uten musikk, sant? Endelig har jeg ordnet meg med Spotify Premium og i den forbindelse trenger jeg MASSE forslag til treningsmusikk og spillelister. 

Takk til tips som dumper ned i kommentarfeltet :D

Ønsker dere en fin torsdag!
 

MAD Shot

Hei, hei!

 

Søndag og fri- det betyr litt tid til bloggen :) Har dere gjort noe spennende i helgen? Jeg har ikke hatt tid til så mye annet enn jobb så denne søndagen skal inneholde masse kvalitetstid.

Over til overskriften, jeg er nemlig hektet på shots om dagen. Haha, av det sunnere slaget selvfølgelig. Til dere som kanskje ikke har fått med seg den store nyheten om at Baker Hansen selger ferskpresset hvetegress shot til den nette sum av 25 kr. Har dere smakt? Jeg smakte min første lille shot like før helgen. Det skal nevnes at jeg var svært skeptisk, for jeg har smakt pulveret- og det smakte ille. Jeg ble svært positivt overrasket over hvor friskt og godt dette ferske hvetegresset smakte. Altså, det smaker gress men jeg har vært innom hver dag siden. Jeg har dilla!

 

Ta en titt på hjemmesiden (klikk på bildet) til de damene som står bak konseptet og bli inspirert: 
Litt info om hvetegress:
Dette næringsrike gresset inneholder totalt 17 aminosyrer. Kroppen bruker disse aminosyrene til blant annet bygning av muskelvev, reparerer celler og produksjon av nytt blod. Hvetegress inneholder 92 av de 102 mineraler som finnes i jorden. Disse mineralene omfatter blant annet kalsium, fosfor, jern magnesium og kalium. Det er en rik naturlig kilde til vitamin A og C. Hvetegress har mer vitamin C enn appelsiner og dobbelt så mye vitamin A som gulrøtter. Det er usedvanlig rikt på vitamin E, K og B-kompleks. Det er også en naturlig kilde til laetrile (B-17). 

Andre helsemessige fordeler:

- Bygger muskler
- Øker immunforsvaret og antioksidanter
- Øker energinivået
- Renser lever og blod
- Balanserer kroppens PH nivå
- Bremser hårtap og utvikling av grått hår
- Hjelper kroppen med å kvitte seg med tungmetaller og toksiner
- Virker antibakterielt i blod, lymfe og vev
- Virker blodsukkerstabiliserende
- Motvirker forstoppelse og er bra for fordøyelsen
- Effektivt for vekttap


 

Hørte jeg noen si skål?! ;)

Ha en fin søndag!
En god start på dagen?

Hei, hei!

Ingenting er som å våkne uten vekkeklokke, dere.. I dag var det full renovasjonsfest i bakgården da søppelbilen og skjæra sloss om godbitene i containeren. Med begge vinduene oppe ble jeg vekt av et bråk uten like et par minutter over klokken seks <3 Hello, morning glory <3

Med det trøtteste trynet i by'n tok jeg beina (og motivasjonen) fatt og la ut på en skikkelig powerwalk. Morgenkardio- jeg kan ikke huske sist (faktisk). Da jeg bodde i Trondheim ble det rask gange før frokost nesten hver eneste dag. Jeg har et hat-elsk forhold til denne type trening. Hat som utgangspunkt når jeg er så trøtt at det heller frister å bli liggende under dyna hele dagen. Jeg elsker det når jeg endelig kommer meg ut, får (frisk) luft, våkner, hører på god musikk eller radio, får opp pulsen, smiler og vet at jeg har hele dagen foran meg. 

Konklusjon:
jeg elsker morgentrening.Jeg valgte å droppe gårsdagens treningsøkt på bein og rumpe og det betyr at jeg skal ta igjen det tapte i dag.Øvelser som står på planen er:

- ettbeins glutebridge
- bulgarsk utfall
- step-ups i smithmaskin
- ettbeins beinpress

Hva står på planen hos dere i dag?Ønsker dere en riktig fin dag folkens :D
Treningsøkt

Hei kjære bloggvenner

 

 

Jeg trodde nesten dere hadde glemt meg, men hva responsen på innleggene her og på instagram viser så er dere fortsatt trofaste- og engasjerte. Det liker jeg. Tusen takk, det er over all forventning :D

Planen var å blogge dette innlegget i går kveld/natt men jeg ble jo aldri ferdig før jeg bare måtte finne puta. Det er en stor utfordring å få nok søvn. Ofte blir det mellom fem-seks timer per natt, noe som er i snaueste laget.. Målet er å få til syv timer pr. natt, det er det perfekte for meg.
Hvor mange timer sover dere?
Jaja, nok babling. Denne posten skulle vise litt fra gårsdagens treningsøkt. Jeg trente med min fine søster og da fikk vi også knipset noen bilder. Jeg har satt opp treningsprogram til henne og nå var det på tide med en liten oppfølging igjen. Jenta har vært flink og jobbet hardt - det har gitt sinnssyke resultater!! I går gjorde vi noen justeringer og jeg satte opp et nytt opplegg til henne så dette blir spennende å følge med på :D

 

Øvelser fra treningsøkten :
(gjennom hele økta hadde vi fokus på teknikk og kontakt- viktig, viktig)

 

- sidehev med hantler i supersett med fronthev med vektskive
- ulike varianter av push-ups
- flyes i kabel
- ulike bicepsøvelser
- dips
- step-upsSPREKING <3


God natt!


Instaweek

 

YO!Her kommer en kjapp oppdatering fra uken som gikk. Instagram er en fin greie, og jeg er (tro det eller ei) flink til å oppdatere der også :D 
En smakebit kommer her : 
Over til dagens begivenheter ;)
Ikke så mye spennede som skjer men treningen humper og går..

Dagens trening ble:

-styrketrening (fullkropp)
-4x4 intervaller på mølla 

Dagens kosthold:

Måltid 1: kylling, grønnsaker og nøtter

Måltid 2: bcaa + riskaker + proteinpannekake + frukt

Måltid 3: laks i tortillalefse

Måltid 4: varm ost og skinke salat med pære og nøtter

Måltid 5: blåbærgrøt laget av havregryn, soyaflak, fiberhusk, kruskakli, vann, blåbærsyltetøy og soyamelk

Hva har dere trent i dag?
 Ønsker dere alle en riktig fin uke :D

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits