Oppskrifter- Lunsj

Sunn sommerlunsj på 1-2-3

 

Det siste jeg vil nå på sommeren er å stå på kjøkkenet i mange timer når det er sol og varmt i været. Mat må man uansett ha, så jeg tenkte å dele min favorittlunsj med dere. Denne er sunn og smakfull i tillegg til at den er ferdig på 1-2-3. Perfekt sommermat :)

Selv pleier jeg alltid å ha kokte egg og ferdig oppkuttet løk og chili i kjøleskapet, det gjør matlagingen mye kjappere.

Du trenger:

- hamburgerrygg/skinke
- smøreost
- tomater
- sopp
- ketchup
- løk
- chili
- kokt egg

Flere grønnsaker kan brukes. Jeg varierer f.eks med asparges, brokkoli og paprika.
Poenget med denne lunsjen er at du blander alle ingrediensene (bortsett fra egget) på en tallerken og setter den i mikrobølgeovnen til grønnsakene er varme og osten har smeltet.

Vips så er maten ferig på et par-tre minutter :D
Serveres med salat.

 

Håper det smaker!

 

God sommer :)

 
Matpakker og comeback?

 

Heeey, så flott å se at dere er så ivrige om dagen :-P

Er det paybacktime, kanskje? Hehe, dere har satt ny rekord; (i skrivende stund) null kommentarer på forrige innleggg- men jeg har fått noen ekstra followers på instagram da om ikke annet. Så da satser jeg på at dere fortsatt leser dere gjennom. Jeg har uansett planer om å plage dere litt mer fremover jeg altså- dere slipper ikke unna så lett ;)

Jeg prøver igjen, har dere hatt en fin mandag? Har dere noen mål for uken? Mitt mål er det samme som forrige uke, pluss at jeg skal bli flinkere til å lage matpakker og prøve å blogge (annen) hver dag. Hørte jeg noen rope hurra nå? Jeg vet at innleggene går mye i samme leksa, men sånn er det når hverdagen består mest av rutiner og dagligdagse gjøremål. Om noen kan pimpe min hverdag så c'mon ;)

Jaja, nok om det! Over til hva denne bloggen egentlig handler om..

Jeg får stadig spørsmål angående trening og kosthold. Dessverre har jeg ikke kapasitet til å hjelpe alle som spør om individuelle trenings- og kostholdsoppsett. Men det er jo det jeg kan bruke denne bloggen til, ikke til å sette opp programmer- men til å tipse og inspirere dere. Når det er sagt så vet jeg at jeg ikke akkurat har vært den største inspirasjonskilden den siste tiden. Men jeg, som de fleste andre opplever også noen opp- og nedturer. Bloggen har dessverre fått lide for det, men nå ønsker jeg å gjøre det godt igjen. Jeg planlegger et aldri så lite comeback- om det er stemning for det, selvfølgelig! Jeg ønsker at dere som klikker dere innom her skal få en positiv opplevelse og at dere kanskje kan få en liten gnist til å komme dere opp av sofaen, trene, lage en god middag, løfte litt tyngre vekter, ta noen flere repetisjoner, spise litt sunnere, smile, ha en balansert hverdag, nå målene dere eller hva det måtte være. Om jeg kan gi dere noe, via mine poster eller via andres tips og kommentarer- så kommer jeg til å fortsette å holde liv i denne bloggen fremover (og da med litt større innsats enn før). Det ville gledet meg stort om jeg kunne fått til nettopp det :)

Såhh, over til dagens lille inspirasjon; lunsjbokser! Eller matpakker, om du vil! Jeg klagde over stressende dager og en av dere tipset meg om at matpakken er en god venn i hverdagen. Av tidligere erfaring vet jeg jo at det er en god idè, men jeg trengte virkelig denne påminnelsen igjen, for har man disse i vesken/sekken så er det MYE lettere å spise sunt og balansert i en hektisk hverdag. Jeg lover! Dessuten sparer man litt tid og penger også. Bare fordeler med andre ord! Så nå er det bare å skjerpe seg fremover- ikke bare tenke at jeg burde, men faktisk gjøre det også! And... Action!Her pakket i bokser og i poser!Planlegging kan være en fordel dersom man vil unngå å havne i feil pose..Et sniff i denne posen og jeg er HEKTA.
Ikke bra!Apropo hekta, hva med denne microkaken? Proteinbrownies gjør også susen i matboksen, det skal jeg love dere!


My favorite; råkostmix med en pakke røkt skinke (eller to), dressing nøtter og ketchup. Verdens enkleste å lage! Server gjerne med speltlomper til!
Eller fiskekakeburger og redbull i farta. Mange muligheter!


Hva pleier dere å ha i matboksen? Gi meg gjerne noen lunsjtips!
Lunsj og treningTid for lunsj! Bildet over viser min lunsj som består av smårettskinke av kalkun, dampet spinat, bløtkokt egg, litt dressing, salt og pepper.
Utrolig enkelt og smaker digg!

Jeg slo til med tre pakker fersk fisk da jeg kom over et tilbud (-30% på fersk fisk). Jeg kjøpte en pakke sei, torsk og laks. I går spiste jeg sei og grønnsaker til lunsj og i dag blir det torsk til middag.

Gårsdagens trening ble bein/rumpe og i dag har jeg trent overkropp.
Beinøktene har få øvelser, men jeg bruker i overkant av en time på disse øktene da jeg har en del ettbeinsøvelser på programmet. Det tar tid.
Overkroppsøktene derimot er gjort på ca. 30-40 min.

Mandag:

Bulgarsk utfall (med stang)
20 kg x 12
30 kg x 10 + 8+8+8

Beinpress (ettbeins)
? kg x 25 +8+8+8

Gående utfall
12kg x ?

Step-ups (i smith)
+10 kg x 12 +8+8+8

Tirsdag:

Sidehev
Flys i kabel
Militærpress
Kabelroing
Fronthev
Nedtrekk


Hva skal dere trene i dag?Dagens mat og trening

 

God kveld,

Jeg velger å droppe overskriften 'solfylt søndag' da jeg har sett at det er flere som har brukt den i dag. Ikke så rart da det har vært helt fantastisk fint vær ute i dag. Ja, til flere solfylte dager :D

Jeg lovte meg selv at jeg skulle bli flinkere til å blogge bilder av maten jeg spiser siden jeg får en god del spørsmål om det. Det ble en god start. Frokost- knipset, lunsjen ble også foreviget men da det var tid for middag var jeg så sulten så den glemte jeg :( Desserten derimot fikk jeg et glimt av før jeg slukte den også. Suuulten jente etter trening ja.
Frokost: solfylte eggDagens trening ble 40 minutter kardio (utendørs). Jeg prøvde meg forsiktig forsiktig med rolig jogging igjen.. Kneet er (faktisk) på bedringens vei, men jeg tar INGEN sjanser, så jeg tar det veldig rolig og fint. Skader har jeg ikke satt av tid til på timeplanen fremover mot konkurranse for å si det sånn.

Matpakker for morgendagen- check, pakket og klar treningsbag- check!
Nå kan bare mandagen komme og en ny uke starte. Det er mye spennende som skjer denne uken som jeg gleder meg til. Jeg må vente noen dager med å fortelle, men dere burde glede dere :)

 

Nå er det bare å 'gønne på'.

 

Ønsker dere alle en fin uke <3
Niste

 

Det blir enda et sent innlegg fra meg. Slik er det når jeg er opptatt fra morgen til kveld og dessverre ikke rekker alt jeg burde. Puh! Jenta i farta trenger mat for å prestere og yte som best. Det skal sies at jeg ikke alltid er like flink til å forberede maten min altså, men denne uken har jeg bestemt meg for å være flink !

Dette blir nok den store matpakke-uka. Jeg gir dere noen smakebiter til inspirasjon :)
Tacosalat (ja, det er kjøtt der) med avoadorøre:Avocadorøren består av dette:

Krydres med disse:

Og ender opp omtrent som dette:

Smakes til med salt og pepper.

.. og sist men ikke minst... *trommevirvel* 

God natt til dere <3Sunn, rask og smakfull lunsj

Du trenger dette:Kombiner disse og du får en VELDIG smakfull og god lunsj..Håper det smaker :)Wrap, morgenstund, treningsprogram og lunsjtips

God morgen, kjære bloggvenner :)

Ahh, våknet klokken 04:45 og fikk ikke sove igjen.. Nå sitter jeg her med en liter kaffe som jeg håper gjør susen :) Deilig morgenstund!
Det ble dessverre ingen blogging i går. Hele dagen var jeg i husmor-rollen og jeg fikk vasket og ryddet hele leiligheten.

Jeg er ferdig med mitt nye treningsprogram som skal kombineres med matplanen min. RutineStine er tilbake- og det med skrekkblandet fryd. Jeg har kanskje vært for fleksibel med mat og trening det siste halve året så jeg er spent på hvordan det blir med en så strikt plan. Puh- vi får se!


Mye trening men også mye mat :D God kombinasjon. Trening hver dag holder meg i gang og jeg kommer lettere inn i rutinene. Lørdager blir aktiv hvile og dersom kroppen trenger restitusjon så tar jeg fri. Enkelt og greit :)

Jeg har plukket ut mine favorittøvelser til programmet:

Bein + rumpe:
Bulgarsk utfall
Knebøy til boks
Ettbeins beinpress
Bridge
Markøft/strake markøft

Overkropp:
Sidehev
Push ups
Roing
Kabel flys
MilitærpressDenne treningen kombinert med diettplanen må jo bare bli bra :D

Pepsi Max kan være søtsug-demper på diett, men jeg skal prøve å drikke mest mulig vann hele veien og har derfor gått til innkjøp av denne smarte Camelbak flasken:


Om dere vil ha et lunsjtips så har  jeg føgende forslag (tatt ut i fra min diett). Sunn mat er god mat og trenger ikke være kjedelig.


God helg <3

Lunsjtips på en mandag

God morgen!

Jeg er i farta, men tenkte å dele et lite lunsjtips med dere før jeg tar fatt på dagens gjøremål!

 

Håper det smaker :)

 

Vi blogges- ha en fin mandag!

Desember helg

Hei !

Det ble fri fra blogginga i går- man kan ikke være på topp hver dag ;) Dessuten har gjennomsnittet av poster steget fra 0,5 innlegg pr.uke til hele 2,4 innlegg pr. uke !!! Selv om det ikke blir blogging hver eneste dag, føles det fint å poste litt oftere! Hurra!
Denne søndagen skal gå med til pugging til eksamen som er på onsdag allerede. Det blir også en liten treningsøkt i løpet av dagen. Jeg har tidligere denne uka hatt vonde føtter, og har rett og slett ikke klart å gå eller jogge på mølla. I går måtte jeg til min store fortvilelse prøve ellipse-maskinen igjen- tiden gikk så saaakte der jeg sto. Jeg hater ellipse trening, men jeg gjennomførte og er stolt.

Under her ser dere noen bilder av lørdagens måltider. Kosten har vært litt ensformig i det siste, og det tenker jeg helt klart å gjøre noe med!!


LUNSJ: En stooor salat med kalkunskinke og tacoblanding, faktisk!
Kalkunskinke, løk, vårløk, mais, salat og agurk.
Rett og slett en restemat-salat :) Smakte digg!

MIDDAG: Tikka-lasagne
Denne oppskriften kan dere finne i kategorien 'Oppskifter- middag'
i arkivet. En rett med masse grønnsaker. Her har jeg laget den med
tomat, sopp, løk, minimais og paprika.
Servert med salat og cottage cheese.

Skal dere kjøpe dere en te nå før jul, kan jeg anbefale denne. Den lukter og
smaker jul. Den smaker faktisk litt pepperkake.Dette er blir min julekalender i år. Ingen pakkekalender eller sjokoladekalender
denne gangen. Har dere julekalender i år? Eller gjør dere det samme som meg 
og Tøfflus fra Skomakergata og nøyer dere med noen nellik-spiker i appelsinen?


Ha en fin søndag .Det er bare 19 dager igjen til jul :)

 

-Stine-

 

 

Muskel-mat

Havre-frutti:

Havregrøt med eple, kanel, sukrin, nøtti-frutti, Lerums eplesyltetøy uten sukker og økologisk peanøttsmør.

Urte kylling:
Kylling stekt med oliven, basillikum, gressløk, hvitløk, soltørket tomat, sopp og løk.
Laksesalat med eple

Stabburlaks blandet med salat, løk, tomat, sopp, oliven og eple. Eplet og laksen smakte veldig godt sammen, men det ble litt for mye smaker med løken og oliven til. Neste gang skal jeg prøve en enklere variant!Bombe-frokost:

Denne spiste jeg etter trening i dag og var en skikkelig bombe! Det smakte kjempe godt og jeg ble utrolig mett!


2 stekte egg
120g kylling stekt med sopp, løk og tomat
200g potet
+ masse grønnsaker

For å stramme opp kroppen (bytte ut fett med litt fast muskelmasse), må man trene hard styrketrening og spise masse og riktig mat. Jeg spiser mye av den samme maten, men prøver å være flink til å krydre og tilberede forskjellig fra gang til gang.
MITT KOSTHOLD BESTÅR AV DISSE MATVARENE:

Proteinkilder:
Biff -
mest til kosemat i helgene

Karbonadedeig-
til taco, bolognese, hamburger, lasagne eller pizza

Kyllingfilet-
til salater, eller ovnsstekt/grillet

Torsk-
kokt torsk, poteter og grønnsaker spiser jeg ca. 1 gang i uka. Blir det for ofte går jeg lei ;) Tilapia er et godt alternativ!

Skinke/svinekjøtt-
Skinke bruker jeg ofte i salater eller til eggeretter

Proteinpulver-
jeg drikker proteinshake en sjelden gang etter trening, ellers bruker jeg pulveret mest til pannekaker, lapper, vafler eller kaffe mocca. Smaker mye bedre da!

Cottage cheese-
cottage cheese spiser jeg til nesten alt, men blir oftest brukt til frokost og dessert.

Kesam-
dressing og dessert favoritt!

Skyr-
mellommåltid

Egg-
mest brukt til pannekaker og eggerøre

Laks/ørret-
varm laks/ørret til middag og en kald variant f.eks røkelaks til lunsj

Karbohydratkilder:
Grønnsaker-
jeg spiser utrolig masse grønnsaker av alle slag- til nesten alle måltider i løpet av dagen.

Frukt- eple, ananas, mango, pære, bær-
etter trening, mellommåltid og dessert.

Havregryn-
Frokost! Havremel til baking.

Ris, potet mais-
karbohydratkilder til lunsj og middag


Fettkilder:
Cocosa
Olivenolje/vita olje
Nøtter- peanøtter, mandler, hasselnøtter
Peanøttsmør (økologisk, uten sukker)
Oliven
Favoritt lavkarbo-lunsj


Røkt laks/ørret med egg
Du trenger:
50g røkt laks/ørret
1 egg
2 eggehviter
Gressløk
Salt + pepper

Visp sammen egget og eggehvitene, krydre med salt, pepper og gressløk. Stekes i panna og serveres med røkt laks/ørret.

Denne lunsjen er super-enkel å lage og smaker kjempe godt :) Dessuten er det en god kilde til omega-3!

Slik blir næringsinnholdet i denne:

Karbohydrat: 0,5g
Fett: 10g
Protein: 27,1g
Kalorier: 202

Er du glad i fisk? Da er det kjekt å ha disse på lur:Mamma kjøpte 20 bokser stabbur-laks og 20 bokser med makrell i tomat til meg <3 Nam nam!
Kan spises på brødskiva/knekkebrød- men stabbur-laksen kan også brukes i salater eller til middag.
Jeg har testet ut denne: http://stinean.blogg.no/1274872647_stabbur_lunsj.html

Ha en fin tirsdag :)

-Stine-

LØRDAGS TRENING


DAGENS LUNSJ:
Kyllingfilet krydret med cajun grillkrydder
Kinakål
Isbergasalat
Oliven
Pickles
Løk
Agurk
Tomat
Dressing (3% fett)
Sukkerfri ketchup

En sen lunsj i dag ble inntatt etter styrketrening og en heftig PULS STEP (4x4 intervall time). 
Startet dagen med morgenkardio i øsregn. Innså at jeg bare måtte gi meg etter 30 min, da jeg oppdaget at lomma med mobil, kamera, ipod og det hele var full med VANN :( Derfor ble det heller innendørs kardio etter styrketreningen.


En av mine favoritt-øvelser! Push-ups passer perfekt sammen med MYO-REPS metoden, og som oppvarming/aktivering før f.eks benkpress.
Jeg pleier på å kjøre den slik; 12-15reps +4+4+4+4

Bildet er hentet fra denne fantastiske boka om styrketrening:


Jeg har ryddet ut av motivasjons/tiltreknings boksen min, og oppdatert den med nye mål og ønsker- nå er det bare å tro at det vil skje, for deretter å motta :) Deilig å komme inn på de positive frekvensene :)

GOD HELG <3

STABBUR LUNSJ
SALAT MED LAKS, TOMAT OG OLIVEN

Du trenger:
1 boks stabbur laks
Isbergsalat
Kinakål
Tomat
Agurk
Løk
Oliven

Mix alt i sammen og krydre med sitronpepper. Super godt og super sunt :)
Dette er en lavkarboversjon, men vil du ha litt karbohydrater så vil den smake kjempegodt med pasta!


Denne er helt genial- smaker også kjempegodt på fiberrik :) 
Hva synes du om denne?

PåfyllTips hvis man er sulten på diett
- lag en kalorifattig tomatsuppe!

Tomatsuppe

Du trenger:
1/2 boks hermetiske tomater (opphakket)
1ss sukkerfri ketchup
1/2 hvitløksfedd
1/2 løk
      Basillikum
     Salt + pepper
     Chili pulver

Slik gjør du:
Varm opp tomatene i en kjele, tilsett sukkerfri ketchup, hvitløkfedd og opphakket løk.
La den koke i noen minutter, deretter krydrer du med salt, pepper, frisk basillikum og evt litt chili pulver.

Kan også serveres med fullkornpasta, kokt egg og cottage cheese :)

Helg- nå?

HELGEN KOM VISST RASKERE ENN ANTATT DENNE UKEN!
Jeg har hatt sinnsykt mye å gjøre denne uken, så beklager til dere som ikke har fått svar på kommentarer/spørsmål- de kommer :)

Jeg var på åpningen av  nye 3T-Solsiden denne uka- og kan anbefale alle å stikke innom en tur. Det var sinnsykt mange folk der (på grensa til kaos). Gratis trening for alle i løpet av helgen!
Treningen denne uka har gått greit, men jeg har ikke fått gjennomført alle øktene jeg hadde planlagt :( Håper på at neste uke blir MYE bedre og mindre stressende :)
Formen kommer seg, fett% har blitt noe lavere- og det er BRA. Jeg begynner å bli litt utålmodig, vil ha sommerformen NÅ! Men den kommer nok!

ER DU LIKE TRAVEL SOM MEG OM DAGEN? HER ER DAGENS LUNSJ-TIPS:
ENKEL LAVKARBO EGGERØRE


DU TRENGER:
(1 porsjon)
1 egg + 1 hvite
100g skinke/hamburgerrygg
1-2 skiver vita hjertego ost
Salt + pepper

Mix alt i sammen. Stekes i litt cocosa eller FryLight.

NÆRINGSINNHOLD:
Kcal: ca. 242
Protein: 32,2
Fett: 11,3g
Karbohydrat: 0g

GOOOOOD HELG FOLKENS :)

Hjemmelagde fiskekaker
Hjemmelagde fiskekaker- passer bra til lunsj eller middag!

Du trenger:
400g torsk (jeg kjøpte frossen torskeblokk fra findus, og tinte den)
1 fedd hvitløk
Salt + pepper
Basillikum (fersk)
Cajun kryddermix for fisk/skalldyr
Olivenolje

Slik gjør du:
Bruk en stavmixer eller kjøkkenmaskin for å lage farse av torsken, tilsett hvitløksfedd, salt, pepper, cajunmix og fersk basillikum.
Bruk hendene og form dem i den størrelsen og formen du selv ønsker. Torsken inneholder en del vann, så det kan være greit å presse ut dette før steking.
Stekes i olivenolje til de er gjennomstekte og får en sprø skorpe!


STYRKETRENING OG LUNSJ

DAGENS TRENING:

Squash 1 time

Styrketrening:

Knebøy
Ett-beins knebøy
Ett-beins beinpress
Franskpress
Bicepscurl
Mage

LUNSJ:
175g skinkebiff
tomat, salat, agurk, løk
Grønn te
Neo diet
Kaffe

picture 088

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits