Mat

Søndag

Hei kjære bloggvenner,

 

Det ser ut til at blogg.no også denne helgen har hatt problemer med angrep som skaper innloggingsproblemer og annet tull. Nå er det endelig mulig å besøke bloggen igjen samt skrive innlegg :) Hurra for det!

Har dere hatt en fin helg?
Etter en aktiv uke avsluttet jeg helgen i samme stil. Denne uken ble det tilsammen ti treningsøkter, nesten etter planen. En intervalløkt ble byttet ut med en langkjøring.
Dagens økt ble ikke den mest effektive, men jeg gjennomførte. Det har blitt mange fine kardioøkter utendørs denne uken. Det liker jeg! Frisk luft er gull.

Etter dagens styrketrening, ble det et godt søndagsmåltid. Egg, bacon, lavkarbobrød (kjøpt i Sverige) rotgrønnsaker og grillet tomat med diverse krydder. NAM! I tillegg har jeg drukket over en liter (!) kaffe. Selv med ti timers søvn har denne jenta gjespet i hele dag. Tenker på å finne puta igjen om ikke så alt for lenge, vi har blitt gode venner puta og jeg- og det er kropp og hode glad for <3Etter forrige innleggs matporno var det flere som etterlyste oppskriften på disse:


Pepperkakene mine. Ja, jeg vet.. pepperkaker i slutten av april er spesielt. Hehe. Det ble impulsbaking da jeg tilfeldigvis kom over en pose pepperkakekrydder i skapet under en liten opprydning.
Pepperkakene ble (som mye annet jeg lager) laget på slump. Jeg mikset sammen pepperkakekrydder (kjøpt i Sverige), eggehviter, kokosmel, sukrin, fiberfin og bakepulver til jeg fikk god smak og rett konsistens. Jeg stekte disse på 180 grader i ca. 20 minutter og lot de avkjøle seg på en rist til de ble kalde og sprø.

Nå står en ny uke for tur, og jeg går inn i min tredje uke av sommerprosjektet mitt. Hvordan det går skal dere få en oppdatering på. Det samme gjelder spørsmålene dere stilte i forbindelse med prosjektet.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld og en sprek uke :D

Harry!

Neida, ikke harryfleks. Denne gangen harryhandel. Søndagen suste jeg over grensen med et mål for øyet; fylle opp kjøleskapet med billig mat fra Sverige. Det ble ikke allverdens til storhandling da jeg kun har en hylle i kjøleskapet og en skuff i fryseren til disposisjon. Jeg fikk allikevel med meg en god del morsom mat som man ikke finner i butikkhyllene i Norge.

Inspirert av diverse andre blogger ble dette noe søndagens fangst:Yoghurt og nøttegodisMine favoritter:FunLight søtet med stevia. Fantastisk god!Baconcrisp, fetaost og flere hundre gram med tyggis. HahaDiverse krydderEn fornøyd Stine i godis-himmelen :DEr dere ofte på shopping i Sverige? Kom gjerne med tips til hva jeg kan kjøpe med meg hjem neste gang!

Ønsker dere alle en fin uke <3


Hejdå!


Sunn og smakfull boksemat..

 

..jeg snakker selvfølgelig om matboksene mine  <3Det har nå gått tre måneder siden jeg startet bulken min i forbindelse med mine konkurranseplaner. Jeg kjenner jeg er drittlei av å bruke det ordet nå, men til dere som ikke er sikre på hva en bulk er, så kan jeg kort fortelle at det går ut på å bygge muskelmasse og forbedre svakheter i fysikken. Bra, ren mat og kalorioverskudd i kombinasjon med hard styrketrening er verktøyene jeg har brukt for å sikre optimale resultater. Valg av råvarer og næringssammensetning er viktig. Beregning av kalorier må alltid vurderes individuelt avhengig av f.eks alder, kjønn og aktivitetsnivå. Et greit utgangspunkt er å starte med 38 kcal pr. kg kroppsvekt og går man ikke opp i vekt er det bare en ting å gjøre- justere kaloriene opp og spise mer.

Nå gjenstår det bare å se om resultatene mine er som ønsket. Hva som har blitt til fett og hva som har blitt til muskler er fortsatt uvisst. Ordet bulk legges snart på hylla og tiden er inne for å starte på et nytt kapittel. Mer om det litt senere.

Oppdaterer dere med noen av dagens måltider før jeg sier god natt.God natt :)

Matvarer

Mat, mat, mat, mat..
Det er siste nytt fra meg om dagen. Det er ikke bare det at jeg spiser mye mer mat- jeg har logget den også. Måler, veier, tilbereder og registrerer. Nå tror dere kanskje at dette har med bulken å gjøre, men i dette tilfellet gjelder det en mappeoppgave som omhandler kostholdsregistrering. Lite spennende oppgave for meg som allerede vet på en prikk hva jeg skal spise. Registreringen har derfor gått veldig fint og det har ikke dukket opp så mye overraskende resultatmessig. Det som derimot er interessant er å sammenligne mitt kosthold med statens anbefalinger. Vi er nok ikke riktig enige, enda..

I forrige innlegg ga jeg dere et innblikk i treningsprogrammet mitt. Noen av dere lurte på hvor lang tid jeg bruker på en treningsøkt. Vel, det varierer men en styrkeøkt tar ca. 45-60 minutter og det samme gjelder kardioøktene. Noen ganger kan det ta kortere tid og andre ganger litt lenger, men jeg prøver å holde meg innenfor timen. Når det er sagt så er jeg ekstremt effektiv når jeg trener. Intensiteten er høy hele tiden- også på styrketreningen. Derfor følger jeg også nøye med på pulsklokken når jeg løfter vekter. Nerd.

Kunne det vært interessant med en smakebit på kostholdet mitt også? Eller det er kanskje ikke like spennende å følge med på en bulk som en deff, men noen matbilder underveis kan jeg dele med dere. En av de største forandringene i kostholdet nå i forhold til på en deff/ vedlikeholdsnivå er at matpakkene eller måltidene er så utrolig kjedelige. I en oppbygningsfase fungerer maten (for meg) kun som drivstoff- mens på et vedlikeholdsnivå kan selv en vassen brokkoli og den tørreste torsken i gata forvandles til verdens herligste gourmet. Nesten.
Popcornkrydderet har jeg forelsket meg fullstendig i. Gud vet hva slags mat jeg ikke har drysset det på. Haha. 
Jeg vet det finnes i flere forskjellige smaker og ved neste matshopping kan det nok hende det ligger en Kernel med sjokoladesmak i handlekurven ;)Tid for lunsj

Hei, hei

Starter med ukens lille kyllingtips, siden jeg nyter lunsjen min samtidig som morgendagens lunsj lager seg selv. Multitasking liker jeg veldig godt, nemlig!

Oppskriften er enkel:
Legg kyllingfileter i en ildfast form, ha på ditt favoritt krydder og sett de i ovnen til steking.
Dagens lunsj og etter treningsmåltid:

Perfekt mat etter trening. Nam!
Til tross for at kneet ble helt elendig etter forrige ukes 10km våget jeg meg allikevel på løping igjen i dag.. I fare for å overbelaste ytterligere begrenset jeg meg til en halvtime.
30 minutter var mer enn nok kjenner jeg nå. Au :( Jeg har googlet 'løperkne' men nekter å tro (godta) at det er mulig allerede. *Sukk*
Nå søker jeg trøst i denne flasken ..

Det er utrolig hva en slurk med julebrus kan gjøre for motivasjon og humør. I tillegg er den sukkerfri og koster under en tier på Rema 1000.

Før jeg ønsker dere en fin onsdag vil jeg vise dere hva som ventet på Bloglovin hos meg tidligere i dag. Litt inspirasjon!

You always pass failure on the way to success. - Mickey Rooney

Ha en fin onsdag :)


Jenta kan spise!

Heisann,

Jeg kjenner at det nærmer seg skrivesperre igjen. Bah!
Jeg skal allikevel gjøre mitt beste for å holde bloggingen gående. Derfor kommer det litt morsom (!) fleksing, mat og trenings-oppdatering igjen.. Som i gamledager!

Noen av ukens måltider..


Bildene over er tatt før en av mine trøtte treningsøkter på SATS denne uken. Sminkefri og trøtt førte til sensurering på et av bildene :-P Uansett, jeg kom meg på trening. Hurra! Jeg er ekstremt fornøyd altså.

Det har blitt diverse styrkeøvelser samt litt kardio. I dag er jeg ekstremt støl og det merkes på kroppen at jeg ikke har trent styrke på en stund.

Øvelser jeg har gjort:

- Ettbeins markløft
- Step ups
- Sidehev
- Fronthev
- Situps
- Hantelroing
Snadder

 

God morgen!

Nå sitter jeg stille og rolig med min daglige kopp te, ansiktsmaske og god musikk. Jeg elsker morgentimene. Det er stille og rolig og jeg kan slappe helt av. Deilig. Om noen timer braker det løs med daglige plikter og jobb igjen. Om jeg er i siget blir det kanskje en styrkeøkt på bein også. Som de fleste kanskje har fått med seg så har jeg slitt med motivasjonen de siste ukene men energinivået er stigende og i går hadde jeg en fantastisk økt på overkropp og mage. Jeg avsluttet økten med noen runder intervaller på ellipsemaskinen til jeg var tom for energi.Jeg skal teste ut to nye superfood produkter:Gojibær med fantastiske egenskaper

 

Innenfor kinesisk medisin har goji bærene blant annet vært kjent for å kunne gi:

- mer energi, styrke og utholdenhet

- bedre evne til å mestre stress

- bedre humør

- bedre immunforsvar

- bedre hukommelse

- bedre syn

- bedre fruktbarhet (for både kvinner og menn)

- økt lyst og vitalitet

 

Dessuten er bærene generelt sett gunstige for hjertet og blodomløpet og virker anti-aldrende på grunn av det høye innholdet av både antioksidanter, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

Goji bærene er spesielt rike på antioksidanter og har en av de aller høyeste ORAC-verdiene som finnes. ORAC = oxygen radical absorption capacity  er en skala utviklet i USA, som måler antioksidative egenskaper i matvarer.

Goji bærene har dessuten det høyeste innholdet av karotenoider av alle kjente matvarer på jordkloden (inkludert betakaroten, over dobbelt så mye som i gulrøtter). De inneholder store doser av C-vitaminer (flere hundre ganger så mye som i appelsiner), dessuten en betydelig mengde av vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6 og vitamin E - og hele 22 spormineraler (inkludert 11 essensielle, blant annet kalium, jern, germanium, selen, kalsium og sink). I tillegg inneholder bærene 19 aminosyrer, noe som faktisk gjør dette til en god proteinkilde- veldig spesielt for et bær.


Næringsinnhold pr. 100 g tørkede goji bær:

Energi 346 kJ

Protein 10,6 g

Aminosyrer 8,48 mg

Fett 0,7 g

Karbohydrater 21 g

Fiber 7,7 g

Natrium 24 mg

Kalium 1132 mg

Kalsium 112,5 mg

Jern 8,42 mg

Sink 2 mg

Selen 50 mg

B1 vitamin (thiamin) 0,15 mg

B2 vitamin 1,3 mg

C-vitamin 306 mg

Polysakkarider 46,5 mg

Betakaroten 7,38 mg

Zeaxanthin 25 mg

 

Mmm.. De smaker utrolig godt. Nå har jeg bare spist de som de er, men er det noen som har tips til hva jeg kan bruke de til?

Enda mer supermat venter på meg denne dagen. Endelig har jeg kommet i gang med matpakkene mine igjen.

Ønsker dere alle en fin fredag :)Fruktfest

Se hva jeg fant i butikken i dag:


Flate fersken falt virkelig i smak hos meg. De var utrolig freshe og smakte veldig godt. Nam!

Mine favoritt pærer var endelig å finne i butikken- for en glede!!
Smak av sommer.

Dagens middag:


Ikke så veldig oppfinnsom eller spennende middag denne gangen, men det mettet godt i en skrubbsulten kropp etter trening.

Da jeg endelig kom meg ut i drittværet i dag ble det en økt på SATS i samme slengen. Fri fra styrketreningen i dag da beina fikk skikkelig juling i går. Ellipsemaskinen ser ut til å bli en god venn, jeg har tidligere mislikt denne sterkt. Nå er den faktsik helt OK og det ble jammen en hel time med tråkk. Motivasjonen ligger i musikken. Uten musikk hadde jeg ikke klart mer enn to minutter, maks!

Vann inn, vann ut

Heisann!

Se, hva som dumpet ned i postkassen allerede i dag:


Jeg er klar for 30 spreke dager for en god sak :D
Nå er det bare å vente på startskuddet 1.mars!
Drikkeflasken var ikke veldig stor og må nok fylles på noen ganger i løpet av en treningsøkt. Vann er veldig viktig for prestasjon, og er også den beste tørstedrikken. Vannet i kroppen derimot er jeg ikke like glad i.. Men det finnes råd:Jeg kan drikke litervis om dagen og i dag kjøpte jeg nok en pakke urter.


Google 'Løvetann' og urten kan skryte på seg følgende:

Urindrivende, avførende, galledrivende, leverstyrkende, avgiftende, bitterstyrkemiddel, appetittstimulerende, fordøyelsesstimulerende, motvirker tarmgass, nærende, styrkende, slimløsende, antirevmatisk, blodtrykkssenkende, febersenkende og sopphemmende. Løvetann kan bidra til å løse opp slaggstoffer i bindevevet i kroppen.

Løvetann er både ugras og medisin og kan brukes i behandling for:

Leversykdommer, gulsott, hepatitt, gallestein, nyrestein, væskeansamlinger, lungeødem, hovne bein, dårlig appetitt, svak fordøyelse, tarmgass, magekatarr, forstoppelse, overvekt, revmatisme, gikt, leddgikt, åreforkalkning, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, anemi, diabetes, hudsykdommer som eksem, psoriasis, akner, byller, vorter, soppinfeksjoner og skader.

Fantastisk eller hva? ;)

Ja, og se hva jeg fant blant mitt spiselige 'ugras' i dag..


WOW :)


Taco til frokost, pultost til kvelds

Hei!

Er det mange som har meldt seg på skritt-konkurransen??? Det hadde vært utrolig gøy å vite hvor mange av mine lesere som tar utfordringen! Jeg har vel bare spreke lesere, ikke sant? ;)

Over til litt matprat, igjen..
Dagens første måltid ble inntatt klokken 12 og 'frokosten' ble en stor porsjon taco. 250 gram karbonadedeig, 1 boks cottage cheese, 200g tomat, 150g minimais og en haug med salat og løk.
Ja, jeg skulle jo i utgangspunktet holde meg unna meieriprodukter- men jeg klaaarer ikke å la være. Jeg eier ikke disiplin på akkurat det om dagen. Grunnen til at jeg ikke skulle la det inngå i dietten var for å teste ut hvordan det ville fungere å spise etter blodtypen min. Medisinsk sett og for å ha et optimalt stoffskifte så skal ikke mitt blodtype-kosthold ha melkeprodukter. Jaja, kutte ned på før jeg eventuelt kutter ut er mye lurere ;) Vi får se hvordan det går videre.


Etter en heftig styrkeøkt etterfulgt av et noe mykere tøyeprogram på SATS, spiste jeg et godt måltid med tradisjonelle matvarer:

 • egg
 • pultost
 • tomat
 • spekeskinke
 • rucculasalatNå er det natta :D

Diettplanen

Jeg har satt opp en diettplan. Antall måltider vil variere. Treningsdager vil ha flere måltider og mer kalorier mens treningsfrie dager vil ha færre måltider og litt mindre kalorier. En enkel og grei start.

Jeg liker heller å spise færre og heller litt større måltider enn mange små. Det er viktig for meg å kjenne metthetsfølelsen. Jeg kommer derfor til å spise mellom 3-4 måltider pr dag.

 

Matvarene som har fått innvilget plass i kjøleskapet de neste to månedene er:

 

Proteinkilder

Kjøtt

 • Okse

 • Lam

 • Kalv

 • Vilt: elg, hjort

 • Kylling/kalkun

 • Karbonadedeig

 

Fisk og skalldyr

 • Tilapia

 • Laks

 • Makrell

 • Ørret

 • Sild

 • Torsk

 • Reker

 • Sei

 • Scampi

 

Egg

 

Fettkilder

 • Olivenolje

 • Rapsolje

 • Gresskar-frø

 • Valnøtter


Karbohydratkilder

Grønnsaker:

 • Brokkoli

 • Grønnkål

 • Hvitløk

 • Kålrabi

 • Pepperrot

 • Persille

 • Purre

 • Romansalat

 • Rødløk

 • Spinat

 • Søtpotet

 • Agurk

 • Asparges

 • Bambusskudd

 • Dill

 • Gulerot

 • Isbergsalat

 • Ingefær

 • Løk

 • Paprika

 • Squash

 • Tomat

 

Frukt og bær:

 • Plommer

 • Sviske

 • Ananas

 • Banan

 • Blåbær

 • Fersken

 • Bringebær

 • Kirsebær

 • Mango

 • Vannmelon

 • Pære

 • Rosiner

 • Druer

 • Eple

 

Annenhver lørdag vil bli spisedag. Jeg kunne med fordel hatt spisedag en gang i uken, men jeg synes det er mer stress enn kos med disse dagene- dessuten føler jeg meg crap i en uke etterpå pga hovne bein og vann i kroppen.

Jeg spiser grønnsaker og frukt som karbohydratkilde til hvert måltid men øker mengden karbohydrat før og etter trening. Jeg kommer også til å ligge lavere på karbohydrater på treningsfrie dager. Dette er et prøveprosjekt og alt er tatt utgangspunkt i treningsmengde og hvordan min kropp fungerer. Jeg kommer også til å kutte ut hvete og kornprodukter samt melkeprodukter.

Når det kommer til kosttilskudd så fortsetter jeg som før: c-vitamin, b-vitamin og sink/magnesium til kvelds!Hjemmelaget pizza er en klassiker på spisedager. Den kommer sikkert til å eksplodere i munnen når jeg har vært på dietten en stund :)

 

Ønsker alle en fin tirsdag :)

 

Jeg slutter!!

Etter at jeg endret kostholdet mitt og valgte bort blant annet sukker og annen usunn ferdigmat, er det lett å ty til alternativ kalorifattig godis og diverse lightprodukter i perioder hvor jeg f.eks sliter med søtsug.
Det at disse produktene inneholder ulike typer søtningsstoffer og andre tilsetningsstoffer som mest sannsynlig ikke er sunt for kroppen, har jeg egentlig ikke brydd meg så veldig mye om. Det er viktig å kose seg litt i ny og ne, og i små mengder skulle det altså være helt greit.

Ikke en dag uten ?
Men hvordan blir situsjonen dersom disse produktene blir konsumert hver dag og gjerne opptil flere ganger om dagen? Ikke vet jeg hva slags konsekvenser det har på sikt (ikke vil jeg vite det heller), men at bivirkningene kommer noen timer etterpå skal være sikkert. Oppblåst mage, økt sultfølelse, tørste og at det trigger søtsuget er noe av det jeg merket. Enda mer slitsomt er det at man ofte vil ha mer.. Noen som kjenner seg igjen?
Et glass pepsi max er det nok, når man vet at man har flere flasker stående? Kun en tyggegummi om dagen? Har jeg det tilgjengelig, så spiser jeg det. Dette er en forferdelig dårlig uvane, og det går utover lommeboka også. Derfor har jeg tenkt å slutte. Slutte som i betydningen av at jeg er avhengig. Jeg leste i en artikkel at det tar 21 dager for kroppen å vende seg av noe. 
Jeg kjøper den påstanden- og kaster meg ut i 21 sukkeralkoholfrie dager. Jeg vet det kommer til å bli litt tøft, men herregud det skal jeg da klare (!) 
Forresten så står det videre i artikkelen at det også tar 21 dager for kroppen å tilvenne seg noe. Så da er vel det en perfekt mulighet til å f.eks spise mer av dette:..og dette:Jeg vedder på at smaksløkene mine vil endre karakter i løpet av de neste ukene- og jeg gleder meg! Starter nå og jeg kan godt gi dere en abstinens-oppdatering underveis dersom det skulle være interessant!

Ha en fin dag!

-Stine-

Hvordan lage maki sushi?
Jeg er ingen ekspert når det kommer til sushi, men jeg har store planer om å få til hjemmelaget sushi i helgen. Woho- det kan virkelig bli spennende. 
Det kommer til å bli utfordrende, så derfor har jeg gjort litt research og kjøpt inn diverse utstyr. 
For å hente inspirasjon ble middagen i dag: S U S H I
Sååå, innen jeg koker risen og skjærer opp laksen, ønsker jeg meg noen sushi-tips fra dere- om dere har?
Hva kan jeg f.eks putte i mine maki?

 

Ha en fin kveld videre- snart helg, folkens !

-Stine-

Bye Bye Trondheim !

Oppdatering fra helgen:

På flyttefot i disse dager, så jeg beklager lite blogging og mangelfulle svar på kommentarene deres. Jeg kommer sterkere tilbake i løpet av de neste dagene- lover :)


slik ser en flytte-oppkarbing ut :) Oppkarbingen ble veldig vellykket denne gangen og har gitt meg masse energi! 

Snadder:

Riskaker, lomper, syltetøy, lettere prim, smågodt osv.

 
Nå gjenstår det å pakke ut alle tingene fra pappesker, rydde og vaske. Ellers så må jeg også prøve å få meg en deltids jobb i Oslo-området samt melde meg inn i et treningssenter.
Noen forslag til treningssenter med høy standard ?
Masse masse som skal fikses og ordnes i disse dager!

Hvordan har helgen din vært?

Morgenkardio og frokostI dag var jeg oppe tidligere enn jeg vanligvis pleier. Vekkeklokka ringte klokken 05.00 - vips så er dagens kardio unnagjort før klokka er 7 om morgenen :) Herlig følelse- dagen kan bare starte!

Frokosten min er omtrent den samme hver eneste dag. Jeg får i meg karbohydrater, proteiner og fett til alle hovedmåltider. 
Frokosten er satt sammen av havregryn og kruskakli som karbohydratkilde, proteinene er vaffelen- laget av myomocca proteinpulver (oppskriften finner du i arkivet) og fettkilden er nøttene. Nøttene du ser på bildet er 20g (!) Om man ikke veier disse, er det fort gjort å ta litt for mye.


Hva spiser du til frokost?

En perfekt start på dagenBODY + KRISTINE WEBER + KAFFE + MORGENKARDIO + PROTEINPANNEKAKE = SANT


PANNEKAKE
30g myomocca
1 eggehvite
   kardemomme
   litt vann

Røres sammen til en tykk røre- nesten deig. Stekes i FryLight! 
Skikkelig proteinbombe!


HA EN FIN DAG ALLE SAMMEN :)


ET LASS..


..MED GRØNNSAKER

Jeg elsker grønnsaker og må alltid ha de til hvert eneste måltid! Grønnsaker er kalorifattig men metter godt i magen. Perfekt dersom du vil bli stappmett til et måltid!

Selv om grønnsaker ikke inneholder så veldig mye kalorier, så er de allikevel en karbohydratkilde. 
Dersom du vil bytte ut din faste karbohydratkilde som  f.eks ris eller pasta med noen av disse geniale grønnsakene må du spise mye mer.
1-1,5kg blomkål/brokkoli tilsvarer omtrent samme mengde karbohydrater som 40 usle gram tørr ris!!!

Disse grønnsakene MÅ jeg alltid ha i tilgjengelig:
- Kinakål
- Isberg salat
- Agurk
- Tomat
- Løk/rødløk

disse spiser jeg også masse av:

- Brokkoli
- Blomkål
- Sopp
- Paprika
- Hodekål/ rødkål
- Kålrot
- Potet

Grønnsakene er helt klart best ferske, men i en travel hverdag kan fryste wok-mixer eller hermetiske alternative være en grei erstatning.

Favoritt?
Det er vanskelig å plukke ut en favoritt- men tomater kan brukes til nesten alt! Den smaker utrolig godt og kan tilberedes på mange forskjellig måter.Varianter av tomaten:
- Vanlig tomat
- Bifftomat
- Cherrytomat
- Coctailtomat
- Plommetomat
- Gul tomat
- Grønn tomat
- Tiger tomat
- Kumato tomat, svart tomat
- Daddeltomat

Tomaten er kalorifattig og inneholder lykopener som er et kraftig antioksidant.

Næringsinnhold, pr.100gram
Kalorier: 18
Protein: 0,7g
Karbohydrat: 2,5g
Fett: 0,2g

Tomaten er også rik på vitamin A og vitamin C.

Tomatene kan spises naturelle eller i salater. De kan kokes, stekes, gratineres eller grilles. Krydder og friske urter gir også tomatene en nydelig smak.

For mer info, tips og oppskrifter om frukt og grønt- besøk : http://www.frukt.no/forsiden.aspxEr du glad i grønnsaker og hvilken grønnsak er din favoritt?

Dietten

Sommeren og bikinisesongen er rett rundt hjørnet, og noen små justeringer og grep må gjøres! 
En god plan kan være greit å ha når det skjer mye på en gang. For at jeg skal ha kontroll over matinntaket, så er jeg nå på diett for en liten periode.
Jeg ligger høyere på kaloriene de dagene jeg trener styrke, og noe lavere på fridager/kardio dager + en oppkarbingsdag i uka (lørdag).

Eksempel på hva jeg spiser:

M1: Havregryn, kruskakli, myomocca, cocosa
M2: Kylling, potet, salat, agurk, tomat
M3: Kylling, ris, salat, agurk tomat
Før trening: Mango, myomocca
E. trening:  Ananas, myomocca
M4: Laks, kokte grønnsaker


Med riktig kosthold og bra trening skal fettprosenten ned, ned ned :)
Hva gjør du for å komme i form?
PROTEIN-FETT-KARBOHYDRAT

ØNSKE FRA EN LESER: Skrive en liste over matvarer som inneholder protein, fett og karbohydrater.
Her kommer mine anbefalninger og matvarer jeg bruker mye av i kostholdet mitt.
Har du noen favoritt matvarer?
Kom gjerne med flere tips til hva jeg kan skrive om i bloggen :)


PROTEINER:
Biff- svin, storfe, elg
Kylling/kalkun
Mager kesam
Cottage cheese
Skyr
Egg
Laks
Ørret
Torsk
Reker
Scampi
Skinke
Karbonadedeig
Protein shake

FETT:
Nøtter- peanøtter, valnøtter, hasselnøtter, mandler, cashew
Peanøttsmør- Økologisk (uten sukker)
Cocosa- Kokkosfett (med og uten smak)
Fet fisk- laks, ørret
Selolje
Egg

KARBOHYDRATER:
Havregryn
Potet
Ris
Grønnsaker
Frukt
Bær

Ny uke, nye..

..muligheter?

Min plan for uka er følgende:

Mandag: Styrketrening + kardio
Tirsdag: Morgenkardio
Onsdag: Styrketrening
Torsdag: Fri
Fredag: Morgenkardio + styrketrening
Lørdag: Morgenkardio + styrketrening
Søndag: Morgenkardio + styrketrening
Kostholdet  følger fortsatt Advanced Concept- noe jeg synes fungerer bra. Jeg ligger på ca.1600-1700 kcal på styrketreningsdager og 1300-1400 kcal på kardio/hvile dager.
Måltidene er fordelt slik:
Frokost
Før treningsmåltid
Etter treningsmåltid del 1
Etter treningsmåltid del 2
Lunsj
Middag
Kveldsmat

7 måltider på styrketreningsdager og 4 måltider på hvile/kardio dager.

Jeg har spist en del vafler i det siste- og ingen oppskrift/røre er lik. Vaflene lages etter hvordan måltidet skal se ut. I karbohydratfase bruker jeg ofte speltmel/havremel, tilsetter en banan eller kesam. Jeg liker å eksperimentere på kjøkkenet og det blir masse "på slump".
Enkelte ganger spiser jeg shaken min som vaffel.

OPPSKRIFT PÅ SHAKE-VAFFEL
Du trenger:
30-40g proteinpulver (MyoMocca)
Bakepulver
kardemomme
1 eggehvite

Slik gjør du:
Denne røra må nesten bli deig- hvis den skal henge sammen.
Ha proteinpulver, bakepulver og kardemomme i en bolle. Visp inn 1 eggehvite og ha i vann til røra får en deigete konsistens (se bilde under).
Stek i fry light!
Vips, så er shaken blitt til en vaffel!
Kjempe enkelt- og kjempe godt! Spis med lett syltetøy, sukrin eller peanøttsmør.
I dag skal jeg kjøpe meg nye treningsklær, noe jeg VIRKELIG trenger!! Deilig å se litt fresh ut på trening. Fangsten skal blogges senere i dag!

HÅPER ALLE FÅR EN STRÅLENDE DAG, OG EN FIN UKE :)

Resultatet!

TUSEN TAKK FOR NYTTIGE TIPS TIL MAT PÅ OPPKARBINGSDAGEN :)
Jeg startet dagen med vanlig frokost- trente hele kroppen med høyreps og da jeg kom hjem startet jeg oppkarbingen min.
Dette spiste jeg:
Hjemmelaget pizza med speltbunn.
Popcorn
Dream is
Riskaker
Havregryn

Jeg endte opp med 388g karbohydrater og en sinnsykt stor (og vond) mage!!

Jeg veide meg ikke før eller etter oppkarbingen, så resultatet av hele PSMF er noe usikkert. Akkurat nå føles kroppen større og tyngre enn hva den gjorde før PSMF, men dette skyldes vel at jeg har dratt på meg noe vann etter oppkarbingen. Spesielt ser jeg det i ansiktet.. BOLLE-kinn! Men, jeg kan leve med det i noen dager.

Det er godt å være tilbake til Advanced Concept igjen. Personlig så fungerer jeg ikke så veldig godt uten karbohydrater og etter oppkarbingen føler jeg meg litt tullete i hodet.

I dag startet jeg dagen med en times rask gange i kulda. EKSTREMT kaldt i Trondheim i dag så da var det bare å kle seg lag på lag med ull.
Det ble en liten styrkeøkt etterpå, med fokus på armer + mage.

For de av dere som vil ha formbilder, så skal jeg se om jeg får lagt ut noen snart ;)


Image and video hosting by TinyPic

PSMF-slutt og oppkarbing <310 DAGER MED PSMF ER SNART GJENNOMFØRT, OG I MORGEN ER DET OPPKARBING!
Jeg gleder meg som en liten unge, men jeg trenger forslag om hvilken mat jeg kan karbe opp med. Sist jeg gjennomførte PSMF- ble ikke resultatet noe å skryte av, mye pga en mislykket oppkarbing.

Plan for morgendagen:
*Kaffe + proteinshake før høyreps trening
STYRKETRENING
*Frokost- tenker det blir speltrundstykker med syltetøy og brunost
*Lunsj- samme som frokost
*Middag- hjemmelaget pizza
*Snacks- popcorn, sans is ++

Gleeeder meg til å få litt karbohydrater i kroppen og fortsette med Advanced Concept =)

Maten som holder meg i form!Jeg har fått noen spørsmål på hva jeg spiser i løpet av en dag, og dette kan jeg selvsagt dele med dere!

Jeg har det siste året spist etter Health & Fitness Concept utviklet av Børge Fagerli og MyRevolution. Dette er et genialt konsept som passer for de fleste, uansett hva målsettingen er- det passer like godt for en nybegynner som til en erfaren fitnessutøver- perfekt!

Les mer her: http://www.myrevolution.no/artikkel/myrevolution-health---fitness-concept---kosthold/2/

I korte trekk går det ut på å spise hver gang man kjenner seg sulten- da skal man spise en porsjon karbohydrat (helst frukt), en porsjon protein og en porsjon fett.

Eksempel på måltid:

1 banan, 30-40g proteinshake, 15-20g nøtter

eller

150g potet, 150g karbonadedeig, 1ts olje

 

Siden Børge Fagerli er en smart mann, og stadig utvikler nye konsepter som kan bidra til et enda mer effektivt kosthold og bedre resultater, har jeg derfor tatt steget videre og utforsker hans Advanced Concept.

For cirka en måneds tid tilbake gjennomførte jeg en litt mislykket PSMF (i en uke) Nå prøver jeg meg på 10 nye dager- i håp om et bedre resultat :) Når jeg er ferdig med oppkarbingen går jeg tilbake til Advanced Concept igjen.

Forvirret?

Her er det mye fram og tilbake, men jeg liker å utforske og finne ut hva som passer kroppen min best :-)

Advanced Concept kan du lese mer om her:

http://www.myrevolution.no/artikkel/advanced-concept---kosthold-/26/Med utgangspunkt i dette har jeg selv satt opp et kostholdsprogram, tilpasset meg og min hverdag, basert på min kropp og hvordan jeg klarer å være bevisst på kroppens signaler.

Måltidene er delt opp i proteinfaser og karbohydratfaser.

Karbohydratfasen:

Karbohydrater- 30g

Protein- 30g

Fett- 10g

 

Proteinfasen:

Proteiner- 35g

Fett- 10g

Karbohydrater- 10g

 

Rett før trening:

1 frukt

20-30g shake

Rett etter trening:

Protein- 10g SHAKE

Karbohydrat- banan, eple, mango, pære

SPISES I KOMBINASJON MED:

PROTEIN + FETT: 100g (f.eks biff, karbdeig, skinke, kylling) + 1 egg (innen 1 time etter trening)

Matvarene jeg bruker til måltidene:

Proteinkilder:

 • Biff
 • Karbonadedeig
 • Kyllingfilet
 • Torsk
 • Skinke/svinekjøtt
 • Proteinshake
 • Cottage cheese
 • Kesam
 • Skyr

Karbohydratkilder:

 • Grønnsaker
 • Frukt- eple, ananas, mango, pære
 • Havregryn
 • Ris
 • Potet
 • Mais
 • Riskake/puffet ris
 • Blåbær

Fettkilder:

 • Cocosa
 • Olivenolje/vita olje
 • Nøtter- peanøtter, mandler, hasselnøtter
 • Peanøttsmør (økologisk, uten sukker)
 • Oliven

 Protein + fettkilde:

 • Egg
 • Fet fisk

Kosttilskudd:

 • Multivitamin
 • NeoDiet
 • C-vitamin
 • Zma
 • Selolje

 

 

Skyr - YT


Skulle man ha behov for et ekstra måltid i løpet av dagen eller man har glemt matpakken, kan dette lille måltidet være løsningen!

Skyr
Kalkunfilet
Nøtter


Enkelt, godt og proteinrikt :D
Jeg synes Skyr med jordbær er best, men den finnes også i skogsbær/vanilje og bringebær/granateple.
Tine har lansert produktserien YT- noen som vet noe om disse produktene?
Selv vet jeg lite eller ingenting om disse produkene, men de skal selvølgelig testes- og blogges, så får vi se hvem som stikker av med seieren :)

Dagens trening har bestått av:
Rask gange 40 minutter
Styrketrening- armer + mage

Best i test
#1
Min gryterett

 (nederste bilde)

150g elgkjøtt i strimler
150g most brokkoli med kesam, salt, pepper og hvitløk
1/2 pakke peppersaus blandet med vann
1 fedd hvitløk
1 boks sopp
1/2 løk

Snop

Fråtser du i godterier på lørdagskveldene? Noen små endringer kan gjøre stor forskjell..
Se her.....OG DIP

100g potetgull tilsvarer ca.2kg (!) grønnsaker (mix av agurk, gulrot, blomkål, brokkoli, kål)

Bland ut en boks mager kesam med en pose dip, og vips så blir grønnsakene litt mer proteinrike!POPCORN
Dersom man på død og liv MÅ ha noe salt kan man f.eks poppe popcornet selv- bruk cocosa nøytral i stedet for smør. Denne gir nesten en kinopop-følelse!NOE SØTT- frukt
For de som foretrekker noe søtt, kan en fruksalat være et godt alternativ. Mix sammen de fruktene du selv liker best og bland det sammen med en boks vaniljekesam. Alternativt kan mager kesam med vaniljeessens og sukrin være et alternativ.

Eggedosis
Pisk eggehviter stive sammen med sukrin.
Omtrent ingen kalorier og det er faktisk mulig å bli kvalm :)

Kesam-is
200g kesam
  50g blåbær (frossen)
Vaniljeessens
15g peanøttsmør
Søtning- sukrin eller natreen

Mix alt i sammen- og nyyyt :) Smaker fantastisk!

Blir jeg tykk av å spise poteter?

FAKTA OM POTETEN

Poteten er en rotfrukt som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika.

Poteten inneholder mest karbohydrater men er også rik på jern, kalsium og kalium.
Det meste av disse nyttige næringsstoffene sitter i skallet.
Poteten inneholder også flere vitaminer, som B- og C-vitamin.

NÆRINGSINNHOLD pr.100g
Energi            : 72kcal
Karbohydrat  : 15,2g
Protein           : 1,9g
Fett                : 0,1g
Vann              : 75g
C-vitamin       : 11mg
Kalium           : 468mg
Kostfiber       : 1,6g
Uskyldig næringsinnhold- SÅ HVORFOR HAR POTETEN FÅTT ET DÅRLIG RYKTE?
Historisk var folk i Europa skeptiske til den nye grønnsaken. Man mente den var smakløs og giftig. Siden den vokste under jorden og ikke var nevnt som plante i Bibelen mente også noen at den måtte være djevelskapt.

Djevelskapt eller ikke, poteten er i dag bannlyst i mange dietter, mye pga av karbohydratene og stivelsen den inneholder. Poteten og karbohydratene den inneholder er ikke hovedårsaken til fettlagring, og et kosthold bør være variert og innholde mat fra alle næringskilder. Som kilde til karbohydrat kan poteten være et godt alternativ for de aller fleste som ønsker å sitte gode og mette etter et måltid.

Poteten kan som kjent brukes til alt- og mulighetene er mange når det kommer til matlaging.

Her kommer noen djevelsk-gode tips til hvordan dere kan lage noen himmelske poteter ;)1. KOKT POTET

2. POTETMOS
250g poteter
1ss skummet melk
1ss cocosa
          salt + pepper
          hvitløkspulver

Kok potetene møre, mos de med en gaffel og tilsett ca. 1ss cocosa nøytral, melk, salt + pepper og hvitløkspulver (fedd).

3. POTETMOS-BALLER
Følg oppskriften over og rull til baller.
Disse kan du også fylle med kjøtt- f.eks karbonadedeig, bacon eller skinke.

4. POTETKULER MED SMAK
Ha i f.eks tacopulver og stek dem på middels varme i panna til de får en tynn skorpe.

5. POTETKULER- til egg

6. SPRØE POTETBÅTER
Del poteter i båter, legg på et stekebrett. Krydre med salt+ pepper. Ha på hvitløkspulver/grillkrydder. Spray med Fry-Light. Stekes på ca.225 grader i 20-25minutter.


-SÅ TA EN POTET ;)

MIDDAG UNDER 200KCAL (!)

Hvem sa at torsk og grønnsaker er kjedelig mat?

Taco-krydder for fisk, kan anbefales for de som vil at tosken skal få litt mer smak etter steking/koking.
Jeg anbefaler å smake seg frem litt, litt for salt etter min smak.

Grei hverdagsmat- 200g torsk + salat = 160-170kcal (!) Latterlig..KICKSTART- PSMF

Proteinsparende Modifisert Faste-
den beste ekstrem-dietten for hurtig vektnedgang på kort tid.

Noen som har prøvd dette?

Jeg skal de neste 10 dagene teste ut denne metoden, og jeg er spent på resultatet.
Jeg er i utgangspunktet i mot panikkslanking, men denne jula kom litt ut av kontroll og jeg trenger å komme på rett spor igjen. Jeg er en vannboble om dagen, og føler meg ikke vel. Jeg elsker rutiner og trenger å være disiplinert og litt streng med meg selv for å komme tilbake til hverdagen igjen


Her kan du lese mer om PSMF :
http://www.myrevolution.no/artikkel/hurtig-vektnedgang-med-psmf/12/
Jeg har tatt utgangspunkt i det som står i artikkelen, men som alt annet jeg gjør- har jeg foretatt endringer og gjort det til mitt eget.

FROKOST:

75g kesam

75g cc

15g myomocca + glyserol

    

Grønn te/detox

Mivi Total

Omega 3 

Neo diet,

C vitamin,

BCAA

Vann 0,5l

 

LUNSJ :

Stor salat med agurk, løk og paprika, 1 tomat, sopp

200g strimlet svinekjøtt

 

Grønn te/detox           

Neo diet

BCAA

Vann 0,5l

 

MIDDAG:

200g torsk

grønnsaker      

Neo diet

Vann 0,5l

 

KVELDS:

Stor salat med 150g kyllingburger

Grønn te

Zma

1 ss Vital Arctic Oil selolje

Vann 0,5l

 

Dette er bare en oversikt, jeg liker ikke kjedelig mat så kreativ med opskriftene skal jeg nok være :)
Dagene ser ikke like ut, og jeg kommer kanskje til å legge inn en ekstra proteinshake eller to. Jeg er livredd for tap av muskelmasse så mot slutten av perioden vil dette være aktuelt. Det hele avsluttes med en real oppkarbing!

KLAR, FERDIG- GÅ!!!INGEN KOMMENTAR!

Forslag?

Litt tørr og kjedelig blogging om dagen- hva vil dere lese mer om?
Økt muskelmasse er ikke gjort over natta, så en daglig oppdatering her vil være umulig.


Nå er det snart jul og treningen tar jeg litt som det kommer. Jeg har planer om å fortsette med styrke 4 dager i uka, litt tøy/bøy og kardio i form av gåturer. Dette blir mitt treningsopplegg i julen. Fra januar starter jeg  et nytt program og nye mål skal oppnås! Jeg gleder meg allerede! Jeg har aldri vært opptatt av å ha noe nyttårsforsett, kanskje jeg skal snu dette i år å la 2010 bli tidenes år?!

Hva er deres mål for 2010?


LAPPER OG KAFFE TIL FROKOST ER EN PERFEKT START PÅ DAGEN! :)

Ha en fin dag alle sammen!

TIPS!

TIPS TIL BILLIG OG SUNN MAT:
(og det er ikke tunfisk jeg snakker om)


Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal spise til middag, og vil man være sunn og økonomisk kan det fort bli problematisk. Biff hver dag blir DYRT!
Jeg gjør alt jeg kan for å unngå tunfisk-ulykka! Jeg er ikke kresen, men tunfisk har jeg store problemer med å spise. Jeg spiser heller ikke noe jeg ikke liker BARE fordi det er sunt. Da gjelder det å være litt kreativ på kjøkkenet. Er jeg sulten så gidder jeg ikke å bruke flere timer på kjøkkenet, men 30-45minutter synes jeg er OK!

For de av dere som ønsker å spise sunn god mat til en grei pris kan jeg anbefale grillet kylling. Jeg varierer tilbehøret og en ny rett oppdages hver gang:)

Helgrillet kylling 800g koster ca.30 kr

Næringsinnhold pr.100g:
Protein: 19g
Karbohydrat: 1,5g
Fett: 10g

Grillet kylling inneholder riktig nok en god del fett. 10g fett pr.100g er i utgangspunktet OK, men jeg anbefaler å ta av skinnet, da det er der det meste fettet sitter. Noe av fettet trekker inn i kjøttet, dette gjør at kyllingen blir saftig og rik på smak.

Her er eksempler på råvarer som passer sammen med helgrillet kylling. Mulighetene og kombinasjonene er mange, passer til middag og som lunsjmat!

PROTEIN + FETT: Kylling

KARBOHYDRAT: Potetbåter, mais/maiskolbe, ananas, sopp, ris, pasta, salat/grønnsaker

KRYDDER/ANNET TILBEHØR: Hvitløk, sukkerfri ketchup, lett bernaise saus, lett peppersaus (35kcal pr.100g), dressing med 3% fett, grillkrydder, grilltomater.

EKSEMPEL PÅ KYLLINGMÅLTID (spist til middag i går)Tilbehør:

Grilltomat: Skjær en tomat i to. Ha på salt,pepper, hvitløk, pizzakrydder og litt fersk basillikum. Stek i ovnen i ca 10.min.

Potetbåter: Del potetene i båter. Krydre med havsalt, pepper, hvitløk (grillkrydder)

Gratinerte grønnsaker: Bland sammen mais, sopp, paprika, løk, hvitløk og peppersaus. Sett til gratinering i ca. 15 min. Ha på ost eller cottage cheese om du ønsker.

Salat: Isbergsalat

"O, JUL MED DIN GLEDE"

Søndag kveld og alt er pakket og klart for en ny dag i morgen!

Morgendagen starter med en times kardio!

Julestemniiiing i stua og pepperkakene er i boks :)NÅR DET ER KALORIEN SOM TELLER!


De fleste i Norge spiser ribbe eller pinnekjøtt på juleaften men noen spiser også torsk og kalkun. Dersom julaften skal feires sammen med familie som har sterke mat tradisjoner ser jeg ikke noe poeng i komme med egen matboks eller la være med å spise. Man skal kunne unne seg noe ekstra når det er jul :)
I romjulen derimot kan man være litt smart dersom man vil holde formen. Det kan fort bli hyppige måltider, mange sammenkomster og store middager.

Det er fort gjort å gå i kalori-fella, men er det mulig å komme seg gjennom julefeiringen uten å gå på en stor smell? Svaret er selvfølgelig JA!!
Julemat er ikke bare kaker, ribbe, pølser, medisterkaker og ribbefett! God mat trenger ikke inneholde masse fett og sukker!

Her kommer noen tips som hjelper deg med å spare noen kalorier!

1. PLANLEGGING
Om det er mulig- planlegg måltidene dine! Kommer man til et koldtbord er det greit å vite at man har mange bra matvarer å velge mellom.

Fisk ; rakfisk, røkt laks, skalldyr og torsk
Kjøtt: roastbiff, kalkun og skinke/skinkesteik
Tilbehør: Potet, lompe, eggerøre, kabaret og selvfølgelig grønnsaker og salat!

2. FOKUS
Dersom maten du får servert ikke akkurat er "slankemat" vil det i utgangspunktet være frekt å si nei. Ikke tro at alt er ødelagt og at du dermed bare kan fråtse i vei. Nyt måltidet og forsett med riktig fokus!

3. TRENING
De fleste treningsstudioer har åpent også i julen. Det er ingen grunn til å droppe treningen selv om det er jul. Det er mange måter å holde seg aktiv på. Gå på ski, stå på snowboard, gå tur i fjellet, ake eller bare leke i snøen!

4. SNACKS
Du er omringet av kaker og godterier, men her fins det også alternativer. Frukt og nøtter er også god julesnacks. Appelsiner, klementiner, valnøtter, hasselnøtter og mandler er mat som også metter, også fint som et mellommåltid!

5. ALKOHOL
Julen er en fest og den skal feires, men husk at alkohol inneholder mange kalorier! Vann, farris eller lightbrus inneholder ca.null ;)


Kos dere masse i julen- og husk at det  som kjent ikke er det du spiser mellom jul og nyttår som gjør at du legger på deg, men det du spiser mellom nyttår og jul !

15 dager igjen til jul :)

picture 023

FOKUS PÅ INGREDIENSER

Som dere kanskje har fått med dere så legger jeg ut oppskrifter på sunn julebakst i dagene frem mot jul.

Dersom du skal bake mange slag, kan det være greit å ha ingrediensene tilgjengelig, slik at man har det man trenger når man starter.


handleliste

DETOX

Jeg kjøpte denne for ca. 1 mnd siden men har ikke testet den ut enda.
Er det noen som prøvd denne og kan gi noen tilbakemeldinger?

img0928


Har en gang tidligere kjøpt BIODRAIN i kapsler, men merket ikke veldig stor effekt av denne..
Trodde først at slike detox-produkter bare var tullete, men tenkte jeg skulle gi det et nytt forsøk.. Ingen kaffe, melkeprodukter eller rødt kjøtt på 10 dager, det blir ikke lett nei :)

FLOWER POWER !

TIDEN STREKKER TIL FOR DEN SOM BRUKER DEN!!!


MYE Å GJØRE I EKSAMENSTIDER!

img1011

Ikke engang klokka henger med i mitt tempo! Hehe, så her går det unna!!

Har man det travelt er det fint å ha med seg matpakker, slik at man får i seg det man skal :)

Jeg pleier å lage maten kvelden før- da sparer jeg tid om morgenen :)

Dagens matpakke;
img0947


Trening blir det alltid tid til bare man planlegger godt nok :)

HA EN FIN DAG ALLE SAMMEN!!!

Dette spiser jeg for å holde formen, året rundt!


Tenk på hva du putter i munnen!

Det finnes nok ingen vidunder kur som kan gi deg drømmekroppen på 1 uke.
Hvis man ønsker å holde en bra form året rundt må man tenke på hva man spiser i tillegg til treningen.

Gammelt nytt?
Uansett hvilket utgangspunkt man har eller hvilket mål man har satt seg, er riktig mat kombinert med trening nøkkelen til framgang.
Selv spiser jeg matvarer fra alle næringskilder og opplever aldri at sunn mat er kjedelig, snarere tvert i mot! Siden alle måltidene mine inneholder proteiner, fett og karbohydrater opplever jeg sjelden eller aldri søtsug rett etter et måltid. Jeg er alltid god og mett, får masse energi og kroppen blir hoppende glad!

Så du har hørt at man legger på seg av karbohydrater?
Det finnes mange type dietter hvor fett og/eller karbohydrater er bannlyst. For meg er det ulogisk å kutte helt ut en næringskilde, da jeg vet at kroppen min vil slå alarm fordi den vil merke at det er noe som mangler. Jeg blir ikke tilfredsstilt etter måltidet og søtsuget melder seg med en gang!!

Er målet fettreduksjon, økt muskelmasse eller vedlikehold?
Fordelingen og mengden av proteiner, karbohydrater og fett må ses i forhold til hvilket mål man har satt seg.

Husk!
Det som fungerer bra for noen vil kanskje ikke gi samme resultater hos en annen person som gjør nøyaktig det samme. Vi er forskjellige og har ulike behov.

Det er faktisk lettere å spise sunt enn du tror. Det finnes masse forskjellige matvarer å velge mellom. Hvilke retter du skal lage og hvordan du ønsker å tilberede de er opp til deg! Slipp fantasien løs og la hvert måltid bli en uforglemmelig opplevelse :)

Jeg liker å vite hva jeg spiser, så derfor prøver jeg å spise så rent som mulig. Dette gir meg bedre kontroll og jeg holder de tomme kaloriene unna.

Her er en oversikt over matvarer jeg spiser året rundt og som hjelper meg å holde formen:

Proteiner

Egg-
brukes i proteinpannekaker, omelett, eggedosis, salat
Kylling- lunsjklassiker
Biff- lørdagskos
Cottage cheese- bruker jeg til frokost, middag og dessert! Passer til alt!
Mager kesam- frokost eller som dressing/dip
Skinke- proteinkilde til salaten eller i omeletten
Karbonadedeig- erstatter kjøttdeig og vanligvis lager jeg hjemmelaget hamburger, taco eller lasagne
Fisk- spiser jeg ca. 2 ganger i uka
Proteinshake- mellommåltid, etter trening eller som proteinkaffe om morgenen

Karbohydrater

Grønnsaker- spiser jeg til nesten alle måltider. Masse grønnsaker metter godt i magen. Mine favoritter er agurk, tomat, brokkoli, kål, blomkål, isbergsalat og kinakål
Frukt- etter trening er en banan, eple eller klementin perfekt
Bær- blåbær MÅ jeg har hver dag
Pasta
Ris

Potet- Grønnsak som metter og smaker godt! Passer til alt! Potetbåter er en vinner.
Havregryn- Frokost som metter og varer lenge

Fett

Nøtter- mandler og peanøtter er mine favoritter
Fiskeoljer- selolje
Olivenolje- til steking
Kokkosfett- til steking eller i havregrøtenpicture 011

UKEPLAN OG TACO

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/808417/stinean?claim=e4nr4yk9f9v">Følg min blogg med bloglovin</a>

Noen endringer må gjøres i forbindelse med eksamen og eksamenslesing, så min treningsplan denne uken ser slik ut;

MANDAG:
Kardio + tøy/bøy.

TIRSDAG:
Morgenkardio
Bein + magetrening

ONSDAG:
Morgenkardio
Overkropp

TORSDAG:
Kardio + tøy/bøy

FREDAG:
Morgenkardio
Bein + mage

LØRDAG:
Morgenkardio
Formsjekk
Overkropp

SØNDAG:
Kardio + tøy/bøy

picture 043

Taco til middag i dag! NAM!!! <3

"MIN TACO"
150g karbonadedeig
100g potet
  50g cottage cheese
          tomat, agurk, løk og salat spiser jeg sikkert flere kg av.
          tacosaus
          litt mais elle ananas

         

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits