desember 2011

Godt nyttår!

-Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag?

Ooh, det er lørdag OG nyttårsaften :D Dobbel glede.
Årets siste dag skal så _til_de_grader _ feires. Finstasen skal på og jeg er virkelig klar for å legge 2011 bak meg. Neste gang vi blogges blir i 2012, dere !! Fantastisk! Det er noe magisk med dette årstallet og jeg innbiller meg at det kommer til å bringe mye lykke. Årshoroskopet er allerede lest- og det ser svært lovende ut ;)

Jeg har ikke vært noen fan av nyttårsforsetter tidligere, men denne gangen skal jeg skrive ned noen endringer og konkrete mål for 2012. Symbolsk så synes jeg et nytt år skriker nye muligheter. Dermed er det  lettere å motivere seg for 'ny frisk'. Blanke ark og fargestifter, vet dere..

 

Med dette korte innlegget vil jeg ønske alle mine lesere det beste for 2012. Riktig godt nyttår til dere alle <3

 

Vi blogges i 2012.

 

Go hard!

Alternativ trening

Hei, hei!
Jeg har som mange andre, spist mye god mat og drikke i julen, men jeg har også hatt noen ekstremt gode treningsøkter. Det er absolutt mulig å holde seg aktiv uten å henge på treningssenteret i julen. Enkelt kan man ta beina fatt- gå eller løpe

Treningssenteret er stengt, det er iskaldt, skiføret er ikke noe å skryte av og det er ekstremt glatt på veiene. Mange gode grunner for å bli sittende i sofaen og droppe treningen! Eller?
Nei, unnskyldninger funker dårlig dersom man vil holde formen. Kreativitet er nøkkelen og i dag har jeg testet truger for første gang. Wee- for en opplevelse! Og FOR en treningsøkt. 55min rask gange i oppoverbakke etterfulgt av 40 minutter i nedoverbakke.
Puh, med puls nær maks hele veien opp klarte ikke engang pulsklokka å henge med. De siste tallene jeg observerte var en puls på 187 og en tid på 44 minutter- deretter tok den kvelden. Tipper det er et batteri som må byttes. Uansett, med truger på beina, dundrende musikk på ørene, gode klær på kroppen- i en jævlig bratt oppoverbakke, ble dette årets beste treningsøkt!

Joda, litt festligheter har det også blitt, dere :D Og mer skal det bli. *kremt*
Jeg skal være litt forsiktig med å dele bilder med dere her, men husker dere 'innen jul-spagat-prosjektet' mitt?? Når småtøffe Stine har litt alkohol i blodet er det ikke nødvendig med oppvarming før spagaten skal testes, neida, og strekk ble plutselig et fremmedord.. aiai


Dumdristig og vågalt, men jeg klarte det.. på en måte ;)
Julestemning

En god start på dagen..


deretter..Også min favoritt..
Etter tradisjons-posering foran juletreet (som man forøvrig ikke kan se), avsluttet den store kvelden slik..

..og mere vin


Perfekt !

ShapeUp

God jul, kjære bloggvenner!
Håper dere har hatt en like fin feiring som meg. En oppdatering kommer om litt ;)

Sjekk ut neste utgave av ShapeUp!!
I salg 27.12

Løp og kjøp!


Året som gikk: en formbilde-kavalkade

 

Ni dager igjen av året betyr at det er tid for en kavalkade igjen.
2012 venter på meg. Dette skal bli mitt år. Gud, som jeg gleder meg!! Jeg er virkelig glad 2011 snart er forbi. Mye har skjedd dette året og som en oppsummering burde jeg hatt med høydepunktene. Jeg kjenner jeg blir svært sentimental når jeg tenker tilbake.. Mange hendelser gjør fortsatt vondt i hjertet og jeg synes ikke 2011 er så mye å skryte av. Derfor velger jeg å fokusere på hva denne bloggen egentlig handler om- trening, form og farge! Som et tilbakeblikk, slår jeg til med all slags type fleksing og formbilder fra treningsåret totusenogelleve. Noen svette, veldig mange trøtte, noen uklare, med klær, med mindre klær, godt lys, dårlig lys- alle i ulike vinkler og poseringer.

Da gjenstår det bare å ønske alle et godt nytt treningsår. I 2012 går vi for gull!

Håper dere vil følge meg videre i det nye året som kommer :)

Troika

 

Wee!! Det er bare tre dager igjen til jul!
Dette blir nok den siste oppskriften jeg gir dere før julaften.
Jeg prøvde meg på å lage dette i fjor også, men delte aldri oppskriften med dere.
Her kommer den:Du trenger:

 

- mørk sjokolade

- fun light med smak av bringebær eller annen saft
- bringebærsyltetøy
- gelatinpulver

Til marsipanen:
- mandelmel
- eggehvite
- vaniljeessens
- mandelessens
- sukrinmelis

Slik lager du marsipan:
Fremgangsmåte finner du her

Legg marsipanen på plastfolie, og legg et lag oppå også før du kjevler den ut. Legg den i en litt dypere form (f.eks en brødform på 1,5l ) Legg marsipanen til kjøling.


Marsipan laget av mandelmel er ikke hva det en gang var. Fargen er annerledes, men smaken er nokså lik. Tilsett noen dråper mandelessens dersom du ønsker en sterkere smak.

Lag gelè av saft, vann og gelatinpulver. Følg anvsing på pakken. Lag den litt sterkere enn hva du ellers ville drukket den fra glasset. Ha på ønsket mengde syltetøy før geleen helles over marsipanen.
La geleen avkjøle seg helt. Den skal nesten være stivnet før du heller den over marsipanbunnen. Når geleen har stivnet, kan du ha den ut av formen, og skjære den i passende biter.Smelt mørk sjokolade i en bolle i mikroen eller i et vannbad. Dypp hver bit i sjokoladen.
Sett bitene på bakepapir, og la det stivne i kjøleskapet.

Håper det smaker!
 

Frokostfavoritter igjen..

Hei, hei
Først vil jeg takke dere for alle kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg mener det- dere er helt fantastiske. Allikevel ønsker jeg meg noen forslag til bloggposter i 2012. Så jeg gjentar spørsmålet mitt; hva vil dere lese mer om?

Tilbake til overskriften. Frokostfavoritter.
Spiser du frokost, forresten?
Frokost er ingen nødvendighet men er for mange en god start på dagen- også for meg. Forrige innlegg var en müslipost, nå deler jeg to andre favoritter. Knekkebrød og mandelpannekaker med bacon, sviske og sukrin.
Mmm.

Knekkebrød

 

70g gresskarkjerner

50g linfrø

70g solsikkefrø

60g valnøtter/ hasselnøtter eller mandler

2,5 dl kruskakli

2ss fiberhusk

1 ts salt

5 dl vann

 

Fremgangsmåte:
Mål opp og tilsett alle de tørre ingrediensene og tilsett vann. La røren 'sette seg' noen min, fiberhusken gjør blandingen tykkere.
Bruk en slikkepott og fordel røren utover to langpanner dekket med bakepapir. Sett brettet midt i ovnen og stek på 160°c.Etter ca 10 min tar du ut brettet og lager ruter med et pizzahjul.

Sett brettet inn igjen og stek ca 60 min.

Hvor mange knekkebrød du får kommer an på størrelse og tykkelse. Jeg fikk 18 stk.Mandelmelpannekake med svisker og bacon

Til pannekaken trenger du:

30g mandelmel

1 ts fiberhusk

1 egg

Melk til ønsket konsistens. Røra bør ha en tykk konsistens for et godt stekeresultat.

Litt salt

Stek bacon og server med svisker, noen nøtter og sukrin.
Nyt!Ha en fin kveld. Vi blogges nærmere jul ;)Hjemmelaget müsli

 

Jeg lovet dere oppskriften på gårsdagens frokost- så her kommer den.

Kjært barn har mange navn- frokostblanding, granola eller müsli. Kall det hva du vil- jeg velger å bruke alle.
Dette er blandingen som tryller hverdags-grynene dine til gullkorn (!)
Enkel oppskrift og lett å lage. Passer perfekt for en travel hverdag.

Du trenger:
1. 100g havregryn

2. 50g hasselnøtter

3. 50g mandler

4. 50g rosiner

5. 2-3 ss sukrin eller sukrinmelis

6. havsalt (smak til)

7. kanel (smak til)
Dette er kanskje de samme ingrediensene du lager grøt av hver morgen ? Ikke vet jeg, men oppskriften fortsetter som følger..

1. Hakk mandler, hasselnøtter og rosiner og bland sammen med havregryn

2. Stek disse ingrediensene i en stekepanne på (se opp for presist språk) ganske høy varme sammen med sukrin. Sukrinet skal smelte og 'karamellisere' blandingen

3. Klarer du ikke å bestemme deg for om det lukter nydelig eller brent? Da er blandingen ferdig. Dobbeltsjekk med fargen. Gyllen farge er bra. Svart er ingen farge og kan fort bety svidd- da har du stekt for lenge eller vært for utålmodig.

4. Mot slutten krydrer du blandingen med havsalt og kanel. (saltet er viktig, smak til)


Server Stines hurtigmüsli med melk og/eller mager kesam og sukrin. Det smaker like godt varmt som kaldt. Om du velger den varme så betyr det syyykt varmt- sukrin med høy temperatur kødder du ikke med.

Trenger du forandring i smak kan rosiner byttes ut med annen tørket frukt som f.eks aprikoser, dadler, bananer osv. Et nøttetips kan være pistasjenøtter, kokkos, peanøtter, paranøtter, valnøtter..

Hva med pepperkakemüsli i julen? Krydre blandingen med pepperkakekrydder eller bruk nellik, kardemomme, kanel og ingefær. Vil dere at jeg skal dele denne varianten med dere også? Prinsippet er det samme, mulighetene er mange!

 

Jeg håper du nyter frokosten din i lang tid fremover.Ønsker dere verdens beste fredag :D
Frokost, form og forbedringer

 Æsj, nå henger jeg litt etter med bloggingen igjen. Beklager. Julestresset har satt inn for fullt samtidig som kreativiteten og blogglysten er litt fraværende. Jeg har dessverre ikke alltid tid til å svare på alle spørsmål som kommer i kommentarfeltet eller på mail- så kom gjerne med tips til hva dere vil lese mer om her på bloggen.Det hadde vært superdupert :D Det er alltid rom for forbedringer.

En aldri så liten treningsupdate igjen:
Jeg har kuttet ned litt på treningsmengden den siste uka pga kneet som ikke vil samarbeide. Selv om jeg er ekstremt utålmodig så vet jeg at hvile er effektivt. Jeg har gjort alternative øvelser og vært flink til å tøye, så da får vi bare håpe at det hjelper.

Jeg fikk et spørsmål angående mine treningsplaner for 2012- om jeg klarer å opprettholde overkroppen med bare en økt i uka?
Vel, det gjenstår å se. Jeg tror det skal gå fint. Jeg kommer nok til å dokumentere formen underveis, slik jeg pleier med disse morsomme fleksebildene mine. Går det ikke slik jeg ønsker så justerer jeg bare planen slik at jeg får det som jeg vil ;)Dagens frokost:
Hjemmelaget frokostblanding (med verdens enkleste oppskrift)
Bildet under er ikke like godt som det smaker- for denne blandingen smaker helt sinnsykt godt. Nam!
Oppskrift kommer!Ønsker dere alle en fin dag :)Proteinrik risgrøt

 

Hei, hei !

I dag er det er tredje søndag i advent og det kan passe med en liten juleoppskrift igjen: grøt.
Dette er et måltid som passer som frokost, lunsj, middag eller etter-treningsmåltid. 
Grøt metter mye men ikke særlig lenge. Derfor kan en litt mer proteinrik variant være løsningen.
Du trenger:
- 100g kokt ris (jeg brukte jasmine)
- En bit av en vaniljestang

- 100g cottage cheese (mos den gjerne med en stavmikser)
- melk (til ønsket konsistens)

- kanel

- havsalt
- sukrinmelis + sukrin


Nyt søndagen <3Varm advents-drikke

Jeg trengte et alternativ til gløgg nå i førjulstiden. Julebrus gjør susen den, men nå som det har blitt kaldere ute og snøen endelig har kommet (!)  frister det med noe varmt i koppen.

Jeg tryllet frem denne blandingen:Planer

 Treningsplanen DEL 1- intro

Som jeg har forstått så er det flere av dere som er spente på den nye treningsplanen min(?) Dere bør ikke ha for store forhåpninger altså, det er tross alt ingen revolusjon på gang ;) Små forandringer kan for meg utgjøre en stor forskjell i resultater og motivasjon.

Jeg har tidligere denne høsten tatt opp tema som omhandler utfordringer, målsettinger og komfortsoner. Noen har vært frivillige og andre har vært ufrivillige.

Jeg har for eksempel som mål å klare spagaten innen jul. Ambisiøst- men ikke umulig..

Vi vet jo at man blir god på det man øver på.

Så, hvordan ligger jeg an?
Dårlig.
Hvorfor?
Jeg har ikke øvd nok.
Konklusjon:
jeg blir ikke god. Jeg har ikke tid.

Jeg er utålmodig og vil få til alt på en gang- helst i går. Til jul ønsker jeg meg flere timer i døgnet. Skal jeg få det til det jeg vil blir jeg rett og slett nødt til å prioritere annerledes. Tiden strekker til for den som bruker den. Det blir den største forandringen i det nye treningsprogrammet.

Det å sette opp en god treningsplan er ikke gjort på 1-2-3. I utgangspunktet liker jeg ikke strikte planer. Jeg tillater meg alltid å lytte til kroppen og det har jeg i aller høyeste grad tenkt til å fortsette med. Jeg kommer fortsatt til å trene etter prinsipper- ikke detaljer.
Grunnen til at jeg nå setter opp en ny treningsplan er fordi jeg ønsker en forandring. Jeg har satt meg fast i mine 'trygge' omgivelser.
Jeg vil  gjøre hverdagen til en fest ved å prøve nye spennende ting, utforske og kose meg underveis.

                                                   
    


Planen blir som følger:

Styrketrening:
Jeg kutter ned fra fire til tre økter i uken (tror jeg). Fokus er fortsatt mage, bakside lår og rumpe, så jeg vier to dager til bein + rumpe og en dag for vedlikehold av overkroppen.
Jeg kommer til å endre på antall reps/sett i tillegg til å bytte ut mange øvelser. En oversikt over øvelser vil oppdateres etterhvert. Jeg starter med programmet når kalenderen viser måneden januar og året 2012. Tenk, 25 dager igjen av året dere :-O


Kardio:
Treningsformer:

-Løping (med halvmaraton som mål- om kneet holder)
-G
ruppetimer (for intervall-variasjon)
-Rask gange (lav-intensitetsøkt eller morgenkardio)
-Ellipse (minst mulig, men alternativ til rask gange)

 
Intensivitet
:
- Lav
- Moderat
- Høy (intervaller)


Målet er å få til to intervaller og en langkjøring i uken.

 

Tøy og bøy:
Tøying etter kardio, tre ganger i uken + en time YOGA.

 

 

 

Oppsummering

Hei, hei !

Mandag
og ny uke allerede.. Hjelp, tiden flyr. 
Hvor ble forrige uke egentlig av?!
Det er på tide med en liten oppsummering av forrige uke- for ordens skyld.
- trening
Treningsplanen for uke 48 er postet.

- oppdagelse
Lindt 90% kakao og Lindts hjemmeside . Oppdaget at det finnes sjokolade med 99% kakao også :-O  Er det noen av dere som har smakt den så gi meg gjerne tilbakemelding.-tryn
Bokstavelig talt.
I full fart opp gata mister jeg plutselig alt jeg eier av balanse. Med et par 'svømmetak' flyr jeg med stor hastighet med trynet ned i asfalten. Mobilen i den ene hånda og vesken i den andre. Selvfølgelig klarte jeg ikke å ta imot tidsnok. Lettere forslått med blod, brannsår og skrubbsår på knoker og kne, spratt fortere opp enn jeg stupte. Jeg børstet av meg støv og blod og latet som om ingenting hadde skjedd og at ingen hadde sett meg. Det å stupe med hodet først inn i en stor folkemengde midt på gaten- i beste rushtid, er ikke bare vondt men også utrolig flaut. Man blir ikke liggende lenge der, for å si det sånn.

Jeg er i overkant trøtt, sliten og stresset for tiden, så jeg tolker denne hendelsen som et advarsel. Stine bør stresse ned noen hakk fremover.

- forandring
4 gruppetimer på SATS. Jeg har tidligere har nevnt at jeg synes gruppetimene på SATS ikke er noe å skryte av. Dårlige instruktører, konsept, musikk osv. Jeg hadde min storhetstid for noen år tilbake. Da jeg studerte i Trondheim var jeg flere ganger i uken på gruppetimer som aerobic, step og spinning som var basert på 4x4 konseptet. Høy treningseffekt er viktig for meg. Jeg gidder ikke å kaste bort en hel time i sal uten at taket løftes og pulsen fyker til topps. Jeg mener SATS har MYE å lære av 3T-treningssenter. Ikke bare når det gjelder gruppetimer, men hele pakka. Til tross for min skepsis var jeg villig til å gi SATS en ny sjanse. Da det viste at instruktøren faktisk var ei trønder-jente, var jeg solgt ;-)
Endelig har jeg funnet noen timer jeg ønsker å gå på fast i uken. Forandring fryder!

 - treningsmusikk


- frukt

Pære og havregryn stekt i sukrin og kanel.

- Ukens ord
Julekalender, eksamen, hydrolyseØnsker dere alle en god mandag og en flott uke !!
Trening uke 48

 

Hei på dere!

I går kom kvelden plutselig og mine 'store' bloggplaner ble satt på vent.
Meningen var å dele den nye treningsplanen min, som endelig er ferdig. Jeg kan avsløre at 2012 kommer til å bli et sprekt år :D
Jeg har blåst støv av gammelt utstyr og gleder meg til å begynner å bruke det igjen. Med drareimer, hansker, knebeskytter og belte leker vi ikke trening lenger ;)Ellers har treningen denne uken sett omtrent slik ut:
(dette er fortsatt ikke en del av den nye planen)
Excellence

I farta. Jeg tester mobilblogging igjen- direkte fra trikken. Som dere ser har jeg tatt tidlig helg og koser meg med en sjokoladebit fra Lindt . Denne inneholder bare 7 gram sukker pr.100g, er full av antioksidanter og smaker himmelsk. Mmm! Vi blogges igjen senere i dag, tenker jeg. Nyt fredagen!

-Stine-

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits