Oppskrifter- Middag

Dagens middag

Hei,

Tenkte å dele dagens middag med dere- det begynner å bli en stund siden sist.

Mangel på mat i skapet denne søndagen, men ikke mangel på fantasi.

Dagens middag ble burger med skalldyr.

Du trenger:
- 1 egg
- 1 boks krabbe
- 200g reker
- 1-2 ss johannesbrødkjernemel
- krydder

Fremgangsmåte: Jeg moste rekene, krabbekjøttet og egg med en stavmixer, tilsatte jbk-melet for å binde denne massen sammen deretter krydret jeg og stekte de som burgere i panna. Superenkelt :D


Ingredienser



Krydder

Stekes i panna


I dag ble den servert med proteinpasta og paprika, men her er det bare å prøve seg frem med det man liker. Neste gang tenkte jeg å ha med en laksefilet også- det tror jeg kan bli godt!

Håper det smaker :)





Pølsefest

Ja, du leste riktig..

Det er ikke ofte jeg spiser mat som dette. Pølser og is- to dager på rad. Jeg er gæærn ;) Haha.
Matlysten har, som dere vet, vært noe fraværende og dermed har jeg endt opp med noen alternative løsninger i matveien. Dessuten hører is og pølser med i forbindelse med feiringer. Og vet dere hva? Jeg har feiret litt denne helgen. Hva jeg har feiret skal jeg komme tilbake til, men jeg kan si så mye som at det gikk veldig bra på fredag!! Ja, jeg vet jeg er hemmelighetsfull her nå. Du verden, jeg får sommerfugler i magen når jeg tenker på det. Gleder meg til å fortelle dere mer når jeg kan.

I mellomtiden gir jeg dere et lite bildedryss fra ukens prosjekt matlyst..












Nå ble jeg sulten igjen, men det blir ikke pølser i dag. Hva skal dere spise til middag ?

Ønsker dere en fin søndag <3
Vi blogges!

På min tallerken..

Hello, matlyst! :D

Uten mat og drikke, duger helten ikke.
Med litt mat i magen igjen føles formen litt bedre. Takk for alle god bedring hilsninger i forrige innlegg. Dere er så søte.

Dette var å finne på min tallerken i dag:


Gratinert paprika med karbonadedeig, tacosaus, litt ketchup, pizzakrydder og ost. Enkelt og godt servert med salat og kesam.

Til dessert:




Har dere smakt denne forresten?



Nå er det natta.

God natt <3

Proteinrik risgrøt

 

Hei, hei !

I dag er det er tredje søndag i advent og det kan passe med en liten juleoppskrift igjen: grøt.
Dette er et måltid som passer som frokost, lunsj, middag eller etter-treningsmåltid. 
Grøt metter mye men ikke særlig lenge. Derfor kan en litt mer proteinrik variant være løsningen.




Du trenger:
- 100g kokt ris (jeg brukte jasmine)
- En bit av en vaniljestang

- 100g cottage cheese (mos den gjerne med en stavmikser)
- melk (til ønsket konsistens)

- kanel

- havsalt
- sukrinmelis + sukrin






Nyt søndagen <3



Sunnere pizza

 

Bedre sent enn aldri, som man sier- her er forrige ukes treningsøkter. Jeg har fortsatt ingen bestemt plan jeg følger, men jeg gjennomfører og det er jo faktisk det viktigste.



Pleier dere å spise pizza i helgene? Det var flere av dere som ønsket oppskriften på dagenderpå-pizzaen min. Dessverre fulgte jeg ingen bestemt oppskrift eller mål, men den ble veldig lik denne: http://stinean.blogg.no/1297873017_dagens_aktiviteter__o.html


Hjemmelaget pizza er noe av det enkleste og smarteste man kan lage. Med et riktig valg av ingredienser kan det faktisk være sunt også.
Hva du topper pizzaen med kan (nesten) være hva som helst. Fyllet består av fantasi og setter et personlig preg på resultatet. På søndag ble en god del restemat brukt som fyll. Karbonadedeig, skinke og masse grønnsaker. Grønnsaker på pizza er en genial måte å få i seg de beryktede 'fem om dagen'.

Bunnen kan være litt mer vrien. Men har du ingrediensene er det egentlig lite som kan slå feil. Blir deigen for bløt- ha i mer mel eller annen tørrvare. Blir deigen for tørr, hva gjør du da? Jo, ha i mer væske. Slik balanserer du til du får ønsket konsistens og mengde. Sett til heving, kjevle ut, ha på fyll og stek.

Så med fantasifyll og en smule smart bunn er du på vei mot en fantastisk pizza.

Jeg gir dere noen ideer på bildene under, stykke for stykke!


Om du ikke velger en lavkarboversjon, består bunnen oftes av næringsemet karbohydrater.

Tips til andre tørrvarer enn hvetemel:

- speltmel
- bokhvetemel (glutenfritt)
- soyamel
- havremel
- mandelmel (glutenfritt)
- byggmel

Blandes med vann, gjær/bakepulver, litt olje, salt og et dryss kardemomme. Sett deigen til heving før du starter med fyllet.


Jeg synes krydder er viktig for å få en smakfull pizza. Pizzakrydder er kanskje obligatorisk, men det går fint an å bruke mye annet for å sette smak også.

Eksempel :
- hvitløk (helst fersk)
- tacokrydder eller en blanding av cumin, garam masala, cayenne og koriander
- salt og pepper
- basillikum (fersk eller tørr)
- oregano (fersk eller tørr)
- pesto


Fyllet kan med fordel bestå av masse proteiner. Faktisk kan man få til en skikkelig proteinbombe her.
Velg f.eks kylling, skinke, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller biff. Med en del ost på toppen er du sikret.

Det er mulig å bruke en ost som ikke har så høyt innhold av fett. Vita hjertego ost eller 'Så lett' fra Synnøve Finden inneholder henholdsvis 17 og 10% fett.


Ha på dine favoritter og ikke spar på noe. Skal du bruke mye kan det lønne seg å steke de litt på forhånd slik at ikke alt vannet fra grønnsakene havner på midten av pizzaen.
Tomater eller tomatsaus kjennetegner en god pizza. Jeg pleier alltid å lage en enkel saus som består av en blanding av opphakket tomat på boks, tomatpure, pizzakrydder, hvitløk, salt, pepper, litt sukkerfri ketchup,  litt sukrin og cayennepepper.

Mine '5 om dagen' favoritter på pizza er;
- tomater/cherrytomater (i skiver, sausen eller i begge deler)
- løk
- purre
- hvitløk
- sopp
- mais
- ananas

I tillegg til dette kan det hele serveres med en stor god salat.

 

Vips..


Nå har jeg nevnt 'pizza' omtrent tolv ganger i dette innlegget så da er det vel på tide å innse at det er  f r e da g !

Er dere like klare for helg som meg eller?? Tenkte meg det ja ;)

Vi blogges!




Lite blogging

 

Hei hei!

Jeg har aldri påstått at jeg er eller har vært noen god blogger. Det har skjedd flere ganger at det går en ukes tid mellom hvert innlegg. De som har fulgt meg lengst vet nok det. Det finnes ingen forklaring. Det bare blir sånn.. De siste månedene har jeg lurt på om jeg i det hele tatt skal fortsette å blogge siden det har skjedd så utrolig mye i livet mitt. Det resulterte faktisk i flere innlegg enn tidligere. Nå plutselig sa det stopp.

 

Til anonym som skrev dette:

Hvorfor skriver du så sjelden? Nesten litt kjedelig å følge bloggen din når det er så lenge mellom hver gang...

 

Jeg skjønner at du synes det blir kjedelig å følge med når det ikke skjer noe. Beklager, jeg er lei for det. For meg er det viktig at bloggingen skal være lystbetont og ikke et ork. Denne uken har jeg hatt høstferie og prioritert litt andre ting enn hverdagsaktiviteter. At dere savner bloggingen min tar jeg som et kompliment selv om jeg blir litt stresset av det. Jeg kan dessverre ikke love bort x-antall innlegg pr. uke så dere må bare ta bloggen min for det den er inntil videre..

Nok om det.. Jeg deler denne fredagens middag med dere. Masse herlige grønnsaker ovnsbakes med buljong og parmesan.
I langpannen hadde jeg brokkoli, gulrøtter, kål (jeg har hekta på kål om dagen), løk, sopp og hvitløk.





God helg til dere <3

 



En rotete blanding av noe

I går ble middagen den samme som for nøyaktig et år siden- en grønnsaksbombe.

Lapskaus er høstmat.

I følge Wikipedia er dette lapskaus:
Ordet lapskaus har usikkert opphav, men kommer opprinnelig fra nedertysk labskaus eller labskansch og engelsk lobscouse, der det kan ha oppstått som en forvanskning av lob's course, det vil si «måltid for kraftkarer». På dansk har lapskaus blitt skrevet lobskous, lapskovs, labskov, lobskovs, lobscouse og lobscowse. Fordi retten opprinnelig ble spist av sjømenn kan den på dansk også kalles skipperlabskovs (med brød). På svensk forekommer ordet i formene lappskoj, lapskojs og lobskås.

Ordet lapskaus kan, på samme måte som saus, suppe og grøt, i overført betydning også brukes om «en rotete blanding av noe».



Siden denne retten skal være et måltid for kraftkarer og i tillegg være en rotete blanding av noe, gjorde jeg en liten vri denne gangen.
Søtpotet i stedet for vanlig potet og kylling i stedet for elg/storfekjøtt.
Godt ble det :)

 

Dette trenger du:

(velg selv hvor mye grønnsaker du vil bruke)

  • ca. 200 g kjøtt av svin, storfe, elg eller kylling

  • Søtpotet

  • Gulrot

  • Kålrot

  • Sellerirot

  • Persille

  • Vann med buljong

  • Salt

  • Pepper

  • Løk

  • Purre

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.

2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt småkoke på middels varme til det er mørt. Smak til med salt og pepper.





Håper det frister med grønnsaker denne gangen!

God helg :)

Middag og trening


Akkurat hva jeg trenger i disse dager ;)


Tenkte å vise frem rotet mitt, heldigvis begynner jeg å se en ende på det hele..

Jeg har hatt noen dagers treningsfri, men i dag  var det en pakket og klar 'gymbag' som sto å ventet på meg .En  kort men god treningsøkt ble det i morgentimene.

Middag må jeg jo ha, og i dag ble det en enkel løsning. Grill-laks fra Rema 1000. Den gjør seg selv i ovnen. Perfekt om man har dårlig tid eller er utålmodig (slik som meg).





Kok/kutt opp grønnsaker eller frukt..

Mandel-laks med søt melon. Nam!

Laks i solnedgang

Titter bare innom for å bekrefte at jeg fremdeles er i live ;)
Det har vært en hard arbeidsuke i tillegg til at jeg har hatt tusen andre ting å tenke på. Nå tar jeg endelig helg og koser meg med lørdagsmiddag i solnedgangen. For en fantastisk dag det har vært i dag. Sol, varme og SOMMER!
Jeg har jobbet store deler av dagen men fikk noen ekstra solstråler på kroppen da jeg var ute å jogget med en venn. Herlig!







Kinesisk stemning


God morgen kjære lesere,

Jeg starter med å takke for alle kommentarer i forrige innlegg. Fy søren dere er gull altså. Tusen takk for at dere delte deres erfaringer, kom med tilbakemeldinger, spørsmål og komplimenter. Jeg er overveldet og takknemlig. Jeg skal gå gjennom alle spørsmål og lage et eget innlegg med svar til dere.

 

Det er en stund siden jeg har kommet med et middagstips, så her kommer litt kinesisk inspirasjon til dere.

Håper alle får en fin søndag <3













Dagen i dag er morgendagen du drømte om i går.
Kinesisk ordtak

Den som kjenner andre, er livserfaren, den som kjenner seg selv, er klok.
Kinesisk ordtak
Kunsten å være lykkelig består i å gjøre sine gleder enkle.
Kinesisk ortak

Middagstips

Hei, hei

Jeg tenkte kanskje jeg kunne inspirere dere med denne grønne og gode middagen i dag.
Jeg kjøpte laksefilet fra Rema 1000 i går og denne smakte utrolig godt. Billig var den også. Må deles med dere :)
Egentlig er den ment for grilling, men siden det er utrolig dårlig grillvær akkurat nå så ble den ovnsstekt.
Den ble ferdig på under 15 minutter, perfekt for de som har det travelt og skylder på at de ikke har tid til å lage sunn mat . Frossen pizza tar like lang tid (om ikke lenger).





Dette ble min versjon. Retten smaker helt sikkert godt med ris eller potet til også. Eller med annet tilbehør. Det er bare fantasien som setter grenser.


Ønsker alle en god dag!



En vinner

God morgen!

Her kommer litt matinspirasjon igjen.

 

Wienersnitzel med potetsalat

Du trenger:

  • Flatbiff av svin
  • Olje eller smør til steking
  • Salt og pepper
  • Nypotet
  • Hvitløk eller hvitløkspulver
  • Grillkrydder
  • Chili
  • Koriander
  • Dill
  • Kruspersille
  • Vårløk
  • Syltet agurk
  • Mandelmel
  • Egg
  • Olivenolje
  • Ost (kan sløyfes)
  • Sitronsaft
  • Sterk sennep


I midten kan du legge i noen skiver ost under steking.







Potetsalat:



Her hadde jeg også oppi litt sterk sennep, syltet agurk og et fedd hvitløk.

Server med grønn salat og cherrytomat.


Nam, dette smakte sommer!! En vinner i hverdagen :-)


Påskekebab

Påske betyr lam på menyen. Hva med å bruke rester av lammekjøtt til en deilig kebab?

Nattmatens kaloribombe forvandles til en skikkelig påskekebab hvor næringsinnholdet faktisk er tipp topp :-)

Om du ikke har lammekjøttrester er det jo bare å bruke ferskt kjøtt fra f.eks lammebiff.



TOMATSALSA:






eller..




Smaker fantastisk digg :D


Ønsker alle en god påske <3





Oppdatering fra helgen

Hei!

Det har ikke skjedd så veldig mye spennende i helgen altså- men jeg har kost meg masse og fått slappet godt av. På lørdag hadde jeg besøk av verdens søteste Kristine. Jeg laget middag også hadde vi sammen ansvaret for desserten/snacksen. DET var ikke vanskelig.. Når Stine og Kristine skal ha noe snacks er det nøtter i alle former og fasonger ;) Pluss litt ekstra som proteinbarer og Dream is.. Det ble en veldig bra kveld med godt humør og masse skravling. Perfekt!


.. og valnøtter til mosen..






Kristine hadde også med seg noe hjemmelaget snop..





Dagens treningsøkt: 40 (trøtte) minutter på mølla


Har dere gjort noe spennende i helgen?

Ønsker alle en sprek og fin uke :)



Dobbel glede

Hei!

Takk for flotte ord i forrige innlegg <3
Jeg liker virkelig ikke å fokusere på det triste, men noen ganger har man ikke helt kontroll desverre.
Det har skjedd mye siste uken. Nå ser alt mye lysere ut og jeg har mye å glede meg over og glede meg til :D
Det liker jeg!
Om det er noen som lurer på hvordan det går på dietten så kan jeg fortelle at jeg ikke er på diett lenger (!) Ikke fordi at jeg er svak.. Neida, rett og slett fordi jeg har søkt litt hjelp hos noen med erfaring. Jeg fikk 'streng' beskjed om å holde et kalorioverskudd nå før den virkelige dietten starter i mai. Svakhetene skal forbedres allerede NÅ, så da er det bare å kjøre på og adlyde ;) Hvordan jeg skal nå toppformen skal jeg beskrive nærmere i et eget innlegg.

Fiskeglede
I går lagde jeg og kjæresten noe veldig godt til middag. Det ble salmalaks til forrett og salmalaks til hovedrett. Fantastisk! Begge var enige om at det var det beste vi hadde spist på veldig lenge!

Se her..









Som hovedrett ble det en varm og kremet versjon servert med ris:









God helg!


Treningsfri og bloggfri

Hei!

Jeg har ikke vært en flink blogger de siste dagene, beklager! Jeg prøver igjen ;)
Noen ganger skjer det mye i det virkelige livet og cyber-stine trenger en liten pause :-P

I dag har jeg tatt meg treningsfri. Jeg har slappet av, quizzet litt før eksamen til uka og kost meg med litt mat som er fy, fy på diett. Blæh- jeg synes det har gått litt trått nå. Foreløpig er det ingenting som haster, jeg har i følge kalenderen god tid og jeg trenger ikke stresse med noe som helst. Denne tanken er litt skummel og påvirker selvdisiplinen min til tider.

Men jeg har hatt mange gode treningsøkter denne uken og jeg er støl i hele kroppen. Jeg har også hatt et par tøyeøkter som til min store forbauselse har vært gøy og motiverende. Jeg er mye mykere enn jeg husket! Kanskje er jeg nede i spagaten allerede i neste uke (?) :D
Det skjer altså positive og negative ting.. Kan ikke det kalles balanse? Balanse er jo fint. Det er positivt.

Jeg er positiv!!

Dagens middag ble gratinerte grønnsaker og karbonadedeig.
En fet del (LCHF) og en mager. Begge deler smaker fantastisk. Retten er enkel, men god.

Du trenger:

1 pose grønnsaker (frossen)
1 boks sopp
400g karbonadedeig
salt + pepper
hvitløksfedd
buljongterning
1 løk
Ost eller cottage cheese
(smør, fløte, hvitløkssmør)


Om du ikke følger LCHF ha i vann og buljongterning for å få blandingen saftig.


Ha disse fete ingrediensene sammen med grønnsakene.


Ha løk, ost eller cottage cheese over det hele og gratiner i ovnen på ca. 220 grader i 15-20 minutter



Jeg 'henger' ofte i grønnsaksavdelingen på Rema og i dag kom jeg tilfeldigvis over noen nye (?) produkter.
Ferdig vasket og kuttet- klar til bruk. Kjekt om man er på farten og vil knaske grønnsaker som er vasket.
Riktignok til en stiv pris. Nesten 20 kroner for 200 usle gram.


Som nevnt tidligere så trodde jeg pulsklokka mi hadde tatt kvelden. Det viste seg at den bare var tom for energi. Altså den trenger et batteribytte :D
Da sparer jeg penger i det minste. Men den må allikevel på service, da jeg ikke kan bytte batteriet selv pga garanti osv.
Jeg kommer virkelig til å savne den når den blir borte..



Trøtt og sliten av å gjøre ingenting.. Skjønner ikke at det er mulig! Nå skal jeg kose meg med bittelitt sykdomslære før jeg tar helg!


God helg, alle sammen!!
(jeg lover å svare kommentarene deres i løpet av helgen)

:)




It's Friday!!

Ah, endelig er det helg igjen! Hvilket betyr mer skiii <3 Jeg er forelsket i skiene mine- virkelig!!!
På grunn av et litt kranglete kne har jeg måttet bytte om litt på treningsøktene mine denne uken. Beina skulle egentlig trenes i går men jeg 'utsatte'  det til i dag og det ble 70minutter på ellipsemaskinen i stedet.

Filmkveld etter trening er aldri feil. Det som var feil i går derimot var filmgodisen. Disse nye Dent-dropsene er jo såå gode- men for et mageknip de gir! Au!
Har dere smakt den?



Jeg har et helge-mattips på lur (som jeg egentlig skulle postet for lenge siden). Denne retten laget jeg før jeg startet på dietten- den er super god! Smaker fantastisk på en fredag.

Du trenger:
- Karbonadedeig
- Krydder (se bildet under)
- 1 egg som bindemiddel i kjøttet
(dette blandes godt og rulles til pølser)

- Mango
- Salat
- Ost
- Tomat som krydres og stekes i ovnen
- Fullkorn pølsebrød

Serveres med salat og potetbåter/pommes frites etc.





Jeg har planer om å lese litt i helgen og har tatt frem to gode bøker jeg har kjøpt for lenge siden. Jeg har ikke lest ferdig noen av de og velger derfor å starte på nytt da det meste er glemt.



Flere enn meg som gleder seg til helgen eller? ;) 
Wee!!

GOD HELG!!




Dagens aktiviteter + oppskriften på lavkarbo-pizza

Hei!

Jeg har fått dilla- i kveld skal jeg nemlig besøke nærmeste lysløype! Håper på bedre gli i dag slik at det ikke går så tregt og at det blir så fryktelig slitsomt. Litt fart er jo gøy når man skal stå på ski :D 
Ellers så har dagens aktiviteter bestått av eksamenslesing, 30 minutter på mølla og styrketrening på overkropp.



Dere som ville ha oppskriftene fra matrettene i forrige innlegg så kommer pizza-oppskriften her, iskaken skal jeg legge ut senere i kveld :)
Jeg må også si at det kan være lurt å prøve seg litt frem med denne bunnen. Kanskje må du bruke litt mer eller mindre vann eller mel. Den er ikke like fast og luftig som 'normale' bunner, men til gjengjeld  så smaker den tusen ganger bedre- ja faktisk :)



Du trenger:

Bunn
- 1/2 pakke gjær (fersk eller tørr) 
- 20-30g kruskakli
- 1ss HiMaize fiber
- 1ts salt
- 1ts kardemomme
- 1ss fiberhusk
- 1ss vita hjertego olje
- ca. 150g mandelmel
- ca. 2 dl lunket vann

Slik gjør du:
Bland vann, gjær, salt, olje og kardemomme i en bolle.
Bruk kjøkkenmaskin og ha i mandelmel, fiberhusk, HiMaize og kruskakli
La den stå til heving i ca. 30 minutter

Bruk plastfolie over deigen når du skal kjevle- da slipper du at det fester seg. Kjevle rett på bakepapiret.

Ha på det fyllet du selv ønsker!

På denne pizzaen brukte jeg:

- 1 pakke karbonadedeig
- Noen skiver go og mager salami
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 boks hakket tomat
- Pizzakrydder
- Salt + pepper
- Chilipulver
- 1 stk paprika
- Fersk sopp
- Ost

Stekes på 200 grader til bunnen blir sprø (ca. 20-30min)



Nam, nam- håper det smaker :D

Nå skal jeg spise middag men det blir ikke pizza i dag :(
Hallo! Kylling og brokkoli smaker da MYE bedre! Haha!

Ha en fin kveld!






FAILED

 

Æææsj! Treningen har absolutt ikke gått etter planen denne uken og jeg har kun fått til en liten økt. Det nye året ser ut til å ha en treg start- noe jeg rett og slett nekter å fortsette med. Hvor jeg la disiplinen min aner jeg ikke- men den skal jeg søren meg finne igjen, kjapt!

Selv om det nettopp har vært ferie så har jeg allikevel vært flink med treningen, så noen dagers treningsfri har nok kroppen hatt godt av. Det er viktig å gi kroppen hvile når den trenger det- det er utrolig viktig å lytte til signalene som sier at man bør bremse ned litt før man går på en skikkelig smell.

 

Søtningsstoff-avenningen (huff, for en grusom situasjon)- går derimot bra :) Jeg har opprettet en egen abstinens-logg og kommer til å dele den med dere over helgen. Så flott at noen av dere også vil kaste dere med på bølgen- fortell gjerne hvordan det går underveis :)

 

Akkurat nå er jeg god og mett etter fredagens kose-måltid med deilig Farris Bris.


Fredagens kose-måltid ble følgende:

 

Grillet kylling med sitronbernaise

150g skinnfri grillet kylling

1 stk snack-paprika

½ squash

½ pakke ruccula salat

½ løk

½ pose lett bernaise

Skall fra ½ sitron

1-2 stk tomat

Pickles (valgfritt)

krydder

 

Stek kylling sammen med snack-paprika og løk.

Del tomatene i to, krydre med hvitløk, salt, pepper, chili og pizzakrydder og sett i ovnen til de er varme.

Tilbered sausen som anvist på posen, rasp skall fra ½ sitron og ha i sausen.

Server med snittet squash og ruccula salat.

Nam, lett og mett!!

Næringsinnhold:

Kcal: 366

Proteiner: 48,2g

Karbohydrater: 16,2g

Fett: 10,6g


Nå blir det litt tv-titting før jeg finner dyna. Jeg skal nemlig klare å komme meg opp til en morgen-trening i morgen. Ingenting er bedre enn å starte dagen med litt aktivitet!

Ønsker alle en fin fredag- og en riktig god helg :)

 

-Stine-

 

 

I farta..

Hei!
Jeg liker det ikke, men bittelille juleaften ble veldig hektisk! Jeg trodde jeg skulle slippe unna med julemaset i år, men i dag har det virkelig gått i ett. De siste julegavene måtte kjøpes og pakkes, juletreet skulle pyntes, jeg har bakt , vasket leiligheten og avsluttet kvelden med en deilig julemiddag etter en svett kardioøkt på SATS! Maten smakte utrolig bra og jeg kan endelig nyte julen!

Stines julemiddag:
Juleskinke med svisker, epler og valnøtter servert med mandelpoteter, skysaus, blomkål, brokkoli og hjemmelaget rødkål.

Lett å lage, lett å like og lett å fordøye
(psst! næringsinnholdet er også veldig bra)
150g skinke
100g potet
150g brokkoli
150g blomkål
150g rødkål

Kalorier: ca. 400
Protein: 38g
Karb: 29g
Fett: 13g (fra nøttene)

-skinken inneholder masse proteiner og lite fett (ca 3%)
- karbohydratene kommer fra poteter, brokkoli, blomkål og rødkål som også er stappfulle av vitaminer og mineraler.
- Litt sunt fett fra valnøttene jeg brukte under steking av skinken 



Et lite utsnitt av juletreet, som desverre ikke er helt ferdig enda- satser på å få det ferdig i morgen:)




Jeg tør ikke love noen innlegg i morgen, så dersom jeg ikke skulle rekke det vil jeg ønske alle en riktig god jul.
Jeg håper alle får en god og fredfull julefeiring- og at alle er klare for et nytt å spennende 2011 :)

Vi blogges!

Stor juleklem fra Stine

Jeg har forresten <a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/a03fb49d9ae6965f878db70fe21660e9b9ab64db">presentert bloggen min</a> på Bloggurat.

Treningsfri, du liksom..

Planen var treningsfri i dag, men hva skal man finne på i snøkaoset ?! ;)
Det ble stryketrening på overkropp og kardio på mølla etterpå.
50 fine minutter på mølla gjorde susen på humøret- gamle slagere på ipoden slår aldri feil.. Noen som husker denne fra 1994? hehe.. Jeg har dilla!

 

Middagen i dag ble ganske enkel:



Ha en fin kveld <3

 

-Stine-

Dagens middag ?

Tips til middag:
kokt torsk med potet, grønnsaker, kesam og et dryss sprøstekt løk

Latterlig enkelt å lage- fyll opp tre kjeler med vann og kok opp grønnsaker, potet og torsk. Sprøstekt løk er vel kanskje noe av det mest usunne man finner i matvarehyllene, så det står ikke helt i stil til resten av ingrediensene. Men et lite dryss som tilsvarer 2-5 gram kan de fleste tåle ;) Smaker MYE av så lite..





Min treningsplan denne uken:





-Stine-

R e s u l t a t e t ..

Blogger resultatet av helgens hjemmelagde sushi! Første gang jeg har prød å lage sushi selv og det var kjempe gøy!! Det var litt vanskelig og det krevde en god del forberedelser. Alt i alt ble jeg fornøyd med resultatet- og det smakte himmelsk :)





Viser stolt frem resultatet :)


Det ble totalt 33 biter.
NAM,NAM!!!


-Stine-

Snadder !!!

- se hva jeg fikk servert av min kjære ;)




MANGO-BURGER
(Over ser dere en høy og lav karbo variant)

Du trenger:
150g karbonadedeig
Hamburgerkrydder-mix
Ruccola salat
Mango
Poteter
Salt + pepper
Hvitløk
Løk
Vita ost
Hamburgerbrød/pølsebrød (valgfritt)
Tomat

Slik gjør du:

Bland kryddermixen med karbonadedeigen og tilsett et 1/2 fedd presset hvitløk. Form og stek den i panna til den blir gjennomstekt.

Skjær poteter i båter. Krydre med salt og pepper.
Stekes i på 220 grader i ca 25 minutter sammen med en delt tomat krydret med salt, pepper, hvitløkspulver, chili krydder og pizza krydder.

Fyll burgeren med ruccula salat, løk, ost og mango!

Denne er selvsagt også toppet med kjærlighet <3 

Hva spiser dere i helgene?

Til dere som venter på svar på kommentarer, skal jeg prøve å få det til snaaart :)

Ønsker alle en super helg :)

-Stine-

Lapskaus


Disse fargerike høst grønnsakene ble til en noe mindre fresh middag. Men det smakte utrolig godt :) Anbefales!

 


Du trenger:


Gulrøtter

Persillerot

Kålrot

Purre

Potet

Storfekjøtt (jeg brukte flatbiff)

 

Slik gjør du:


1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner eller kok det sammen med en buljongterning.

2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt. 

3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

 

Nyt ;)

Enkel fredagskos


MIDDAG:

Kyllingfilet og stekt mais i mais-tortilla-lefse.

Kjempe enkelt, men det smakte utrolig godt :) Jeg stekte lefsa i panna i ca.30 sek pr side.

DESSERT:

Is-banan og hjemmelaget jordbærsyltetøy! Nam-nam. Jeg elsker is <3




FAVORITT ØVELSE OM DAGEN:

 

Sumo markløft- fantastisk øvelse



Noen som har prøvd denne øvelsen?

Jeg dåner!


Innføring i idrettsfysiologi skulle ikke vise seg å være et like enkelt emne å gå opp i eksamen til, som jeg først hadde trodd. Kun en helg å lese div trenings rapporter på og mye stress rundt det hele. 
Det er 3 uker siden eksamen og sensuren falt i går: jeg har bestått- 70% rett :) !!!! For en lykkefølelse- det hadde jeg seriøst aldri trodd med bare noen dagers lesing.
Jeg er nå klar for den store verden med min Bachelor i billedkunst og et innføringsemne i idrettsfysiologi. Sistnevnte er starten på et nytt kapittel i livet mitt- da jeg har bestemt meg for at det er dette jeg vil fortsette med. 
Jeg har søkt Bachelor ernæringsfysiologi samt PT-utdanning ved NIH, men har ikke bestemt meg 100% for hva det blir til enda. Jeg har en spennende framtid i møte!


Her er diettmaten som skal gjøre meg sprek og klar for linsa!
 
Nå har det seg forøvrig sånn at fotografen er veldig attraktiv i disse tider- og veldig opptatt med sine oppdrag, så min shoot har derfor blitt flyttet frem ca 3 uker. Kommer tilbake med dato litt senere. Men bilder skal det bli!! Til min store glede så har jeg 3 uker ekstra på dietten- noe som er gjør at formen kan bli ENDA bedre enn jeg i utgangspunktet hadde trodd- JIPPI!

Dagens middag:

Hvitløk/sitron marinert laks med potet, agurksalat og brokkoli. Enkelt- men utrolig godt!!

Rask og enkel måte å lage agurksalat på:
Riv agurkskiver med en ostehøvel og hell fransk dressing/italiensk dressing over!






Biff "strong-enough"

TIPS:
Muskel-middag på påskeaften?

 


Du trenger:

130-150g biff av elg eller storfe

½ løk

1 fedd hvitløk

1ts olivenolje

Salt og pepper

½ ss tomat puré

½ pose rødvinssaus

50-100g paprika

100g frisk sjampinjong

150g blomkål og brokkoli

 Noen skiver syletagurk

1 ss kesam

40g ris (ukokt)

 

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i strimler. Brun kjøtt i olivenolje og tilsett opphakket løk + hvitløk og sopp mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper. Ta vare på krafta fra kjøttet.

Legg kjøttet og sopp/løk blanding over i en gryte, tilsett tomatpurè.

Lag rødvinssaus etter anvisning på pakken og ha den i gryta.

La retten koke noen minutter og tilsett kesam, paprika og sylteagurk mot slutten av koketiden.

 

Serveres med 30g ris og kokt brokkoli/blomkål.

 

Næringsinnhold:

Kalorier: ca.491

Protein: 44.7g

Karbohydrat: 44,7g

Fett: 9g

 

 

 

LAVKARBO:

 

 

SAKEN ER BIFF!




DAGENS MIDDAG-
BIFF OG SCAMPI MED MASSE SALAT, GRØNNSAKER OG POTETBÅTER.

NÆRINGSINNHOLD:
Kcal: 250
Protein: 38g
Fett: 1,2g
Karbohydrat: 15g


Biff passer til alt- eller man kan si at ALT passer til biff!
Slipp fantasien løs og du vil få en deilig smaksopplevelse.
Mulighetene er mange!


Tips til annet tilbehør:


Gratinert ananas, paprika og sopp



Gratinert blomkål, brokkoli og hvitløksfedd

Bruk vitaost- så sparer du inn litt på kaloriene og du får i deg litt av det sunne fettet :)



Jeg ELSKER potetbåter- disse må jeg ha til biffen!
Jeg deler potetene i båter, krydrer med salt, pepper, hvitløkspulver og evt litt grillkrydder.
Stekes i ovnen på 220 grader til de er gylne og SPRØ!

Andre potet-tips finner du her.


NYT HELGEN FOLKENS :)

FISH AND CHIPS

Snadder på lørdagskvelden:

125g marinert ørretfilet
75g Pommes frites 5% fett
Lett bernaise saus
Salat, tomat og løk



Dagens styrketrening- REPS + SETT:

Benkpress
x10
x10
x10
Chins
x 10
x 8
x 8
Flys
x 12 +5+5+5+3+3+3
Stående roing
x12 +3+3+3+2+2+2
Sidehev
x18 +5+5+5+5
Hantelroing
x12 +3+3+3+2+2+2

Nå er det spellemann og lørdagskos!

GOD HELG <3

ENKEL PIZZA

Noen spurte om oppskrifta til oppkarbings-pizzaen min i innlegget nedenfor.
Rett før helgen passer bra, her kommer den;



BUNN
Du trenger:
20g havremel
40g speltmel
10g kruskakli
5g olje
5-10g tørrgjær
salt

Slik gjør du:
Bland tørrgjær sammen med lunket vann (ca 1.dl)
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å blande ingrediensene godt sammen, og for at deigen skal bli fast.
Tilsett olje, salt og mel. Bland til med mer vann dersom det skulle bli for mye mel.
Sett til heving på et lunt sted i ca.30 minutter mens du lager fyllet.

Næringsinnhold, bunn:
Kalorier: 275
Karbohydrat: 36g
Protein: 11g
Fett: 8g

PIZZAFYLL, ENKEL
(her er det bare å slippe fantasien løs, denne gangen er det en helt enkel pizza- uten masse dilldall)


Du trenger:
1 liten boks tomatpure
1-2 ss sukkerfri ketchup
1 hvitløksfedd
1/2 løk
Fersk sopp
Basillikum
50-100g skinke
20g salami (go' og mager)
20-50g vita ost
salt + pepper
Pizzakrydder

Slik gjør du:
Kok opp tomapure + ketchup med litt vann. Tilsett presset hvitløk, salt + pepper, basillikum og pizzakrydder.
Fordel dette utover på pizzabunnen.
Ha på det du måtte ønske av tilbehør f.eks ananas, mais, sopp, ulike type kjøtt + krydder.
I denne brukte jeg litt skinke, salami, sopp, løk og ost på toppen.
Jeg drysset over pizzakrydder før jeg satte den i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter.

Mengden kjøtt + ost kan du selv bestemme. Jeg brukte litt mindre av dette siden pizzaen skulle spises på en oppkarbingsdag.

Ca. Næringsinnhold, fyll:
Kalorier: 231
Karbohydrat: 11g
Protein: 26g
Fett: 8g

TOTALT:
Kalorier: 506
Karbohydrat: 47g
Protein: 37g
Fett: 16g

Synes du det blir for mye mat, kan du bare spise halve ;)

GOD HELG :)

KOS! KOS! KOS!



Perfekt start på helgen!


Dette måltidet inneholder:
150g biff
1 tomat- delt i to, krydret og grillet.
Sopp, løk, brokkoli og MASSE salat

Til dessert ble det proteinvafler laget av 30g myomocca, 1 eggehvite, kardemomme og litt vann!

Dagens treningsøkt:
Overkropp

Benkpress
Push-ups
Sidehev
Stående roing
Hantelroing
Kabelroing
Nedtrekk

Nå er det TV-titting resten av kvelden, sliten, trøtt og mett ;)

GOD HELG <3

Hockey og hamburger




Hjemmelagde elge-burgere
Hamburger kryddermix, hvitløk, salt + pepper
Stekes i panne eller i bordgrill.
Serveres med masse salat, stekt tomat, syltet agurk, løk, agurk, tomat + hjemmelaget kesamdressing!

Ca. null gram fett :)






7 år siden sist og stiv som en stokk :)

SVINEGOD MIDDAG

NY FAVORITT?

Jeg pleier vanligvis ikke å spise så mye svinekjøtt, men i dag har jeg inntatt hele to måltider med skinebiff og indrefilet :)
Det gjelder å være kreativ med tilbehøret- da blir det ikke kjedelig!


Middagen:

150g svin indrefilet
100g potetbåter
          salat
         gratinert paprika, løk, hvitløk, ananas, bernaise saus (lett), sopp og ost på toppen NAM!

middagsvin

OG RESULTATET BLE....

picture 105


GO' OG METT :)

Lørdagskos

Middagen i dag: 
150g karbonadedeig 
  50g ananas
100g sopp 
  60g cottage cheese
150g tomat        
        Løk        
        Hvitløk          
        Tikka masala saus på glass 

Slik gjør du:
Stek karbonadedeig, tilsett ett fedd hvitløk og krydre med salt og pepper.
Ta frem en ildfast form og gjør klar til gratinering.
Ha karbonadedeigen i formen, hell i ønsket mengde med tikka-saus. Legg over løk, ananas, sopp og tomatskiver og ha på cottage cheese på toppen. 

Settes i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter. Serveres med masse salat !  

Næringsinnhold: 

Kalorier: 338
Protein: 40g
Karbohydrat: 14g
Fett: 10g      

mat 2

             


TIPS TIL DEG SOM SKAL HA GJESTER PÅ BESØK OG ØNSKER Å LAGE ET GODT OG SUNT MÅLTID! 

Vi tar utgangspunkt i måltidet over men gjør det litt mer fancy;   

TIKKA-LASAGNE til ca.4.personer 

Du trenger; 
400g karbonadedeig
150g vita hjertego ost 
  60g eller ca 6 plater lasagneplater av fullkorn       
     1 boks ananas       
     2 stk tomater      
     1 stk løk      
     1 stk hvitløksfedd      
     1 glass tikka masala saus 

Slik gjør du; 

  1. Stek karbonadedeig sammen med ett fedd hvitløk, smak til med salt og pepper og tilsett en boks ananas.
  2. Ha i glasset med tikka-saus
  3. Legg lasagneplater lagvis i en ildfast form sammen med kjøttsaus- hvor mange lag det blir kommer an på størrelsen på den ildfaste formen.
  4. På toppen legger du skivede tomater, sopp og løk
  5. Strø revet ost på toppen

    OBS: sørg for at sausen ikke blir for tykk, da blir ikke lasagneplatene myke. Dersom den skulle bli i tykkeste laget så tilsetter du bare litt vann eller melk 

    Stekes på ca.200 grader i ca. 30 minutter til lasagneplatene er myke. 

    Serveres med frisk salat og litt kesam! 

    Næringsinnhold pr. pers: 

    Kalorier: ca.400
    Proteiner: ca.35g
    Karbohydrater: ca.25g
    Fett: ca.15g        
       mat1

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppen



hits