november 2010

Lørdag

God morgen!

Jeg er oppe, men føler meg ikke veldig våken. Jeg her sitter med en krutt-sterk kaffe og venter på at motivasjonen for en powerwalk på mølla skal slå inn. Det fine i dag er at min kjære søster er på besøk, og vi skal trene sammen :) Om vi rekker, blir det kanskje noen styrkeøvelser også.

Litt senere i dag skal jeg se etter julegaver og kjøpe inn litt julepynt. Det må jo bli litt julestemning i stua!  
-Stine-
Hvordan gjøre kardiotreningen litt morsommere?

Om du ikke er bestevenn med tredemølla eller er like ivrig etter 90-tallets kule pop, kan gruppetrening være løsningen! Selv er jeg litt av og på når det gjelder gruppetrening, men stort sett synes jeg det beste er å variere treningen mest mulig, slik at jeg hele tiden klarer å holde motivasjonen oppe.
Gruppetreningstilbudet på SATS har ikke vært særlig fristende. Etter noen intervalltimer med POWER STEP, er jeg ikke overbevist om at SATS har den beste gruppetrenings 'pakka'. Ja, jeg er litt dømmende nå. Grunnlaget for denne uttalelsen er ganske tynn siden jeg kun har testet en type time- på samme senter og med samme instruktør (!)
Jeg ønsker derfor å prøve igjen. Jeg skal finne flere timer jeg kan teste ut før enn jeg uttaler meg om hvorvidt timene er bra eller dårlig, egasjerende/demotiverene, lett eller vanskelig.
Jeg velger å starte med de BLÅ timene. Rett og slett fordi jeg er elendig på trinnkombinasjoner. Mange av de BLÅ timene skal være enkle men tøffe.
Tøffe- det liker jeg :)

Dette er de blå timene jeg kan velge mellom:

Box
Kampsport-inspirert kondisjonstime med slag og spark. Vi bruker boksehansker og puter, og jobber både individuelt, i grupper og i par. Timen stiller ingen krav til takt eller rytme.

CrossTraining
Trening for gutter og jenter som tåler en tøff treningsøkt! Kondisjons- og styrketrening med enkle basisøvelser. Timen stiller ingen krav til takt eller rytme.

Cycling
Tøff kondisjonstrening på sykkel.

CyclingInterval
Tøff Intervalltrening på sykkel.

CyclingMovie
Kondisjonstrening på sykkel. Timen kjøres med film som vises på storskjerm.

CyclingClassical
Tøff kondisjonstrening på sykkel til klassisk musikk.

CyclingEndurance
Sykkeltime med moderat intensitet og lengre utholdenhetsdel.

CyclingPulse/CyclingEndurancePulse/CyclingIntervalPulse
Som henholdsvis Cycling eller CyclingEndurance eller CyclingInterval. Vi sykler med pulsbelter og du kan lett følge med på pulskurven din

HighPulse
Enkel og tøff kondisjonstrening hvor vi blander øvelser med og uten hopp.

PowerStep
Tøff intervalltime. Vi veksler mellom enkel kondisjonstrening på step og styrketrening med frivekter.

Pulse
Enkel og tøff kondisjonstrening uten løp og hopp.

Running
Løping på tredemølle i gruppe. Alle løper i eget tempo og tilpasser intensiteten etter egen form og instruktørens anbefalinger.

SatsCorePulse
Tøff kondisjons- og styrketrening som gjøres på et brett som kan vippe og rotere slik at alle bevegelser utfordrer balanse og stabilitet.

SatsPower
Tøff styrketrening med frivekter. Timen gir økt styrke og muskulær utholdenhet.

SatsStepPulse
Tøff kondisjonstrening med enkle trinnkombinasjoner på step.Jeg har ingen planer om å teste alle, tror jeg.. Men litt variasjon hadde vært gøy!!
Hvordan varierer dere treningen og hvordan holdere dere motivasjonen i sjakk? 

Status på matfronten om dagen: Kjedelig.
Jeg leser til eksamen, og har ikke tid eller lyst til å lage kompliserte retter. Det har derfor gått mye i ulike cottage cheese varianter, peanøttsmør og skyr.

På treningsplanen i dag er det bein og rumpe som skal gjennomgå. 
Øvelser som strake markløft/markløft, ett-beins bridge, utfall og bulgarsk utfall gjør susen. 


Ha en fin onsdag :)

-Stine-

Treningsfri, du liksom..

Planen var treningsfri i dag, men hva skal man finne på i snøkaoset ?! ;)
Det ble stryketrening på overkropp og kardio på mølla etterpå.
50 fine minutter på mølla gjorde susen på humøret- gamle slagere på ipoden slår aldri feil.. Noen som husker denne fra 1994? hehe.. Jeg har dilla!

 

Middagen i dag ble ganske enkel:Ha en fin kveld <3

 

-Stine-

Dagens middag ?

Tips til middag:
kokt torsk med potet, grønnsaker, kesam og et dryss sprøstekt løk

Latterlig enkelt å lage- fyll opp tre kjeler med vann og kok opp grønnsaker, potet og torsk. Sprøstekt løk er vel kanskje noe av det mest usunne man finner i matvarehyllene, så det står ikke helt i stil til resten av ingrediensene. Men et lite dryss som tilsvarer 2-5 gram kan de fleste tåle ;) Smaker MYE av så lite..

Min treningsplan denne uken:

-Stine-

R e s u l t a t e t ..

Blogger resultatet av helgens hjemmelagde sushi! Første gang jeg har prød å lage sushi selv og det var kjempe gøy!! Det var litt vanskelig og det krevde en god del forberedelser. Alt i alt ble jeg fornøyd med resultatet- og det smakte himmelsk :)

Viser stolt frem resultatet :)


Det ble totalt 33 biter.
NAM,NAM!!!


-Stine-

BonBonFrokostThe Simpsons og BonBon til frokost- deilige, deilige lørdag!! 
I dag er jeg litt sliten og jeg har valgt å ta helt treningsfri. Ingen kardio, ingen styrke- kun oppkarbing står på planen i dag. Det skal jeg nok klare fint ;)

Kaffe, spelt rundstykker med brunost og lettsyltetøy til frokost etterfulgt av puffet ris, riskaker, candy king, dream is og BonBons søppeldynga. Akkurat nå føler jeg meg som sistnevnte :-p
Det er helt merkelig hvor mye jeg gleder meg til de lørdagene med oppkarbing. Det jeg desverre hele tiden glemmer er den herlige sprengte og oppblåste gravid-magen med en påfølgende karb-hangover uten like. Puh!

Noen av dere vil se formbilder og jeg må innrømme at jeg ikke føler meg helt i form-bilde modus om dagen, men i dag valgte jeg allikevel å ofre meg for mr.canon og fikk knipset noen bilder av dagsformen. Jeg har vært på en mini-bulk i det siste i håp om å få et realt rumpeløft. Om jeg har fått det til, gjenstår å se når jeg skal på mini-deff igjen.. Jeg ligger aldri for mye over eller under vedlikeolds nivå, så derfor liker jeg å kalle det mini :)


Nå er det mer av dette:Håper dere får en fin lørdag- kos dere masse <3

-Stine-

- run for your lives

Torsdag kveld hadde jeg en litt uvanlig opplevelse på tredemølla. Det er helt utrolig hva en liten oppdatering av spillelista på ipoden kan gjøre med motivasjon og innsats. Det er ikke ofte jeg tripper over en klokke time på det endeløse båndet, men i går var jeg som en hamster og hadde ikke lyst til å gå av. En fantastisk følelse i kroppen og et stort smil om munnen- i nesten 70 minutter (!)
Jeg velger å skylde på den nye spillelista, som spilte en gammel slager etter den andre. Mange gode minner og en ukontrollert mengde endorfiner sloss om plassen i kroppen min.
Med Iron Maiden og "Run to the Hills" dundrende i ørene og Travel Channels "Verdens beste motorsykkelturer" på tv-skjermen kunne jeg ikke hatt det bedre ;) haha

I dag blir det pugging til eksamen hjemme under et godt varmt pledd. Våknet opp til SNØ i dag!!! Jeg elsker snø og julestemingen melder seg umiddelbart! Lesing til eksamen blir satt litt på vent når det nyeste nummeret av Treningsforum har dumpet ned i postkassa. Denne gangen er det strongman Arild Haugen som tøffer seg på coveret. 
Denne mannen er ekstrem!!

-Du må ofre så utrolig mye.. skal du ha i deg 6-7000 kalorier med kylling og ris blir det så mye mat, og av og til sitter man der og er kvalm og sliter med å få det i seg fordi det er så mye mat. Man kaster opp, kjører maten i blenderen for å få det i seg, men man får det i seg.

Puhh..
Dersom dere ikke har  abonnement, kan det kjøpes på Narvesen fra 22. november.

FREDAG i dag, dere!
God helg!

-Stine-

Hvordan lage maki sushi?
Jeg er ingen ekspert når det kommer til sushi, men jeg har store planer om å få til hjemmelaget sushi i helgen. Woho- det kan virkelig bli spennende. 
Det kommer til å bli utfordrende, så derfor har jeg gjort litt research og kjøpt inn diverse utstyr. 
For å hente inspirasjon ble middagen i dag: S U S H I
Sååå, innen jeg koker risen og skjærer opp laksen, ønsker jeg meg noen sushi-tips fra dere- om dere har?
Hva kan jeg f.eks putte i mine maki?

 

Ha en fin kveld videre- snart helg, folkens !

-Stine-

T R E N I N G

G o d  m o r g e n !

Denne uken deler jeg min treningsplan med dere. Jeg er alltid fleksibel med slike planer- dersom kroppen er sliten så lytter jeg alltid til kroppen og tar treningsfri :)
Da jeg bodde i Trondheim var jeg en skikkelig gruppetime-jente, men etter at jeg flyttet til østlandet så har jeg ikke vært på en eneste sal time. Det måtte jeg jo selvsagt gjøre noe med. I går testet jeg ut POWERSTEP, en intervalltime hvor man veksler mellom enkle trinn på step og lette styrkeøvelser i pausene. Jeg ble VELDIG sliten, og det var deilig å delta på en gruppetime igjen. Etter å ha deltatt på et hundretalls timer på 3T i Trondheim, ble jeg desverre ikke veldig imponert over SATS. Jeg savner blant annet 4x4 intervalltimene og alle de dyktige og spreke instruktørene.. 

Bein, rumpe og lår er fortsatt i fokus på trening. Jeg leter fortsatt etter det optimale opplegget da jeg sliter veldig med aktivering av gluteus maximus.

Oppsummering av søndagens trening:

Ettbeins bridge (for aktivering)
BW x 15 +5+5+5

Bulgarsk utfall
20kg x 10
10kg x 10 + 5+5+5+5
20kg x 10
10kg x 8 +5+5+5+5 

Strake markløft
60 kg x 10
60 kg x 10 

Hantelcurl
(det er en stund siden jeg har trent biceps, siden dette ikke er et prioritert område)
12kg x 10
14kg x 10
16kg x 4 (PB!)
14kg x 8

Triceps kickback
6kg x 15 +5+5+5+5Hvordan ser din treningsuke ut?

Ha en god dag alle sammen :)
-Stine-

 

JUBILEUM !!!


Blogg-fluff
1 eggehvite pisket sammen med sukrinmelis, kakaopulver, litt kaffe og banan

I dag feirer jeg at bloggen er 1 år :) Bloggen ble riktignok opprettet på et tidligere tidspunkt, men mitt første blogginnlegg ble postet 07.11.2009.

Jeg har mange ganger hatt lyst til å legge ned bloggen pga av manglende motivasjon til å blogge- men jeg har heldigvis alltid ombestemt meg. Glad er jeg for det nå som jeg kan skryte av 1 år her på blogg.no .Jeg gleder meg til neste bloggår og er spent på hva det vil føre med seg.

"Stines treningsblogg" vil i framtiden også inneholde mer om trening. Det har i den siste tiden vært mest fokus på kosthold og ulike oppskrifter. Jeg vil fortsette med det, men jeg ønsker også å logge noen treningsøkter (slik jeg pleide å gjøre), og i tillegg komme med noen tips og triks underveis!
Kom gjerne med ris og ros, tips til hva jeg kan gjøre annerledes osv.

En STOR takk til alle mine lesere! Jeg håper dere henger med et år til ;)

Hipp, hipp hurra!!

-Stine-

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits