desember 2009

DIETT HELVETE?SLANKING-DIETT-KOSTHOLD-LIVSSTIL

Dette er kjente begrep som lett kan forveksles med hverandre.img0915
Tegning fra 2008Har du planer om å gå opp eller ned i vekt, er du nødt til å spise mer eller mindre enn du forbruker i løpet av en dag. For å oppnå dette kan det være nødvendig å sette opp en diett som kan hjelpe deg nærmere målet.

Diett er et begrep innen kosthold og ernæring og er midlertidig, i motsatt til kosthold som er en normalsituasjon eller en livsstil som jeg vil kalle det. Livsstil er en selvvalgt levemåte og innebærer at man har et balansert forhold til helse og livskvalitet.

Diett kan for mange være forbundet med noe negativt og kan lett forveksles med slanking og håpløse/mislykkede kurer.
Slanking bør kun benyttes dersom fedme er et faktum. Den vanligste behandlingsformen vil da være en energibegrenset diett og et økt aktivitetsnivå.
Husk at fedme ikke er det samme som underhudsfett som normalt forekommer hos alle mennesker.

Ønsker man økt muskelmasse eller redusert fett% oppnår man de beste og langvarige resultatene ved regelmessig trening og riktig kosthold, altså som en sunn livsstil. En diett kan brukes som et verktøy for en kortere periode dersom nye mål skal realiseres. Kroppen er en utrolig smart organisme som ikke alltid er like villig til å samarbeide med hodet og psyken. Den er utrolig tilpasningsdyktig og krever forandring om framgang skal oppnås.

En diett bør derfor være så enkel som mulig, maten bør smake godt- og den bør  være realistisk! Dersom målet er redusert fett% må man ligge i et energi underskudd, dette betyr færre kalorier og økt aktivitetsnivå. Hvordan og hvor lenge man klarer å gjennomføre en slik diett forutsetter en smart tankegang og riktige handlinger!

Sult
Mange tror at sult er den eneste løsningen.Det finnes mange matvarer med få kalorier, som fyller magen og gir økt metthetsfølelse. Så legg sulten til side- det er ikke nødvendig å sulte seg. Lytt heller til kroppen. Når det rumler i magen er det kroppen som sier at mat faktisk er nødvendig. Gjør som den sier og kroppen og psyken din vil bli hoppende glad. Såkalte spisedager/oppkarbingsdager er nødvendig. Disse dagene vil faktisk gi mer motivasjon og de vil kunne gi kroppen din en bekreftelse på at alt er OK!

Trening
Kroppen er like glad i å forbrenne muskler som fett. Derfor bør man trene smart for å opprettholde muskelmassen. Overdreven trening kombinert med lite mat vil føre til nedsatt forbrenning. Sørg for at kroppen får i seg nok proteiner, tren styrketrening og begrens intensiteten og varigheten på kardio øktene.

Badevekta
IKKE stol på denne jævelen. Din beste venn og verste fiende. Badevekta kan gi deg feil informasjon og ødelegge motivasjonen din like raskt som den har bekreftet de "raske resultatene" du hadde ønsket deg. Den kan gi deg en pekepinn i hvilken retning du beveger deg, men stort sett ikke noe mer enn det. Bruk speilet, ta bilder, bruk målebånd eller fettklype.

Dersom du er på en diett for fettreduksjon, sørg for at psyken er på topp! Dette vil gjøre alt mye enklere for deg!
Tenk så enkelt som mulig og ikke overanalyser! Helheten er viktigere enn alle de små, ubetydelige detaljene. Skulle man "sprekke" så er det fordi kroppen trenger det. Lat som ingenting har skjedd- og fortsett som du hadde planlagt!LYKKE TIL MED DIETTEN :)

INGEN KOMMENTAR!

Forslag?

Litt tørr og kjedelig blogging om dagen- hva vil dere lese mer om?
Økt muskelmasse er ikke gjort over natta, så en daglig oppdatering her vil være umulig.


Nå er det snart jul og treningen tar jeg litt som det kommer. Jeg har planer om å fortsette med styrke 4 dager i uka, litt tøy/bøy og kardio i form av gåturer. Dette blir mitt treningsopplegg i julen. Fra januar starter jeg  et nytt program og nye mål skal oppnås! Jeg gleder meg allerede! Jeg har aldri vært opptatt av å ha noe nyttårsforsett, kanskje jeg skal snu dette i år å la 2010 bli tidenes år?!

Hva er deres mål for 2010?


LAPPER OG KAFFE TIL FROKOST ER EN PERFEKT START PÅ DAGEN! :)

Ha en fin dag alle sammen!

KARDIO OG STYRKETRENING

Kardio i finvær og nysnø :)  Litt kaldt, så måtte pakke meg godt inn! Glatt er det også, så for å kunne holde et bra tempo uten å skli, måtte jeg ta frem goretex-skoa mine! De gjør susen!

Turer er undervurdert. 1 time og 5 minutter i moderat tempo = 567 kcal !
Beina har også fått trent seg. Fokuserer på bakside lår + rumpe, og etter nyttår skal det bli ENDA mer rumpe!


MOTIVASJON! :) HADDE VÆRT FINT!

HERLIG VÆR!!!PULS!

TIPS!

TIPS TIL BILLIG OG SUNN MAT:
(og det er ikke tunfisk jeg snakker om)


Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal spise til middag, og vil man være sunn og økonomisk kan det fort bli problematisk. Biff hver dag blir DYRT!
Jeg gjør alt jeg kan for å unngå tunfisk-ulykka! Jeg er ikke kresen, men tunfisk har jeg store problemer med å spise. Jeg spiser heller ikke noe jeg ikke liker BARE fordi det er sunt. Da gjelder det å være litt kreativ på kjøkkenet. Er jeg sulten så gidder jeg ikke å bruke flere timer på kjøkkenet, men 30-45minutter synes jeg er OK!

For de av dere som ønsker å spise sunn god mat til en grei pris kan jeg anbefale grillet kylling. Jeg varierer tilbehøret og en ny rett oppdages hver gang:)

Helgrillet kylling 800g koster ca.30 kr

Næringsinnhold pr.100g:
Protein: 19g
Karbohydrat: 1,5g
Fett: 10g

Grillet kylling inneholder riktig nok en god del fett. 10g fett pr.100g er i utgangspunktet OK, men jeg anbefaler å ta av skinnet, da det er der det meste fettet sitter. Noe av fettet trekker inn i kjøttet, dette gjør at kyllingen blir saftig og rik på smak.

Her er eksempler på råvarer som passer sammen med helgrillet kylling. Mulighetene og kombinasjonene er mange, passer til middag og som lunsjmat!

PROTEIN + FETT: Kylling

KARBOHYDRAT: Potetbåter, mais/maiskolbe, ananas, sopp, ris, pasta, salat/grønnsaker

KRYDDER/ANNET TILBEHØR: Hvitløk, sukkerfri ketchup, lett bernaise saus, lett peppersaus (35kcal pr.100g), dressing med 3% fett, grillkrydder, grilltomater.

EKSEMPEL PÅ KYLLINGMÅLTID (spist til middag i går)Tilbehør:

Grilltomat: Skjær en tomat i to. Ha på salt,pepper, hvitløk, pizzakrydder og litt fersk basillikum. Stek i ovnen i ca 10.min.

Potetbåter: Del potetene i båter. Krydre med havsalt, pepper, hvitløk (grillkrydder)

Gratinerte grønnsaker: Bland sammen mais, sopp, paprika, løk, hvitløk og peppersaus. Sett til gratinering i ca. 15 min. Ha på ost eller cottage cheese om du ønsker.

Salat: Isbergsalat

"O, JUL MED DIN GLEDE"

Søndag kveld og alt er pakket og klart for en ny dag i morgen!

Morgendagen starter med en times kardio!

Julestemniiiing i stua og pepperkakene er i boks :)ACTION!


Mål skal oppnås og planlegging av en "ny start" er i gang. Mandag i neste måned er den magiske datoen, da braker det løs- denne gangen skal det bli noe av! Godfølelsen strømmer gjennom kroppen og du kan nesten ikke vente med å ta fatt på ditt nye og bedre liv!
Høres dette kjent ut?
Hvorfor vente med noe bra, når du har muligheten til å starte allerede NÅ? Uansett små eller store mål eller endringer i livet kan startes allerede I DAG!

Glem tiden, framtiden eksisterer allerede. Forlat dårlige frekvenser  og la de positive tankene dine lede deg til inspirert handling.
Grip dagen- handle, nå!

SVINEGOD MIDDAG

NY FAVORITT?

Jeg pleier vanligvis ikke å spise så mye svinekjøtt, men i dag har jeg inntatt hele to måltider med skinebiff og indrefilet :)
Det gjelder å være kreativ med tilbehøret- da blir det ikke kjedelig!


Middagen:

150g svin indrefilet
100g potetbåter
          salat
         gratinert paprika, løk, hvitløk, ananas, bernaise saus (lett), sopp og ost på toppen NAM!

middagsvin

OG RESULTATET BLE....

picture 105


GO' OG METT :)

STYRKETRENING OG LUNSJ

DAGENS TRENING:

Squash 1 time

Styrketrening:

Knebøy
Ett-beins knebøy
Ett-beins beinpress
Franskpress
Bicepscurl
Mage

LUNSJ:
175g skinkebiff
tomat, salat, agurk, løk
Grønn te
Neo diet
Kaffe

picture 088

SJOKOLADEPÅLEGG


GLAD I SJOKOLADEPÅLEGG?


Bland smeltet cocosa (med smak) sammen med Lean Mass Meal (sjokolade).
La det stå til det stivner, og vips så har du sjokopålegg :)


picture 086Ha på glass og gi bort til noen du er glad i - eller spis det "sjæl" :)

picture 087Oppskriftene tar helt over her nå- det blir en liten trenings-update i morgen tenker jeg !
Snart skal jeg jogge meg en tur i gråværet! Hurra!!

I <3 VAFLER

KVELDSKOS- Torsdag kveld fra Nydalen og nystekte vafler :)img7848

Vaflene er laget av:
100g speltmel
 50g proteinpulver
 5 dl skummet melk
     1 egg
     1 ts bakepulver
     1 ts kardemomme
     vann etter ønsket tykkelse

Stekes i nøytral cocosa- så får de en nydelig farge!

Ca. 8-10 plater

Serveres med sukrin, peanøttsmør, lett syltetøy eller kesam !

NAM!

FROKOST FAVORITTER

GOD MORGEN!!!

Jeg elsker å starte dagen med en deilig frokost. Frokost er ingen nødvendighet, men den gir meg masse energi, og er i mine øyne det beste måltidet i løpet av dagen. Mange hopper over frokosten fordi de ikke har tid til det, eller det kan være at man rett og slett ikke har matlyst rett etter man har stått opp.

frokost1

Kanskje noen av mine frokost tips kan friste?

Kesam mix

100g kesam
100g cottage cheese
  50g frosne blåbær
 15g peanøttsmør
         noen dråper vaniljeessens
         smak til med sukrin

Mix alt i sammen og du har et proteinrikt måltid! Noe mangelfullt med karbohydrater, så jeg anbefaler å spise 1/2 banan i tillegg!

NÆRINGSINNHOLD:

Kalorier: 411
Protein: 30g
Karbohydrat: 37g
Fett: 13g

frokost2


Havrefrokost med proteinshake


30g havregryn
10g solsikkefrø
10g kruskakli
50g banan
10g peanøttsmør
       litt salt
       kanel
       sukrin

Ha havregryn, solsikkefrø, kruskakli og litt salt i en bolle. Kok opp vann i en vannkoker, ha i ønsket mengde vann. Tilsett kanel og smak til med sukrin. Ha i banan og peanøttsmør til slutt.

30g Proteinshake kan drikkes ved siden av eller du kan blande den sammen med kaffen din!

NÆRINGSINNHOLD:
Kalorier: 408
Protein:  35g
Fett: 13g
Karbohydrat: 32g

NÅR DET ER KALORIEN SOM TELLER!


De fleste i Norge spiser ribbe eller pinnekjøtt på juleaften men noen spiser også torsk og kalkun. Dersom julaften skal feires sammen med familie som har sterke mat tradisjoner ser jeg ikke noe poeng i komme med egen matboks eller la være med å spise. Man skal kunne unne seg noe ekstra når det er jul :)
I romjulen derimot kan man være litt smart dersom man vil holde formen. Det kan fort bli hyppige måltider, mange sammenkomster og store middager.

Det er fort gjort å gå i kalori-fella, men er det mulig å komme seg gjennom julefeiringen uten å gå på en stor smell? Svaret er selvfølgelig JA!!
Julemat er ikke bare kaker, ribbe, pølser, medisterkaker og ribbefett! God mat trenger ikke inneholde masse fett og sukker!

Her kommer noen tips som hjelper deg med å spare noen kalorier!

1. PLANLEGGING
Om det er mulig- planlegg måltidene dine! Kommer man til et koldtbord er det greit å vite at man har mange bra matvarer å velge mellom.

Fisk ; rakfisk, røkt laks, skalldyr og torsk
Kjøtt: roastbiff, kalkun og skinke/skinkesteik
Tilbehør: Potet, lompe, eggerøre, kabaret og selvfølgelig grønnsaker og salat!

2. FOKUS
Dersom maten du får servert ikke akkurat er "slankemat" vil det i utgangspunktet være frekt å si nei. Ikke tro at alt er ødelagt og at du dermed bare kan fråtse i vei. Nyt måltidet og forsett med riktig fokus!

3. TRENING
De fleste treningsstudioer har åpent også i julen. Det er ingen grunn til å droppe treningen selv om det er jul. Det er mange måter å holde seg aktiv på. Gå på ski, stå på snowboard, gå tur i fjellet, ake eller bare leke i snøen!

4. SNACKS
Du er omringet av kaker og godterier, men her fins det også alternativer. Frukt og nøtter er også god julesnacks. Appelsiner, klementiner, valnøtter, hasselnøtter og mandler er mat som også metter, også fint som et mellommåltid!

5. ALKOHOL
Julen er en fest og den skal feires, men husk at alkohol inneholder mange kalorier! Vann, farris eller lightbrus inneholder ca.null ;)


Kos dere masse i julen- og husk at det  som kjent ikke er det du spiser mellom jul og nyttår som gjør at du legger på deg, men det du spiser mellom nyttår og jul !

15 dager igjen til jul :)

picture 023

RISBOLLER

Her kommer oppskrift nummer 3.

Disse risbollene kan lages på to forskjellige måter. Du kan velge om du vil bruke kokesjokolade eller LEAN MASS MEAL.
Jeg prøvde begge deler- og vinneren ble uten tvil den med Lean Mass Meal! Det smakte helt fantastisk.
Disse bør oppbevares kjølig, eller fryses ned.

Risbollene lages på et blunk- så her kan du mikse og trikse etter eget ønske.
Dersom du vil ha mer eller minde riskaker eller sjokolade, så forander du bare :) Kjempe lett!

Denne oppskiften gir ca. 10 stk.

NÆRINGSINNHOLD PR.STK (laget med Lean Mass Meal)
Kalorier: ca 67
Protein: ca. 2g
Fett: ca.5g
Karbohydrat: ca. 5g

NÆRINGSINNHOLD PR.STK (laget med kokesjokolade)
Kalorier: ca.100
Protein: ca. 1g
Fett: ca.7g
Karbohydrat: ca.9g

risbolle

FOKUS PÅ INGREDIENSER

Som dere kanskje har fått med dere så legger jeg ut oppskrifter på sunn julebakst i dagene frem mot jul.

Dersom du skal bake mange slag, kan det være greit å ha ingrediensene tilgjengelig, slik at man har det man trenger når man starter.


handleliste

MORGENKARDIO- NØDVENDIG?

Er kardio før frokost nødvendig?

Kjendiser gjør det, fitnessutøvere/kroppsbyggere gjør det - jeg gjør det! Powerwalks har med andre ord blitt trendy!

Du har sikkert hørt at det beste tidspunktet for fettforbrenning er før frokost når glykogenlagrene i musklene dine er tomme. Hva betyr dette og hvor effektivt er det egentlig? Er det virkelig verdt å tvinge seg opp flere timer før om morgenen for å oppnå effekten av denne type trening?

Studier viser at etter 8-12 timers faste har kroppen lavt blodsukker og lite insulin i blodet. Insulin er et hormon som har ulike oppgaver, blant annet styrer dette hormonet enzymer som bestemmer om du skal frigjøre fett eller lagre fett. Dersom nivåene av dette hormonet er lavt, vil kroppen kunne benytte seg av lagret energi som energikilde under trening. Ekspertene er uenige i om morgenkardio er den beste metoden siden bevisene er mangelfulle. Det finnes mye faglitteratur som støtter teorien om kardio før inntak av karbohydrater som vil kunne brenne mer lagret kroppsfett, fordi glykogen ikke er brent. Kroppen vil derfor benytte seg av lagret energi som energikilde under trening.

Det finnes argumenter som mener at denne typen trening ikke har større effekt enn å trene senere på dagen. Andre studier viser også at selv et inntak på 150g karbohydrater før morgenkardio ikke reduserte fettforbrenningen sammenlignet med fastende kardio. Så da kan man vel konkludere med at det er energibalansen som er avgjørende. Så lenge du forbrenner mer kalorier enn du inntar vil effekten av å gjøre morgenkardio jevne seg ut etter en 24 timers periode.

Forvirret sa du? Du er ikke alene.

Jeg blir ikke noe klokere, men har etter egen erfaring funnet ut at jeg oppnår best effekt av fettforbrennings trening når jeg trener når det passer meg selv BEST!

Min erfaring med fettforbrenningstrening:

  1. Morgenkardio er en perfekt start på dagen dersom man har mulighet til det. Det gjør underverker for kropp og sinn. Lykkehormonene strømmer på og jeg får overskudd og energi resten av dagen. Ingenting er bedre enn å starte dagen med litt musikk på ørene og fylle masse deilig frisk luft ned i lungene.
  2. Har jeg sovet 3 timer i løpet av natta, er det ikke snakk om å stå opp å gå morgentur- bare for å rekke det før jobb/skole. Søvn er mye viktigere dersom man vil bevare muskelmassen og ha energi til andre gjøremål. Dersom trening før frokost blir en stressfaktor i hverdagen - dropp det! Stress fører til høyere nivåer av hormonet kortisol som også virker muskelnedbrytende.
  3. Det finnes mange ulike former for kondisjons/fettforbrenningstrening og dersom jeg gjør nøyaktig det samme 365 dager i året går jeg garantert lei! Kroppen er utrolig tilpasningsdyktig og dersom motivasjonen og effekten av kardio skal opprettholdes, må man variere treningen. I tillegg til styrketrening og morgenturer spiller jeg også squash, jogger, trener 4x4 intervall i form av step, aerobic og spinning. 

Dersom du vil fortsette morgentreningen er det noen ting man skal se opp for. Man kan dessverre ikke få i pose og sekk. Under det 'optimale' tidspunktet for fettforbrenning øker også risikoen for muskelnedbrytning. Vil man beholde en stram figur må man passe ekstra godt på musklene.

For å bevare muskelmassen:

  • Innta proteiner/aminosyrer (f.eks en proteinshake eller bcaa) før du går ut døra. Dette vil hindre kroppen i å forbrenne muskler under treningsøkten, fordi musklene lett kan bruke dem som brensel under fysisk anstrengelse.
  • Intensitet og varighet - Treningsøkten før frokost bør begrenses til 30-60 minutter og intensiteten bør ligge på et relativt lavt nivå. Man skal svette litt, men unngå å bli tungt andpusten. Pulsklokke kan være fint å bruke. Husk at makspuls vil være individuelt, men en tommelfinger regel sier 220 minus alderen din. Husk at dette kan variere fra person til person, så dersom du vil vite nøyaktig, kan de som jobber på treningsstudioet ditt hjelpe deg. Jeg ligger gjennomsnittlig på ca. 130-140 i puls under en morgentur.

Tips som gjør morgenturen din til en deilig start på dagen:

  • Planlegg turen din kvelden før. Dette hjelper deg psykisk, og det blir mye lettere å stå opp når klokka ringer. Legg frem klær og det du måtte trenge av utstyr. Slik sparer du også tid en hektisk morgen.
  • Kaffe- Kaffe får pulsen til å øke og hjelper deg å våkne etter mange timers søvn.
  • Musikk hjelper deg å holde tempoet oppe. Husk å ha batteri og playlisten i orden så slipper du unødvendige unnskyldinger for å la være ;)

 

UT PÅ TUR, ALDRI SUR!

 

ut p tur

Kilder: iform.no

 

 

SUNNE SNICKERS-MUFFINS

HER KOMMER OPPSKRIFT NUMMER 2 AV DE "SJU SLAGA" MINE!

Utrolig gode og MEKTIGE!

DENNE OPPSKRIFTEN GIR CA 10 STK, DERSOM DU BRUKER AMERIKANSKE MUFFINSFORMER.

NÆRINGSINNHOLD PR.STK
KALORIER: ca.130
PROTEIN: ca. 5g
KARBS: ca. 7g
FETT: ca. 8g

snickers

MUSKLER OG GELÉ

Ukens siste treningsøkt:

Benkpress
Push ups
Chins
Sidehev
Stående roing
Mage i skråbenk
Rygghev

En stor bolle med sukkerfri gelé er nå inntatt :) Litt kos etter en hard økt!

picture 043

Kakemonster?

Finnes det flere kakemonstre der ute, som skal bake 7 slag til jul?
 
Denne julen skal jeg bake kaker som smaker kjempe godt og som i tillegg er sunne og inneholder mindre kalorier!

Jeg kommer til å poste mine "sju slag" frem til jul, så følg med dersom du vil se resultatene av min herlige bakst :)

konfekt

TIPS:

Jeg eksperimenterte litt i dag og byttet ut kokesjokoladen med LEAN MASS MEAL- chocolate nougat og blandet den sammen med oljen til den fikk "riktig" konsistens.
Smakte HELT fantastisk :)

Formbilder og HELG!!

Endelig helg!

Nå er det kosekveld foran tv'n og Tarantino-maraton!
stinebill


Film-modus- og jammen har Uma Thurman blitt litt mer muskuløs ;)helgen

På med kosebuksa etter trening, og klar for lesing til eksamen.

Middagen i dag ble:

Grillet kylling u/skinn
Salat
Mais-løk-sopp-blanding
Peppersaus
Grilltomater
Potetbåter

I dag har jeg spilt squash og trent styrke :) Herlig!
Oppdatering på dagens form:

treningscollage


Ha en fin kveld alle sammen :)

DETOX

Jeg kjøpte denne for ca. 1 mnd siden men har ikke testet den ut enda.
Er det noen som prøvd denne og kan gi noen tilbakemeldinger?

img0928


Har en gang tidligere kjøpt BIODRAIN i kapsler, men merket ikke veldig stor effekt av denne..
Trodde først at slike detox-produkter bare var tullete, men tenkte jeg skulle gi det et nytt forsøk.. Ingen kaffe, melkeprodukter eller rødt kjøtt på 10 dager, det blir ikke lett nei :)

FLOWER POWER !

TIDEN STREKKER TIL FOR DEN SOM BRUKER DEN!!!


MYE Å GJØRE I EKSAMENSTIDER!

img1011

Ikke engang klokka henger med i mitt tempo! Hehe, så her går det unna!!

Har man det travelt er det fint å ha med seg matpakker, slik at man får i seg det man skal :)

Jeg pleier å lage maten kvelden før- da sparer jeg tid om morgenen :)

Dagens matpakke;
img0947


Trening blir det alltid tid til bare man planlegger godt nok :)

HA EN FIN DAG ALLE SAMMEN!!!

Dette spiser jeg for å holde formen, året rundt!


Tenk på hva du putter i munnen!

Det finnes nok ingen vidunder kur som kan gi deg drømmekroppen på 1 uke.
Hvis man ønsker å holde en bra form året rundt må man tenke på hva man spiser i tillegg til treningen.

Gammelt nytt?
Uansett hvilket utgangspunkt man har eller hvilket mål man har satt seg, er riktig mat kombinert med trening nøkkelen til framgang.
Selv spiser jeg matvarer fra alle næringskilder og opplever aldri at sunn mat er kjedelig, snarere tvert i mot! Siden alle måltidene mine inneholder proteiner, fett og karbohydrater opplever jeg sjelden eller aldri søtsug rett etter et måltid. Jeg er alltid god og mett, får masse energi og kroppen blir hoppende glad!

Så du har hørt at man legger på seg av karbohydrater?
Det finnes mange type dietter hvor fett og/eller karbohydrater er bannlyst. For meg er det ulogisk å kutte helt ut en næringskilde, da jeg vet at kroppen min vil slå alarm fordi den vil merke at det er noe som mangler. Jeg blir ikke tilfredsstilt etter måltidet og søtsuget melder seg med en gang!!

Er målet fettreduksjon, økt muskelmasse eller vedlikehold?
Fordelingen og mengden av proteiner, karbohydrater og fett må ses i forhold til hvilket mål man har satt seg.

Husk!
Det som fungerer bra for noen vil kanskje ikke gi samme resultater hos en annen person som gjør nøyaktig det samme. Vi er forskjellige og har ulike behov.

Det er faktisk lettere å spise sunt enn du tror. Det finnes masse forskjellige matvarer å velge mellom. Hvilke retter du skal lage og hvordan du ønsker å tilberede de er opp til deg! Slipp fantasien løs og la hvert måltid bli en uforglemmelig opplevelse :)

Jeg liker å vite hva jeg spiser, så derfor prøver jeg å spise så rent som mulig. Dette gir meg bedre kontroll og jeg holder de tomme kaloriene unna.

Her er en oversikt over matvarer jeg spiser året rundt og som hjelper meg å holde formen:

Proteiner

Egg-
brukes i proteinpannekaker, omelett, eggedosis, salat
Kylling- lunsjklassiker
Biff- lørdagskos
Cottage cheese- bruker jeg til frokost, middag og dessert! Passer til alt!
Mager kesam- frokost eller som dressing/dip
Skinke- proteinkilde til salaten eller i omeletten
Karbonadedeig- erstatter kjøttdeig og vanligvis lager jeg hjemmelaget hamburger, taco eller lasagne
Fisk- spiser jeg ca. 2 ganger i uka
Proteinshake- mellommåltid, etter trening eller som proteinkaffe om morgenen

Karbohydrater

Grønnsaker- spiser jeg til nesten alle måltider. Masse grønnsaker metter godt i magen. Mine favoritter er agurk, tomat, brokkoli, kål, blomkål, isbergsalat og kinakål
Frukt- etter trening er en banan, eple eller klementin perfekt
Bær- blåbær MÅ jeg har hver dag
Pasta
Ris

Potet- Grønnsak som metter og smaker godt! Passer til alt! Potetbåter er en vinner.
Havregryn- Frokost som metter og varer lenge

Fett

Nøtter- mandler og peanøtter er mine favoritter
Fiskeoljer- selolje
Olivenolje- til steking
Kokkosfett- til steking eller i havregrøtenpicture 011

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits