Oppskrifter- Frokost

SoyaLatte på 1-2-3

God morgen! Dette blir en kort post, jeg er i farta og skriver fra mobilen. Jeg har et lite tips til alle dere som elsker kaffe. Denne naturlige kaffeessensen fra iherb kan brukes til mye men er en vinner sammen med varm soyamelk og et dryss sukrin. Bør smakes :) Nam! Ha en fin dag !
-Stine-

Fredag og frokost

 

God morgen!

 

Spiser du frokost eller er du den som gjerne venter med å spise til lunsj? Uansett, min favorittfrokost (utenom pannekaker) ser slik ut:
Denne blandingen består av:

 

- rosiner

- havregryn

- nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter)

- soyaflak
- solsikkekjerner

Disse ingrediensene blandes sammen, stekes i en panne sammen med en god porsjon sukrin og en klype maldonsalt. Når Blandingen har fått en gylden farge er den ferdig. Avkjøles så på et bakepapir.

Vips, så har du den beste frokostblandingen! Det er ikke nødvendig å ha alle ingrediensene heller. Ofte har jeg bare brukt f.eks havregryn og hasselnøtter- det går fint. Server med melk eller bland den sammen med cottage cheese eller vaniljekesam. NYT!

 

Fikk du lyst på frokost nå?

Yey, det er fredag og bare noen timer til helg- har dere noen planer?
Ha en fin dag!

 


Pålegg
Oppskriften finner du her.


Jeg skal sette av tid til å svare på kommentarene deres i kveld og i morgen venter en overraskelse til dere :D

Ha en fin onsdag <3

Vi blogges!

Knekkebrød og cola

Hei til dere, har dere hatt en fin start på den nye uken?

Takk for flotte innspill og tips til hva jeg bør blogger mer om i 2012. Jeg skjønner at det største ønsket er at jeg faktisk blogger oftere. Jeg er så enig og jeg er klar over at jeg burde det. Dersom noen kan gi meg noen ekstra timer i døgnet så har vi en deal :)
Dagens post skulle i utgangspunktet være en liten anmeldelse av en gruppetime på Elixia. Neida, det blir ikke aktuelt å delta på den timen sa magen min og vrengte ut alt den hadde av innhold. Seriøst, jeg har ikke spydd eller vært kvalm siden videregående- det kan du da virkelig ikke mene?! Joda, den mente tydeligvis alvor og det ble en heftig reprise..
Nå sitter jeg her og synes synd på meg selv, trøstedrikker cola (!) og lurer på når jeg sist satt med hårete tenner etter inntak av en sukkerholdig leskedrikk. Svaret er uvisst, men det hjelper. Det er det viktigste.
Tilbake til bloggposten. Det kan se ut som om dette innlegget blir tørrere enn knekkebrøene jeg spiste til frokost. Det frister lite å skrive om mat, men jeg kan da alltids dedikere dette innlegget til CocaCola.

Hva med litt morsom leske-lektyre?

1. Coca Cola ble oppfunnet i 1886 av en lokal apoteker i Atlanta  (Georgia i USA) , John S. Pemberton,  som prøvde å lage et middel mot hodepine. 

2. En hardnakket myte vil ha det til at Coca-Cola-logoen snudd på hodet og lest bakvendt viser et antimuslimsk budskap på arabisk som tar avstand fra profeten Muhammed og Mekka. Det er bare tull. Flere muslimske organisasjoner har gått god for at Coca-cola-logoen ikke krenker islam eller muslimer, verken direkte eller indirekte.

3. I 1988 viste en internasjonal undersøkelse at Coca-Cola er verdens mest kjente og populære varemerke. Røde Kors kom på andre plass.

4. Ingredienser
Kullsyreholdig vann
Sukker
Koffein
Surhetsregulerendemiddel (E338)
Carmel farge (E150d)
Naturelle smakstilsetninger
pr 100ml inneholder cola  ca . 10g sukker, 0 gram fett, 0g protein og 42 kcal.


Kilder: drikkeglede.no, http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-ColaPlutselig ble Cola også litt kvalmende. BAH! Jeg fortsetter heller med det tørre. Verdens beste knekkebrødoppskrift :D

Du trenger:
50g hasselnøtter (hakket)
50g mandler (hakket)
50g valnøtter (hakket)
30g linfrø
50g solsikkekjerner
50g gresskarkjerner
40g kruskakli
2 ts fiberhusk
1 egg
2-5 dl vann (se an konsistensen)
havsalt

Slik gjør du:
1. Hakk nøtter
2. Bland alle tørre ingredienser
3. Tilsett egg og vann til ønsket konsistens
4. Smør deigen utover et bakepapir på et stekebrett
5. Dryss over med havsalt
6. Sett brettet i en forvarmet ovn, 180 grader (varmluft) i 10 minutter
7. Ta ut brettet, bruk et pizzahjul og del inn i ønsket antall knekkebrød
8. Stek til knekkebrødene er helt tørre. I overkant av en time. Ha oppe døren på stekeovnen mot slutten for å få en ekstra crispy konsistens.
9. Avkjøl på rist.
10. NYT!Ha en fin uke <3

Frokostfavoritter igjen..

Hei, hei
Først vil jeg takke dere for alle kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg mener det- dere er helt fantastiske. Allikevel ønsker jeg meg noen forslag til bloggposter i 2012. Så jeg gjentar spørsmålet mitt; hva vil dere lese mer om?

Tilbake til overskriften. Frokostfavoritter.
Spiser du frokost, forresten?
Frokost er ingen nødvendighet men er for mange en god start på dagen- også for meg. Forrige innlegg var en müslipost, nå deler jeg to andre favoritter. Knekkebrød og mandelpannekaker med bacon, sviske og sukrin.
Mmm.

Knekkebrød

 

70g gresskarkjerner

50g linfrø

70g solsikkefrø

60g valnøtter/ hasselnøtter eller mandler

2,5 dl kruskakli

2ss fiberhusk

1 ts salt

5 dl vann

 

Fremgangsmåte:
Mål opp og tilsett alle de tørre ingrediensene og tilsett vann. La røren 'sette seg' noen min, fiberhusken gjør blandingen tykkere.
Bruk en slikkepott og fordel røren utover to langpanner dekket med bakepapir. Sett brettet midt i ovnen og stek på 160°c.Etter ca 10 min tar du ut brettet og lager ruter med et pizzahjul.

Sett brettet inn igjen og stek ca 60 min.

Hvor mange knekkebrød du får kommer an på størrelse og tykkelse. Jeg fikk 18 stk.Mandelmelpannekake med svisker og bacon

Til pannekaken trenger du:

30g mandelmel

1 ts fiberhusk

1 egg

Melk til ønsket konsistens. Røra bør ha en tykk konsistens for et godt stekeresultat.

Litt salt

Stek bacon og server med svisker, noen nøtter og sukrin.
Nyt!Ha en fin kveld. Vi blogges nærmere jul ;)Hjemmelaget müsli

 

Jeg lovet dere oppskriften på gårsdagens frokost- så her kommer den.

Kjært barn har mange navn- frokostblanding, granola eller müsli. Kall det hva du vil- jeg velger å bruke alle.
Dette er blandingen som tryller hverdags-grynene dine til gullkorn (!)
Enkel oppskrift og lett å lage. Passer perfekt for en travel hverdag.

Du trenger:
1. 100g havregryn

2. 50g hasselnøtter

3. 50g mandler

4. 50g rosiner

5. 2-3 ss sukrin eller sukrinmelis

6. havsalt (smak til)

7. kanel (smak til)
Dette er kanskje de samme ingrediensene du lager grøt av hver morgen ? Ikke vet jeg, men oppskriften fortsetter som følger..

1. Hakk mandler, hasselnøtter og rosiner og bland sammen med havregryn

2. Stek disse ingrediensene i en stekepanne på (se opp for presist språk) ganske høy varme sammen med sukrin. Sukrinet skal smelte og 'karamellisere' blandingen

3. Klarer du ikke å bestemme deg for om det lukter nydelig eller brent? Da er blandingen ferdig. Dobbeltsjekk med fargen. Gyllen farge er bra. Svart er ingen farge og kan fort bety svidd- da har du stekt for lenge eller vært for utålmodig.

4. Mot slutten krydrer du blandingen med havsalt og kanel. (saltet er viktig, smak til)


Server Stines hurtigmüsli med melk og/eller mager kesam og sukrin. Det smaker like godt varmt som kaldt. Om du velger den varme så betyr det syyykt varmt- sukrin med høy temperatur kødder du ikke med.

Trenger du forandring i smak kan rosiner byttes ut med annen tørket frukt som f.eks aprikoser, dadler, bananer osv. Et nøttetips kan være pistasjenøtter, kokkos, peanøtter, paranøtter, valnøtter..

Hva med pepperkakemüsli i julen? Krydre blandingen med pepperkakekrydder eller bruk nellik, kardemomme, kanel og ingefær. Vil dere at jeg skal dele denne varianten med dere også? Prinsippet er det samme, mulighetene er mange!

 

Jeg håper du nyter frokosten din i lang tid fremover.Ønsker dere verdens beste fredag :D
Lavkarbobrød på 1-2-3

Jeg er ingen lavkarbo-fan, bare for å ha sagt det. Det samme gjelder brød. Jeg spiser svært sjelden brødmat.
Når jeg tenker meg om er det kanskje ikke helt logisk å kjøpe denne.. men alt nytt må jo testes ut! Dessuten var det utrolig godt med hjemmelaget ferskt brød til frokost en søndag ettermiddag ;)

Brødmiksen har disse ingrediensene:
Hvetekli, sammalt rug, linfrø, solsikkekjerner, eggehvitepulver, hevemiddel, sesamfrø, bokhvete, hirse, store havregryn, melkeprotein og psylliumsfrøskall

I mine øyne en perfekt kombinasjon av ingredienser og den inneholder mye av det samme jeg vanligvis lager grøt av. Grøt blir til brød- ikke dårlig!

Er det noen av dere som har testet ut dette brødet?
LapperDette ble dagens frokost. Nam, nam!

Slik gjør du:

Miks alt sammen med vann i en bolle til du får en grei konsistens..Sommermat

Salat er en sommerfavoritt og det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan ha i den. Kalkun er smakfullt, magert, proteinrikt og passer perfekt som proteinkilde i en salat. Dersom du ikke gidder å stå for mange timer på kjøkkenet så er dette et smart triks:

Stek opp mye kjøtt med en gang og sett restene i kjøleskapet. Da har du for hele uka om du ønsker det.
Bildet under viser en kalkunfilet på ca. 1,3 kilo.og da kan salaten f.eks se slik ut..


I dag ble det en ny vri på frokosten. Jeg har bruk omtrent de samme ingrediensene som jeg vanligvis bruker, jeg har bare mikset litt forskjellig og tilberedt på en annen måte.

Resultatet:Som jeg viste i et tidligere innlegg så har jeg gått til innkjøp av soyaprotein. Rett og slett for smaken og variasjonen sin del. Jeg har ikke brukt det til så mye matlaging enda, men pannekaker har jeg selvsagt laget :)Håper alle får en strålende lørdag!

f r o k o s t f a v o r i t t e r

Er du et frokostmenneske og trenger frokosttips? Kanskje du kan finne inspirasjon liggende i arkivet under kategorien 'Oppskrifter- Frokost'. Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg stort sett spiser samme frokost hver dag og er fornøyd med den. Når det er sagt så bytter jeg ofte på ingrediensene slik at det ikke smaker det samme hver gang. En grøt kan være så mangt skal jeg si dere :)

Her ser dere noen av ingrediensene jeg bruker mye av i frokosten min:
Av disse ingrediensene kan man faktisk snekre sammen det mest utrolige :D
Har dere noen tips til hva som kan stå på handlelista neste gang?

Brødmat

Jeg er veldig glad i de store hverdags-frokostene mine og det blir som regel det samme hver dag; frukt, grøt og proteinpannekake. I helgene pleier jeg å ha et frokostalternativ. Magen min tåler brød og gjærbakst dårlig. Spiser jeg brød har magen en konstant oppblåst følelse. Helt forferdelig. Jeg har funnet et unntak- esekielbrød. En ny favoritt!

Brødet kan kjøpes hos de største matvareforretningene og i helsekostbutikker.

 

Esekielbrødet er svært næringsrikt og inneholder

 • sammalt spelt

 • speltkorn

 • grønne linser

 • hvite bønner

 • hirse

 • vann

 • salt

Det brukes under 1 gram gjær pr. brød.
Brødet bakes på god gammeldags måte med langtidsheving. Holdbarheten på brødet er minst 10 dager ved oppbevaring i kjøleskap.Et bilde av brødposen..

 

 

Enkle proteinpannekaker

Hei!

 

Flere av dere har lurt på hvordan jeg lager disse proteinpannekakene jeg spiser til frokost eller før/etter trening. Det kan jeg selvsagt dele med dere. De er svært enkle og det er lett å vispe sammen ingrediensene. Det som krever litt mer tålmodighet er stekingen. Her kan det fort bli kræsj. Det kommer litt an på hva slags panne du har og varme på plata- men øvelse gjør mester :)

 

Til en pannekake trenger du;

 

 • 30g proteinpulver (f.eks med sjokoladesmak)

 • 1 eggehvite

 • Vann for å få ønsket konsistens

 • Litt kardemomme

 

Som dere ser- ingen karbohydrater eller fett i denne. Ønsker du karbohydrater er havremel perfekt å bruke og ønsker du en fettkilde kan den stekes i olje.

 

Slik gjør du;

Pisk sammen ingrediensene og tilsett vann til røra får riktig konsistens. Røra bør nesten ha deig-konsistens for best resultat. Stek på middels varme i en panne med slippbelegg.

 

Vips så har du denne:


Smaker godt med f.eks sukrin og peanøttsmør, fukt eller syltetøy.
Husk: dette er ingen gourmet-pannekake men en et bedre alternativ til å drikke en proteinshake ;)

 

Næringsinnhold i pannekaka:

Kalorier: 127

Karbohydrater: 0,97g

Proteiner: 29,6g

Fett: 0,45gFIBER-FREDAG


Dette ser ikke akkurat ut som en gourmet-grøt, men den gir meg om ikke annet; et fiber-kick!

 

Her har jeg mikset sammen ca. 30g REGAL KRUSKAKLI og 1 ts FIBERHUSK. 

Jeg heller over kokende vann til jeg får en ønsket konsistens. Deretter smaker jeg til med salt, kanel og sukrin.

Til slutt tar jeg på ca. 10g peanøtter og litt skummet melk.

 

Næringsinnhold i denne porsjonen:

Protein: 7,44g

Fett: 5,5g

Karbohydrat: 4g

Kostfiber: 19,1 g

Kalorier: 99

 


Du har kanskje hørt at det er viktig å få i seg nok kostfiber for å holde fordøyelsen i sjakk.  

Hvorfor trenger vi egentlig fiber og hvordan kan man øke fibermengden i kosten?


Fiber i kosten vil lette fordøyelsen og er med på å redusere risiko for forstoppelse og utposninger i tarmveggen. Fiber en del av planten som ikke kan brytes ned av tarmens enzymer. Den vil passere uforandret gjennom tarmen uten å tilføre energi. Kostfiberet vil også ta med seg avfallstoffer som ikke skal tas opp.

Fiber har også andre gode egenskaper. Det kan bidra til å senke kolesterolet og dermed redusere risikoen for hjerteproblemer. I tillegg er det vist at mye fiber kan være gunstig i forhold til visse typer kreft. Pasienter som har sukkersyke, kan få bedre kontroll på blodsukkeret ved å ha en fiberrik kost, fordi fiberen kan erstatte annen mer kaloriholdig mat.


Anbefalt inntak

Det anbefales at kostfiberinntaket bør ligge på ca. 30g pr. dag for en voksen person.

Dersom man har behov for å øke inntaket, bør man spise måltider som inneholder fiberrike matvarer.

Kostfiber finnes blant annet i: frukt, grønnsaker, erter, linser, kli, rug, havre, bygg og ris.

 

Mine favoritter er helt klart grønnsaker- men disse er også to gode venner:


Pass på

Dersom du skal legge om kostholdet og øke fiberinntaket er det viktig at du øker mengdene etterhvert. Starter du for brått kan du oppleve ubehageligheter som oppblåsthet og luft i magen. Husk å drikk nok vann når du spiser fiber!

 

Kilder: nhi.no


Hva spiser du for å få i deg nok fiber?

 

Alternativ frokostFIBERRIK MED SPEKESKINKE OG PULTOST
litt fett, litt protein, litt karbohydrat

Tradisjonsmat på sitt beste !

Næringsinnhold pr. skive
kcal: 64
fett: 1,34
karb: 3,44
prot: 9,35

Ønsker alle en fin tirsdags-morgen <3

OPPDATERING UKE 4

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/808417/stinean?claim=wzupyybws96">Følg min blogg med bloglovin</a>

Stille? Nok en hektisk uke. Treningen og kostholdet har blitt prioritert, men ikke noe blogging desverre!

Trenings-oppdatering- uke 4/13

Mandag

Kardio: Rask gange 45 minutter

Tirsdag

Styrke: Bein + mage

Kardio: Puls step 45 minutter

Onsdag

Kardio: Rask gange 45 minutter

Torsdag

Styrke: Overkropp

Kardio: Rask gange 40 minutter

Fredag

Styrke: Bein + mage

Kardio: Rask gange 50 minutter

Lørdag

Styrke: Overkropp

Kardio: Rask gange 60 minutter

 

Jeg har fått en del spørsmål angående hvordan jeg kjører kardio og hvor lenge. Varigheten på øktene ligger på ca 45-60 minutter.

Jeg prøver å være kreativ, men det går mest i dette:

 • Rask gange
 • Squash
 • Puls spinn
 • Puls step
 • Puls mix
 • Jogging


HAVREGRYNS GRØT
Denne er fast frokost om dagen.

30g havregryn
20g kruskakli
Banan eller eple
Kanel
Salt
Sukrin
Cottage cheese
Pleier på å variere fettkilden- det blir som regel nøtter, cocosa med smak eller peanøttsmør.

Frokost #1

Flere frokost tips og næringsinnhold finner du her

GOD HELG <3

TRØTT
Jeg liker å stå opp tidlig om morgenen og pleier vanligvis på å våkne rundt 06.30. I går kveld hadde jeg store planer om å komme meg ut døra kl.05.30 for å gå en morgentur.
Klokka ringte 05.15 den, men jammen klarte jeg å sovne igjen.
Våknet klokken 06.00- litt irritert på meg selv spratt jeg opp av senga og la ut på en times morgentur. Fantastisk måte å starte dagen på!Frokosten er spist og dagen kan bare starte :)

Dagens frokost:

30g havregryn
20g kruskakli
170g cottage cheese
15g peanøtter
Kanel
Salt
Sukrin

Lager grøt av havregryn, kruskakli, salt og kanel. Jeg bruker vannkoker og heller det varme vannet over.
Lar grøten svelle noen minutter før jeg tilsetter cottage cheese og peanøtter.
Strør på sukrin eller annen søtning .


NAM!!!!

HA EN FLOTT DAG!!!

FROKOST FAVORITTER

GOD MORGEN!!!

Jeg elsker å starte dagen med en deilig frokost. Frokost er ingen nødvendighet, men den gir meg masse energi, og er i mine øyne det beste måltidet i løpet av dagen. Mange hopper over frokosten fordi de ikke har tid til det, eller det kan være at man rett og slett ikke har matlyst rett etter man har stått opp.

frokost1

Kanskje noen av mine frokost tips kan friste?

Kesam mix

100g kesam
100g cottage cheese
  50g frosne blåbær
 15g peanøttsmør
         noen dråper vaniljeessens
         smak til med sukrin

Mix alt i sammen og du har et proteinrikt måltid! Noe mangelfullt med karbohydrater, så jeg anbefaler å spise 1/2 banan i tillegg!

NÆRINGSINNHOLD:

Kalorier: 411
Protein: 30g
Karbohydrat: 37g
Fett: 13g

frokost2


Havrefrokost med proteinshake


30g havregryn
10g solsikkefrø
10g kruskakli
50g banan
10g peanøttsmør
       litt salt
       kanel
       sukrin

Ha havregryn, solsikkefrø, kruskakli og litt salt i en bolle. Kok opp vann i en vannkoker, ha i ønsket mengde vann. Tilsett kanel og smak til med sukrin. Ha i banan og peanøttsmør til slutt.

30g Proteinshake kan drikkes ved siden av eller du kan blande den sammen med kaffen din!

NÆRINGSINNHOLD:
Kalorier: 408
Protein:  35g
Fett: 13g
Karbohydrat: 32g

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits