desember 2011

Godt nyttr!

-Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag?

Ooh, det er lrdag OG nyttrsaften :D Dobbel glede.
rets siste dag skal s _til_de_grader _ feires. Finstasen skal p og jeg er virkelig klar for legge 2011 bak meg. Neste gang vi blogges blir i 2012, dere !! Fantastisk! Det er noe magisk med dette rstallet og jeg innbiller meg at det kommer til bringe mye lykke. rshoroskopet er allerede lest- og det ser svrt lovende ut ;)

Jeg har ikke vrt noen fan av nyttrsforsetter tidligere, men denne gangen skal jeg skrive ned noen endringer og konkrete ml for 2012. Symbolsk s synes jeg et nytt r skriker nye muligheter. Dermed er det lettere motivere seg for 'ny frisk'. Blanke ark og fargestifter, vet dere..

Med dette korte innlegget vil jeg nske alle mine lesere det beste for 2012. Riktig godt nyttr til dere alle <3

Vi blogges i 2012.

Go hard!

Alternativ trening

Hei, hei!
Jeg har som mange andre, spist mye god mat og drikke i julen, men jeg har ogs hatt noen ekstremt gode treningskter. Det er absolutt mulig holde seg aktivuten henge p treningssenteret i julen. Enkelt kan man ta beina fatt- g eller lpe.

Treningssenteret er stengt, det er iskaldt, skifret er ikke noe skryte av og det er ekstremt glatt p veiene. Mange godegrunner for bli sittende i sofaen og droppe treningen! Eller?
Nei, unnskyldninger funker drlig dersom man vil holde formen. Kreativitet er nkkelen og i dag har jegtestet truger for frste gang. Wee- for en opplevelse! Og FOR en treningskt. 55min rask gange i oppoverbakke etterfulgt av 40 minutter i nedoverbakke.
Puh, med puls nr maks hele veien opp klarte ikke engang pulsklokka henge med. De siste tallene jeg observerte var en puls p187 og en tid p 44 minutter- deretter tok den kvelden. Tipper det er et batteri som m byttes. Uansett, med truger p beina, dundrende musikk p rene, gode klr p kroppen- ien jvlig bratt oppoverbakke, ble dette rets beste treningskt!





Joda, litt festligheter har det ogs blitt, dere :DOg mer skal det bli. *kremt*
Jeg skal vre littforsiktig med dele bilder med dere her, men husker dere 'innen jul-spagat-prosjektet' mitt?? Nr smtffeStinehar litt alkohol i blodet er det ikke ndvendig med oppvarming fr spagaten skal testes,neida, og strekk ble plutselig et fremmedord.. aiai


Dumdristig og vgalt, men jeg klarte det.. p en mte ;)




Julestemning

En god start p dagen..


deretter..







Ogs min favoritt..








Etter tradisjons-posering foran juletreet (som man forvrig ikke kan se), avsluttet den store kvelden slik..

..og mere vin


Perfekt !





ShapeUp

God jul, kjre bloggvenner!
Hper dere har hatt en like fin feiring som meg. En oppdatering kommer om litt ;)

Sjekk ut neste utgave av ShapeUp!!
I salg 27.12

Lp og kjp!






ret som gikk: en formbilde-kavalkade

Ni dager igjen av ret betyr at det er tid for en kavalkade igjen.
2012 venter p meg. Dette skal bli mitt r. Gud, som jeg gleder meg!! Jeg er virkelig glad 2011 snart er forbi. Mye har skjedd dette ret og som en oppsummering burde jeg hatt med hydepunktene. Jeg kjenner jeg blir svrt sentimental nr jeg tenker tilbake.. Mange hendelser gjr fortsatt vondt i hjertet og jeg synes ikke 2011 er s mye skryte av. Derfor velger jeg fokusere p hva denne bloggen egentlig handler om- trening, form og farge! Som et tilbakeblikk, slr jeg til med all slags type fleksing og formbilder fra treningsret totusenogelleve. Noen svette, veldig mange trtte, noen uklare, med klr, med mindre klr, godt lys, drlig lys- alle i ulike vinkler og poseringer.













Da gjenstr det bare nske alle et godt nytt treningsr. I 2012 gr vi for gull!

Hper dere vil flge meg videre i det nye ret som kommer :)

Troika

Wee!! Det er bare tre dager igjen til jul!
Dette blir nok den siste oppskriften jeg gir dere fr julaften.
Jeg prvde meg p lage dette i fjor ogs, men delte aldri oppskriften med dere.
Her kommer den:



Du trenger:

- mrk sjokolade

- fun light med smak av bringebr eller annen saft
- bringebrsyltety
- gelatinpulver

Til marsipanen:
- mandelmel
- eggehvite
- vaniljeessens
- mandelessens
- sukrinmelis

Slik lager du marsipan:
Fremgangsmte finner du her

Legg marsipanen p plastfolie, og legg et lag opp ogs fr du kjevler den ut. Legg den i en litt dypere form (f.eks en brdform p 1,5l ) Legg marsipanen til kjling.


Marsipan laget av mandelmel er ikke hva det en gang var. Fargen er annerledes, men smaken er noks lik. Tilsett noen drper mandelessens dersom du nsker en sterkere smak.

Lag gel av saft, vann og gelatinpulver. Flg anvsing p pakken. Lag den litt sterkere enn hva du ellers ville drukket den fra glasset. Ha p nsket mengde syltety fr geleen helles over marsipanen.
La geleen avkjle seg helt. Den skal nesten vre stivnet fr du heller den over marsipanbunnen. Nr geleen har stivnet, kan du ha den ut av formen, og skjre den i passende biter.



Smelt mrk sjokolade i en bolle i mikroen eller i et vannbad. Dypp hver bit i sjokoladen.
Sett bitene p bakepapir, og la det stivne i kjleskapet.





Hper det smaker!




Frokostfavoritter igjen..

Hei, hei
Frst vil jeg takke dere for alle kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg mener det- dere er helt fantastiske. Allikevel nsker jeg meg noen forslag til bloggposter i 2012. S jeg gjentar sprsmlet mitt; hva vil dere lese mer om?

Tilbake til overskriften. Frokostfavoritter.
Spiser du frokost, forresten?
Frokost er ingen ndvendighet men er for mange en god start p dagen- ogs for meg. Forrige innlegg var en mslipost, n deler jeg to andre favoritter. Knekkebrd og mandelpannekaker med bacon, sviske og sukrin.
Mmm.

Knekkebrd



70g gresskarkjerner

50g linfr

70g solsikkefr

60g valntter/ hasselntter eller mandler

2,5 dl kruskakli

2ss fiberhusk

1 ts salt

5 dl vann

Fremgangsmte:
Ml opp og tilsett alle de trre ingrediensene og tilsett vann. La rren 'sette seg' noen min, fiberhusken gjr blandingen tykkere.




Bruk en slikkepott og fordel rren utover to langpanner dekket med bakepapir. Sett brettet midt i ovnen og stek p 160c.



Etter ca 10 min tar du ut brettet og lager ruter med et pizzahjul.

Sett brettet inn igjen og stek ca 60 min.

Hvor mange knekkebrd du fr kommer an p strrelse og tykkelse. Jeg fikk 18 stk.



Mandelmelpannekake med svisker og bacon

Til pannekaken trenger du:

30g mandelmel

1 ts fiberhusk

1 egg

Melk til nsket konsistens. Rra br ha en tykk konsistens for et godt stekeresultat.

Litt salt

Stek bacon og server med svisker, noen ntter og sukrin.
Nyt!



Ha en fin kveld. Vi blogges nrmere jul ;)



Hjemmelaget msli

Jeg lovet dere oppskriften p grsdagens frokost- s her kommer den.

Kjrt barn har mange navn- frokostblanding, granola eller msli. Kall det hva du vil- jeg velger bruke alle.
Dette er blandingen som tryller hverdags-grynene dine til gullkorn (!)
Enkel oppskrift og lett lage. Passer perfekt for en travel hverdag.

Du trenger:
1. 100g havregryn

2. 50g hasselntter

3. 50g mandler

4. 50g rosiner

5. 2-3 ss sukrin eller sukrinmelis

6. havsalt (smak til)

7. kanel (smak til)




Dette er kanskje de samme ingrediensene du lager grt av hver morgen ? Ikke vet jeg, men oppskriften fortsetter som flger..

1. Hakk mandler, hasselntter og rosiner og bland sammen med havregryn

2. Stek disse ingrediensene i en stekepanne p (se opp for presist sprk) ganske hy varme sammen med sukrin. Sukrinet skal smelte og 'karamellisere' blandingen

3. Klarer du ikke bestemme deg for om det lukter nydelig eller brent? Da er blandingen ferdig. Dobbeltsjekk med fargen. Gyllen farge er bra. Svart er ingen farge og kan fort bety svidd- da har du stekt for lenge eller vrt for utlmodig.

4. Mot slutten krydrer du blandingen med havsalt og kanel. (saltet er viktig, smak til)


Server Stines hurtigmsli med melk og/eller mager kesam og sukrin. Det smaker like godt varmt som kaldt. Om du velger den varme s betyr det syyykt varmt- sukrin med hy temperatur kdder du ikke med.

Trenger du forandring i smak kan rosiner byttes ut med annen trket frukt som f.eks aprikoser, dadler, bananer osv. Et nttetips kan vre pistasjentter, kokkos, peantter, parantter, valntter..

Hva med pepperkakemsli i julen? Krydre blandingen med pepperkakekrydder eller bruk nellik, kardemomme, kanel og ingefr. Vil dere at jeg skal dele denne varianten med dere ogs? Prinsippet er det samme, mulighetene er mange!

Jeg hper du nyter frokosten din i lang tid fremover.



nsker dere verdens beste fredag :D




Frokost, form og forbedringer



sj, n henger jeg litt etter med bloggingen igjen. Beklager. Julestresset har satt inn for fullt samtidig som kreativiteten og blogglysten er litt fravrende. Jeg har dessverre ikke alltid tid til svare p alle sprsml som kommer i kommentarfeltet eller p mail- s kom gjerne med tips til hva dere vil lese mer om her p bloggen.Det hadde vrt superdupert :D Det er alltid rom for forbedringer.

En aldri s liten treningsupdate igjen:
Jeg har kuttet ned litt p treningsmengden den siste uka pga kneet som ikke vil samarbeide. Selv om jeg er ekstremt utlmodig s vet jeg at hvile er effektivt. Jeg har gjort alternative velser og vrt flink til tye, s da fr vi bare hpe at det hjelper.

Jeg fikk et sprsml angende mine treningsplaner for 2012- om jeg klarer opprettholde overkroppen med bare en kt i uka?
Vel, det gjenstr se. Jeg tror det skal g fint. Jeg kommer nok til dokumentere formen underveis, slik jeg pleier med disse morsomme fleksebildene mine. Gr det ikke slik jeg nsker s justerer jeg bare planen slik at jeg fr det som jeg vil ;)



Dagens frokost:
Hjemmelaget frokostblanding (med verdens enkleste oppskrift)
Bildet under er ikke like godt som det smaker- for denne blandingen smaker helt sinnsykt godt. Nam!
Oppskrift kommer!



nsker dere alle en fin dag :)



Proteinrik risgrt

Hei, hei !

I dag er det er tredje sndag i advent og det kan passe med en liten juleoppskrift igjen: grt.
Dette er et mltid som passer som frokost, lunsj, middag eller etter-treningsmltid.
Grt metter mye men ikke srlig lenge. Derfor kan en litt mer proteinrik variant vre lsningen.




Du trenger:
- 100g kokt ris (jeg brukte jasmine)
- En bit av en vaniljestang

- 100g cottage cheese (mos den gjerne med en stavmikser)
- melk (til nsket konsistens)

- kanel

- havsalt
- sukrinmelis + sukrin






Nyt sndagen <3



Varm advents-drikke

Jeg trengte et alternativ til glgg n i frjulstiden. Julebrus gjr susen den, men n som det har blitt kaldere ute og snen endelig har kommet (!) frister det med noe varmt i koppen.

Jeg tryllet frem denne blandingen:







Planer

Treningsplanen DEL 1- intro

Som jeg har forsttt s er det flere av dere som er spente p den nye treningsplanen min(?) Dere br ikke ha for store forhpninger alts, det er tross alt ingen revolusjon p gang ;) Sm forandringer kan for meg utgjre en stor forskjell i resultater og motivasjon.

Jeg har tidligere denne hsten tatt opp tema som omhandler utfordringer, mlsettinger og komfortsoner. Noen har vrt frivillige og andre har vrt ufrivillige.

Jeg har for eksempel som ml klare spagaten innen jul. Ambisist- men ikke umulig..

Vi vet jo at man blir god p det man ver p.

S, hvordan ligger jeg an?
Drlig.
Hvorfor?
Jeg har ikke vd nok.
Konklusjon:
jeg blir ikke god. Jeg har ikke tid.

Jeg er utlmodig og vil f til alt p en gang- helst i gr. Til jul nsker jeg meg flere timer i dgnet. Skal jeg f det til det jeg vil blir jeg rett og slett ndt til prioritere annerledes. Tiden strekker til for den som bruker den. Det blir den strste forandringen i det nye treningsprogrammet.

Det sette opp en god treningsplan er ikke gjort p 1-2-3. I utgangspunktet liker jeg ikke strikte planer. Jeg tillater meg alltid lytte til kroppen og det har jeg i aller hyeste grad tenkt til fortsette med. Jeg kommer fortsatt til trene etter prinsipper- ikke detaljer.
Grunnen til at jeg n setter opp en ny treningsplan er fordi jeg nsker en forandring. Jeg har satt meg fast i mine 'trygge' omgivelser.
Jeg vil gjre hverdagen til en fest ved prve nye spennende ting, utforske og kose meg underveis.





Planen blir som flger:

Styrketrening:
Jeg kutter ned fra fire til tre kter i uken (tror jeg). Fokus er fortsatt mage, bakside lr og rumpe, s jeg vier to dager til bein + rumpe og en dag for vedlikehold av overkroppen.
Jeg kommer til endre p antall reps/sett i tillegg til bytte ut mange velser. En oversikt over velser vil oppdateres etterhvert. Jeg starter med programmet nr kalenderen viser mneden januar og ret 2012. Tenk, 25 dager igjen av ret dere :-O


Kardio:
Treningsformer:

-Lping (med halvmaraton som ml- om kneet holder)
-G
ruppetimer (for intervall-variasjon)
-Rask gange (lav-intensitetskt eller morgenkardio)
-Ellipse (minst mulig, men alternativ til rask gange)


Intensivitet
:
- Lav
- Moderat
- Hy (intervaller)


Mlet er f til to intervaller og en langkjring i uken.

Ty og by:
Tying etter kardio, tre ganger i uken + en time YOGA.





Oppsummering

Hei, hei !

Mandag
og ny uke allerede.. Hjelp, tiden flyr.
Hvor ble forrige uke egentlig av?!
Det er p tide med en liten oppsummering av forrige uke- for ordens skyld.




- trening
Treningsplanen for uke 48 er postet.

- oppdagelse
Lindt 90% kakao og Lindts hjemmeside . Oppdaget at det finnes sjokolade med 99% kakao ogs :-O Er det noen av dere som har smakt den s gi meg gjerne tilbakemelding.



-tryn
Bokstavelig talt.
I full fart opp gata mister jeg plutselig alt jeg eier av balanse. Med et par 'svmmetak' flyr jeg med stor hastighet med trynet ned i asfalten. Mobilen i den ene hnda og vesken i den andre. Selvflgelig klarte jeg ikke ta imot tidsnok. Lettere forsltt med blod, brannsr og skrubbsr p knoker og kne, spratt fortere opp enn jeg stupte. Jeg brstet av meg stv og blod og latet som om ingenting hadde skjedd og at ingen hadde sett meg. Det stupe med hodet frst inn i en stor folkemengde midt p gaten- i beste rushtid, er ikke bare vondt men ogs utrolig flaut. Man blir ikke liggende lenge der, for si det snn.

Jeg er i overkant trtt, sliten og stresset for tiden, s jeg tolker denne hendelsen som et advarsel. Stine br stresse ned noen hakk fremover.

- forandring
4 gruppetimer p SATS. Jeg har tidligere har nevnt at jeg synes gruppetimene p SATS ikke er noe skryte av. Drlige instruktrer, konsept, musikk osv. Jeg hadde min storhetstid for noen r tilbake. Da jeg studerte i Trondheim var jeg flere ganger i uken p gruppetimer som aerobic, step og spinning som var basert p 4x4 konseptet. Hy treningseffekt er viktig for meg. Jeg gidder ikke kaste bort en hel time i sal uten at taket lftes og pulsen fyker til topps. Jeg mener SATS har MYE lre av 3T-treningssenter. Ikke bare nr det gjelder gruppetimer, men hele pakka. Til tross for min skepsis var jeg villig til gi SATS en ny sjanse. Da det viste at instruktren faktisk var ei trnder-jente, var jeg solgt ;-)
Endelig har jeg funnet noen timer jeg nsker g p fast i uken. Forandring fryder!

- treningsmusikk


- frukt

Pre og havregryn stekt i sukrin og kanel.

- Ukens ord
Julekalender, eksamen, hydrolyse



nsker dere alle en god mandag og en flott uke !!




Trening uke 48

Hei p dere!

I gr kom kvelden plutselig og mine 'store' bloggplaner ble satt p vent.
Meningen var dele den nye treningsplanen min, som endelig er ferdig. Jeg kan avslre at 2012 kommer til bli et sprekt r :D
Jeg har blst stv av gammelt utstyr og gleder meg til begynner bruke det igjen. Med drareimer, hansker, knebeskytter og belte leker vi ikke trening lenger ;)



Ellers har treningen denne uken sett omtrent slik ut:
(dette er fortsatt ikke en del av den nye planen)




Excellence

I farta. Jeg tester mobilblogging igjen- direkte fra trikken. Som dere ser har jeg tatt tidlig helg og koser meg med en sjokoladebit fra Lindt . Denne inneholder bare 7 gram sukker pr.100g, er full av antioksidanter og smaker himmelsk. Mmm! Vi blogges igjen senere i dag, tenker jeg. Nyt fredagen!

-Stine-

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppen



hits