september 2011

Jenta kan spise!

Heisann,

Jeg kjenner at det nærmer seg skrivesperre igjen. Bah!
Jeg skal allikevel gjøre mitt beste for å holde bloggingen gående. Derfor kommer det litt morsom (!) fleksing, mat og trenings-oppdatering igjen.. Som i gamledager!

Noen av ukens måltider..


Bildene over er tatt før en av mine trøtte treningsøkter på SATS denne uken. Sminkefri og trøtt førte til sensurering på et av bildene :-P Uansett, jeg kom meg på trening. Hurra! Jeg er ekstremt fornøyd altså.

Det har blitt diverse styrkeøvelser samt litt kardio. I dag er jeg ekstremt støl og det merkes på kroppen at jeg ikke har trent styrke på en stund.

Øvelser jeg har gjort:

- Ettbeins markløft
- Step ups
- Sidehev
- Fronthev
- Situps
- Hantelroing
Hverdag

 

Hei, hei

Det er hverdag, og mandag. Gjett hva? Jeg satte klokken til vekking til kl.06.00. Med mine fire timers søvn, klarte jeg da dessverre ikke å stå opp.. Før alarmen gikk av hadde jeg allerede skrudd den av.. Faen!

 

Meeen, mine damer og herrer. * trommevirvel *
59 minutter senere spratt jeg opp av sengen, blåste støv av treningstøyet og løp til SATS !! Der var jeg i en liten time. Jeg prøvde å vekke liv i kroppen med en veldig lett styrkeøkt på overkropp, i tillegg til noen minutter på ellipsemaskinen. Fantastisk :D


Dessuten holdt jeg ut 4 av 5 timer på skolen i dag også. Det vil jeg kalle en fin mandag og en god start på uken!

 
 

Håper dere også har hatt en fin mandag :)

 

Status

 

God kveld kjære bloggvenner

Jeg tenkte å gi dere en ny oppdatering. Så nå tenker jeg at dere er spente..
Forrige søndag håpet jeg på at vi skulle blogges til en ny og bedre uke- så har den siste uken blitt til det bedre?

Det kommer nok veldig an på hvem som leser og hvordan man tolker informasjonen under, men uansett her kommer oppdateringen (usensurert):

 


1. Trening denne uken:

Jeg er fortsatt støttemedlem på SATS. Jeg har faktisk ikke (hold deg fast) trent styrketrening på 16 dager.. HYYYL!!


Men for dere som ble skuffet nå..

Mandag, tirsdag og torsdag:

70-90 minutters morgenkardio hvor jeg vekslet mellom rask gange og jogg.

Kommentar: jeg er fornøyd med å komme meg i litt aktivitet igjen selv om kroppen knapt ville flytte seg fremover og beina var ekstremt tunge. Dessuten fikk jeg tre-fire fine gnagsår med på kjøpet.. Ah, deilig å kjenne at man fortsatt lever!

 

2. Antall dager på skolen:

Null.

Kommentar:

Jeg sliter fortsatt med å få nok søvn og klarer overhodet ikke å konsentrere meg. Jeg hadde eksamen på torsdag som jeg ikke vet resultatet av enda. De svarene jeg fikk til kan jeg nok takke den ivrige innsatsen jeg hadde tidligere i høst.

 

3. Ukens klesplagg:

Fortsatt *kremt* joggebukse..

Kommentar:

Jeg har riktignok kommet meg ut av den fine gråe og over til en litt mer sporty look. Det må jeg si er fremskritt!

 

4. Ukens kosthold:

Kokken og kreativiteten i meg har tatt ferie. Det har vært tidenes kjøkkenfiasko.

Forskjellen fra forrige uke er at maten jeg har spist faktisk har vært sunn og bra for kroppen (med noen få unntak). Jeg har spist omtrent det samme hver dag. Det har også blitt noen ekstremt rare måltids-sammensetninger.. Skal det være et blomkålhode med grillkrydder til frokost? Eller hva med kruskakligrøt med kanel til dessert? Dere skjønner tegninga..

 

5. Ukens MAX:

Da mener jeg selvfølgelig PepsiMax. Med forrige ukes 6 flasker har det denne uken blitt 2. Det må jeg si meg fornøyd med *klapp på skulderen*

 

 

Vet ikke helt om det holdt til SuperKvinne tittelen, altså.
Googler du inspirasjon vil du neppe finne navnet mitt eller bloggen min for å si det sånn.

Men så lenge det er liv, er det håp- eller ?
Hjemmelaget peanøttsmør

 

Hei og god morgen!

Til desserten min i går nevnte jeg at jeg hadde laget hjemmelaget peanøttsmør. Fremgangsmåten tenkte jeg å dele med dere.

Jeg er stor fan av nøtter, nøttemixer og nøttesmør. Nøtter kan brukes til matlaging og spises som snacks.

Nøtter inneholder en rekke vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter. De er svært næringsrike inneholder gunstige fettsyrer og proteiner. Med relativt lite karbohydrater pr. 100 gram egner de seg godt til lavkarbo eller med et LCHF kosthold (for de som er opptatt av det).

Bedre enn sjokolade (!)

 

Jeg har hatt semesterets første eksamen i dag og nå 'feirer' jeg den med en nydelig bringebær-is. Nam, nam!

Dette er min favoritt dessert nummer 1.
Jeg synes faktisk den smaker bedre enn sjokolade- og jeg  e l s k e r  sjokolade..
Jeg tror jeg kunne spist denne til alle måltider, hver dag- i ukevis ;)

Den er spesielt god fordi den har konsistens som is (kremete og sorbet), smaker søtt og kombineres med salt peanøttsmør.

 

Denne gangen har jeg laget peanøttsmøret selv, men det er ingenting i veien for å bruke en du kjøper på butikken. Da kan jeg anbefale å kjøpe den økologiske slik at du unngår unødvendig (og skadelig) transfett.

Om du ikke lager peanøttsmøret selv så er denne desserten gjort på under 5 minutter (her er spising inkludert- høhø)
Fantastisk i en travel hverdag!

Jeg oppgir ingen mengde her. Kun ingredienser og fremgangsmåte.

Lag den slik du selv ønsker. Liker du den syrlig så tar du mer bringebær og mindre søtt. Liker du sorbet-aktig så tar du mindre kesam osv. Finn den miksen som passer deg best og smak deg frem.
Snart er det helg igjen, folkens og jeg prøver å finne ut hva jeg skal fylle helgen med. Tipper det blir noe som starter på kje- og slutter på mi. Vi får se!

Ønsker dere en fin torsdag!


Utfordring

Jeg elsker de dagene hvor jeg er på SATS tidlig om morgenen, finner roen, treningsgnisten er tilstede, jeg er overfylt med energi og får til en knallgod økt. Stort sett er jeg fornøyd med treningsøktene mine. Grunnen til det er at jeg alltid er dypt konsentrert om det jeg faktisk er der for å gjøre. Jeg har ikke alltid en konkret plan jeg følger men når jeg gjør en øvelse vil jeg at den virkelig skal være effektiv. Jeg legger derfor fokus på kontakt og riktig teknikk.

 

De som har sett meg på trening har kanskje lagt merke til at jeg er i min egen lille boble når jeg trener. Jeg har fått tilbakemeldinger på at jeg ser både sint og overlegen ut der jeg tripper rundt rød og svett, med penn og notatblokk, håndkle, 2 vannflasker og høy musikk på ørene.
Det er viktig å presisere at disse 'beskyldningene' IKKE er tilfelle selv om utstrålingen min kanskje skulle tilsi noe annet. Selv om jeg er i min egen verden synes jeg det er utrolig hyggelig dersom noen tar kontakt. Jeg biter ikke ;)

Så var det en mann da, som turte å ta kontakt til tross for en mindre utadvent og svett Stine på vei til garderobene igjen. Han var ikke lite beskjeden og satte i gang en form for spørrerunde mens han først var i gang. Åpnings-spørsmål; Hva slags løper er du?
Hæhh? Løper? Ehh, hva mener du?

Etter å ha studert både kropp og øvelser under treningsøkten min var han overbevist om at jeg var kortdistanse løper. Ikke vet jeg om det var et dårlig sjekketriks eller ikke, men samtalen og utspørringen forsatte i 10-15 minutter til. Hvordan har du blitt så stor? Hva synes dine foreldre? Hva slags idrett holder du på med?

Gud, så flaut! Jeg har ikke noen gode svar å komme med. Aller helst kunne jeg ønske å si at jeg har vært aktiv siden barndommen, driver med en bestemt idrett eller sport, gått idrettslinja, er sportsfrelst, deltatt i ulike mesterskap osv. Men neida, jeg spilte sjuerfotball fra 1-7 klasse jeg.. Ehh, også skulket jeg gymtimene på ungdomsskolen og smisket meg til en høyere karakter i kroppsøving på videregående. Aktivitet- hva var det igjen?

I en alder av 22 så slo ideen om trening plutselig inn som et lyn fra klar himmel. Hvordan jeg kom inn på tanken aaaner jeg ikke. Jeg tror det først hadde noe med et fritidsproblem å gjøre. Etterhvert skjønte jeg vel også betydningen av ordene fysisk form og helse.

 

Denne mannen som jeg snakket med hadde nok sett for seg det svaret jeg skulle ønske jeg kunne gi. At jeg hadde vært aktiv hele livet, vært best i gymmen, raskest på 60 meter'n osv. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg må forklare at jeg kun har trent i ca. fire år, er selvlært og har lagt en rekke treningstimer bak meg hovedsakelig i styrkerommet og på tredemølla. Ja, også noen gruppetimer da. DET må vi for all del ikke glemme her ;)

 

Her på bloggen deler vi erfaringer med hverandre- i tykt og tynt, faglig og privat. Dette setter jeg så stor pris på og gjør at jeg holder motivasjonen for treningen oppe.
Uten et spesielt mål for øyet har jeg mange ganger stilt meg selv spørsmålet hvorfor jeg egentlig trener som jeg gjør. Jeg er foreløpig en ivrig mosjonist men jeg har hørt rykter om at trening blir mye morsommere dersom man konkurrerer. Det tror jeg på!!!
Det er dessverre ikke slik at man kan konkurrere i hva som helst, bare for å konkurrere. Da må man være en utøver, ikke en amatør eller mosjonist! Det er derfor det helsikes Body Fitness spørsmålet dukker opp gang på gang. Jeg tror at det er min mulighet, liksom..

Takk så utrolig mye for tilbakemeldinger og råd i dette innlegget. Jeg kjente motivasjonen og gnisten ble noe sterkere da selveste frøken Weber kom med gode tips. Men også fra dere andre. Alle innspill har vært til nytte for meg i vurderingen. Jeg ble litt klokere, men velger å holde tankene for meg selv inntil videre.

 

Når det gjelder BF vurderingen så er det nok selve utfordringen jeg higer etter. Det å komme seg ut av komfortsonen. Utrolig ubehagelig, men nødvendig! Er det ikke slik at når man utfordrer seg selv det er da man virkelig føler seg levende?

Så da spør jeg meg selv; når følte Stine seg levende sist? Kunne det vært nyttig med en utfordring ?

 

Stine gjør ting hun ikke kan!

Ooh, jeg kan se at denne listen blir lang. Jeg har satt ned en god del punkter jeg ønsker å lære meg og gjennomføre. Før jeg deler hele denne ambisiøse lista med dere så kan det vel kanskje være greit at jeg kommer meg ut av den grå joggebuksa først. Takle situasjonen jeg føler på nå, den største utfordringen jeg noensinne har hatt og som dessverre stjeler all min energi. Hverdagens aktiviteter må på plass. Dessuten må antall timer søvn pr. uke stige betraktelig før jeg kan gjøre noe som helst.


Følg med!!
Når jeg er klar skal lista deles- og gjennomføres! Så til de som måtte tro at jeg er på vei nedover og ikke kommer meg opp igjen: jeg skal bevise det motsatte!! 

Ny uke igjen

 

Hvordan det står til med vraket? Det er liv i meg men jeg føler meg lang fra levende enda. Det er fortsatt kaos, men jeg har fått sortert noen av tankene mine som snart bør falle på plass.

Jeg har fått gått to lange turer, en i går og en i dag. Ingen styrketrening. Maten jeg spiser er bedre enn noe som helst jeg puttet i munnen hele forrige uke. Så jeg har vel hatt en fremgang på flere hundre prosent allerede. Mye takket være dere som er helt unike når det gjelder oppmuntring, dele erfaringer og komme med tips og råd. Jeg må ha de beste bloggleserene av alle. Jeg er heldig og leser kommentarene deres flere ganger.
Tusen takk for at dere følger bloggen min selv om den ikke er på sitt mest inspirerende om dagen.

 

Jeg kan jo vise frem lunsjen jeg spiste i går (og i dag)  :Ellers så spiser jeg disse pannekakene mine da.. Det blir litt ensformig i matveien foreløpig, men det går greit.

Jeg hentet en pakke på posten i dag fra Tech Nutrition. 3 kilo med Prozyme til en fin pris på 699,- Tror kampanjen gjelder enda, så løp og kjøp!

Ønsker alle mine fine lesere en strålende dag!

Vrak

 Oppdatering den siste uken (ukens forbilde) ;

 

 • null styrketrening

 • 1 stk kardio (en gåtur)

 • ukens oppladning: ca 3 timer søvn pr.natt

 • Ukens måltider:

  frokost: 1 liter kaffe

  lunsj: halspastiller + grønn te

  middag: riskaker, skinke, cottage cheese, syltetøy, banan, nøtter

  mellommåltid: 2 pakker tyggis, 3-4 pakker Dent + IFA

  nattmat: potetgull, baconcrisp, is, mørk sjokolade, nøtter (i store mengder), havregryn

 • lekser: ingen skole: ingen

 • antall tårer: ca. ti liter

 • ukens outfit:

 • ukens fornuftige: 6 x 1,5l pepsi max

 • ukens radiostasjon: klemFM

 

Jeg er nominert til ukens V R A K
Blogges vi til en ny og bedre uke i morgen eller???

Oh, yes !

Satser på en SuperKvinne tittel neste uke!

God natt!

 Treningsmusikk

God lørdag mine fantastiske lesere!!

Trening er terapi, musikk er terapi. Da må jo en kombinasjon være perfekt :D

Jeg trenger litt ny treningsmusikk på ipoden- noen som kan hjelpe??
Listepop er fint til trening synes jeg, men har du noen andre forslag så del de gjerne :)

Jeg har akkurat lastet ned noen fra beat.no Jeg vil takke dere så mye for helt fantastiske tilbakemeldinger på de siste innleggene mine. Dere aner ikke hvor verdifulle dere er. <3

Vi får se hva fremtiden vil bringe.. Jeg skal holde dere oppdatert både på den ene og andre fronten ;)


God helg til dere!

Off topic

 

Part 1

Kan noen fortelle meg hvem som hele tiden snakker i munnen på meg hver gang jeg ønsker å si noe i god tro?
Spenner bein på meg så jeg hele tiden stuper når jeg er på tur oppover? Hvem er du som synes det er greit at jeg plutselig skriker i gråt. Holder meg våken om natta? Og hva faen er det som som ligger å presser på brystet mitt så jeg ikke får puste?? De negative tankene.

 

O to the M to the G. Det har mildt sagt vært en helvetes måned. Ja, jeg vet at jeg legger vekt på det negative her nå og poenget med dette innlegget er ikke sympati, men det er på høy tid med en real utblåsning.

 

Part 2

Var du så 'heldig' å få med deg de tidligere episodene?

Dette

http://stinean.blogg.no/1311928997_ny_frisk.html

og dette

http://stinean.blogg.no/1310368805_recovery.html

og dette

http://stinean.blogg.no/1310320668_snudd_opp_ned_p_hodet.html

 

..så forstår du altså at jeg har vært gjennom et brudd med en person jeg har delt ti år sammen med. Jeg er blitt en singel jente.

Alt har gått overraskende smertefritt og begge er skjønt enige om at det var et klokt valg.

 

Part 3
Jeg har lenge hatt en anelse om at det bare var et spørsmål om når nedturen skulle komme. For den måtte jo komme, sant? Den første timen, dagen? Nei. Etter en uke, en måned? Nei, jeg har ikke sett noe til den, neimen så fint da. Jeg klarer meg uten jeg altså..

Eller.. Oi, jo der kom du ja. Au, også så jævli hardt da. Dæven!

 

Jeg kan bekrefte følgende: kjærlighetssorg er utrolig smertefullt. Hjertet blør. Jeg hadde neesten glemt hvor ille det var (13 år siden sist).

Personer jeg har snakket med sier; det tar et år før du er over det.

Mulig det, men det nekter jeg faktisk.


Jeg skal allikevel være så ærlig å si at det å fungere normalt etter dette ikke har vært lett. Først og fremst fordi jeg egentlig er et følelsesmenneske med en god evne til å fremstå som sterk og selvstendig. Tror jeg? En sånn fasade er dømt til å sprekke. Det har den også dessverre gjort.

 

Begynner du å gjespe her nå? Tenkte meg det. Det er en grunn til at jeg sjelden deler private eller personlige hendelser i denne bloggen for å si det sånn.. Jeg LOVER- det blir lenge til neste gang ;)

 

Litt fristet til å lese videre men ønsker en liten piff??

(Om du kjenner meg personlig så tenker jeg nok at du fortsatt leser ivrig videre) Hvis ikke, sett på denne for litt mer såpedrama da vel:

 

Selvdestruktive tanker har ikke vært til å unngå. Hvordan skjedde det? Hva kunne jeg gjort annerledes? Hvor sviktet det, hvor sviktet jeg?

Tanker som å ikke føle seg bra nok, pen nok, snill nok osv dukker opp i hodet og man prøver stadig å lete etter en bestemt årsak. Det føles jo så godt å ha noen eller noe å legge skylden på. Men når det ikke er mulig vil jeg nødig snakke om mine problemer. Jeg mener at det gjør vondt verre dersom man begynner å grave seg ned i de. Nettopp- det stemmer.
H v e r e n e s t e gang jeg tar opp noe som plager meg og gjør meg vondt i hjertet så klarer jeg enten:

 

 1. å uttrykke meg feil og blir misforstått. Check!

 2. ende opp som et følelsesmessig vrak i etterkant. Check!

  Litt heldig er jeg. Jeg slipper relativt lett unna å snakke om problemer eller det som har skjedd, for det er få som spør om hvordan man egentlig har det. Det er underlig hvordan enkelte mennesker, på bakgrunn av ingenting kan slenge ut rykter ut i fra hva de har hørt og hva de tror.Part 4

På tross av denne nedturen vet jeg at det inne i meg ligger det noe som kalles positivitet. Til tider roter jeg den bort, men det som er så fint med den er at jeg alltid finner den igjen. Den må bare brukes riktig for at den skal vare.. Jeg tror på at jeg skal få det til, også denne gangen.

I gode og onde (!) dager, er denne min beste venn:

 

Loven om tiltrekning- en ubegrenset kraft som alltid gir deg det du tenker på. Likt tiltrekker seg likt. Du skaperen av ditt eget liv. Det handler om tanker, følelser og frekvenser som vil gi deg det du ønsker deg i livet.

Har du hørt om denne loven og har du brukt den? Denne boka, The Secret er blitt en skikkelig poppis. Den har også blitt praktisert av mange kjendiser (f.eks Oprah Winfey)


 

Part 5

Dette er kvantefysikk på sitt ypperste og virker for alle, enten du er bevisst på det eller ikke.

I  skrivende stund har tiltrekningskraften gitt meg disse signalene;

 

- fra en høylytt fest i leiligheten ved siden av:

 
 

Innlegg på FB. 'Kjærlighet i andre runde' Sjekk ut ubalanse.com..og en rekke positive tanker som allerede har gjort meg bittelitt sterkere.

 Så nå mangler jeg bare en date ;)

Så for min del. Stine- It's time to move on. Endelig er jeg fri. Jeg har en haug med blanke ark og har akkurat fått fargestiftene mine. Nå skal jeg realisere det jeg har drømt om i ti år. Ingen kan stoppe meg (spesielt ikke meg selv). Kanskje kan jeg ikke oppfylle alt på en gang, men litt etter litt. Om jeg ikke kan skryte så mye riktig enda så kan jeg love at det kommer.
Gud, så herlig. Tusen takk!

God natt!
Om kropp og sånn..

 

 

Jeg har i de siste ukene vært veldig i tankeboksen når gjelder kropp og nye treningsmål. Det er ikke første gang, men for å opprettholde en motivasjon og glede med det man gjør er det faktisk viktig å være klar over målene sine. Først og fremst har jeg valgt denne livsstilen fordi jeg elsker å være i aktivitet. Trening har blitt min store lidenskap. Dessuten er det ikke feil at min største interesse også har utalligefysiske og psykiske helsemessige fordeler. Bedre medisin eller lykkepille finnes ikke. Effekten av en livsstil med fokus på trening og riktig kosthold kan ikke kjøpes for penger.

Dette er faktorer jeg stadig minner meg selv på dersom svinginger i motivasjonen skulle forekomme. Ved hjelp av enkle tanke-teknikker er de gode vanene faktisk lettere å opprettholde enn hva mange tror. Det er riktignok mange faktorer som spiller en rolle her men i utgangspunktet er det enkelt; gjør det!

Etter min deltagelse på BootyCamp hadde jeg en samtale med Silje som stilte meg noen utfordrende spørsmål om fremtidige mål med treningen. Hele tiden dukker spørsmålet om Body Fitness opp igjen. Denne gangen var intet unntak.

 

Skal, skal ikke, skal, skal ikke, skal...?

Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være sååå utrolig vanskelig å komme frem til en riktig avgjørelse her?! Jeg er ekstremt skeptisk og kritisk. Jeg er tidenes Vinglepetter !! Altså, det haster jo ikke. Alt til sin tid, ikke sant? Er jeg ikke klar nå så kan jeg bare stille senere, bla, bla, bla.. Det høres jo fornuftig ut men det er dessverre ikke så enkelt i mitt hode. Nå er dette innlegget i ferd med å bli svært rotete og meningsløst, men jeg skal prøve å få frem fortvilelsen min via noen punkter.

 

 

 1. Jeg har gode gener og bygger muskulatur relativt lett.

  Fleip eller fakta?

  Jeg tror begge deler. Jeg har nok god muskel genetikk men er også godt utstyrt med stahet, disiplin og vilje som også har fungert som en katalysator for mine resultater.

 2. Jeg er redd for fordommer

  Fakta.

  Jeg er ikke i miljøet og kjenner heller ingen personlig som er det. Jeg har alltid vært opptatt av hva andre synes og hva andre tror (en teit egenskap- jeg vet det).

  BodyFitness er en spesiell 'sport' og jeg tror nok aldri jeg kunne entret scenen uten støtte fra venner og familie.

 3. Jeg liker resultatene jeg har oppnådd!
  Fleip og fakta !

  Til mitt daglige bruk om jeg kan kalle det det, så føler jeg meg for stor, tung og klumpete (!) Ikke misforstå, jeg er i utgangspunktet fornøyd med det jeg har oppnådd til nå. Dette er jo et resultat av riktig kosthold mange treningstimer de siste årene.

  I et prøverom føler jeg meg fort stor og maskulin. Det er vanskelig å finne klær som passer og som jeg trives i. På treningssenteret eller i en BodyFitness tanke er jeg plutselig for liten og puslete. Her vil det alltid være svakheter som kan forbedres.

  Konklusjon:

  Forvirret.
  På en side så frister det veldig å kjøre på for å se hvor god (og stor) jeg kan bli og deretter delta i en konkurranse men på en annen side ønsker jeg å være liten, lett og i form hele året.

  Tips? Ja, takk!! Er det noen med peiling eller erfaring der ute- kom gjerne med råd til en forvirret amatør :)


T O P P !

 

Heisann,

I dag kunne jeg observere 798 lesere og dermed gikk jeg inn på dagens Topp 100 på Blogg.no for første gang siden jeg begynte å blogge. Hurra! :D

Det takket være Silje Mariela og hennes 'Ukens Bodywork leser' som ble publisert på hennes sider i går.

Dersom det er noen av dere som ikke har lest innlegget så kan du finne det her:http://bodywork.blogg.no/1315869803_ukens_bodywork_leser_.html

 

og her

 

http://fitnesscoachen.no/

Ha en fin onsdag alle sammen!

En rotete blanding av noe

I går ble middagen den samme som for nøyaktig et år siden- en grønnsaksbombe.

Lapskaus er høstmat.

I følge Wikipedia er dette lapskaus:
Ordet lapskaus har usikkert opphav, men kommer opprinnelig fra nedertysk labskaus eller labskansch og engelsk lobscouse, der det kan ha oppstått som en forvanskning av lob's course, det vil si «måltid for kraftkarer». På dansk har lapskaus blitt skrevet lobskous, lapskovs, labskov, lobskovs, lobscouse og lobscowse. Fordi retten opprinnelig ble spist av sjømenn kan den på dansk også kalles skipperlabskovs (med brød). På svensk forekommer ordet i formene lappskoj, lapskojs og lobskås.

Ordet lapskaus kan, på samme måte som saus, suppe og grøt, i overført betydning også brukes om «en rotete blanding av noe».Siden denne retten skal være et måltid for kraftkarer og i tillegg være en rotete blanding av noe, gjorde jeg en liten vri denne gangen.
Søtpotet i stedet for vanlig potet og kylling i stedet for elg/storfekjøtt.
Godt ble det :)

 

Dette trenger du:

(velg selv hvor mye grønnsaker du vil bruke)

 • ca. 200 g kjøtt av svin, storfe, elg eller kylling

 • Søtpotet

 • Gulrot

 • Kålrot

 • Sellerirot

 • Persille

 • Vann med buljong

 • Salt

 • Pepper

 • Løk

 • Purre

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.

2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt småkoke på middels varme til det er mørt. Smak til med salt og pepper.

Håper det frister med grønnsaker denne gangen!

God helg :)

LapperDette ble dagens frokost. Nam, nam!

Slik gjør du:

Miks alt sammen med vann i en bolle til du får en grei konsistens..Hvor mange kalorier spiser du?

 

Jeg har ikke tellingen (!) på hvor mange ganger jeg har fått dette spørsmålet her på bloggen men også i andre sammenhenger.

De fleste som kjenner meg eller følger meg her vet jo at jeg er over middels opptatt av trening og kosthold. I tillegg studerer jeg ernæring, så dersom kalori-svaret mitt var; jeg vet ikke. Hadde dere trodd meg da? Det er faktisk sant, jeg teller ikke kalorier!

Jeg teller ikke kalorier men vet godt hva slags mat jeg spiser. Derfor er det enkelt å gjøre et grovt overslag. Om det fortsatt er av interesse så kan jeg fortelle at det totale energiinntaket mitt daglig ligger mellom 2000-2500 kcal. Noen ganger mer, sjelden mindre.

 


SPISEDAGER

Alle snakker om 'spisedager' og 'oppkarbingsdager' i tide og utide- hele tiden. Spesielt om man suser rundt på diverse blogger eller treningsforum.
Disse dagene er for noen ment som oppfylling av glykogenlagrene og hos andre som en unnskylding for fråtsing i diverse godis og junk pga av et urovekkende lavt energiinntak dagene eller ukene i forkant. Jeg har tidligere benyttet meg av begge metoder . Heldigvis har jeg funnet ut at det er en fordel ved å time eller fordele karbohydratene. Slik unngår jeg de største 'cravingsene' som fort kan ende med fråtsing, vond mage, vann i kroppen i en ukes tid, dårlig samvittighet, dårlig selvfølelse, depressive tanker, enda mer cravings og enda en sprekk.. Og sånn går no dagan.

Ok, jeg setter det kanskje litt på spissen. Det er uansett viktig å finne ut hva som fungerer best for seg selv. For min del har det blitt et mer avslappet forhold til det hele. Jeg koser meg med godis når jeg føler for det, når kroppen trenger det og Stine trenger det. Heldigvis har ikke kroppen like stort behov for disse godsakene som det Stine har, så her gjelder det å se klart og skille ut de falske signalene som hjernen titt og ofte sender ut.

 

 

KALORIER

Tilbake til kaloriene igjen. Husk at antall kalorier ALLTID må regnes ut på individuelt grunnlag ut i fra aktivitetsnivå, alder, kjønn, vekt og målsetting. Like viktig er det hva du faktisk putter i munnen. En kalori er ikke bare en kalori dersom du har som mål å endre/forbedre kroppssammensetningen din.Fakta om energiforbruk- hva er forbrenning og har du sett noe til den?

Alle har noe som kalles Basalmetabolisme (BMR)
Dette er forbrenningen i hvile- antall kalorier som kroppen trenger for å gjennomføre kroppsfunksjoner som hjerteslag, pusting, regulere kroppstemperatur osv . Som nevnt tidligere spiller alder, kjønn, vekt og høyde en rolle for metabolismen. Verdiene kan du så gange opp med graden av aktivitet eller bruk en kalkulator

For å få et høyere tall, altså øke din forbrenning må du øke ditt forbruk av oksygen. Øk aktivitetsnivået og få opp pulsen!!

 

Dersom du:

 1. bruker 1 liter oksygen pr. minutt vil du forbrenne 5 kcal pr. minutt.
  Dette tilsvarer rundt 300 kcal pr. time.

 2. Øker motstanden og bruker 2 liter oksygen er du oppe i 10 kcal pr. minutt og kaloriforbruket vil være ca. 600 kcal pr. time.

 

Jo, høyere motstand og intensitet desto høyere energifrigjøring og kalorier forbrent.

Så enkelt er det altså å få opp denne forbrenningen vi hele tiden snakker og hører om.

Med mindre du har en diagnose eller har en stoffskiftesykdom så har alle samme utgangspunkt når det gjelder forbrenning av kalorier. Øk forbrenningen med ditt og øk forbrenningen med datt.. Kom deg på trening og få opp pulsen :D

 Strammer inn

Skal man opprettholde treningsmengden i en travel hverdag fylt opp med skole, jobbing og et sosialt liv er planlegging utrolig viktig. Selv er jeg veldig flink til selve planleggingen, men det å faktisk gjennomføre den er hakket vanskeligere. Jeg synes det er lettere å ta ting som det kommer uten å forholde meg til en strikt plan. Det meste går automatisk men noen ganger må man organisere for å sikre optimal effekt.
Nå innser jeg at det faktisk er nødvendig å stramme inn litt på rutine mine slik at ting ikke går på bekostning av hverandre. Alle mine gjøremål har like høy viktighetsgrad og dersom de skal gjennomføres med kvalitet blir jeg nødt til å disiplinere meg litt mer slik at resultatene blir som jeg ønsker.

Mine prioriteringer:

 • studier

  Jeg studerer fulltid ernæring og tar personlig trener utdanning som deltid

 • jobb

  Jeg jobber på kveldstid og i helger, så disse dagene må planlegges ekstra godt siden jeg først er på skolen og jobber på kvelden.

 • leve et sosialt liv

             Gir meg masse energi og glede. Bidrar til at alt annet kan gjennomføres.

 • en aktiv hverdag

  gjennomføre treningsplanen og nå nye treningsmål.

 

Bloggen burde også stått som prioritet. Den er det, og målet er etterhvert å kunne få til et innlegg daglig. Foreløpig kommer jeg med en post ca. annenhver dag +/-. Alt over det får bli en bonus :)

 

Tiltak:

 1. Lage en ukeplan som viser oversikt over ukens hendelser og gjøremål.

 2. Sette av faste tidspunkt til lesing.

 3. Lage matpakker og pakke treningbagen dagen i før.

 4. Få nok søvn. Legge meg på et fornuftig tidspunkt og stå opp tidlig(ere).

Hvilke prioriteter eller mål har dere satt dere denne høsten?

Da er det bare å se fremover! Jeg kjører på. Men først ser jeg litt tilbake på forrige ukes trening før jeg tar fatt på en ny, intensiv og spennende uke.
Lørdag og Booty-trening

Hei, hei

Denne lørdagen har vært tøff, fysisk. Jeg startet dagen med en utrolig hard treningsøkt i kaldt og vått høstvær. Pulsen har vært nær max i overkant av en time og jeg har opptil flere ganger brølt, bannet og kjent blodsmak i munnen. På slutten var jeg nær å kaste opp og besvime på en gang.
Så hva har jeg gjort? -Jeg har testet Silje Marielas BootyCamp!

Forventingene mine var høye, jeg vet jo at denne dama er dyktig. Selv om beskrivelsen over ikke akkurat  er innenfor det man kan kalle komfortsonen så er dette noe jeg kan anbefale ALLE jenter som har lyst til å få seg en skikkelig kondisjon og styrkeøkt. Her får man virkelig testet seg psykisk og fysisk og best av alt- du konkurrerer kun mot deg selv.

Så, vil du kjenne på blodsmaken, syre som brenner i alle muskelgrupper i kroppen, trene intervaller og forbedre kondisen samtidig som du får trent musklene dine? Da er dette helt perfekt :D

Ta en titt på bildene under om du også vil bli motivert til å gi jernet!!

Ønsker dere en fin lørdag videre!
September


I går var det jentekveld og Take Away Sushi sto på menyen. Enkelt og VELDIG godt!

Da vi skulle gå hjem var det som om hele himmelen åpnet seg. Det kom enorme mengder med regn og hagl og i løpet av noen få minutter var gatene fulle med vann. Det førte til en løpetur hjem med HØY intensitet. Resultatet ble en Sushi-krasj og soyasaus flytende i posen med lommebok og det hele. Heldigvis gikk det fint. Puh!

Dagen i dag startet med trening på overkropp og kardio på SATS. Som dere kan se på forrige blogginnlegg så testet jeg ut mobilblogging. Det viste seg å være litt mer komplisert enn jeg først trodde. Bildekvaliteten er ikke noe å skryte av og bilde og tekst ble litt rotete. Det kan hende det dukker opp et eller annet mobil-innlegg en gang i blandt.. Vi får se!

Nå er det hjemmekontor som står på planen. Tusen ting skal fikses!

Litt snacks til studiene og planleggingen:


Noen som har smakt disse?

Tester MobilBlogg.. trøtt trening på SATS

347729-1-1314868258090.jpg
Tester MobilBlogg.. trøtt trening på SATS

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits