Tips og anbefalninger

Smak av sommer

Hei!

Om det er noen innom her som også følger meg på instagram, så vil jeg si tusen takk .. Takk for kommentarer, spørsmål og hjerter <3 Antall besøkende her på bloggen har falt drastisk det siste året og da er det ekstra hyggelig med over 600 følgere på instagram :) Til dere som følger med begge steder vil dere nok oppleve at det blir like bilder, tekst osv. Kreativiteten er ikke alltid på topp i en ellers så travel hverdag. Blogging er tidkrevende så har dere noen ønsker til hva dere vil lese mer om, så er det bare å slenge inn forslag i kommentarfeltet. Hittil har jeg fått noen spørsmål om jeg kan skrive litt om mitt nåværende kosthold.. Og det er klart jeg kan, om det er interesse for det. 

 

Så, over til overskriften.. Jeg har hatt noen nye smaksopplevelser.  Vi snakker ikke gourmet her, altså.. Dette er bare noen nye små spicy innslag i måltidene mine. Dette innlegget er myntet på smak. Smak av sommer.

 


Sesongens Dobbel 0% med smak av kokos er en gladnyhet. Jeg anbefaler å tilsette friske bær, litt kokosmelk og noen mynteblader for en ekstra fyldig og god smak. Med kokosmelk metter den mer i magen, men kan riktignok ikke gå under nullprosenten lenger. Tips nummer 2 til denne- jeg så at noen hadde laget pinneis av den. Det må jo være sommerens smarteste is ;)


Med denne dipmiksen kan du lage din egen spicy dressing på 1-2-3. Perfekt å blande i kesam- eller i ketchup.



Sesongens beste. Hvit asparges, dronningen i grønnsaksdisken. Fantastisk på smak og kan brukes som tilbehør til veldig mange forskjellige retter. Kokes i 6-8 minutter og er klar til servering.


Jeg prøvde meg på en hjemmelaget pesto. Utrolig enkelt og fantastisk godt. Jeg lagde min på slump, selvfølgelig.. Ingrediensene jeg brukte var; basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan, maldonsalt og litt olje.


Jeg har smakt sesongens første norske jordbær- har dere? :D


Et måltid som dette er noe jeg spiser mye av- året rundt. Likevel er salat en klassiker på sommeren og den smaker også mye bedre på varme dager.


Mr. Forell <3
Min favorittfrukt er endelig tilbake. Pærer med navnet Forell. Løp og kjøp!




Det spirer!

God morgen!

Min start på dagen:



Ninja Turtle på tur! Haha.

45 minutters powerwalk- verdens beste start på dagen.

 

 

vår+sol+oslo=lykke

 

Alt spirer om dagen og det er fantastisk. Til og med i kjøleskapet og i lunsjboksen min spirer det- se her:






 

Har dere smakt spirer- eller har dere prøvd det i matlagingen? Jeg har ikke brukt det så mye, nettopp fordi det ikke har vært tilgjengelig nok i butikkene. Jeg har kjøpt alfaalfaspirer en sjelden gang for å spice opp maten og for å få en ekstra vitamin og mineral-boost. Nå har det kommet flere varianter i utvalgte supermarkeder og jeg har (som dere ser) fylt opp kjøleskapet. Det er utrolig godt, og det er fare for at jeg blir hektet. Leser man på varedeklarasjonen er det vel ikke akkurat det verste å få dilla på :-P

De er økologiske, kalorifattige og inneholder masse nyttige vitaminer og mineraler. Har man problemer med å få i seg nok grønnsaker er dette en god løsning.

 

1gram spirer tilsvarer f.eks 50gram brokkoli (!)

Spirene finnes i ulike varianter og velger man brokkolispirer og sammenligner med en ferdigvokst brokkoli, inneholder brokkolispirer 20 til 50 ganger mer av virekstoffet sulforaphane, som beskytter cellene i kroppen mot å utvikle kreft. Vi snakker Superspirer!



Jeg snakket med gutta bak produktene, som nå leverer spirer til butikkene og han kunne tipse om at redikkspirer (som har en kraftig og sterk smak) er et supert tilbehør til f.eks sushi og at det kan erstattes eller brukes i tillegg til wasabi. Gjett om jeg skal teste ut det.

Foreløpig har jeg smakt reddikspirer, solsikkespirer, kløverspirer og brokkolispirer. Nam!

 

Er du interessert i mer info om produktene og produksjonen så kan du lese mer på superspirer.no- eller løp til nærmeste Ultra, Centa eller Jacobs som har tatt inn disse i sitt varesortiment. Koster rundt tjue spenn for førti gram smakfull sunnhet ;)

 

Tip of the Day!

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens søte

 

CandyKing kan bare legge seg. 
FOR en overraskelse- for en opplevelse! Jeg har ventet lenge på en slik oppdagelse, for denne er unik..


cookies n creammm


Denne herligheten kom til meg i denne pakken:


Fra iherb. (trykk på bildet under for å komme til hjemmesiden)



Med denne i hus skal jeg lekende lett klare å være med på Linas utfordring (http://linawickman.blogg.no/1350835578_hvem_vil_vre_med.html)  om å holde seg unna godteri (og annet dritt) frem til jul. Jeg mener, dette ER godteri altså. Smaker fantastisk- helt uten sukker. Mmm!



Noen flere som slenger seg med på utfordringen til Lina kanskje? ;)

Som dere kan se på bildet over så har jeg nok en gang gått på en WaldenFarms-smell. Det jeg har testet ut tidligere har smakt helt grusomt (http://stinean.blogg.no/1336668353_labfood.html), men denne pannekakesirupen skal visstnok smake godt (?) ..så da gir jeg WaldenFarms en siste sjanse.

Noen som har smakt den?

Les mer om disse produktene på iherb.com (nei jeg er ikke sponset, bare hjernevasket) hehe

Du får 5% rabatt på din første iherb bestilling om du bruker denne koden:  WIQ240





Proteinpasta..

 

.. eller lavkarbopasta, om du vil!



Denne inneholder mindre enn halvparten så mye karbohydrater og fem ganger mer protein enn i vanlig pasta.




Dette er et genialt produkt for de som ønsker å spise pasta som proteinkilde. Jeg kjøpte den for et par uker siden, men fikk ikke testet den før i går. Jeg kjøpte den på Centra, men jeg har hørt at den også kan kjøpes andre steder.


Denne fusillien fra Sopps er laget av soyaprotein, hvetegluten, eggehvite og veg fibre (ert-, sikorirotfiber) og har dette næringsinnholdet:

Så, blir det pasta til middag i dag eller? ;)




QuestLife

 

Med ny jobb har det vært ekstremt travle tider. Det har blitt lite trening (dessverre) og mange enkle løsninger når det kommer til måltider. Proteinbarer i alle former og varianter har derfor gått ned på høykant de siste ukene. Jeg har sikkert testet alt som er å få tak i. Ikke braaa. Uansett, det er store forskjeller når det kommer til pris og kvalitet- for ikke snakke om smak. Altså disse barene smaker enten skikkelig høgg eller så smaker de som godteri. Til tross for innholdet av proteiner og vitaminer er dessverre er ikke næringsinnholdet det aller beste likevel. De fleste inneholder en god del sukker og er som vanlig sjokolade- bare med noen flere gram proteiner. Mange lar seg 'lure' og tror at dette er supersunne saker som virkelig gjør underverker. For å sitere Pauline Nordin 'If it looks like a candy bar, it is a candy bar.'

Jeg har støttet denne teorien helt til jeg fant denne.
http://www.iherb.com/Quest-Nutrition-Natural-Protein-Bar-Chocolate-Peanut-Butter-12-Bars-2-12-oz-60-g-Each/40777

All natural, med et bra næringsinnhold- og den smaker himmelsk. Her får man i pose og sekk.

Har du smakt den? For godt til å være sunt, sant?
Har du ikke har testet den så anbefaler jeg deg å legge den i handlekurven med en gang.

Er du ny kunde og bruker denne koden WIQ240 , så får du $5 avslag på din første bestilling. Herlig!



Det var dagens mandagstips fra meg til dere. Iherb er genialt.

Håper dere har det bra!






Mr.Melk

Heisann!

Lenge siden sist, hvordan står det til med dere ??
Jeg er elendig på å oppdatere dere om dagen men jeg har hatt så mye å tenke på så derfor har ikke bloggen blitt prioritert. Dere finner meg på instagram da, så jeg er ikke heeelt fraværende riktig enda.

Hvordan går det med treningen? Er dere fortsatt glade, fornøyde og motiverte?  Jeg håper det :)
Her i gården svinger energinivået noe, men motivasjonen skal det ikke stå på. Jeg begynt i en ny jobb/stilling som er krevende og tar mye av min tid. Jobben er fysisk tung så aktivitet blir det heldigvis nok av. Det er ikke noe som er bedre enn å holde seg i form på jobb. Problemet er at det blir tøffere å komme seg på trening når arbeidstiden er over. Da vil jeg aller helst sove eller slække. Men det går jo ikke. For.. det begynner å nærme seg Birken.

Forrige løpetur så ca slik ut:



Nedoverbakkene på slutten var bratte. I mål med et smil men med et mindre fornøyd kne, dessverre.

Over til overskriften, jeg har kommet over en nyhet jeg vil dele med dere. 1. september lanseres det en rekke nye produkter som kommer i dagligvarehandelen- se hva du blant annet kan finne i butikkhyllene:



Melken er fettfri (skummet melk) med smak og utseende som lettmelk, men inneholder 50 prosent mer proteiner og 50 prosent mer kalsium sammenlignet med annen melk. Dette er et resultat av produksjonsmetoden og ikke en tilsetning/berikning. Melken er filtrert (konsentrert), slik at det naturlig blir et høyere innhold av protein og kalsium. For å få dette til bruker Tine 1,5 liter melk til å lage 1 liter Tine Styrk.

Holdbarhetstiden er på 30 dager, mot 11 dager på vanlig melk.

Hørte jeg noen rope hurra? Denne muskelmelken kommer nok til å bli en poppis i de fleste hjem- eller hva tror du?

Håper den schmaker godt ;)



MAD Shot

Hei, hei!

 

Søndag og fri- det betyr litt tid til bloggen :) Har dere gjort noe spennende i helgen? Jeg har ikke hatt tid til så mye annet enn jobb så denne søndagen skal inneholde masse kvalitetstid.

Over til overskriften, jeg er nemlig hektet på shots om dagen. Haha, av det sunnere slaget selvfølgelig. Til dere som kanskje ikke har fått med seg den store nyheten om at Baker Hansen selger ferskpresset hvetegress shot til den nette sum av 25 kr. Har dere smakt? Jeg smakte min første lille shot like før helgen. Det skal nevnes at jeg var svært skeptisk, for jeg har smakt pulveret- og det smakte ille. Jeg ble svært positivt overrasket over hvor friskt og godt dette ferske hvetegresset smakte. Altså, det smaker gress men jeg har vært innom hver dag siden. Jeg har dilla!

 

Ta en titt på hjemmesiden (klikk på bildet) til de damene som står bak konseptet og bli inspirert: 




Litt info om hvetegress:
Dette næringsrike gresset inneholder totalt 17 aminosyrer. Kroppen bruker disse aminosyrene til blant annet bygning av muskelvev, reparerer celler og produksjon av nytt blod. Hvetegress inneholder 92 av de 102 mineraler som finnes i jorden. Disse mineralene omfatter blant annet kalsium, fosfor, jern magnesium og kalium. Det er en rik naturlig kilde til vitamin A og C. Hvetegress har mer vitamin C enn appelsiner og dobbelt så mye vitamin A som gulrøtter. Det er usedvanlig rikt på vitamin E, K og B-kompleks. Det er også en naturlig kilde til laetrile (B-17). 

Andre helsemessige fordeler:

- Bygger muskler
- Øker immunforsvaret og antioksidanter
- Øker energinivået
- Renser lever og blod
- Balanserer kroppens PH nivå
- Bremser hårtap og utvikling av grått hår
- Hjelper kroppen med å kvitte seg med tungmetaller og toksiner
- Virker antibakterielt i blod, lymfe og vev
- Virker blodsukkerstabiliserende
- Motvirker forstoppelse og er bra for fordøyelsen
- Effektivt for vekttap


 

Hørte jeg noen si skål?! ;)

Ha en fin søndag!




LabFood

Se her, dere!! Pakke i posten- til meg!! Ikke så mye som skal til, små gleder ga et stort smil. :D



Til Stine

Fra Iherb

Jeg har blogget om f.eks Walden Farms og iherb.com tidligere men dette er min første bestilling. Haha, bedre seint enn aldri.
I pakken lå det tre produkter (noen mer velkomne enn andre) :






Stevia i pulverform, steviadråper med sjokoladesmak og kalorifritt peanøttsmør.
Sistnevnte er på tur ut døra nå. I en søppelpose. Fytti, det er noe av det ekleste jeg har smakt. Jeg har tidligere uttrykt misnøye når det gjelder kalorifri mat og når noe høres ut til å være for godt til å være sant- ja, da er det som regel det.
Jeg vil bestille flere produkter etterhvert, men kommer til å begrense den syntetiske lab-maten.  Steviaproduktene derimot er jeg superfornøyd med :D 

Du får 5% rabatt på din første iherb bestilling om du bruker denne koden:  WIQ240 

Før jeg går amok i nettbutikken, kan dere som har mastergrad i iherb (jeg vet det er mange av dere) gi meg noen tips til neste bestilling(er) ?



 

Nyheter

 

Dere har kanskje lagt mere til at det har kommet en rekke nyheter i butikkhyllene nå etter 1.mai ?
Mange treningsbloggere har skrevet mye om den nye cottage cheesen. Jeg ble selvsagt nysgjerrig, så den måtte testes ut.

(her i godt selskap med pannekaker og jordbær, yummi)


Seks kroner dyrere og to prosent mindre fett, nei det var ikke verdt pengene for min del.. Smaken var helt OK, noe syrligere enn orginalen og lettere i konsistensen.

Ellers så har jeg smakt den nye stabbur-laksen:

Jeg er ikke veldig begeistret.. Grøtete og våt konsistens. Her var det lite som minnet om fisk, dessverre. 

Noen av dere som har smakt noen av disse produktene?

Ha en fin dag videre!

Vitaminer

 

Hei,

 

Jeg har mye som står på min 'to do liste' i dag, så jeg titter bare innom for å si hei og ønske dere en fin dag.

Jeg tenkte også å vise dere det eneste kosttilskuddet jeg kjøpte på min harrytur til Sverige på søndag:

 




Vitaminer er bra for en aktiv kropp, og denne versjonen av Mivi Total innholder også Ribose, L-Carnitine of L-Taurin. Så nå håper jeg på å få litt ekstra energi i hverdagen.
Tar dere ekstra tilskudd av vitaminer?

Ellers så har jeg fått smakt på mye av maten jeg kjøpte, blant annet et lavkarbobrød som smaker loff :D Men hva skjer med at all maten fra Sverige er så sinnssykt salt?! Jeg har tørstet som bare det, og ser meg nødt til å begrense mitt inntak av svensk mat i dagene som kommer.

Jeg oppdaterer dere med mat og trening litt senere.

Som dere kanskje vet er det Oslo Grand Prix i helgen- hvor mange av dere skal dit?

Ha en fin dag!


Vi blogges!



Svar på spørsmål og kommentarer

Hei!

Endelig har jeg fått tid til å svare på spørsmålene og kommentarene deres. Dette blir nesten som en (ufrivillig) spørsmålsrunde, men jeg kan takke meg selv for at jeg har vært sløv til å svare på kommentarer. Til de av dere som har stilt meg disse spørsmålene så håper jeg dere nå får svar på det dere lurer på :)

 

 

#1:

Hei Stine,
Jeg lurte på hvor mange sett og repetisjoner du tar? Det er så mange som sier forskjellig, alle har liksom løsningen men jeg ser jo at det du gjør funker:p du ser fantastisk ut så hvor mange sett og rep tar du? har du gjort det på den måten hele veien?
takk:))

Ooh, der stiller du et vanskelig spørsmål for det varierer veldig. Det er sikkert derfor du også har hørt litt forskjellig, nettopp fordi det ikke er noen fasit her. Min anbefaling er å lese denne artikkelen http://myrevolution.no/s/myo-reps-del-1-en-evolusjon-og-revolusjon/ (del 1 -4)

Bruker du prinsippene som står her vil du fort få fremgang i muskelvekst og styrke. Jeg har selv benyttet meg av denne tidligere, og selv om jeg nå kjører mitt eget opplegg med egen metode benytter jeg meg fremdeles av prinsippene om aktivering og intensive reps og sett.

 

#2:

Selvfølgelig er det spennende å følge med på kostholdet! Men jeg bare lurer.. Siden du er på bulk og greier, da er jo poenget å spise mer mat enn vedlikeholdsnivå. Hvorfor lager du da grøt med fiberhusk, kli og kokosmel, som er veldig lave på kalorier, men gir endel volum? Ikke kritikk eller noe, bare ren nyskjerrighet! :) Ville trodd du heller prøvde å gjøre maten "mindre" for å klare å spise nok. Eller er ikke en bulk så høy på kalorier som det som det ofte fremstilles som?

Takk for bra spørsmål, jeg tar det på ingen måte som kritikk. Jeg synes det er fint at du stiller spørsmål :)
Du har helt rett, fiberhusk, kli og kokosmel gir forholdsvis lite kalorier og mye volum. I grøten hadde jeg også
havregryn og de resterende ingrediensene brukes for å få perfekt konsistens og fiber. En bulk trenger ikke å være ekstremt høy på kalorier slik mange tror. Mitt kosthold er tilnærmet likt slik jeg vanligvis spiser. Det vil si at jeg har samme måltidsrytme og spiser de samme matvarene som før. Endringene ligger hovedsakelig i energifordelingen og større måltider/porsjoner. Et kalorioverskudd på f.eks 500, er (for meg) ikke så veldig vanskelig å få til. Dersom man i tillegg legger de til på en smart måte så er de borte på et blunk.

#3:

Så fin du er!Hvordan gjøres hip thrust?

Ta en titt på videoene under,

 

#4:

Vil gjerne høre om kostholdet jeg, selv på bulk!
Hvordan synes du det føles når boksene plutselig ikke passer lengre. Og hoftene blir litt større enn det du er komfortabel med? Dette synes jeg selv er ubehagelig når jeg spiser i overskudd. Lurer på om det er bare meg, jeg ;)


For meg er det viktig å være komfortabel med kroppen, uansett størrelse. Hvor grensen mellom komfortabel-ukomfortabel går er individuell. Jeg kommer jeg ikke til å kjøre på med noen ekstrem bulk som vil gi meg en vektoppgang på 10kg + Det er heller ikke nødvendig for å oppnå målene mine om økt muskelmasse og en bedre fysikk. Buksene passer fremdeles men de er naturligvis noe trangere etter 1,5 mnd på
kalorioverskudd -men det kan jeg da leve med ;)

Jeg liker å være i form hele året, men det at vekten går opp eller ned 3-5kg i forhold til målsetting er helt OK. Vekten forteller som kjent ikke alt. For å måle den reelle fremgangen er det er viktig å holde øye med centimeterne og fettprosenten i forhold til kroppsvekten. Tallene på badevekta forteller lite om hva kiloene består av- om det dreier seg om muskler, vann eller fett.

 

#5:
Alltid koselig med søstre :) Hvordan trener du bein? Synes du har sååå bra bein :)


Beina mine hilser og sier takk :D
Noen øvelser jeg anbefaler for spreke lår og spretten rumpe er:

 


Ellers så kan det kanskje være litt inspirasjon til øvelser i videoen under. F.eks glute cable kickbacks er en superøvelse for rumpa.

 

#6:

Marie:
Kjempefint design!! :-D Det var rett og slett dritfett!
Eg lurer på hvordan du springer intervallene dine? Hvilken stigning og km/t ? :-)

Jeg løper som regel 4x4 intervaller eller Lyle McDonalds Fatprotocol 1.0

4x4 intervaller:

4x4 minutters intervaller på 85 ? 95% av maksimal hjertefrekvens avbrutt av 3 minutter med lavere intensitet tilsvarende 70% av maksimal hjertefrekvens.

 

Fatprotocol 1.0:

10 min oppvarming

10 min intervaller: 10 x 30 sek på/ 30sek av

5 min total hvile

20-40 min moderat intensitet på aerobt nivå.

 

Jeg følger pulsen og regulerer stigning og km/t underveis slik at jeg hele tiden holder meg innenfor de riktige pulssonene.

 

#7:

Hilde

Det nye designet var kjempestilig..:-) Lurte på om du også, i tillegg til kosthold, ville skrive hva du tar av kosttilskudd og hvordan du responderer på det (feks kreatin, hvis du bruker det)?

Kosttilskuddene jeg bruker er:

 • BCAA, aminosyrer i forbindelse med trening

 • Proteinpulver til pannekakene mine

 • Multivitaminer

 • D-vitamin

 • Kreatin

 • ZMA (sink og magnesium)

 

Ved å ta tilskudd av kreatin opplever jeg økt energi under en treningsøkt. Musklene har mer trykk og jeg har mer å gi på trening- og det er da ikke feil :D

#8:
Hvor mye gram, ss osv, brukte du av hver ting i kaken ?:)
Jeg tok dessverre ingen mål. Lover at jeg skal registrere og dokumentere hele prosessen neste gang jeg skal bake.

 #9:
Deeeeen kaka så jo ikke god ut! =D Menne, hvordan gikk du fram når du lagde den? kok og mose poteter osv? *blond*
Veldig bra form på deg =)
Se svar på spørsmål #8

 #10:
Kaia
Så flink du er! Kom du på denne oppskriften helt selv? :D
Som oftest kommer jeg på oppskrifter selv. Noen ganger blir jeg inspirert av mer 'usunne' oppskrifter og tenker hvordan jeg kan forvandle dissee til en sunnere versjon. En god dose kreativitet, litt eksperimentering og tålmodighet så kan det resultere i noen smakfulle retter.

 

Ha en fin kveld!




Sesongfrukter



Mmm, jeg elsker frukt og jeg tenkte å tipse dere om noen friske nyheter. Rema 1000 selger granatepler til 3kr pr stk, sharonfrukt til 5kr og kjærlighetsfrukt til 10kr pr kurv.
Fantastisk.
Dette blir min snacks denne søndagen ;)




Lørdag og Booty-trening

Hei, hei

Denne lørdagen har vært tøff, fysisk. Jeg startet dagen med en utrolig hard treningsøkt i kaldt og vått høstvær. Pulsen har vært nær max i overkant av en time og jeg har opptil flere ganger brølt, bannet og kjent blodsmak i munnen. På slutten var jeg nær å kaste opp og besvime på en gang.
Så hva har jeg gjort? -Jeg har testet Silje Marielas BootyCamp!

Forventingene mine var høye, jeg vet jo at denne dama er dyktig. Selv om beskrivelsen over ikke akkurat  er innenfor det man kan kalle komfortsonen så er dette noe jeg kan anbefale ALLE jenter som har lyst til å få seg en skikkelig kondisjon og styrkeøkt. Her får man virkelig testet seg psykisk og fysisk og best av alt- du konkurrerer kun mot deg selv.

Så, vil du kjenne på blodsmaken, syre som brenner i alle muskelgrupper i kroppen, trene intervaller og forbedre kondisen samtidig som du får trent musklene dine? Da er dette helt perfekt :D

Ta en titt på bildene under om du også vil bli motivert til å gi jernet!!









Ønsker dere en fin lørdag videre!




Fin i bikini?

Sommeren er like rundt hjørnet og dersom du har planer om å gjøre noe med bikiniformen så er det på tide å gjøre noe- NÅ!
Det ligger fortsatt snø på bakken enkelte steder og det er litt tidlig å kaste klærne.. Men, om vi tar en kjapp titt på kalenderen kan den fortelle at det ca 8 uker til 1.juni. De fleste vet at tiden flyr fort. Har du planer om å gå ned et par kilo innen sommeren har du forholdsvis god tid. Er målet 5-8 kilo må du starte nå dersom du ønsker de beste resultatene.

 

 

Jeg har sett i diverse ukeblader, aviser og på ulike nettsteder om tips og oppskrifter til sommerens sixpack. Jeg skal ikke være noe dårligere, så derfor gir jeg dere mine viktigste tips og triks til hvordan du enkelt kan komme i form ;)

 

 

#1- Motivasjon

Finner du ikke motivasjonen er det vanskelig å finne sommerformen.

Kanskje er det ikke nødvendig for deg å gå ned disse 2 kiloene? Gjør en vurdering og ta et valg. Når du har bestemt deg så kjør på med motivasjonen på topp!

 

#2- Mål

Sett deg et mål. Vær konkret og lag gjerne en plan med delmål underveis.

Se oppskriften på suksess her.

 

#3- Tid

Bruk tiden godt. Vær tålmodig.

 

#4- Kostholdet

Kostholdet er den viktigste endringen du bør gjøre dersom sommerformen skal være på plass innen ferien.

Velg riktige matvarer og spis nok. Dersom underskuddet blir for stort og treningsmengden er høy vil kroppen bremse og forbrenningen vil gå ned. For en sikker nedgang i fettprosent bør du spise rene matvarer: rent kjøtt, fisk, havregryn, frukt, grønnsaker, nøtter osv. Liste over gode kilder til protein/fett/karbohydrat finner du her.

Ta kontroll over matinntaket. Logg gjerne hva du spiser.
Om du er som meg og ikke gidder å regne ut kcal/karb/protein/fett selv kan det enkelt gjøres hos Somebody.no

 

#5- Aktivitet

Tren smart. Med det mener jeg at en overdrivelse av treningen mest sannsynlig vil føre til at du går på en smell. Finn en treningsmengde som passer hverdagen din. Tren styrke kombinert med kardio (kondisjonstrening). Legg fokus på styrketreningen, styrketrening er løsningen uansett om du ønsker å gå ned i vekt eller bare 'stramme opp'.

 

Har du noen tips på lur? :)

Lykke til !!



Anbefalte blogger og nettsider

Hei!

Jeg er en ivrig bloggleser. Bloglovin' er genialt dersom man følger med på mange blogger og vil holde seg oppdatert med nye poster.

bloglovin
Problemet er at jeg kanskje leser for mange blogger eller at jeg trenger litt ny inspirasjon. Jeg trenger deres hjelp! Har du en spennende blogg jeg ikke vet om?  Kanskje jeg burde lese DIN blogg?

Jeg har lagt til noen av mine favoritt blogger og nettsteder med bilde og link på bloggen min. Har dere forslag til flere jeg burde lese og linke til?



Kunnskap er makt- og det er virkelig nyttig å lese andres erfaringer og hente informasjon fra fagrelaterte nettsider.
Trening og kosthold er spesielt vanskelig å sette seg inn i dersom man er nybegynner og ikke har nok egen erfaring til å vite hva som fungerer for seg selv. Det er en jungel av meninger som skaper evig forvirring.

Allikevel har jeg laget en liten liste over nettsteder som kanskje kan være nyttig:




http://www.trening.no/

http://www.body.se/

http://iform.nu/

http://www.fitness-magazine.com/

http://treningsforum.no/

http://nhi.no/forside/

http://www.fitnessmagazine.com/

http://fitnessbloggen.no/

 

Mat, helsekost og shopping:

http://www.funksjonellmat.no/
http://www.somebody.no
http://www.iherb.com/

http://x-life.no/

http://www.mxdc.no/

 

Ønsker alle en god helg :D



Har du smakt de nye Skyr-produktene?


 

Q-MEIERIENE har lansert et nytt Skyr-alternativ: Q-SKYR FRUKT. Denne kan man få i smakene jordbær, vanilje og mango.

Jeg har gledet meg til å teste dette produktet siden jeg allerede er en stor fan av Skyr produktene.

Positivt:

Litt større boks- metter mer

Nye smaker

Proteinrik

Fettfri

Negativt:

Ingen fruktbiter :(

Noe kunstig smak

5% tilsatt sukker

 

Det er nok desverre første og siste gang jeg har kjøpt dette produktet. Jeg er skuffet!

Favoritten er fortsatt denne:



Har du smakt de nye Skyr-produktene?

 

 

SJOKOLADE MED GOD SAMVITTIGHET?



P(r)inse-kos
Husker dere Sjokoladeprinsen fra Skaperen på TV2? 
Nå har har hans ekte sjokolade konsept kommet ut i butikkene over hele landet. 
Jeg testet prinsens sjokolade denne pinsehelgen :)

Sjokoladen er 100% naturlig, økologisk, glutenfri, sukkerfri og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer. 
Dette er super mat med masse antioksidanter,  vitaminer og mineraler.
Et flott tilbud og et skritt i riktig retning til en sunnere og mer bevisst livsstil.
Pris: ca. 25,- for 50g

Smak
Jeg ble veldig positivt overrasket over den fantastisk gode smaken. Jeg hadde aldri forestilt meg at en sunn melkesjokolade ville smake sååå godt og i det hele tatt smelte på tunga! 

Sjokolade er sjokolade- og for de som vil holde figuren bør nok begrense sitt inntak. 
Helse-prinsen ikke er veldig søt når det gjelder kaloriene.
En porsjon (25g) inneholder ca. 140 kalorier.

Har du smakt dette sjokoladeeventyret?




Functional Moves - Vårens hotteste treningsform?

STINE TESTER 3TS NYE GRUPPETIME- Functional Moves

 


www.3t.no beskriver den nye gruppetimen på følgende måte:

- Du kommer til å bruke muskler du ikke viste du hadde!


Bedre holdning
Kanskje de aller fleste av oss først og fremst trener for at vi ønsker å se bedre ut! Vi vil bli tynnere, ønsker større og mer definerte muskler, vi vil ha synlige magemuskler og spretten rumpe!
Functional Moves er treningsformen som i tillegg sørger for at kroppen din får det bra. Du blir sterk og smidig, musklene i hele kroppen din blir trent! Du blir veldig bevisst din egen holdning, og du vil garantert fungere mye bedre i alt du foretar deg.
- Har du noen gang sett på folk når de blir ropt til, og skal snu seg? Veldig mange snur hele kroppen, men vi er faktisk laget for å klare å snu bare på overkroppen. Disse rotasjonene bruker vi også i denne formen for trening.

Ryggen elsker rotasjonene
- Selv om det er en tøff og utfordrende treningsform, elsker kroppen og bli brukt på den måten den er skapt for! Tenk på 3-4 åringene som utfolder seg i leken. Kroppene deres fungerer perfekt! Om en voksen person skulle holdt følge med alle bevegelsene et barn gjør, hadde det vært svært utfordrende. Eller for å si det rett ut; vi har ikke hatt en sjanse.

Vi glemmer å bevege oss, og dette skjer på et stadig tidligere stadium i livet. Vi sitter på skolen, vi sitter på PCn, vi sitter i bilen, vi sitter på jobben og vi sitter foran TV´n. Vi råtner sakte men sikkert på rot...
Functional Moves er et tilrettelagt treningsprogram som sørger for en grundig, nyttig og funksjonell treningsøkt. Ryggen din vil elske det, og ved å trene Functional Moves bruker du kroppen slik den skal brukes. Du blir sterk, og forebygger skader på en effektiv måte.
Instruktøren går gjennom alle øvelsene del for del, før det settes det sammen til en sammensatt, krevende, men allikevel enkel bevegelse. Og svetten siler!

Fakta om timen:

 • Vi trener med en step, ei matte og ei vektskive.

 • Trening passer for de fleste, og du velger selv hvor tung vektskive du ønsker å bruke.

 • Timen er delt inn i tre sekvenser, og alle sekvensene inneholder balanse, styrke av underkropp, styrke av overkropp og kondisjon.

 • Bevegelsene er også delt inn i tre sekvenser; Bevegelser framover, bevegelser sidelengs, og bevegelser med rotasjon.

 • Alle kropper, menn og damer,  i alle aldre har godt av denne type trening.

 

Rask framgang

Når man begynner å trene Functional Moves merkes fremgangen raskt. Det oppleves hardt de første gangene, men når man får kontroll ser man fort resultater på kroppen. De aller fleste som trener Functional Moves vi si at dette er en komplett og fullverdig treningsform for hele kroppen. Det føles riktig, og det gir mening!


Når man begynner å trene Functional Moves merkes fremgangen raskt. Det oppleves hardt de første gangene, men når man får kontroll ser man fort resultater på kroppen. De aller fleste som trener Functional Moves vi si at dette er en komplett og fullverdig treningsform for hele kroppen. Det føles riktig, og det gir mening!

 

MIN VURDERING:

Helt klart en spennende time med masse variasjon og nye øvelser for styrke og balanse. Ikke spesielt slitsom- gjennomsnitts puls på 130-140, men ble god og svett. Noen av øvelsene var teknisk krevende og utfordrende. Musikken var bånn og lite inspirerende.  

Skal prøves igjen, men ikke med det første!

Terningkast: 4



Stine anbefaler..

Inspirasjon?

Det er et hav av blogger og nettsider som fortjener en ekstra oppmerksomhet- her er noen av mine favoritter!







Nettsider om trening og kosthold
MyRevolution
Iform.no
Treningsforum.no
x-life.no
ShapeUp
diett.no
mat.no

Bloggere om trening og kosthold
Linda Fodor
Kristine Weber
Heidi Vonka Koi

Nettsider om klær, mote, sminke
Lookfantastic.com
Elle
Forever21
Pull and bear
Heels.com
Min mote

Bloggere om klær, mote, sminke
Natalie Sæther
Jacqueline Feen




Har du noen favoritter innen disse kategoriene jeg burde vite om?
Eller burde jeg kanskje lese DIN blogg- fortell meg hvorfor!





MUST HAVES!

Ting jeg ikke klarer meg uten; 

diett.no-
Kostholdsdagbok for den travle.
Her fører jeg inn alt jeg har spist i løpet av en dag, og det regnes automatisk ut kalorier, fett, karbohydrater, proteiner, vitaminer osv. Her er det masse tid å spare! 

Nescafé espresso
- det drikkes maaange kopper kaffe hver dag 

Sukrin- det beste søtningsmiddelet! Smaker og ser ut som sukker, passer perfekt til proteinpannekaker eller i teen. 

Farris- light brus har blitt erstattet med Farris. Smaker friskt og slukker tørsten. 

MyoMocca- ingen over, ingen ved siden! Det beste proteinpulveret jeg har smakt. Perfekt konsistens og ingen ekkel ettersmak.  

Multivitaminer- tas hver morgen. Akkurat nå har jeg en flaske MiviTotal Flex. 

Antibac- hysterisk? Neida! 

Ipod- spillelista mi må med uansett hvor jeg går. 

Cottage Cheese- ALLTID i kjøleskapet. Lettvint og utrooolig godt. <3

GOD HELG!!

slidemonroecdokken

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppen



hits