Oppskrifter- Kaker og desserter

#waffleday

 

Hei!

Har dere spist vafler i dag? Dere vet kanskje at det er den store vaffeldagen i dag?
25.mars- en veldig viktig dag :-P

Hver dag er en vaffeldag for meg, men i dag måtte jeg slå på stortromma med noen nye varianter. Jeg bruker stort sett den samme oppskriften, som en basis. Utover den, er det bare å slippe fantasien løs og eksperimentere.

Vaffelrøra (som gir 2-3 plater) inneholder alltid disse ingrediensene:

- 50g proteinpulver (med eller uten smak)
- 2 egg
- 1 ss fiberhusk
- 30g mel (kokosmel/mandelmel)
- vann/farris/melk/kokosmelk/vikingmelk (til konsistensen blir bra)
- kardemomme og/eller kanel (etter smak)
- sukrin eller stevia
- litt salt
- litt bakepulver

Utover denne grunnoppskriften, bruker jeg gjerne andre ingredienser for å variere smaken.

Dette kan være:

- kakao
- nøtter
- kesam
- lavkarbo kakemix
- vaniljeessens
- cocosa
- banan

Det blir mye slump, men jeg mikser alle de tørre ingrediensene sammen og tilsetter væske til røra blir deigete i konsistensen. Slik blir det lettere å steke. Om jeg har tålmodighet, lar jeg vaffelrøra svelle litt før den stekes til nydelige smakfulle hjerter.

Serveres med ditt favoritt tilbehør.

Jeg spiser den gjerne med ALT på.. Som her:


PitaVaffel med banan, sukrin, peanøttsmør, jordbærsyltetøy, nøtter og cottage cheese.
<3 

Min uke

 

Hei bloggvenner!

Mine mål for uken er oppnådd. Jeg har sovet over ti timer pr. natt og det har vært heeelt fantastisk. Ti timer er allikevel litt i overkant, så nå fremover satser jeg på å få mellom 6,5-8 timer. Klarer jeg å få til det så er jeg veldig fornøyd. Yey!

Treningen har også gått bra- her er en liten oppsummering av uke 43.
Dere som følger meg på instagram har sikkert fått med dere at denne søndagen har gått med til mye kooos! Hihi. Dagens første måltid ble en digg frokost/lunsj med ferske rundstykker, speltlomper, knekkebrød, kylling, salmalaks, makrell i tomat, grønnsaker og egg. Som 'dessert' ble det tryllet frem noen sunne og saftige sjokolademuffins. Ah, deilige søndag.

Jeg bakte rundstykker av denne brødmiksen:Noen som har smakt den?


Jeg synes de ble gode, men et lite minus var at de ble utrolig salte.

Så over til det beste ;)

CUPCAKES <3
Farlig enkelt å lage. Miks sammen 2ss mandelmel, 2 egg, 1-2ss bakekako, litt JBK mel (ca 1ss), sukrinmelis, litt salt og bakepulver. Ha i muffinsformer og stek på 200 grader i ca 12 minutter.
Vips ferdig på 1-2-3. Fristet det?

Hva har dere gjort denne søndagen?

(Om dere ønsker å følge meg litt oftere så finner dere meg som stinean85 på instagram- jeg er ganske flink med oppdateringer der, nemlig)

Sunn og god Bounty sjokolademousse

 

Hei og hopp!

I dag fikk jeg en pakke fra iherb igjen og enda er det flere på vei :D
Innholdet i dagens pakke var ikke så veldig spennende. En boks med ZMA (sink og magnesium tilskudd) samt en boks med økologisk kakaopulver. Jeg elsker alt som smaker sjokolade og måtte selvsagt åpne boksen med en gang. Det første jeg la merke til var at dette pulveret var mye lysere enn kakaopulver jeg tidligere har brukt. Jeg ble selvfølgelig nysgjerrig på smaken, så derfor ble det noen kreative minutter på kjøkkenet for å eksperimentere litt. Det var det verdt, for resultatet ble en nydelig sjokolademousse. Og oppskriften MÅ jeg dele med dere. Denne smakte himmelsk og kan ikke sammenlignes med noe annet jeg tidligere har laget av sunne søtsaker og det er takket være kakaopulveret (og kokosmelken).

 

Her spiller ingrediensene enn viktig rolle, så jeg garanterer ikke like bra resultat dersom du f.eks velger å bruke et annet kakaopulver, men det er selvsagt valgfritt ;)

Ingrediensene jeg brukte var
- 1-2ss sukrinmelis- smak deg frem (jeg liker det s.ø.t.t. )
- 10-15g vaffelmix fra proteinfabrikken
- 10g Now foods kakaopulver
- 1 stivpisket eggehvite eller et helt egg
- 30g kokosmelk

Slik gjør du:

- bland det tørre i en bolle


- stivpisk eggehviter eller lag eggedosis av et egg

- vend det tørre sammen med kokosmelken forsiktig inn i det piskede egget til den blir jevn og luftig- settes i fryseren noen minutter så den får 'satt seg'

- nyyyyt verdens sunneste og beste sjokolademousse! Dryss gjerne litt kokosflak på toppen. Smaker bounty-mousse, og det er IKKE feil ;)Oops, den ble laget to ganger ;)
Ha en fin kveld!

 

 

Rabarbra

Nå er det sesong for rabarbra. Lag grøt, syltetøy, saft eller bruk den i paier og kaker. Mulighetene er mange for denne fruktige grønnsaken. Selv har jeg flere ganger laget meg verdens enkleste rabarbragrøt.

 

Ingredienser

 • rabarbra

 • vann (til ønset konsistens)

 • sukrin (smakes til)

 • potetmel eller jbk-mel

Slik gjør du

1. Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukrin til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter. Tilsett potetmel eller jbk mel for å få en grøtete konsistens

2. Server med melk og sukrin (evt litt kanel)


Hvis du har mye rabarbra til overs kan du lage opp en del rabarbrasuppe/syltetøy/grøt/saft og fryse det ned. Smaker like godt vinter som varm sommer.

 

Nyt! 

Oppdatering

Hei, hei!

Det er noen dager siden forrige bloggpost, beklager- men det har sine grunner. Livet er en berg og dalbane og bloggen får dessverre svi for det.

Uansett, treningen går bra som bare det. Jeg øker i de fleste øvelser, sakte men sikkert. Gud, så svak jeg har blitt. Det er en skam!
Denne søndagen har jeg tatt meg fortjent treningsfri. Restitusjon er også en del av planen, og det nytes i dag. Det er som kjent, den store vaffeldagen men det blir ingen vafler på meg. Jeg har heller laget meg sorbet-is av bringebær og sukrin. Perfekt på en solfylt vårdag som denne.

Håper dere har hatt en fin helg og at dere nyter livet <3RecoveryKake

 

Kake etter trening er luksus for en stakkar som er vant til tørre riskaker og en lunken proteinshake etter trening. Jeg vil unne meg litt luksus i hverdagen og derfor har jeg funnet den perfekte recovery-kaka :D Energifordelingen er perfekt og den inneholder bare sunne og gode ingredienser. Kaken som bygger muskler. Fantastisk, huh? I dag bakte jeg en eksotisk variant med smak av ananas, banan og kokos.

Sånn i utgangspunktet er jeg drittlei av å lese om diverse proteinbakst i alle varianter,  syntetisk mat, waldenfarms, protein-ditt og protein-datt, iherb og ja.. u name it! Gud, det tar jo fullstendig av på diverse blogger. Jeg blir helt surrete i hodet av det- har mat og gode råvarer gått helt av moten?! Geniale greier og hvor deilig er det ikke å spise seg mett- uten kalorier ?!  Okay, selv om jeg ikke har gjort en eneste iherb bestilling (enda) vet jeg at min blogg ikke er et unntak- selv om den foreløpig er fri for mirakel nudler. Mye tyder på at det er bulke-tåka som snakker. haha. For min del som skal bygge muskler nytter det ikke med syntetsik liksom-mat når jeg skal øke muskelmasse, kroppsvekt og yte max på trening. Pipa får helt sikkert en annen lyd den dagen min mage skriker etter mat og hodet sikler på godis under en konkurransediett. Jaja. Den tid, den sorg.


Her kommer hvertfall oppskriften (med mål og fremgangsmåte) på etter-trenings kaken jeg bakte tidligere i dag. Ironisk nok har jeg ikke trent i dag da.. Treningsfri har virkelig vært nødvendig for en sliten kropp etter mange treningsøkter denne uken. Kaken har jeg derfor delt opp i porsjoner og fryst ned.

ExoticRecoveryCake

Du trenger

Basis:

3 egg, piskes til eggedosis

1/2 boks cottage cheese

1 ts bakepulver

1 ts JBK-mel

1 ts fiberhusk

10g pofiber

30g fiberfin

30g kokosmel/mandelmel

et dryss kanel

et dryss kardemomme

sukrin (ønsket mengde)

sukrinmelis (ønsket mengde)

 

Fyll/smak-

2 stk modne bananer

1 boks ananas

1 ss cocosa, ha i kaken og/eller smør formen

kokosmasse

litt ananasjuice

stekes på 180 grader i 45-60 minutter.Slik gjør du:

 

 1. pisk egg til eggedosis ha i 2 ss sukrinmelis på slutten

 2. mos bananer, cottage cheese og cocosa (kan sløyfes) til en jevn røre

 3. bland det tørre sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen

 4. hell i litt ananasjuice, bland alt sammen og ha røren i en smurt form

 5. dytt ananasbiter ned i kaken, dryss litt kokosmasse og sukrin over

 6. stekes på 180 grader i 45-60 minutter
Forrige søndag laget jeg samme type kake av søtpotet. Den ble minst like god (om ikke bedre). Flere av dere spurte om oppskriften, og siden jeg vanligvis baker på slump ble ikke målene registrert, dessverre. Jeg tror at basis-oppskriften over er omtrent den samme. Jeg kokte, skrelte og moste søtpotetene sammen med cottage cheese på samme måte som bananene i oppskriften over.

 

Kaken kan med fordel varieres på smak så her kommer noen tips og inspirasjon til dere:

 

 • sjokolade og kokos

 • sjokolade og nøtter (peanøtter, pecannøtter, mandler, hasselnøtter, pistasje, valnøtter- eller alle)

 • søtpotet

 • aprikos, nøtter og sjokolade

 • sitron

 • appelsin

 • gulrot (som gulrotkake og kan ligne på denne oppskriften )

 • Eple, vanilje, kanel og nøtter

Ha en fin søndag videre <3

Sweet søndag

 

Hei, hei!
Jeg hadde planer om å poste et innlegg både i går og tidligere i dag, men det gikk dessverre ikke helt etter planen. Det har vært en berg og dalbane av en helg. Med det mener jeg at jeg møtt på noen
fysiske og psykiske opp- og nedturer eller..jeg velger heller å kalle det utfordringer.

Akk, så slitsomt, men det viktigste er at det ble en happy ending. På en måte.. Alt løser seg med litt søskenkjærlighet <3
Jeg er så utrolig heldig og dette innlegget ville blitt uendelig dersom jeg skulle beskrevet hvor fantastisk søster jeg har. Skrivekrampa ville mest sannsynlig tatt meg allerede før jeg hadde kommet halvveis. Men Mari, du vet hva jeg mener og hvor takknemlig jeg er.Dagen i dag kan beskrives med bokstaven S, min dag er lastet med:

søndag, søster, søtpotetkake, sats, styrketrening, sushi og sol.

 


Ja, den ble himmelsk god. Jeg tuller ikke. Fra nå av: søtpotetkake- en av mine favoritter. Innholdet er perfekt etter trening og den oser restitusjon. Altså, jeg har kommet frem til en 'etter treningskake'. *GLIS*

Kaken består av søtpotet, cottage cheese, egg, kokosmel, fiberfin, kanel, sukrinmelis, bakepulver, jbk mel og en ss kesam. Alt på slump, som vanlig ;) 

En ny utfordring venter, et nytt kapittel og en ny uke.

 

Håper alle får en fantastisk uke <3

 

 

Troika

 

Wee!! Det er bare tre dager igjen til jul!
Dette blir nok den siste oppskriften jeg gir dere før julaften.
Jeg prøvde meg på å lage dette i fjor også, men delte aldri oppskriften med dere.
Her kommer den:Du trenger:

 

- mørk sjokolade

- fun light med smak av bringebær eller annen saft
- bringebærsyltetøy
- gelatinpulver

Til marsipanen:
- mandelmel
- eggehvite
- vaniljeessens
- mandelessens
- sukrinmelis

Slik lager du marsipan:
Fremgangsmåte finner du her

Legg marsipanen på plastfolie, og legg et lag oppå også før du kjevler den ut. Legg den i en litt dypere form (f.eks en brødform på 1,5l ) Legg marsipanen til kjøling.


Marsipan laget av mandelmel er ikke hva det en gang var. Fargen er annerledes, men smaken er nokså lik. Tilsett noen dråper mandelessens dersom du ønsker en sterkere smak.

Lag gelè av saft, vann og gelatinpulver. Følg anvsing på pakken. Lag den litt sterkere enn hva du ellers ville drukket den fra glasset. Ha på ønsket mengde syltetøy før geleen helles over marsipanen.
La geleen avkjøle seg helt. Den skal nesten være stivnet før du heller den over marsipanbunnen. Når geleen har stivnet, kan du ha den ut av formen, og skjære den i passende biter.Smelt mørk sjokolade i en bolle i mikroen eller i et vannbad. Dypp hver bit i sjokoladen.
Sett bitene på bakepapir, og la det stivne i kjøleskapet.

Håper det smaker!
 

EnergiCookies


 

.. og sånn går no dagan !

 

Desember, måneden for ekstra kos og hygge men det kan også bety en hektisk eksamenstid for mange.
Yt ditt beste når det gjelder! Da er det viktig med riktig mat som hjelper deg til å prestere og tenke klart. Jeg skal ikke mase for mye om hva du bør og ikke bør spise under eksamensperioden (det kan du heller lese litt om her) men tips til en sunn liten go'bit på selve eksamensdagen kan jeg komme med.

 


Lykke til på eksamen :DOppskrift: sunne konfektkuler til jul

Hei, hei

 

Det var flere av dere som ønsket oppskriften på konfektkulene jeg postet bilde av i forrige innlegg.
S e l v s a g t  deler jeg den med dere <3 Det skulle bare mangle- det er jo første søndag i advent i dag :D

Dig In! Konfektene er (i overkant) sunne, og inneholder masse vitaminer, mineraler og antioksidanter i tillegg til at de er sukkerfrie.

 
Cocosa er et fantastisk produkt og har et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Kjenner du ikke til  produktet ? Les mer om Cocosa her.

Bedre enn sjokolade (!)

 

Jeg har hatt semesterets første eksamen i dag og nå 'feirer' jeg den med en nydelig bringebær-is. Nam, nam!

Dette er min favoritt dessert nummer 1.
Jeg synes faktisk den smaker bedre enn sjokolade- og jeg  e l s k e r  sjokolade..
Jeg tror jeg kunne spist denne til alle måltider, hver dag- i ukevis ;)

Den er spesielt god fordi den har konsistens som is (kremete og sorbet), smaker søtt og kombineres med salt peanøttsmør.

 

Denne gangen har jeg laget peanøttsmøret selv, men det er ingenting i veien for å bruke en du kjøper på butikken. Da kan jeg anbefale å kjøpe den økologiske slik at du unngår unødvendig (og skadelig) transfett.

Om du ikke lager peanøttsmøret selv så er denne desserten gjort på under 5 minutter (her er spising inkludert- høhø)
Fantastisk i en travel hverdag!

Jeg oppgir ingen mengde her. Kun ingredienser og fremgangsmåte.

Lag den slik du selv ønsker. Liker du den syrlig så tar du mer bringebær og mindre søtt. Liker du sorbet-aktig så tar du mindre kesam osv. Finn den miksen som passer deg best og smak deg frem.
Snart er det helg igjen, folkens og jeg prøver å finne ut hva jeg skal fylle helgen med. Tipper det blir noe som starter på kje- og slutter på mi. Vi får se!

Ønsker dere en fin torsdag!


Blåbærpannekaker

Mmm, i dagens grå regnvær har jeg kost meg med nydelige proteinpannekaker med blåbær.
Disse hadde vært perfekte sammen med vanilje is, men is hadde jeg ikke så da ble det en enklere variant. Kanskje du blir inspirert? :)Jeg brukte:
2 stk egg
30g soyaprotein
10g Prozyme med sjokoladesmak
Smak til med sukrin/sukrinmelis (kan sløyfes)
30g frosne blåbær
Litt vann

Serveres med sukrin, honning eller agavesirup


Obs, obs!! For mye vann vil ødelegge pannekakene. Bruk så lite som mulig. La heller røra få deigkonsistens da blir den lettere å snu og pannekaken vil få en fin form.
Hurra for lavkarbo kransekake til 17.mai

Sunn karansekake uten sukker

Du trenger:

Kransekakeringer eller kakesprøyte

Pynt

250 g mandler
200 g sukrinmelis
3-4 eggehviter
Om du bruker former: smør eller olje til formene

Nok til ca 8 ringer (denne ble liten)

 Her lønner det seg å skaffe kransekakeringer. Jeg brukte kakesprøyte men det krevde virkelig sin kvinne- her gjelder det å ha både styrke og utholdenhet for å få presset ut mandelmassen. Det var ekstremt tungt!

Om du ikke har kransekakeformer kan du lage ringer i ulike størrelser med en passer på et bakepapir.

Kjør mandler, sukrinmelis og eggehviter i en kjøkkenmaskin til det blir en fast deig.

-Om du ønsker mer sukrinmelis er det ingenting i veien for det. Smak deg frem.

-Eggehvitene bestemmer konsistensen

Fyll formene eller bruk kakesprøyta og form sirkler på bakepapiret.Stekes i ovnen på 180 grader til de blir gyldne.

Jeg brukte ikke melisglasur denne gangen. Men det kan være kjekt for å holde kaken sammen og til pynt.

Glasur:

Bland sukrinmelismelis og eggehvite til det blir passe konsistens på glasuren. Klipp av enden på en brødpose og pynt.

Pynt med det du ønsker, f.eks sløyfer, flagg, godteri og perler.

 

Tips:

Om du ønsker å redusere kaloriene kan noe av mandlene byttes ut med mandelmel (som er fettredusert).
Håper det smaker :)Bollesøndag

..uten bollemage :D

Jeg er nok ikke den eneste som har bakt boller i dag. Jeg har sett mange helse-bloggere som har bakt sunnere boller, og jeg har ikke vært noe dårligere;)
Klokken 07.00 spratt jeg opp av senga- for å bake boller og (hold deg fast) sunne Oreokjeks :D
Hvilken fantastisk start på dagen!!!

Så her kommer de sunne bollene og lavkarbo Oreo-kjeksene mine <3
Sukkerfrie fastelavnsboller

1dl melk
litt tørrgjær

100g mandelmel

60g hi maize

1ss fiberhusk

1 egg

10g smør/cocosa

1ts salt

60g sukrin

Slik gjør du:
Varm 1dl melk til 30 grader. Ha i gjær.

Bland alt det tørre i en bolle. Bland inn det våte + smør og elt til deig. La stå til 'heving'.

Trill boller i ønsket størrelse. Jeg fikk 4 boller av denne oppskriften.
Visp egg og pensle på litt før steking.

Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.

Fyll:

Fyll bollene med det du ønsker. Jeg vispet krem + sukrinmelis og blandet med vaniljekesam og litt konditorfarge. Sukrinmelis på toppen.

Næringsinnhold hele deigen:

Kalorier: 519
Karbohydrater: 12,9g

Proteiner: 50.8g

Fett: 29,1g

Pr.stk (totalt 4 stk)
Kalorier: 129

Karbohydrater: 3,2

Proteiner: 12,7

Fett: 7,25g

 

Fyllet kommer i tillegg :)

Lavkarbo Oreo's

25 g mandelmel

25g Hi maize

15g mørk kakao

½ ts. hornsalt

½ ts. bakepulver

½ ts. salt

75 g sukrin

1 egg

10-15g smør eller cocosa

Noen dråper vaniljeessens

 

Bruk kjøkkenmaskin:

Ha sukrin, Hi Maize, mandelmel, bakepulver, hornsalt, salt og vaniljeessens i bollen og miks sammen.

Tilsett egg og smør/cocosa.

 

Stekes på 175 grader i ca. 10. min

 

Glasur:
Sukrinmelis og vann.
Jeg hadde også litt peppermynte i melisen så ble det mint-fyll i mellom!

Næringsinnhold hele røra

Kalorier: 304
Karbohydrater:4g

Proteiner: 19,6

Fett: 22,5g

Pr.stk (totalt 9 stk)
Kalorier: 33

Karbohydrater: 0,4g

Proteiner: 2,1g

Fett: 2,5g

 Klart jeg vil dele!

Hei hei!

Jeg er i eksamensmodus om dagen i tillegg til at det er vinterferie. Jeg skal prøve å være like flink til å blogge denne uken også- forrige uke må ha vært personlig blogg-rekord :D Føles fantastisk!
Dessuten er jeg på TOPP 200 lista nå. Hehe.

Her deler jeg risbolle-oppskriften med dere. Uten næringsinnhold fordi mengden ingredienser mangler. Selv følger jeg ingen oppskrift eller mal her men smaker til underveis ;)
Disse er lagd på et blunk!

Sunnere risbollerTilsett ønsket mengde sukrin eller sukrinmelis


Ha i puffet ris og litt salt til slutt. Lag topper, ha de på et bakepapir og sett til kjøling før servering.
Tips: ha i litt sterk kaffe for deilig mocca smak


Lavkarbo iskake

Hallo :)
Jeg skulle jo i utgangspunktet gi dere iskake oppskriften i går kveld etter skituren, men det ble jo så sent før jeg kom hjem. Nærmeste lysløype var nemlig ikke så lett å finne og etter en time med leting og kjøring fikk jeg endelig skiene på beina :-O 
Lysløype er jo utrolig flott på kveldstid. Jeg fikk skikkelig god-stemning!
Det ble en overraskende god treningsøkt på 60 slitsomme minutter. Jeg hadde musikk på ørene- DET ga motivasjon!! Jeg brukte pulskokke og den kunne fortelle meg at skituren i lysløypa har samme effekt som å jogge på tredemølla i 60 minutter. Altså, puls og kalorier forbrent tilsvarer omtrent det samme- fantastisk!
Kakao og appelsin er jo obligatorisk på skitur, men denne gangen valgte jeg å nyte det hjemme. Det er ikke like koselig å sette seg ned i en mørk skog så sent på kvelden.Middagen i går ble ikke kylling og brokkoli- men brokkoli, egg og karbonadedeig. 
Veldig enkel rett å lage. Raske mat-tips er gull verdt i en travel hverdag og jeg trenger flere!!
Hva lager dere når dere har dårlig tid?Over til lavkarbo-iskaken

Du trenger:

400 g frosne bringebær

sukrin

4 1/2 pl gelatine

4 dl fløte

noen dråper vaniljeessens

friske bær og frukt til pynt (for eksempel: jordbær, bringebær, eple)

raspet kokesjokolade

form eller hjerteform 1,3 liter - helst silikonformform

Slik gjør du:

Tin de frosne bringebærene. Kjør dem sammen med ønsket mengde sukrin i en hurtigmikser. Gni blandingen igjennom en sil, slik at alle frøene blir fjernet (kan sløyfes)
Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca 6 minutter. Klem ut vannet. Varm opp en liten mengde bringebærpuré i en liten kasserolle. Rør inn gelatineplatene til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen, og rør inn resten av den kalde bringebærpuréen. Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem med litt sukrin + vaniljeessens og vend den, litt etter litt, inn i bringebærene.

 

Obs: Bringebærpuréen må ikke være varm når den tilsettes kremen. Da smelter kremen og mister volum.

 

Fyll massen i en form eller hjerteform og frys den ned. Hvis du ikke har silikonform må du kle formen med bakepapir. Ta kaken ut av fryseren og over på et fat. Kaken må tines i 3-4 timer i kjøleskap.  Pynt med raspet kokesjokolade. Dekk hele eller deler av overflaten med bær eller frukt.
Spesial: treretters hjertemiddag

 

14. februar- den dagen i året kjærligheten skal blomstre litt ekstra.
Hva med å lage en god middag til noen som betyr mye for deg? 
Hva med en treretters middag?

Et eksklusivt festmåltid som passer de fleste. Min kjære spiser etter lavkarb-høyfett prinsippene så denne menyen har lite karbohydrater, men dette kan selvsagt tilpasses etter hva man selv ønsker. Med litt fantasi og en liten dose kunnskap kan de fleste oppskrifter tilrettelegges etter hvordan man ønsker å spise. Det gjelder å finne gode alternativer og justere mengden til kalorinivå eller fordelingen av næringsemner.

Stines Valentines-meny:

<3 Forrett : Heit tomatsuppe med cottage cheese, pasta og egg
<3 Hovedrett : Gourmet torsk med blomkålmos og sprø kjærlighetsbacon
<3 Dessert : Søte små gulrotmuffins 

Heit tomatsuppe med cottage cheese, pasta og egg

Du trenger:

1/2 boks hermetiske tomater (opphakket)

1ss sukkerfri ketchup

1/2 hvitløksfedd

1/2 løk

Basillikum

Salt + pepper

Chili pulver
30g Cottage cheese
20g pasta
1 lite kokt egg

 

Slik gjør du:

Varm opp tomatene i en kjele, tilsett sukkerfri ketchup, hvitløkfedd og opphakket løk.

La den koke i noen minutter, deretter krydrer du med salt, pepper, frisk basillikum og evt litt chili pulver.

 

 

Næringsinnhold:

Kalorier: 196

Protein: 13g

Karb: 20g

Fett: 6gGourmet torsk med blomkålmos og sprø kjærlighetsbacon

Du trenger:
150g torskefilet
150g blomkål
1 egg
30g filetbacon
Salt + pepperNæringsinnhold:

Kalorier: 259

Protein: 41g

Karb: 3,6g

Fett: 8g
Søte små gulrotmuffins 

Du trenger:

2 Egg

1,5dl Sukrin

100g Mandelmel

1 ts Bakepulver

skall fra ½ appelsin

1 ts Kanel

½ ts salt

15g Smeltet meierismør

150-200g Revet gulrøtter

Vaniljeessens

 

Glasur:

125 gr philadelphia ost

litt salt

130g Sukrinmelis

Vaniljeessens

 

FREMGANGSMÅTE

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk egg og sukrin luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mandelmel, kanel, salt og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin).

Ha i smør eller olje og de revne gulrøttene. Rør det godt inn.

Ha i muffinsformer eller smør en rund kakeform. Hell i røra. Stek i ovnen i 35-50 minutter. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent).

Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glassuren.

 

Glasur

Rør sammen alle ingrediensene. Kaka/muffinsene må være helt avkjølt. Fordel glasuren på hele kaka eller de små muffinsene.

Pynt med litt revet gulrot.


Næringsinnhold:

Som hel kake:

1302 kcal

Fett: 108g

Karb: 21g

Protein: 57g

 

Pr.muffins:

Fett: 7g

Karb: 1,3g

Protein: 3,5g

Kalorier: 81

 
Håper det smaker :)

Håper alle får en liten oppmerksomhet fra noen som er glad i dere!

Ønsker alle en fin Valentinsdag <3

 

Sukkerfri marsipanPakkes inn i plastfolie og settes til kjøling i noen timer.
Denne marsipanen er veldig lett å jobbe med.
Dersom du skal kjevle, anbefaler jeg å legge plastfolie under og over.

Den enkle måten er å rulle små kuler. Tilsett konditorfarge og essens dersom du ønsker variasjoner.

Lykke til :)-Stine-

Prosjekt sunnere julebakst

Hei hei!

I dag fikk jeg denne kommentaren:

Anna

15.des.2010 kl.11:29
kan du legge ut oppskriften på dine sunne pepperkaker? :)

 

-Hæ, har jeg skrytt på meg at jeg har bakt sunne pepperkaker i år?  For det har jeg nemlig ikke gjort.

Jeg måtte dobbeltsjekke innlegget, og det står at jeg har bakt pepperkaker- men det var med en REMA 1000 deig. Kanskje de fleste av mine lesere umiddelbart tror at alt jeg lager på kjøkkenet er av en sunnere karakter? Vel, ikke alltid- men veldig ofte. Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve ut noen sunnere julekaker i år også. 


Dere  kan finne noen få kake-oppskrifter i arkivet, men her trengs det en påfylling. Det har jeg tenkt å gjøre noe med- og jeg har allerede prøvd meg på pepperkuler:Den endelige oppskriften kommer når jeg finner det perfekte blandingsforholdet. Dette blir et prøv og feil prosjekt inntil jeg får til smak, konsistens og næringsinnhold slik jeg ønsker.
Tidligere fikk jeg en tilbakemelding om at vaflene mine (som kun inneholder proteiner), smakte papp. Jeg måtte le da jeg leste det, for det er mulig noen av oppskriftene smaker noe annerledes enn det man er vant til. Når det er sagt så er det avgjørende for smaken hvilket proteinpulver man bruker. Proteinpulver er jeg selv VELDIG kresen på, siden enkelte rett og slett smaker pyton!!

For de av dere som ønsker å prøve/feile litt selv, kan jeg avsløre at jeg har brukt disse ingrediensene:
- Mandelmel
- Hi Maize (usynlig fiber)
- Fiberhusk
- Eggehvite
- Pepperkakekrydder
- Sukrinmelis + sukrin
- Litt melk
- Bakepulver

Om du prøver- fortell meg hvordan resultatet ble ;)

-Stine-

Norske jordbær <3

Noen av dagens måltider

Middag: Biff med mais, minimais, sopp, løk, salat og peppersaus
Dessert: Norske jordbær med vanilje cottage cheese (laget av cc + vaniljeessens + sukrinmelis)

NAMMMM!

Hverdags mousse
Deilig dessert- som kan minne om sjokolademousse!

Du trenger:
100g cottage cheese
20g sukrin
1-2 ts 100% kakao pulver
5g myo mocca proteinpulver

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmixer og mos til en jevn masse.

Super enkelt, og super godt :D

Du kan også toppe det hele med dine favoritt nøtter!

NÆRINGSINNHOLD:
Protein: 14g
Karbohydrat: 2g
Fett: 6g
Kalorier: ca.135


HAPPY VALENTINE <3

KAKE TIL MINE KJÆRE LESERE !
Etter å ha besøkt mange bra blogger, har jeg blitt inspirert til å bake denne kjærlighetskaka ;)
Hjertet skulle være til pynt, men ble desverre ødelagt da jeg skulle legge den over- hjerteknuser!
Pytt pytt!

OPPSKRIFT:
1 boks cottage cheese
noen dråper vaniljeessens
heistad gele
1 egg
1ts bakepulver
20-30g bakekakao
50g myomocca proteinpulver
100g sukrin

SLIK GJØR DU:
Bruk en stavmikser og mos cottage cheese sammen med et egg og sukrin.
Tilsett bakepulver, kakao, vaniljeessens og proteinpulver.
Ha røra i en smørt form.

Stekes på 180 grader i 40minutter- til kaka er gjennomstekt.

PYNT:
Heistad gelè blandet sammen med eggedosis av 1 eggehvite og sukrin.

Næringsinnhold pr.100g:
Kcal: 120
Protein: 17g
Fett: 5g
Karbohydrat: 2g

HÅPER DAGEN DERES HAR VÆRT FYLT MED KJÆRLIGHET OG GLEDE <3

TUSEN TAKK TIL DERE SOM FØLGER BLOGGEN MIN!

I <3 VAFLER

KVELDSKOS- Torsdag kveld fra Nydalen og nystekte vafler :)img7848

Vaflene er laget av:
100g speltmel
 50g proteinpulver
 5 dl skummet melk
     1 egg
     1 ts bakepulver
     1 ts kardemomme
     vann etter ønsket tykkelse

Stekes i nøytral cocosa- så får de en nydelig farge!

Ca. 8-10 plater

Serveres med sukrin, peanøttsmør, lett syltetøy eller kesam !

NAM!

RISBOLLER

Her kommer oppskrift nummer 3.

Disse risbollene kan lages på to forskjellige måter. Du kan velge om du vil bruke kokesjokolade eller LEAN MASS MEAL.
Jeg prøvde begge deler- og vinneren ble uten tvil den med Lean Mass Meal! Det smakte helt fantastisk.
Disse bør oppbevares kjølig, eller fryses ned.

Risbollene lages på et blunk- så her kan du mikse og trikse etter eget ønske.
Dersom du vil ha mer eller minde riskaker eller sjokolade, så forander du bare :) Kjempe lett!

Denne oppskiften gir ca. 10 stk.

NÆRINGSINNHOLD PR.STK (laget med Lean Mass Meal)
Kalorier: ca 67
Protein: ca. 2g
Fett: ca.5g
Karbohydrat: ca. 5g

NÆRINGSINNHOLD PR.STK (laget med kokesjokolade)
Kalorier: ca.100
Protein: ca. 1g
Fett: ca.7g
Karbohydrat: ca.9g

risbolle

SUNNE SNICKERS-MUFFINS

HER KOMMER OPPSKRIFT NUMMER 2 AV DE "SJU SLAGA" MINE!

Utrolig gode og MEKTIGE!

DENNE OPPSKRIFTEN GIR CA 10 STK, DERSOM DU BRUKER AMERIKANSKE MUFFINSFORMER.

NÆRINGSINNHOLD PR.STK
KALORIER: ca.130
PROTEIN: ca. 5g
KARBS: ca. 7g
FETT: ca. 8g

snickers

Kakemonster?

Finnes det flere kakemonstre der ute, som skal bake 7 slag til jul?
 
Denne julen skal jeg bake kaker som smaker kjempe godt og som i tillegg er sunne og inneholder mindre kalorier!

Jeg kommer til å poste mine "sju slag" frem til jul, så følg med dersom du vil se resultatene av min herlige bakst :)

konfekt

TIPS:

Jeg eksperimenterte litt i dag og byttet ut kokesjokoladen med LEAN MASS MEAL- chocolate nougat og blandet den sammen med oljen til den fikk "riktig" konsistens.
Smakte HELT fantastisk :)

"Jogging er for mennesker som er for dumme til å se på tv"

... sies det! Jeg har gjort begge deler.
Nå er det taco, tv og trivsel etter 45minutter med jogging!

prvebilde86

Maleri fra 2008


For dere som har lyst på noe snop, og ikke har tatt frem fredags-snacksen enda, kan jeg anbefale;

LAPPER:

    2   eggehviter
100g kesam

 20g proteinpulver

 10g peanøttsmør 
  1ts bakepulver
 15g havremel      
       Sukrin       
       Salt  

Bland proteinpulver og hvaremel sammen med bakepulver, sukrin og litt salt.

Bruk visp eller kjøkkenmaskin, og bland inn eggehviter og kesam. Blir røra for tykk, tilsett litt vann eller skummetmelk.

Stekes i panne på middels varme til de blir brune på begge sider.
Serveringstips; 10g peanøttsmør og sukrin 

Innhold:
Fett: 8g
Protein: 38g

Karbohydrat: 15g

Ca.300 kcal 
lapper copy


Smaker NAM, og er super-sunne :)

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits