Trening

#24daystogetshredded

 

Følger du meg på instagram (@stinean85) så har du sikkert fått med deg denne hashtagen..

Hva man kan oppnå av resultater på 24 dager er minimalt, jeg vet.. Å ty til nødløsninger for å finne bikiniformen er noe jeg i utgangspunktet ikke er noen stor fan av. Jeg ser på meg selv som et medlem av HåK -selv om tittelen på dette prosjektet ikke akkurat støtter HåKs lover. Sommerkroppen er også vinterkroppen- og motsatt. Jeg synes uansett ikke at det er feil å pynte litt på den. Jeg vet hvor skoen trykker- og på disse 24 dagene er det justeringer som er mitt fokus. Justeringer er ordet- justeringer er prosjektet. Opplegget er (til tross for tittelen) smart og baserer seg på min daglige livsstil-  en hverdag hvor et balansert kosthold og dedikert trening står sentralt, men hvor livet, trivsel, sunnhet og helse alltid er førsteprioritet. 

 

«HåK handler om å ha en livsstil du kan ha hele året ? med noen få hederlige unntak. Denne livsstilen innbærer at du skal kunne spise kake når du inviteres på bursdag, du skal kunne nyte litt alkohol eller ta et lite dykk i godteriskålen i ny og ned, så fremt det passer inn og det ikke overdrives. Målet er å føle seg frisk, være frisk og se frisk ut, uten å måtte ofre så alt for mye.

HåK skal være en balansegang mellom å kose seg og å ha en sunn helse. Ble det overtid på jobben en dag? Eller er barna syke? Ja, da kan du selvsagt ta deg fri om du ønsker det. Treningen og kostholdet skal ikke diktere alt i hverdagen din. Det skal bare være en del av hverdagen. Det må være en viss form for balanse mellom trening, kosthold og det livet du lever når du ikke trener og spiser. Her gjelder det å finne ut hva som passer best for nettopp deg.»

http://fitnessbloggen.no

 Daglige oppdateringer finner du på istagram @stinean85.

 
Cardio Queen

 

Ukens trening kan kort oppsummeres slik:

 

 

And oooooon, I'm alive, I'm alive, I'm alive
And oooooon, I can fly, I can fly, I can fly
And oooooon, I'm alive, I'm alive, I'm alive
And I'm loving every second minute hour bigger better stronger power

(...)
I got that power
I got that power
I got that power
Power power power

 

#thatpower

 

..med andre ord, det har blitt mye kardio med hjernedød musikk på ørene :-P Som et vandrende diskotek med høy puls har jeg gått til og fra jobb hver dag også denne uken. I tillegg til det har jeg fått klemt inn tre turer innom SATS pluss en løpetur. Jeg får si meg fornøyd med ukens innsats og krysser fingrene for at energinivåene er like gode neste uke. Jeg tar en uke om gangen og ser hvordan det går..(bokstavelig talt). So far, so good!

 

Belønningen for ukens innsats ble en date med sofaen. Hele lørdagskvelden gikk med til sløving foran skjermen med film, et glass vin og litt godis. Duraceller må også lades innimellom , spesielt om det skal være mulig å gå på en ny uke i samme stil og tempo :)


M-m-mmm! Chocolate therapy og berry party- ikke feil ;)

Dagens frokost var også en fest..Pannekake med alt på !

t h r o w b a c k
Med disse bildene fra Birkebeinerløpet 2012, kan jeg fortelle at det ikke kommer  tilsvarende bilder fra 2013. Jeg må være realistisk, seks uker (pluss dårligere form og utgangspunkt enn sist) blir dessverre for knapp tid. Jeg må bite i det sure eplet, og fy f.. så surt det smaker. Hodet sier ja, men kroppen nei. Når kroppen sier stopp vinner den uansett.
Dersom jeg hadde løpt tre økter i uka ville det blitt 18 treningsøkter i forkant, noe som er altfor lite. Det er litt kjipt men jeg har om ikke annet funnet et godt alternativ:145 dager igjen og dersom jeg gjennomfører tre økter i uka blir det hele 62 løpeturer- et tall som er høyere enn hva jeg har løpt tilsammen i hele mitt liv :-P 
Det blir spennende å prøve noe nytt, jeg gleder meg :)
Unz, unz- ha en fin søndag, sprekinger :D 

Tirsdag

 

Hello peeps!

 

Åssen går det? Jeg håper det står bra til? Her kommer et lite livstegn for å bekrefte at jeg fortsatt eksisterer :-P

 

Det går unna på instagram-kontoen men her på stinean.blogg.no skjer det ikke så mye om dagen. Instagram er så mye enklere, og det er lønnsomt i forhold til den tiden det tar å poste et bilde med litt tekst under.  1 time eller 1 minutt- valget er enkelt. Om du ikke allerede  følger med,  så er det bare å trykke på den grønne knappen (@stinean85) , og vips så har du daglige oppdatering av mitt ekstremt spennende liv- rett i lomma ;) Haha.
Jeg skal gi dere en kjapp treningsoppdatering igjen. Energinivåene mine er betydelig høyere enn på lenge. Det er en ubeskrivelig herlig følelse og jeg er så takknemlig :D
Det siste året har jeg gått rundt som en zombie, sliten i kroppen, sliten i hodet og det eneste jeg ville var å sove. Nå som formen er bedre har jeg blitt helt duracell og jeg må til tider ta meg sammen og begrense meg. Jeg har vært fornuftig og trappet opp treningen gradvis, men de siste to ukene har jeg nesten ikke sittet stille. Jeg har hatt gode styrkeøkter, slitsomme løpeturer og mange fine gåturer. Jeg har brukt beina til og fra jobb hver dag, tidlig på morgenen og seint på kvelden, uansett vær- med sekk på ryggen, musikk på ørene og et stort smil om munnen. 7 mil på 7 dager og ny PB- sprøtt!


Jeg har også blitt et år eldre siden sist. Jeg fikk så utrolig mange fine gaver. Det er ingen tvil om at venner og familie kjenner meg godt og vet hva jeg liker. Jeg fikk treningstøy, gavekort, vin, kremer, økologisk sminke, superfood, sunne godbiter som mørk sjokolade og sjokolade søtet med stevia, kaffe, presskanne OG kaffekanne. I tillegg til alt dette fikk jeg også penger. Penger kommer alltid godt med og med en del av pengene gikk jeg til innkjøp av noe jeg har ønsket meg lenge..

 


Min gamle Polar har gjort sitt så hils på min nye treningskamerat Garmin. Endelig har jeg en pulsklokke med GPS :D Jeg digger alt som kan måles, og med denne rundt håndleddet har jeg blitt (om mulig) enda mer nerdete. I'm in love <3

Her er noe av det andre jeg jeg fikk.

Svart gull..


..og grønn gledeDet ble dagens lille update. SATS venter på meg. I dag er det rumpe og mage som skal få svi. Til dere som lurte på hvilke øvelser jeg anbefaler for rumpa (ref.forrige innlegg) så kan dere ta en titt her:

http://stinean.blogg.no/1354214134_perfekte_velser_for_r.html

og her

http://stinean.blogg.no/1350997153_supertirsdag.html

 

Håper det kan være til nytte :)

 

Ha en fin kveld, flotte folk!
Treningsresultater

 

Hei, hei!

 

Tenkte å dele forrige ukes trening med dere, det er jo så lenge siden sist.Jeg har økt treningsmengden ganske mye den siste måneden, rett og slett fordi kroppen ikke er så sliten lenger. Jeg føler meg frisk og rask og kan derfor kjøre på litt ekstra. Deilig følelse og jeg nyter det. Som dere kanskje vet fra tidligere, så har rumpe og mage vært mine svakheter og jeg har derfor fokusert på disse områdene. Jeg har generelt vært dårlig til å ta formbilder i det siste, men fikk meg til å knipse noen for å se om det i det hele tatt hadde skjedd noe der bak. Før-etter bildet ble postet på instagramprofilen (@stinean85) min tidligere denne uken, men til dere som ikke følger med der så poster jeg det her også. Litt mer polstring, men forhåpentligvis litt mer muskler også. Jeg har savnet en sprett som skiller rumpe fra lår, noe som jeg faktisk kan skimte nå. Yey! Fremgang er alltid like gøy.Den største treningsgleden finner jeg fortsatt i styrketreningen, det er ingen tvil om at det er der min lidenskap ligger. Jeg har også fått sansen for løping men da jeg fikk beskjed av legen om å kutte ned drastisk på treningsmengden var det løpingen som ble nedprioritert først. Nå som formen er stigende og jeg får lov til å øke treningsmengden igjen er jeg er fortsatt ubesluttsom i forhold til årets Birkebeinerløp. Dato for Birken i år er 8.juni. Egentlig synes jeg det er dumt at det er flyttet til juni, det betyr at det mest sannsynlig blir varmere å løpe (noe jeg hater), samt at jeg får dårligere tid i forhold til forberedelser og oppkjøring. Jeg bør uansett ta en avgjørelse snart siden det er i underkant av åtte uker igjen (!) Jeg har utrolig lyst og jeg skal holde dere oppdatert i forhold til beslutningen ;) Er det noen av dere som har meldt dere på, forresten?

 

Ha en riktig fin onsdag :)

Vi blogges! 

Trening

 

Hei, bloggvenner!


En liten treningsoppdatering kommer her!

Dagen startet med styrketrening på hele kroppen. Dette er min siste dag på programmet som jeg kaller introduksjonsfasen. På grunn av min helsestatus har det vært helt nødvendig å ta et par rolige uker for å se hvordan kroppen responderer. Status hittil er at det går veldig fint og at kroppen har det bra. Det betyr at jeg fortsetter på treningsprogrammet jeg har satt opp, men trapper opp til et høyere nivå fra i morgen. Da starter jeg på fase 1. Fase 1 vil vare i 4 uker, da er det ny vurdering av formen før jeg evt går over til fase 2. Her er det snakk om museskritt og hele oppkjøringen frem til konkurranse vil ta tid. Jeg har regnet på det og det vil ta meg ca. 20 uker før jeg er i mål. Beregningene tilsier at jeg kunne klart det på 12 uker, men det vil ikke være helsemessig forsvarlig for meg- så da får det heller gå i et rolig, jevnt og smart tempo. Bah! Er noen som har litt ekstra tålmodighet som de vil gi bort?

I fase 1 trener jeg overkropp og underkropp to ganger i uken og øvelsene varieres med antall repetisjoner kombinert med tunge og lette vekter. Mage og armer har jeg satt av til en egen dag, så totalt blir det 5 dager med styrke. Kardio kommer i tillegg, men vil hovedsakelig utføres etter dagsform og energinivå. Kommer tilbake til dette underveis i perioden.

 

Øvelser jeg har med i programmet er:

Overkropp- push-ups, dips, sidehev, roing, militærpress, nedtrekk, chins, fronthev og diverse øvelser på mage og armer (biceps,triceps)

Underkropp- glutebridge, utfall, step-up, glute kickback, bulgarske utfall, markløft og strakmark

 

Kostholdet er et kapittel for seg selv men matcher selvfølgelig treningsmengden. Skriver litt om dette senere.

Still gjerne spørsmål i forhold til treningen og kostholdet, om det er noe dere lurer på :)

Dette ble dagens frokost/etter treningsmåltid:..og her ser dere et glimt av lunsjen
Ha en fortsatt fin søndag!
Et ønskeinnlegg! Øvelser som utfordrer magemusklene dine

 

  

Husker dere dette innlegget- Slik får du synlige magemuskler- en veiledning ? Om du ikke har lest det, så anbefaler jeg å gjøre det før du leser videre, for her kommer del 2- siden det har vært stor interesse fra dere.

Det er mange som lenge har spurt etter den 'magiske oppskriften'. Svaret er vel at det ikke finnes én oppskrift eller ett bestemt treningsprogram som vil gi deg synlige mageruter. Dette har jeg nevnt tidligere og som er et utrolig viktig poeng å få frem. Alle har vi magemuskler og hvorvidt de vises eller ikke kommer an på kroppsammensetningen og hvor høy/lav fettprosent man har. Fettprosenten korrigeres hovedsaklig ved å gjøre endringer i kostholdet og man vil ikke få mer synlige magemuskler kun ved å trene øvelser på mage. Man hører ofte 30% trening og 70% kosthold er avgjørende for en endring i fettprosent.

Jenta på før og etter-bildene har ikke nevneverdig stor forandring i fettprosent fra bilde 1-2. Hennes fokus var å 'bygge' magemuskler, altså øke i styrke og muskelvolum, for størrelsen på musklene synes å ha en betydning for hvordan sixpacken vil se ut. For å få til det, gjelder de samme prinsippene som ved andre muskler på kroppen som skal utvikles- her må man gradvis øke belastningen på musklene slik at de kan bygge seg opp igjen litt større og sterkere fra gang til gang. Progresjon, belastning, kvalitet og variasjon er viktige stikkord her. Bruker du disse verktøyene konsekvent når du trener mage vil du ha større forutsetninger for å oppnå ønsket effekt- som en konsekvens av

1. valg av øvelser

2. økning i belastning samt variasjon i sett/ repetisjonsantall

 

Det finnes en rekke faktorer på detaljnivå som også vil spille en rolle. Dette er gjeldene for all type ending/forbedring i kroppssammensetning eller utvikling muskelmasse . Eksempelvis, kontinuitet, intensivitet, 'mind-muscle connection, kosthold og ande individuelle forhold. Ser man bort fra disse detaljene vil man likevel ha et godt utgangspunkt for å få større mageruter ved å fokusere på de to punktene jeg nevnte over.

Jeg gir dere en øvelsesguide, med øvelser som var i programmet jeg satte opp til min venninne.

Enjoy!

 

For litt ekstra inspirasjon kan dere la dere motivere av denne dama som TDG har synlige magemuskler med v.o.l.u.m. !

 

Ønsket om å gi dere en bloggpost med selve oppskriften kan jeg ikke oppfylle, men tips til øvelser som er verdt å bruke tid på er det jeg deler med dere. Øker dere belastningen og progresjonen i tillegg til å variere i repetisjoner og sett vil økning i muskelmasse være resultatet. 

 

Så, hvis dere i tillegg tilsetter motivasjon, en stor dose treningsglede, litt viljestyrke, en god del tålmodighet og serverer det med et smart og godt kosthold- ja, da vil jeg påstå at dere er så nærme oppskriften dere kan komme :)

 

Feel the burn ;)

Lykke til!
Dagens workout

Hei igjen (jeg er flittig blogger nå) !

Jeg startet dagen på SATS, på denne måten:

Kabelroing

Flyes i kabeltårnet

Franskpress med stang

Sidehev

Fronthev med vektskiver

Sidebends med en vektskive

 

..og avsluttet med en god frokost i god gammeldags pannekake-stil; cottage cheese og syltetøy fordelt på to proteinpannekaker. Nam!Jeg kjenner allerede nå at stølheten kommer snikende. Jeg kjørte høyreps i dag og fikk en effektiv økt til tross for at jeg hadde ganske dårlig tid. Planen var å få til en kardioøkt men beina er så støle at jeg ikke vet om jeg klarer. Jeg går som en gammel dame og måtte faktisk bruke paraplyen som stokk da jeg ble utfordret av en liten nedoverbakke tidligere i dag :-P Men hey, det var glatt også da.
I skrivende stund ligger middagen i magen og jeg glemte å ta bilde. Sorry! Jeg er ute av bloggrutinene merker jeg, men jeg kan fortelle hva den besto av av. Kokt (Strøm) torsk med kokosmelk, aspargesbønner, rødløk, chili, maldonsalt og råkostsalat. Kokosmelk og torsk var virkelig en god kombinasjon- anbefales!

Nå venter snart en bedre dessert. Jeg skal lage SJOKOLADEKAKE :D 


(Her servert med granateple)


Det høres kanskje ut som et lite tiltak, men det trenger det ikke å være. Jeg har nemlig gått til innkjøp av denne:Med en ekstra spiseskje kakao (eller to) og hakkede hasselnøtter på toppen blir det et lite festmåltid. Proteinfabrikken har kommet med mange nye og spennende produkter. Til nå har jeg prøvd sjokoladekaken og krydderkaken. I kjøkkenskapet venter to andre godbiter- lavkarbo knekkebrød og lavkarbo pizzabunn. Er det noen av dere som har smakt disse?

 
Hva er vel en treningsblogg uten motivasjons-quotes?! :-P
Vi fortsetter trenden!Det var dagens lille oppdatering. Vi blogges!

Perfekte øvelser for rumpa- The Butt Bible

Jeg tenkte å dele disse videoene med dere- for her er det mange BRA øvelser for bakenden ;)
Konseptet er det selveste Pauline Nordin som har laget. Se og bli INSPIRERT :D


 


All Copyright goes to The Butt Bible by Pauline Nordin

God trening :D
Tankefull

 

Hei!

Har dere hatt en fin mandag?

 

Det har blitt en trøtt start for min del. Jeg har mange tanker i hodet  og har hatt ekstra mye å gruble på i dag.. Jeg er en grubler. Det har uheldigvis gått ut over den dyrebare nattesøvnen min. Ikke har jeg blitt noe klokere heller.. Haff.

Jeg føler meg litt tom og klarer ikke helt å inspirere meg selv eller komme med motiverende mandagsord til dere. Jeg elsker jo mandager- ny uke og nye muligheter som vi sier. Ny start, endringer og blanke ark. Man må jo bare elske det?! Det gjør jeg jo også, men akkurat nå har jeg så mange valg jeg står ovenfor at det ikke lenger blir kategorisert som motiverende :-P I morgen er tenkingen  (forhåpentligvis) overstått, da tar jeg et valg om hvor veien min skal gå videre. Skummelt og spennende på èn gang. *tenke-litt-til*
Jaja, nok om det. Treningen er ikke noe jeg grubler over hvertfall. Treningsplanen er bankers, og slik ser den ut:
Dette er altså planen jeg starter med nå på veien mot konkurranse. Kostholdet er også satt. Det er lenge siden jeg har fulgt en fast plan der, så det blir spennende å se hvordan det går. Kostholdet matcher treningsplanen og skal sammen sikre meg de beste resultatene fremover. Uke 1 av planen er i gang. Uææ!


Dette er maten jeg knasker på nå etter trening- ser det ikke godt ut? :D
Namm!

Ha en fin kveld videre, folkens!

Vi blogges!

 
Nye planer

 

 

Yo peeps!

Dette skulle egentlig vært en mandagspost, men det har skjedd mye de siste dagene som har ført til en del hodebry og jeg har dermed ikke rukket å oppdatere før nå. Samme det, bedre sent enn aldri som man sier. Treningen går unna som bare det og her er forrige ukes treningsøkter:

Med treningsrutinene på plass, er jeg nå motivert for å ta tak i kostholdet. Altså, det er ikke så aller verst nå, men jeg ønsker er at kostholdet kombinert med treningen skal gi ekstra resultater. Denne jenta har nemlig bestemt seg for å satse på Fitness igjen :D Etter at teamet jeg (egentlig) skulle stille for tidligere i år ble lagt ned, forsvant motivasjonen helt. Nå er fitnessgnisten på plass igjen og jeg er klar til å gi alt for å bli den beste versjonen av meg selv. Tiden går så altfor fort og siden jeg er ny i gamet så blir jeg nødt til å starte dette prosjektet i god tid. Jeg vet ikke om det vil bli Bikinifitness eller Bodyfitness enda, men det finner jeg ut av utover i deffeperioden. Æææ, wish me luck!

 

Yey! Dette ble bare en kjapp update for å informere om denne sportye nyheten. Håper dere vil følge meg fremover, det hadde jeg satt stor pris på :)Ha en fin kveld <3Torsdag med Tracy

Hei, heiii..

 

Det er like før leggetid her, men jeg skal likevel gi dere en kort update fra forrige treningsøkt- som var en smule annerledes enn hva jeg er vant til ;)

Har dere sett denne damen før?
Vakker, ikke sant?
Tracy Anderson, populær PT for mange av Hollywoods heteste kjendiser. Les mer her: http://tracyandersonmethod.com/

Min roomie har nemlig fått hekta på hennes opplegg og har kjøpt hele dvd-pakken med full treningsplan og greier. Hun skryter programmet opp i skyene og jeg har flere ganger hørt henne si; Stine, du må prøve! Jeg vil høre hva du synes!


Jeg er positiv og åpen til nye ting, men jeg skal innrømme at jeg var en smule skeptisk da jeg tok meg til rette i stua for å trene.  Med matte på gulvet, 2kg hantler i hendene og Tracy Anderson på TV'n var jeg klar for tretti minutter mage, rumpe lår. Haha, jeg må le litt av meg selv for dette var en interessant opplevelse.
Her kan dere se noen bilder av øvelsene fra filmen- i fine positurer ;)
Først armer, så mage og til slutt- rumpe. Jeg ble sliten- og støl faktisk. Man skal ikke kimse av et repetisjons-nivå som ligger på 40 + ;)
Konklusjonen var at dette er et fint alternativ til de som ønsker å trene hjemme- alt er bedre enn ingenting. Selv kunne jeg aldri byttet ut styrketreningsrommet med dette opplegget. Rumpeøvelsene til Tracy kunne jeg riktignok tatt med meg til gymmet, for her var det flere av rumpeøvelsene som er geniale som aktiveringsøvelser.

Ta en liten sniktitt her:God natt til dere! Vi blogges snart!
Jeg har en liten godbit av et innlegg på gang, så klikk dere innom i løpet av helgen også :)

God helg!
Supertirsdag

 

Hei, hei!

 

Denne tirsdagen startet med en treningsøkt på bein/rumpe. Jeg hadde først noen oppvarmingsminutter på ellipsemaskinen for å mykne opp den stive muskulaturen min. Deretter gjorde jeg noen aktive tøyeøvelser i håp om at det skulle kjennes litt bedre. Musklene er fortsatt veldig ømme og vonde så dagens treningsøkt ble derfor gjennomført med lettere vekter og mange reps. Jeg fikk god kontakt og gjennomførte en god økt til tross for stølheten.

 

Dette er noen av øvelsene jeg gjorde:

Ettbeins glutebridge med bein på step
BW x 20

+10kg x 8+8+8

Noen tøyeøvelser


Glute kickback i kabel
12,5 x 15
10 x 10+10+10

Litt tøying igjen..

Stepup i smith
BW + stang x 10+10+10

 

Legcurl med ball
x 20 +10+10+10

 

Jeg fant noen klipp på youtube som illustrerer noen av øvelsene jeg tok i dag.


Jeg har også vært en tur innom Supernature for å kjøpe litt snacks. Kålchips er skikkelig poppis om dagen- har dere smakt det?
Jeg har testet ut alle variantene utenom denne med wasabi og hvetegress. Chipsen er laget av grønnkål- som er noe av det mest næringsrike vi kan spise. Grønnkål kan sees på som en supermatvare. Den er svært rik på kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C. I tillegg er den en kilde til kalsium - 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 dl melk. Så løp og kjøp- eller lag selv ;) Jeg prøvde å lage chipsen, men med litt for dårlig tålmodighet (kremt) ble de ikke tørket på riktig måte. Jeg vil prøve igjen for utgangspunktet var bra, så ved et nytt forsøk så kan det bli noen super digge chips.

Ha en fin tirsdag videre! Vi blogges!
Persi-monday

God kveld, mine venner :)

Hvordan har starten på den nye uken vært ? Håper på masse positive tilbakemeldinger på at det har vært en super mandag!


I forrige uke satte jeg meg to mål. Det første var å komme igang med treningen igjen. Det klarte jeg halvveis, det ble 4 økter totalt, 2 styrke og 2 kondisjonsøkter- altså 50% gjennomført. På ingen måte godt nok, men allikevel en fremgang fra uken før. Det andre målet derimot, som gikk på søvnproblematikken min- det målet besto jeg med glans. Da jeg kom hjem fra jobb torsdag ettermiddag slang jeg handleposene på senga, slo på pc'n, tok en rask dusj og hadde på treningstøy. Hey, flink jente! Jeg satte meg nedpå sengen for å lakke neglene og la meg nedpå senga for å vente på at lakken skulle tørke. Haha, jeg ventet lenge, for der sovnet jeg og våknet ikke igjen før vekkeklokken ringte morgenen etter. Denne jenta skjønte liiite da jeg våknet med full bekledning, lys i hele rommet, online på facebook, handel i senga og neglelakk på puta. Det var nok ingen tvil om at kroppens overlevelsesmekanisme tok hånd om en svært sliten Stine. Og til tross for mange timers søvn denne natten har jeg omtrent sovet hele helgen også- over 12 timer pr. natt. Søvn er viktigere enn man tror og jeg skal definitivt bli bedre til å lytte til kroppen. Fra nå av skal jeg aldri legge meg senere enn klokken 11 i hverdagene. Kjære kroppen min- jeg lover.
Jaja, nok om det. Tenkte også jeg skulle dele dagens trening og dagens middag med dere.

Dagens treningsøkt ble på overkroppen. Jeg hadde også planer om en kardioøkt, men etter gårsdagens beintrening kunne jeg bare glemme det- jeg klarer knapt å gå. Haha, ingen tvil om at det er lenge siden jeg har trent skikkelig- kroppen får jo sjokk. Jeg føler meg som en nybegynner igjen og jeg kan kjenne stølheten snike seg på etter dagens økt allerede. Auau.

Øvelsene jeg tok i dag var:
Planke
BW x 60sek
+5kg x 60sek
+5kg x 60 sek

Foroverbøyd roing med stang
30kg x 10 +8+8+8

Sidehev med vektskiver (som aktivering)
5kg x 10 +5+5

Sidehev med hantler
10kg x 15 +8+8+8

Flies i kabel (lett)
+5 x 25 +10+10+10

Flies med hantler
8kg x 15
10kg x 10+10+8

Pushdown med tau (lett)+10 x 20+8+8+8

Lett- men effektivt :) Hva har dere trent i dag?Dagens middag ble laks med grønnsaker.


Dette er et måltid som lager seg selv i ovnen. Det eneste man trenger å gjøre er å kutte opp litt snacks av grønnsaker, krydre med det man ønsker og vente på at det er ferdigstekt. I mellomtiden kokte jeg brokkoli som jeg også hadde som tilbehør. I denne formen hadde jeg laks, trafikklys paprika, rødløk, chili, hvitløk og krydder.

Tilbake til overskriften, har dere sett hva som har kommet i butikken igjen? Verdens beste frukt, persimon, til en femmer på Rema. Jeg har spist flere av disse i dag og har helt hekta! Yummi!Det var dagens lille update fra meg. Ha en fin kveld :)
 

God morgen!

 

God morgen!

 

Titter innom for å gi dere en liten oppdatering, si hei og for å ønske dere en flott tirsdag. Jeg har nettopp kommet hjem fra en forfriskende morgentur og nå sitter jeg med frokost, blåbær og en varm kopp te. Litt senere i dag skal jeg trene bein/rumpe og mage. Hva skal dere trene i dag?
Takk til dere som kom med smarte tips i en travel hverdag. Ferdige matpakker er jo en klassiker, og jeg er ganske flink til å lage noen- men ikke til alle måltider. Treningsmengden varierer veldig om dagen. I dag er det faktisk en uke siden sist økt- og det henger ikke på greip. Noe må gjøres. Det første jeg må få på stell er søvnen min. Jeg er altfor slurvete og ofte sover jeg bare 4-5 timer per natt. Da sier det seg selv at jeg ikke har så mye ekstra å gi resten av dagen.

Nytt mål denne uken: i seng før kl. 23.

Neste mål vil være å komme skikkelig i gang med treningen igjen.

 

Treningsplanen min vil se slik ut:

DAG 1: Overkropp

DAG 2: Bein/rumpe

DAG 3: Overkropp

DAG 4: Bein/rumpe

 

Kardio: 2-4 økter pr uke i form av morgenkardio, intervaller, gruppetimer og joggeturer.

Jeg har også noen små planer når det kommer til kosthold, men det skal jeg komme tilbake til :)
Ha en fin dag :D
BIRKEN, BABY !

 

Hallo og god søndag kjære bloggvenner!

 

Takk til dere som tenkte på meg i går på den store dagen min. Takk for lykkeønskninger- de satte jeg stor pris på da nervene herjet som verst timene før start.

Var det noen av dere som løp Birkebeineren og hvordan var deres opplevelse?

 

Lite visste jeg hva jeg kom til å møte av utfordringer da jeg meldte meg på årets Birkebeinerløp, helt tilfeldig, natt til en søndag, i underkant av ti uker før selve konkurransen. Jeg har aldri vært noen løpejente og med null erfaring pluss et skadet kne måtte jeg starte prosjektet helt fra scratch. Jeg undres over  hvorfor jeg finner på å gjøre sånne dumdristige valg på impuls. Jeg har ikke kommet frem til noe konkret svar men livets tilstand på det tidspunktet jeg meldte meg på tilsa at jeg trengte noe nytt å fokusere på. Forandring fryder, sant? Nuvel..

Etter første løpetur fikk jeg bekreftet det jeg fryktet- kondisen var på bånn. Smarte treningsøkter ble derfor løsningen for å gjennomføre prosjektet. Jeg startet med å løpe to til tre ganger i uken hvor jeg først og fremst prioriterte intervalltrening for å få opp kondisen fortest mulig. Jeg benyttet meg av den forskingsbaserte 4x4 metoden som skal øke oksygenopptaket med 0,5% etter hver økt dersom man gjennomfører dragene og de aktive pausene i korrekt pulssone.

Etterhvert som ukene gikk varierte jeg treningen og vekslet mellom intervaller og utendørs 'langkjøring'. Med noe varierende distanse endte hver løpeøkt på cirka 60 minutter hver gang.

Halvveis i oppkjøringen skjønte jeg at jeg hadde satt meg et hårete mål. Jeg var flere ganger inne på tanken om å trekke meg fra løpet. Sta som jeg er bestemte jeg meg likevel for å fortsette, uten å ha noen som helst forhåpning om en god prestasjon. Målet var å kunne klare å gjennomføre- og ha det gøy. Ta det som en tur, liksom.

To uker før fikk jeg influensa og måtte ta fri fra treningen i over en uke, da så jeg mørkt på situasjonen- igjen. Haha! Ja, det har vært en berg og dalbane- og i bilen på tur til Lillehammer i går var det samme leksa.

 

Lørdag 15.september 2012

 

Da vekkeklokken ringte 06:00 var jeg alt annet enn klar for å stå opp. Planen var å dra fra Oslo 07:30 slik at jeg hadde et par timer til oppvarming og tøying før løpet (viktig å ha goood tid da vettu) Haha. Trøtt og umotivert sendte jeg en sms til min kjære privatsjåfør og 'coach' om at jeg ønsket å dra en time senere en planlagt. Det var smart for da rakk jeg å spise en god frokost, dusje og slappe av litt før jeg tok sekken på ryggen og dro av sted.

Frokosten besto av cottage cheese og bær samt en nutrilett bar. I bilen på vei til Lillehammer ble det en god del stopp underveis for påfylling av drivstoff for både bil og utøver ;) Jeg hadde ladet opp med masse karbohydrater dagene før slik at glykogenlagrene i muskulaturen skulle være fulle og klar til kamp. Det siste måltidet før løpet ble smashboller (!), Maris minipizza pluss et par never med yoghurtnøtter. Ikke det beste eller det smarteste valg av mat, kanskje- men det føltes heeelt riktig der og da.

 

Vi ankom Lillehammer ca 11:30 og vi klarte selvsagt å møte på feil sted da jeg skulle hente startnummeret mitt. Etter at jeg omsider fikk på meg startnummer og festet gps-chipen på foten endte jeg opp i tidenes toalettkø. 1 do, 8 personer i kø før meg og 15 minutter før start tittet søsteren min inn døren med et bekymret fjes og sa 'jeg tror ikke du rekker det, altså'. Da holdt jeg på å begynne å grine, men de flotte damene som sto foran meg i køen slapp meg heldigvis forbi. To minutter før start sto jeg oppe på start- klar for å gjennomføre mitt livs første sportslige prestasjon.

Det var tøffe bratte oppoverbakker de første åtte kilometerne. Her ble pulsen skyhøy og jeg måtte gå enkelte steder hvor det var glatt og MYE gjørme. Det var en utfordrende start med masse folk, gjørme, glatte partier og bratte bakker. Det var mange som falt underveis så jeg var glad for at jeg selv klarte å holde meg på beina. Spesielt utfordrende var det å ikke ha musikk på ørene- å høre på sin egen (og andres) pust er demotiverende. Det var ikke lov med lyd på øret og selv om det var mange som trosset forbudet tok jeg ikke sjansen selv. Det hadde vært så utrolig kjipt å bli disket pga av det.

Jeg hadde ingen forventninger til meg selv i forkant, men hadde et håp om å klare det på under tre timer. Underveis i løpet slo konkurranseinstinktet inn og med en kropp som hadde det tipp-topp, selv med en puls på over 180 hele veien, dro jeg på der jeg kunne. Pulsen var høy og jeg måtte virkelig jobbe med psyken. Allikevel presset jeg meg selv til jeg kom helt ned på stadion og inn i mål. Jaaa, jeg kom i MÅL !!! Jeg klarte det. Jeg har løpt Birken for faen! For en følelse og for en opplevelse. Med mine 2,1 mil under beina jeg endte opp på en tid på 1:58- over ALL forventing. Jeg konkurrerte kun mot meg selv og kunne ikke gjort noe annerledes denne gangen. Jeg er fornøyd med egen innsats og mestringsfølelsen er definitivt tilstede. Den følelsen skal jeg virkelig ta vare på- så får vi se hva den vil bringe med seg videre..


Vi blogges!

 

STØL hilsen fra Stine :)

 

 

 

Hverdag

 

Sommerferien er over for denne gang. Ikke det at jeg har vært bortskjemt med ferie denne sommeren, men noen fridager har jeg hatt og da er denne jenta fornøyd. Hva med dere- når er dere tilbake til hverdagen igjen?

Ellers så løper jeg som aldri før, og har hatt mine første lange løpeturer, det vil si 1-1,5 mil pr. økt. Jeg er fortsatt i skilpaddemodus, men pytt, pytt.

Jeg merker at løpingen tar en god del energi og jeg trenger mer restitusjon, noe som går utover styrketreningen. Det er en utfordring å følge planen samtidig som jeg må lytte til kroppen. Allikevel har det blitt noen styrkeøkter.
Nå er det slutt på søndagsblogging for jeg glemmer nesten hva jeg har gjort siden sist jeg postet et innlegg ;) Siden sist så har jeg blant annet vært frivillig og lett etter Sigrid Schjetne, uten noen funn hittil, dessverre. Minner om at det fortsatt er mulig å hjelpe til med letingen og jeg oppfordrer alle som kan om å møte opp på Østensjø skole kl. 10 og kl. 17.30 på hverdager.
Nå slukkes snart OL-ilden og jeg sier god natt!

Vi blogges til en ny og sprek uke :) 

Sister SUNday

 

God kveld!

 

 

OMG!! Gjett hvem som er støøøøl i dag da?? Det er tydeligvis en helt annen påkjenning for kroppen å løpe utendørs enn inne på mølla. Djisez. Leggene og beinhinnene mine verker og jeg klarer nesten ikke å sitte på huk. Aiai, jeg håper det er forbigående for intervallene tidligere i dag gjorde vondt- skikkelig vondt.

 

Jeg har utsatt styrketreningen til det siste og siden det er søndag, måtte det skje i dag dersom jeg skulle få gjennomført ukens økter som planlagt. Etter styrketreningen hadde jeg 45 intensive minutter på mølla. Det ble intervaller- 60 sekunder på/30 sekunder av. I dragene løp jeg mellom 12-13km/t og stigning på 4 (3,5 på de siste)- jeg var døød i beina.

 

I strålende solskinn cruiset jeg og min søster opp til Sognsvann for å bade og grille. Vi rakk akkurat å ta noen svømmetak og fyre grillen før regnet tok oss. Vi spiste og koste oss selv om det var kaldt og ruskevær. Ikke faen om litt dårlig vær får ødelegge kvalitetstid med den beste jenta i verden.

 

Et lite bildedryss før jeg finner puta. Jeg er trøtt som en dupp.
Mandag og ny uke i morgen- can't wait.

Vi blogges!Svidd fredag

 

Yo Peeps!

Stikker kjapt innom bloggen for en liten update- og for å ønske dere en god helg, selvsagt! Har dere noen planer for helgen? Jeg skal jobbe og tjene penger men håper allikevel på å få tid til litt kos i solen med noen flotte folk, bading, grilling, is og det som måtte høre til. I kveld er det baaare kos med god mat og olympiske leer på TV.
#Tommelopp

 

Sånn på kostholdsfronten om dagen har jeg vel egentlig ikke noe spennende å rapportere. Mitt fokus er, som det stort sett alltid har vært, å spise rent, variert og balansert i forhold til treningsmengde. En ekstra utfordring er det nå som jeg har satt meg dette heftige treningsmålet som ikke kan sammenlignes med noe jeg har gjort tidligere. Måltidene før og etter trening blir derfor ekstra viktig og det blir nok litt prøving og feiling før det sitter som det skal. Dessuten er mye avhengig av dagsform, så her blir jeg nok rik på erfaring ;)

Jeg er ikke noe særlig flink til å følge planer (confession #1), men jeg har da satt opp en plan likevel.. Typisk meg det der, men jeg ønsker å ha cirka oversikt over hvor mye jeg spiser og hvilke næringsemner energien kommer fra. En leser tipset meg om at det var smart med noen ekstra carbs. Det har jeg tatt til etterretning- jeg vil da selvfølgelig være smart ;). Så tusen, tusen takk for alle tips dere kommer med. Jeg setter umåtelig stor pris på deres engasjement, tilbakemeldinger, tips og triks, for ikke å snakke om at dere deler deres erfaringer med meg. Jeg er på ingen måte noen bedreviter og jeg vet at det er mange av dere som har mye kunnskap og erfaring- så igjen, takk for at DU bidrar slik at vi kan motivere, inspirere og lære noe av hverandre. Det er gull verdt altså.

Tilbake til svidd, for fredagen startet ikke bare med en ekstreeemt svidd pannekake, jeg har også svidd av noen hundre s.v.e.t.t.e. kalorier også, nemlig!
Kilometer
er forøvrig viktigere enn kilokalorier om dagen og tid fikk en ny betydning da jeg fikk en epost fra de administrerende på Birkebeinerkontoret tidligere i dag; 'Viser til din påmelding til Birkebeinerløpet 2012. Vi ser at du pr i dag ikke har valgt startpulje og ber deg gjøre dette. '

LOL! Etter dagens løpeøkt var det ikke en særlig optimistisk Stine som skulle velge estimert tid til Birkebeinern når min endomondo sports tracker viste en søt liten skilpadde etter endt økt. Mihi. Jeg savnet forøvrig et bilde av en hval i samme slengen. Det ble med andre ord mye puls, pust og pes gjennom de usle kilometerne i marka tidligere i dag.

'Løp mye ute'- nok et tips fra en leser. Det fikk jeg føle på i dag da jeg faktisk var nødt til å flytte kroppen min fremover, ikke bare humpe opp og ned på samme sted på mølla.
Fordelen med å løpe utendørs er mange. Jeg kan jo nevne det alle er enige om; frisk luft og flotte omgivelser er som balsam for sjela. For ikke å snakke om et rehab-underlag for mitt svake kne. Et pluss var det å få noen varme solstråler i kinnene, ikke svidd her altså selv om jeg ble ENDA rødere i trynet enn jeg pleier (om det går an?). Jeg er lite søt på trening. Haha- håper ingen ble unødvendig skremt av den grunn ;)
Ulempene med å løpe ute i et poppis-område i marka er at det er en del mennesker i veien. Det ble derfor en del hindringer i løypa og uansett hvor høyt jeg spilte 'DU MÅSTE FLYTTA PÅ DEJ' så er det visse hensyn man må ta.
Oppover, bortover, nedoverbakke, søledammer, vind.. Det er ikke helt det samme som å løpe flatt og ubalansert på en mølle som har en ON/OFF vifte, det skal være sikkert.

Alt i alt en fin tur og enda en erfaring rikere. Jeg skal innrømme at målet jeg har satt meg, per i dag virker ganske urealistisk, hvertfall med tanke på å komme seg gjennom det på en grei tid. Så her gjelder det å motivere seg selv til tusen. Hey, treningspartner hvor er du?! Jeg nekter å gi meg og fortsetter i skilpadde-tempo. 'Den som gir seg er en dritt' er det noe som heter.. OK, det der var ikke mine ord.. juuust sayin' ! ;)

 

SUMMARY:
Goood helg, mine venner :)

 

 

 

Birken del 1: treningsprogrammet

 

OK, endelig er treningsplanen satt og jeg kan dele den med dere. Jeg har nå startet på treningsuke nr 3 og hittil går det fint med både kondis og kne.
Psyken derimot må jeg jobbe litt mer med og jeg begynner nå å innse hvor stor og tøff oppgave jeg virkelig har fremfor meg. Jeg skal uansett prøve å gjøre det beste ut av det, så får vi se hvordan det går. Jeg prøver å være flink til å variere treningen og jeg pusher meg stadig til et hardere nivå på hver treningsøkt. Jeg lærer nye ting om meg selv underveis og etter hver økt er jeg en erfaring rikere og psyken et hakk sterkere.
Som en kickstart på kondisen (som mer eller mindre har vært fraværende ved oppstart) har jeg prioritert intervaller av alle slag- alt fra forskningsbaserte 4x4 til egenkomponerte metoder. Ved å kjøre på med intervaller øker oksygenopptaket raskere, kondisen kommer kjapt og kneet blir ikke belastet med løping så mange minuttene av gangen. Jeg velger å tro at dette var et smart valg ;)

 

Ivrig, er et stikkord som kan beskrive meg- på godt og vondt. Denne gangen skal ikke entusiasmen i meg få løpe løpsk (!) Jeg skal prøve å holde treningen på et smart nivå for jeg er tross alt nybegynner. Det viktigste er jo å delta.. sant?!

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Intervaller
Fartslek/tempo

Langkjøring
lav-moderat tempo

Intervaller
Fartslek/tempo

Langkjøring
lav-moderat tempo

 

Etter hver treningsuke skal jeg oppdatere dere med detaljene fra hver økt- altså tid, hastighet, stigning osv.

 

Jeg har på ingen måte lagt styrketreningen på hylla. Planen er å fortsette som før, altså 3-4 ganger i uken. Etter mye om og men, frem og tilbake har jeg bestemt meg for å fokusere på vedlikehold. Jeg ser meg fornøyd med størrelsen på muskelmassen nå- til mitt bruk.

 

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Overkropp

Bein/rumpe/mage

Overkropp

Bein/rumpe/mage

 

Fortell meg hvordan deres treningsplan ser ut og hvilke mål har dere satt dere?

Før jeg ønsker dere en riktig fin tirsdag, kommer en liten bildeupdate fra helgen:
För det ordnar sig, det gör det alltid..

Hej, hej, hallåå!

 

Aiai, nå ble det nesten en uke siden forrige oppdatering. Skal si tiden går fort, puh!
Jeg er fortsatt ganske ivrig på instagram og kan nå skryte på meg 110 bilder og 164 followers, ikke verst- huh? :D Takk til mine fans som liker mine instamat- og instafleksebilder. Velkommen er også dere som kunne tenke dere å følge min utroooolige spennende hverdag :-P
Make that button green!

..så over til overskriften. Tok du deg selv i å nynne på den sangen nå? Uansett, den låta sprer positiv energi- ingen tvil om det. Og det som er så positivt er at jeg fikk byttet det løpet jeg hadde bestilt feil til Birkebeiner'n!! Så da folkens blir det halvmaraton (!!) på denne jenta. Haha, vet ikke om jeg skal le eller gråte, men jeg gleder meg veldig.
Jeg ble intervjuet av et magasin angående mitt nye Birkebeiner-mål. Det kommer på trykk i september og jeg skal vise dere når det er ute i offentligheten. Det er ikke noen stor greie, jeg forteller bare om min motivasjon for å melde meg på samt litt om hvordan jeg spiser og trener meg opp frem til den store dagen.Løpetreningen er godt i gang og treningsplanen skal jeg dele med dere så fort jeg har den klar. Ja, jeg er treig.. sorry!
Denne uken har jeg prøvd meg på 5km sammenhengende løping. Målet var å klare det på under 30 minutter- check! :D Jeg var spent på om jeg skulle klare å gå dagen etter, og det gikk fint! Ett steg nærmere målet. Takk til kneet.


Gårsdagens trening ble intervaller 1 minutt 'spurt' med stigning etterfulgt av 1 minutt roligere jogg (11-12km/t er kanskje ikke spurt for de fleste, men for meg som ikke har et eneste hurtig fiber i kroppen så snakker vi PULS i dette tempoet)

Treningsøkten så slik ut:

5 min oppvarming

1 minutt på-
11-12km/t
4-5% stigning

1 minutt av-
6-7 km/t
4-5% stigning

Dette gjorde jeg tilsammen 10 ganger.

Det har vært sløvt med kondisjonstrening det siste halve året og for at dere skal få er lite inntrykk av min nåværende form så kan jeg si at pulsen lå på ca 180 i dragene og 150-160 i de aktive pausene. Jeg vet hva det vil si å være i god form- kondismessig, og det er lite som slår denne følelsen. Det er fortsatt en vei å gå (løpe) før jeg er DER men fra tidligere erfaring så vet jeg at kroppen min kan være en maskin dersom jeg følger den rette oppskriften. Kroppen er stadig i endring og det er fascinerende å se hvor raskt den faktisk responderer, i positiv og negativ betydning. mihi

Bare 8 uker igjen nå så da er det bare å kjøre på!
NO EXCUSES!
Treningsøkter og treningsplan

 

Hei bloggvenner!

 

Etter at jeg meldte meg på Birken har jeg i løpet av uken lagt en god del skritt og kilometer bak meg- både utendørs og på mølla. Som tidligere nevnt på bloggen har jeg kranglet med et vondt kne i lang tid, jeg fikk påvist en Bakers cyste i venstre kne og må derfor ta det rolig nå i starten. Det er vanskelig å holde tilbake fart og intensivitet når motivasjon og kondis skriker 'kjør på'!! Jeg har (så langt) tatt til fornuften og gjort økter som ser slik ut:

 

Økt 1: 3 min jogg, 3 min rask gange med stiging i 60 minutter

Økt 2: Rask gange 45 minutter

Økt 3: Intervaller 1 min på/1 min av i 40 minutter

Økt 4: Rolig jogg i 60 min

 

Med disse øktene bak meg klarer jeg fortsatt å bevege meg i hverdagen i motsetning til tidligere. Jeg er imidlertid spent på hvordan løp i nedoverbakke vil bli da det ofte er svært tøft og belastende på knær. Jeg satser på at det går fint ;)

Treningsplanen videre er ikke fastsatt enda og når det er sagt så er det rett og slett fordi at Frøken Vims har klart å melde seg på feil løp.. Målet er å gjennomføre 21km- altså et halvmaraton. Derfor meldte jeg meg (logisk nok?) på HalvBirken. Haha, men neida HalvBirken er IKKE det samme som et halvmaraton men er usle 11km. Jeg prøver derfor å bytte eller omregistrere min plass, så får vi se hva som skjer. Utrolig irriterende!! Note to self: ikke gjør slike bestillinger/kjøp etter midnatt.

 

Før jeg sier god fredag så vil jeg takke dere som kommer med løpetips til meg. Det trenger jeg virkelig så jeg suger til meg all informasjon jeg kan få.
Har dere noen planer for helgen?

 

God helg!
Nytt mål

Hei, 

Jeg fikk spørsmål om hvordan treningen min ser ut nå for tiden. Jeg har satt meg noen nye mål i forhold til trening og prestasjon. En mer detaljert treningsplan kan jeg dele med dere når jeg har den klar, men jeg kan avsløre at jeg har meldt meg på Birken. Ja, dere leste riktig. Jeg skal prøve å løpe HalvBirken i september.Wææ!
Ambisiøst, for jeg er ingen løpejente i utgangspunktet. Motivasjonen trengte en utfordring- og det har den nå fått. Det er kun 9 uker igjen- det kommer til å gå fort så nå er det bare å legge seg i hardtrening fremover ;) Har noen av dere deltatt på løpet tidligere? Isåfall, kom gjerne med tips og triks til en stakkars nybegynner.

Inntil treningsplanen er satt opp så kan jeg dele dagens trening med dere. Jeg trente sammen med min spreke søster igjen i dag. Girl Power :DOi, nå ble det plutselig sent igjen. Vi blogges, sprekinger :D


God natt! 

En god start på dagen?

Hei, hei!

Ingenting er som å våkne uten vekkeklokke, dere.. I dag var det full renovasjonsfest i bakgården da søppelbilen og skjæra sloss om godbitene i containeren. Med begge vinduene oppe ble jeg vekt av et bråk uten like et par minutter over klokken seks <3 Hello, morning glory <3

Med det trøtteste trynet i by'n tok jeg beina (og motivasjonen) fatt og la ut på en skikkelig powerwalk. Morgenkardio- jeg kan ikke huske sist (faktisk). Da jeg bodde i Trondheim ble det rask gange før frokost nesten hver eneste dag. Jeg har et hat-elsk forhold til denne type trening. Hat som utgangspunkt når jeg er så trøtt at det heller frister å bli liggende under dyna hele dagen. Jeg elsker det når jeg endelig kommer meg ut, får (frisk) luft, våkner, hører på god musikk eller radio, får opp pulsen, smiler og vet at jeg har hele dagen foran meg. 

Konklusjon:
jeg elsker morgentrening.Jeg valgte å droppe gårsdagens treningsøkt på bein og rumpe og det betyr at jeg skal ta igjen det tapte i dag.Øvelser som står på planen er:

- ettbeins glutebridge
- bulgarsk utfall
- step-ups i smithmaskin
- ettbeins beinpress

Hva står på planen hos dere i dag?Ønsker dere en riktig fin dag folkens :D
Treningsøkt

Hei kjære bloggvenner

 

 

Jeg trodde nesten dere hadde glemt meg, men hva responsen på innleggene her og på instagram viser så er dere fortsatt trofaste- og engasjerte. Det liker jeg. Tusen takk, det er over all forventning :D

Planen var å blogge dette innlegget i går kveld/natt men jeg ble jo aldri ferdig før jeg bare måtte finne puta. Det er en stor utfordring å få nok søvn. Ofte blir det mellom fem-seks timer per natt, noe som er i snaueste laget.. Målet er å få til syv timer pr. natt, det er det perfekte for meg.
Hvor mange timer sover dere?
Jaja, nok babling. Denne posten skulle vise litt fra gårsdagens treningsøkt. Jeg trente med min fine søster og da fikk vi også knipset noen bilder. Jeg har satt opp treningsprogram til henne og nå var det på tide med en liten oppfølging igjen. Jenta har vært flink og jobbet hardt - det har gitt sinnssyke resultater!! I går gjorde vi noen justeringer og jeg satte opp et nytt opplegg til henne så dette blir spennende å følge med på :D

 

Øvelser fra treningsøkten :
(gjennom hele økta hadde vi fokus på teknikk og kontakt- viktig, viktig)

 

- sidehev med hantler i supersett med fronthev med vektskive
- ulike varianter av push-ups
- flyes i kabel
- ulike bicepsøvelser
- dips
- step-upsSPREKING <3


God natt!


Treningslogg 26.06.2012

Dagens treningsøkt: styrke på overkropp og intervaller

 

20 effektive minutter og styrketreningen var gjort. Herlig!

Intervallene ble i dag gjennomført på en gruppetime. Godt med litt forandring. Vanligvis løper jeg intervallene mine og varierer mellom 4x4 eller 1min på/1 min av.

 

Ellers så ser treningsplanen min ca slik ut nå:

 

Dag 1: styrke overkropp

Dag 2: bein/rumpe + mage

Dag 3: styrke overkropp + intervaller

Dag 4: løping (rolig)

Dag 5: bein/rumpe + armer

Dag 6: intervaller

 

Hvordan trener dere for tiden? Har dere noen spesielle mål eller trener dere mest for gøy? Jeg har så smått begynt å lese (trenings) blogger igjen og jeg skjønner nå at jeg ikke har gått glipp av så mye. Fremdeles har jeg et par hundre innlegg å frese gjennom før jeg kan si det for sikkert, men jeg ser f.eks at ekstrembaking fremdeles er poppis ;) Jeg har også fått med meg at det er en del der ute som har startet oppkjøringen til høstens fitness konkurranser- gjelder det noen av dere også eller? Det blir uansett veldig spennende å følge med på, da jeg i utgangspunktet skulle stått på den scenen selv.

 

Om det er noen som har spørsmål til treningen min så fyr løs. Jeg får en god del epost med spørsmål om oppsett på treningsprogram og dietter. Dessverre tar jeg ikke på meg dette da jeg ikke har kapasitet til det i forhold til jobb og studier. Noen prosjekter og prøvekaniner har jeg, og dersom det skulle dukke opp en ny mulighet så skal jeg informere om det. Og ja, en ting til.. kunne det vært interessant med en spørsmålsrunde her på bloggen? Bare for å få litt aktivitet her igjen? I så fall, let me know :)

God natt til dere <3


Mitt treningsprogram

Hei, hei!

Det er på tide med en oppdatering på treningen igjen. Nå som jeg er i gang for fullt tenkte jeg å vise dere hvordan treningsprogrammet mitt ser ut på bulk.
Som dere kan se så er det mindre kardio og mer styrke som står på planen- allikevel blir det en god del økter i løpet av uken så her er det bare å gjøre leksa si ;)
Under finner dere noen av øvelsene jeg har satt opp i programmet.
Se hjemmesiden til TTP, for et større utvalg av øvelser og bli inspirert :D

 

ØVELSER FOR BRYST:
PushUps
Flys

-kabel/hantel

ØVELSER FOR SKULDRE:
Stående roing
Sidehev
Fronthev
Militærpress


ØVELSER FOR RYGG:
Chins
Nedtrekk
Facepull
Bodyrow
Kabelroing
Foroverb. roing


ØVELSER FOR BEIN/RUMPE/LÅR:
Glutebridge
Bulgarsk utfall
Legcurl
Beinpress
Utfall
Hip Thrust
Markløft
Ettbeins markløft


ØVELSER FOR ARMER (TRICEPS/BICEPS)
Dips
Hammercurl


Hva er deres favorittøvelse for de ulike muskelgruppene?

Ønsker dere en fin og sprek uke!
Utøver for Team Total Package

 

WEEE!!!

Da kan jeg endelig slippe nyheten jeg lenge har snakket i koder om.. Dere vet jo at jeg har bestemt meg for å stille i fitness, men detaljene rundt det har jeg holdt hemmelig. Jeg er nå så utrolig stolt av å fortelle at jeg skal stille for klubben Team Total Package- Norges første fitnessteam underlagt dopingtesting.

I morgen lanseres teamet i media og det blir oppslag både på nett og i aviser.

nettsiden har utøverne på teamet egne profiler med bilder og informasjon.
Klikk deg inn- les om konseptet, om meg og de andre spreke utøverne og coachene på teamet.

Hjelp oss å spre budskapet om en klar holdning til antidoping og fitness du også!

Hentet fra nettsiden:

 

«The Total Package DA ble skapt for å gi flere muligheten til å lære hvordan man kan endre treningen og kostholdet sitt og oppnå de store helsemessige fordelene som fitnessutøvere opplever. The Total Package DA mener at man kan man plukke ut elementer fra fitnesslivsstilen og implementere dem i sitt hverdagsliv slik at man få en treningsrytme og et kosthold som gir ekstra energi.

Viktig er det også for The Total Package DA å fremstå som en motvekt til hysteriet rundt kosthold og trening som man har vært vitne til i media i lengre tid. The Total Package DA ønsker å representere en sunn og balansert livsstil hvor gode treningsøkter og kunnskap rundt sine måltider gir store resultater, uten at man inntar en fanatisk holdning til det hele.

I tillegg er det viktig for The Total Package DA å eie og drive sitt eget team innen sporten fitness, der alle teamets utøvere er forpliktet til jevnlig dopingtesting. På lang sikt håper The Total Package DA at deres initiativ kommer å gjøre at flere team innfører dopingtesting og at fitness etterhvert kan bli underlagt Norges Idrettsforbund og nyte den samme anseelsen som de mer tradisjonelle idrettene.»


Lansering er 1.mars- og vi er i gang! Da er det bare å kjøre på !!!

Håper dere vil følge oss!

Sprek fredag !

 

Hei dere,

Jeg tenkte jeg skulle gi dere en treningsoppdatering igjen jeg. Denne uken har jeg testet ut treningsprogrammet jeg skal kjøre på med frem mot konkurranse (satt opp av meg). I første omgang dreier det seg om en 8-ukers periode før jeg eventuelt gjør større endringer i programmet. Det samme gjelder for kostholdet, som nå blir litt mer strikt fremover. Det er ikke snakk om noen deff for jeg kommer ikke til å stille i konkurranse nå til våren, til dere som lurte på det.
Selv om jeg personlig er fornøyd med størrelsen på kroppen slik den er nå er det allikevel nødvendig med litt mer muskelmasse her og der for å forbedre fysikk og svakheter innen konkurranse, så det er der fokus vil ligge nå fremover. Kunsten er å klare det uten å gå opp nevneverdig i fettprosent. Det er en noe komplisert prosess og krever utprøving, justeringer og feiling før jeg lander på den rette oppskriften for min kropp.
De to siste ukene nå har jeg ligget høyt eller høyere på karbohydratene og det merkes godt på kroppen, men ikke nødvendigvis bare i positiv forstand.
Siden jeg nå har hatt i overkant av to uker med testing av mat og treningskombinasjoner, velger jeg å holde litt tilbake med detaljene i kostholdsplanen og treningen til jeg finner den rette balansen.


Jeg har hatt gangsperre og seriøse problemer med å sitte på rumpa de siste dagene etter onsdagens bein/rumpe-trening, derfor ble det styrke på overkropp i dag.
Lysten til å gå på trening var totalt fraværende. Aller helst hadde jeg lyst til å legge meg til å sove. Utslitt etter en hektisk dag på jobb krevde en ekstra porsjon disiplin. Når dørstokkmila er overstått går det som regel greit, men i dag var selve treningsøkten helt pyton også. Faen! Utrolig slitsomt, men sta som jeg er ga jeg allikevel alt.

Resultatene ble dette:

Sidehev med hantel: 11kg x 15 + 10+10+10

Fronthev med vektskive: 15kg x 10+10+10

Push-ups med vektskive: BW + 10kg x 8 +3+3+3 etterfulgt av..
Push-ups på ball: BW x 5+5+5
Flys i kabel: ?kg x 15+5+5+5+5
Side bend med hantel: 19kg x 15 + 5+5+5+5+5
Hantelroing: 19kg x 11 + 5+5+5+5
Planke med vektskive: BW + 10kg x70sek + 70sek + 70sek

Det beste måltidet (og muligens det viktigste) i løpet av en dag er definitivt måltidet etter trening.

I dag ble det dette:
Ha en fortsatt fin fredag- og god helg :D

<3Stine logger trening igjen

Onsdag 01.02.2012
Klokken viser 06:30.  Treningstøyet er på, musikk, drareimer, håndkle, hansker og drikkeflaske er med. Jeg har endelig kommet meg opp fra en lengre tids dvale.
(Dvale er i realiteten og med Wikipedia som kilde- en strategi der dyrene unngår å møte direkte alle vinterens ulike stressproblemer, gjennom å spare på energiforbruket) haha, I like!
Endelig er jeg oppe, men jeg føler meg ikke våken. SATS føles allikevel som et fornuftig sted å være. Det er bare en ting å gjøre. Gi bånn gass.

- Glutebridge
- Markløft + strake markløft
- Ettbeins strake markløft
- Hip thrust
- Utfall

Med disse øvelsene ble treningsøkten kvalmende slitsom. Det ble en tøff beinøkt med fokus på bakside lår og rumpe. For første gang på over et år trente jeg markløft og strake markløft igjen. Små tall ble observert på vektene og et skyhøyt tall på pulsklokka. Ikke akkurat psykisk motiverende, men et sted må man jo begynne. Jeg bestiller ny energi og satser på litt ekstra krutt til neste gang.
Jeg har nevnt for dere tidligere- at det nå er fokus som gjelder. Etter et år med vedlikeholdstrening er det på tide å vekke liv i det som kanskje kan kalles mitt potensiale. Det blir spennende å se hvor god min fysikk kan bli. Hvor lang tid det vil ta er usikkert og avhenger av mange faktorer. Det første steget er hvertfall tatt; jeg har bestemt meg og jeg er i gang. DET er syyykt motiverende!!

Til dere som har stusset over at jeg har hatt forbausende få treningsøkter denne måneden og allikevel holder en OK form, kan jeg si at hverdagsaktiviteter er vel så viktig som en time på treningssenteret. En kombinasjon er selvfølgelig å foretrekke, men dersom man av ulike grunner ikke skulle få til begge deler, er det faktisk bedre med litt enn ingenting..
Til tross for et kne som krangler ( som faktisk er årsaken til færre treningsøkter denne mnd) bruker jeg beina mye i hverdagen. Jeg har en fysisk krevende jobb hvor jeg løfter mange tunge løft og går mye. Med et godt kosthold i tillegg til dette er det ikke noe hemmelighet bak formen.

 Har dere forresten sett denne?


Tommel opp for de enkle hverdagsaktivitetene som faktisk kan gjøre en forskjell!

Ønsker dere en fin dag!

Treningsåret 2011

 

God morgen!

Formbildekavalkaden har dere fått. Denne gangen gir jeg dere en kort trenings-oppsummering fra året som gikk.


Januar 2011:

En litt for lang og lat juleferie, men treningsrutinene kom fort på plass igjen.

 

Februar 2011:
Fornøyd med nye ski og  treningsøktene var på rett spor (!)


Jeg prøvde også å finne ut hva jeg egentlig ville med treningen og livsstilen min. Jeg bestemmer meg for å stille til NM i fitness og lager en plan på hvordan jeg skal trene og spise frem til konkurranse.


Mars 2011:
Bulke-program
fra min coach var godt i gang og jeg delte mitt opplegg med dere. Det ble en periode med masse mat og kalorier kombinert med tøffe og tunge treningsøkter for å øke muskelmassen ytterligere. Kardio ble nærmest forbudt og skiene mine måtte bare vente :(


April 2011:

Bulken ble for hard kost for meg og jeg bestemte meg for å trekke meg fra fitness og konkurranse av ulike grunner.
Det var et nederlag, men et nødvendig og klokt valg.


Mai 2011:
Jeg ble min egen sjef igjen og med verdens dårligste kondis kunne jeg endelig starte med kardiotrening igjen. -
Lykke-


Prosjekt 'tilbake i form' var på plass og treningsplanen så omtrent slik ut:


Dag 1: Rumpe + mage

Dag 2: Kardio/fri

Dag 3: Bakside lår + armer (?)

Dag 4: Overkropp

Dag 5: Rumpe + mage

Dag 6: Kardio/fri + mage

Dag 7:Kardio/friJuli 2011:
Treningen og livet gikk strålende og etter å ha jobbet med mitt eget konsept over en lengre periode bestemmer jeg meg for å teste det ut i praksis.
Testing av konseptet gikk dessverre til helvete da livet mitt plutselig ble snudd på hodet og jeg ble singel. Livet måtte komme først og jeg klarte ikke konsentrere meg om noe som helst. Jeg tok bruddet svært tungt, jeg var knust og det føltes som om verden raste.


August-oktober 2011
Høsten ble en ekstremt tung periode og jeg prøvde stadig å kjempe meg tilbake til hverdagen igjen. Noen enkel oppgave ble det ikke. Utfordringer, planer og drømmer gikk i grus. Nedtur på nedtur førte til at det ikke ble noen seriøs fokus på trening og kosthold. Jeg gikk konstant på gråten. Jeg måtte ta en dag av gangen og trente når jeg hadde lyst og energi til overs. Disse månedene ble preget av mye grining, lite søvn, lite/mindre trening og dårlig kosthold. Jeg var støttemedlem hos SATS, årets beste kunde for PepsiMax og aspartam-industrien og Kleenex'n snytte meg for mangfoldige kroner. Årets vrak ble herved kåret.

Oktober- desember 2011
Man kan si mye om meg som vrak, men en ting skal jeg ha- jeg gir aldri opp uansett hvor håpløst det kan se ut. Tro meg, jeg har feilet og gått på trynet maaange ganger. Det så ekstra mørkt ut nå men heldigvis var jeg smart nok til å gi meg selv en ny sjanse. Jeg tok denne sjansen selv om det innebar noen tøffe oppgjør med meg selv og andre. Smertefullt men nødvendig for at jeg i det hele tatt kunne få tilbake livskvaliteten.
Løping ble  etterhvert en favoritt . Jeg fikk helt dilla, men gleden ble kortvarig da jeg fikk konstantert løperkne og betennelse.


2012-
Altså med 2011 som utgangspunkt kan ikke 2012 bli annet enn bra. Jeg har funnet en
balanse jeg lenge har lett etter. Endelig kan livet begynne og det har det gjort litt allerede ;) Fantastisk følelse.
Til de av dere som har fulgt en noe negativt ladet blogg i høst kan jeg forsikre om at det nå skal bli andre boller :D
                                                

Ønsker dere en fin fredag og en riktig god helg!

Alternativ trening

Hei, hei!
Jeg har som mange andre, spist mye god mat og drikke i julen, men jeg har også hatt noen ekstremt gode treningsøkter. Det er absolutt mulig å holde seg aktiv uten å henge på treningssenteret i julen. Enkelt kan man ta beina fatt- gå eller løpe

Treningssenteret er stengt, det er iskaldt, skiføret er ikke noe å skryte av og det er ekstremt glatt på veiene. Mange gode grunner for å bli sittende i sofaen og droppe treningen! Eller?
Nei, unnskyldninger funker dårlig dersom man vil holde formen. Kreativitet er nøkkelen og i dag har jeg testet truger for første gang. Wee- for en opplevelse! Og FOR en treningsøkt. 55min rask gange i oppoverbakke etterfulgt av 40 minutter i nedoverbakke.
Puh, med puls nær maks hele veien opp klarte ikke engang pulsklokka å henge med. De siste tallene jeg observerte var en puls på 187 og en tid på 44 minutter- deretter tok den kvelden. Tipper det er et batteri som må byttes. Uansett, med truger på beina, dundrende musikk på ørene, gode klær på kroppen- i en jævlig bratt oppoverbakke, ble dette årets beste treningsøkt!

Joda, litt festligheter har det også blitt, dere :D Og mer skal det bli. *kremt*
Jeg skal være litt forsiktig med å dele bilder med dere her, men husker dere 'innen jul-spagat-prosjektet' mitt?? Når småtøffe Stine har litt alkohol i blodet er det ikke nødvendig med oppvarming før spagaten skal testes, neida, og strekk ble plutselig et fremmedord.. aiai


Dumdristig og vågalt, men jeg klarte det.. på en måte ;)
Frokost, form og forbedringer

 Æsj, nå henger jeg litt etter med bloggingen igjen. Beklager. Julestresset har satt inn for fullt samtidig som kreativiteten og blogglysten er litt fraværende. Jeg har dessverre ikke alltid tid til å svare på alle spørsmål som kommer i kommentarfeltet eller på mail- så kom gjerne med tips til hva dere vil lese mer om her på bloggen.Det hadde vært superdupert :D Det er alltid rom for forbedringer.

En aldri så liten treningsupdate igjen:
Jeg har kuttet ned litt på treningsmengden den siste uka pga kneet som ikke vil samarbeide. Selv om jeg er ekstremt utålmodig så vet jeg at hvile er effektivt. Jeg har gjort alternative øvelser og vært flink til å tøye, så da får vi bare håpe at det hjelper.

Jeg fikk et spørsmål angående mine treningsplaner for 2012- om jeg klarer å opprettholde overkroppen med bare en økt i uka?
Vel, det gjenstår å se. Jeg tror det skal gå fint. Jeg kommer nok til å dokumentere formen underveis, slik jeg pleier med disse morsomme fleksebildene mine. Går det ikke slik jeg ønsker så justerer jeg bare planen slik at jeg får det som jeg vil ;)Dagens frokost:
Hjemmelaget frokostblanding (med verdens enkleste oppskrift)
Bildet under er ikke like godt som det smaker- for denne blandingen smaker helt sinnsykt godt. Nam!
Oppskrift kommer!Ønsker dere alle en fin dag :)Planer

 Treningsplanen DEL 1- intro

Som jeg har forstått så er det flere av dere som er spente på den nye treningsplanen min(?) Dere bør ikke ha for store forhåpninger altså, det er tross alt ingen revolusjon på gang ;) Små forandringer kan for meg utgjøre en stor forskjell i resultater og motivasjon.

Jeg har tidligere denne høsten tatt opp tema som omhandler utfordringer, målsettinger og komfortsoner. Noen har vært frivillige og andre har vært ufrivillige.

Jeg har for eksempel som mål å klare spagaten innen jul. Ambisiøst- men ikke umulig..

Vi vet jo at man blir god på det man øver på.

Så, hvordan ligger jeg an?
Dårlig.
Hvorfor?
Jeg har ikke øvd nok.
Konklusjon:
jeg blir ikke god. Jeg har ikke tid.

Jeg er utålmodig og vil få til alt på en gang- helst i går. Til jul ønsker jeg meg flere timer i døgnet. Skal jeg få det til det jeg vil blir jeg rett og slett nødt til å prioritere annerledes. Tiden strekker til for den som bruker den. Det blir den største forandringen i det nye treningsprogrammet.

Det å sette opp en god treningsplan er ikke gjort på 1-2-3. I utgangspunktet liker jeg ikke strikte planer. Jeg tillater meg alltid å lytte til kroppen og det har jeg i aller høyeste grad tenkt til å fortsette med. Jeg kommer fortsatt til å trene etter prinsipper- ikke detaljer.
Grunnen til at jeg nå setter opp en ny treningsplan er fordi jeg ønsker en forandring. Jeg har satt meg fast i mine 'trygge' omgivelser.
Jeg vil  gjøre hverdagen til en fest ved å prøve nye spennende ting, utforske og kose meg underveis.

                                                   
    


Planen blir som følger:

Styrketrening:
Jeg kutter ned fra fire til tre økter i uken (tror jeg). Fokus er fortsatt mage, bakside lår og rumpe, så jeg vier to dager til bein + rumpe og en dag for vedlikehold av overkroppen.
Jeg kommer til å endre på antall reps/sett i tillegg til å bytte ut mange øvelser. En oversikt over øvelser vil oppdateres etterhvert. Jeg starter med programmet når kalenderen viser måneden januar og året 2012. Tenk, 25 dager igjen av året dere :-O


Kardio:
Treningsformer:

-Løping (med halvmaraton som mål- om kneet holder)
-G
ruppetimer (for intervall-variasjon)
-Rask gange (lav-intensitetsøkt eller morgenkardio)
-Ellipse (minst mulig, men alternativ til rask gange)

 
Intensivitet
:
- Lav
- Moderat
- Høy (intervaller)


Målet er å få til to intervaller og en langkjøring i uken.

 

Tøy og bøy:
Tøying etter kardio, tre ganger i uken + en time YOGA.

 

 

 

Trening uke 48

 

Hei på dere!

I går kom kvelden plutselig og mine 'store' bloggplaner ble satt på vent.
Meningen var å dele den nye treningsplanen min, som endelig er ferdig. Jeg kan avsløre at 2012 kommer til å bli et sprekt år :D
Jeg har blåst støv av gammelt utstyr og gleder meg til å begynner å bruke det igjen. Med drareimer, hansker, knebeskytter og belte leker vi ikke trening lenger ;)Ellers har treningen denne uken sett omtrent slik ut:
(dette er fortsatt ikke en del av den nye planen)
(S)mil

 

Whoop, whoop- hvilken start på dagen!:)

Vekkeklokka ringte presis 06:00, bare sekunder senere spratt jeg opp av sengen. I dag var det en spesiell som ventet på meg- tredemølla på SATS. Wææ, da skjønner dere kanskje at det var dags for ukentlig testing av 'langkjøring' på mølla igjen.

Tidligere resultater:
Tid: 30 min      distanse: ukjent
Tid: 35 min      distanse: ukjent
Tid: 40 min      distanse: ukjent
Tid: 55 min      distanse 9,5 km

 

Timen i forkant brukte jeg til å drikke en kopp grønn te, lage meg en deilig proteinpannekake og psyke meg selv opp til å få beina til å bevege seg mellom 10 og 11 km/t- i en time. Etter intervallene i går, visste jeg at dette kunne komme til å bli tøft. Jeg kjente meg stiv og støl, trøtt og litt vondt i magen.. Dessverre fører ikke unnskyldinger til resultater så her var det bare å være positiv og endre fokus: Jeg kan, jeg vil- jeg FIKK det til!

Resultatet ble:
Tid: 58:45
Distanse: 10 km

 

For en lykke !! Julenissen, jeg ønsker meg joggesko til jul. Løping er  *kremt* gøy :D Altså, jeg skal være ærlig.. Det var ekstremt tungt og helt forferdelig slitsomt. Med bare 4 økter tidligere burde jeg kanskje lagt igjen egoet hjemme.

Jeg startet med å løpe med stigning- ikke smart.
Etter de første 15 minuttene begynte headsetet til ipoden å falle ut av ørene- jævli irriterende.
Halvveis, og jeg måtte skikkelig tisse.
Run Stine, run!!
40 minutter- check! 50 min- check !
De siste minuttene før 'målstreken' var pulsen farlig nær maks. Smerte. Jeg kjente den 'deilige' pannekaka kom (enda) lenger opp i halsen, men med en dose endorfiner klarte jeg ikke å gi meg.
-Skal jeg risikere å besvime nå? Jeg er jo så nærme..
58:43, 58:44, 58: 45... og DER, var den punkterte vannblemmen på høyre lilletå fra forrige uke tilbake-presis på mila! Jubel!!

                                     


Ha en fin onsdag :)FitnessConvention

Hei, hei

Denne helgen har jeg vært sammen med ca. 900 andre treningsglade mennesker på Norges Idrettshøgskole for å delta på årets Fitness Convention.
Wow- for en lærerik og morsom helg det har vært!

 

Her får dere en liten oppdatering på hvilke foredrag og gruppetimer jeg deltok på.

 

Lørdag:

 Jeg deltok også på disse foredragene:
- Kan du bidra til en bedre folkehelse?
- Optimalisering av målsettinger for kunden
- Langkjøring vs 4x4

På kvelden ble det pysj-party med god mat og snacks for å hente inn energi til søndagen.
Søndag:

Ultimate Zumba party !!


Jeg deltok også på:
-Global Yoga: Power. Jeg digget denne timen. Fantastisk bra.
- Høyteknologiske Hollywoodanimasjoner i styrketrening
- Exercise is medicine

Helgen har vært stappfull av energi, inspirasjon og motivasjon. Jeg fikk også med meg goodiebag med diverse hygieneartikler, treningsmagasin, joggesko og en topp fra Kari Traa <3God natt :)

Herlig fredag !

 

Hei,

Trøttere enn trøttest hoppet jeg ut av sengen 06:30. Ca. 15 minutter senere var jeg å finne på tredemølla på SATS. Puh! -pangstart på en fredag. Jeg hadde en avtale og da er det ikke aktuelt å slumre med vekkeklokka et sekund. Avtaler eller en treningsdate er med andre ord svært effektivt.

Jeg har vært ekstremt trøtt hver eneste morgen denne uken. Jeg har hatt det trøtteste trynet i by'n og gjespet meg til en gullmedalje. Kanskje det er på tide å innse at jeg bør legge meg tidligere ? Det har vært problematisk å hente inn søvn i helgene også siden det har vært full fres og høy partyfaktor i leiligheten. Komisk nok, kan vi ikke en gang ha på 'The Voice' på TV'n i stua i fare for at det skal trigge rockefoten! Haha.
Om ikke annet så rocket jeg mølla i dag morges. Det ble 55 minutter sammenhengende løp på mølla og jeg la 9,5km bak meg :D Denne gangen løp jeg fortere men hadde mindre stigning enn sist. Pulsen ble ikke like høy og derfor gikk det lekende lett! Om jeg får det som jeg vil håper jeg å se de magiske tallene 1 mil og 1time allerede neste uke. Det hadde hvertfall vært helt fantastisk!

Perfekt mat etter trening:Nam, nam smaker godt. Restemat (igjen) fra gårsdagens pizzaparty. Hørte jeg dilla ? :-P
Jeg leste nettopp denne artikkelen og skjønner nå at amerikanerne har blitt inspirert av pizza innlegget mitt. Haha. Hvis ikke, så kunne den hverfall blitt big business.

Jeg har sporty planer for helgen- en oppdatering kommer på søndag. Dessuten skal jeg prøve å bake noe. Det er jo snart jul :D Jeg ble inspirert av min kjære roomie da hun serverte meg disse sunne eple-bollene. Fantastisk gode. Jenta kan bake.Hva skal dere i helgen ?
Førti

 

Dagens trening:
Lett styrke på overkropp etterfulgt av 40 minutter (sammenhengende) løping på mølla !!! Wee!
Jeg er fornøyd med egen prestasjon siden jeg absolutt ikke er noen løpe-jente. Jeg mangler teknikk, pust, hurtighet og eleganse- men jeg klarte det :D Målet for neste uke blir å klare 45 minutter. Takk til dere som inspirerte meg ved å dele deres prestasjoner og erfaring. Kanskje klarer jeg et halvmaraton eller to i 2012 jeg også. Jeg bor sammen med to jenter med kjærlighet for løping, så med litt teknikktrening og tips fra ekspertene burde det gå bra!

Jeg fikk et spørsmål angående mine lette treningsøkter jeg har for overkroppen. Hvilke øvelser jeg gjør, hvor mange repetisjoner sett osv?
Først vil jeg si at alle mine treningsøkter er tunge selv om jeg trener lett. OK, det var kanskje litt selvmotsigende. Det jeg mener et at jeg alltid blir sliten og svetten renner- Ja, selv når jeg trener styrke.
For meg er det viktig å trene mest mulig effektivt. Jeg har nesten ikke tid til å puste mellom settene og det å sette meg ned og slappe av er uaktuelt. Pulsen er høy, musklene svir og svetten siler.. Da vet jeg at jeg gjør noe riktig.

 

Jeg har tidligere nevnt at jeg ikke ønsker å bli noe særlig større, men heller jobbe med fysikken. Derfor har jeg disse øktene som kalles 'Lett overkropp'. Øktene er da kun ment for detaljer og vedlikehold. Jeg skal innrømme at det er litt kjedelig og ikke bare kjøre på, øke i antall kilo og presse seg til maks, så disse øktene er gjort på 30-45 minutter og intensiteten er høy. Slik går tiden fort og treningsøkten blir RÅ !!!

Jeg følger ingen fast plan men eksempel på en lett økt kan se slik ut;
(øvelser for mage er ikke inkludert her)

SKULDRE

 

Sett nr 1:
Sidehev x 15-20 reps (vektene skal være såpass tunge at jeg ikke hadde klart flere)
Fronthev x 15-20 reps

Sett nr 2: (ingen pause her)
Sidehev x 8-10 reps

Fronthev x 8-10 reps

Sett nr 3:
Sidehev x 8-10 reps

Fronthev x 8-10 reps

Dette var et eksempel på hvordan intensiteten på reps og sett kan se ut.

Deretter inkluderer jeg øvelser og muskelgrupper som ;

- Hantelroing eller kabelroing + nedtrekk eller chins for rygg
- Flies i kabel eller push-ups for brystet
- Triceps kickback eller dips for triceps
- Hammercurl eller bicepscurl for biceps (denne droppes ved dårlig tid)

Om alt går som planlagt så håper jeg denne uken kommer til å se ca. sånn ut:


Trening uke 42Dette var altså forrige ukes treningsøkter, nå står en ny uke for tur.
På programmet i dag er det: yoga (!), lett styrke på overkropp og rask gange på mølla.
Ah, som jeg gleder meg :D


God treningsuke, folkens :)

Mageøvelser

Hei, hei

 

Noen spurte meg om hvilke mageøvelser jeg kjører- og det kan jeg selvsagt dele med dere!

Med riktig teknikk i kombinasjon med et oppsatt program og effektive sett er disse øvelsene magiske!
Musklene brenner, svir og klør på èn gang samtidig som pulsen stiger og svetten renner. Liker, liker!


Dersom målet er å bli sterkere eller øke størrelsen på magemusklene må de belastes på samme måte som andre muskler. Tenk kvalitet fremfor kvantitet og øk belastningen gradvis. Bruk f.eks vektskiver eller en medisinball.

Jeg skulle ønske jeg kunne satt overskriften til noe som 'FLAT MAGE PÅ 1-2-3' -men så enkelt er det dessverre ikke.
Magetrening alene vil ikke gi deg flat mage eller mer synlige magemuskler. For å få frem 'six packen' du lenge har drømt om er det fettprosenten som må jobbes med.

Du har kanskje hørt dette før: abs are made in the kitchen.
Oppskriften er: riktig kosthold, smart kondisjonstrening kombinert med styrketrening.

 

 

Har du noen favorittøvelse for mage?
God morgen!I dag tenkte jeg å poste et innlegg FØR trening.. Det er magen som skal få svi. Egentlig så synes jeg magetrening er ekstremt kjedelig. Heldig som jeg er har jeg med en treningspartner  i dag. Når man er to blir alt mye morsommere og det er lettere å gi det lille ekstra- er dere ikke enig?

Fokuset fremover ligger i å forbedre mage, rumpe, lår. Med andre ord typiske jente-ting ;)

Kykkeliky- hanen galer og Stine er så klar for trening..
Haha, er det mulig å være sååå utrolig trøtt i trynet ??

Ønsker dere en strålende dag!
Hvor mange kalorier spiser du?

 

Jeg har ikke tellingen (!) på hvor mange ganger jeg har fått dette spørsmålet her på bloggen men også i andre sammenhenger.

De fleste som kjenner meg eller følger meg her vet jo at jeg er over middels opptatt av trening og kosthold. I tillegg studerer jeg ernæring, så dersom kalori-svaret mitt var; jeg vet ikke. Hadde dere trodd meg da? Det er faktisk sant, jeg teller ikke kalorier!

Jeg teller ikke kalorier men vet godt hva slags mat jeg spiser. Derfor er det enkelt å gjøre et grovt overslag. Om det fortsatt er av interesse så kan jeg fortelle at det totale energiinntaket mitt daglig ligger mellom 2000-2500 kcal. Noen ganger mer, sjelden mindre.

 


SPISEDAGER

Alle snakker om 'spisedager' og 'oppkarbingsdager' i tide og utide- hele tiden. Spesielt om man suser rundt på diverse blogger eller treningsforum.
Disse dagene er for noen ment som oppfylling av glykogenlagrene og hos andre som en unnskylding for fråtsing i diverse godis og junk pga av et urovekkende lavt energiinntak dagene eller ukene i forkant. Jeg har tidligere benyttet meg av begge metoder . Heldigvis har jeg funnet ut at det er en fordel ved å time eller fordele karbohydratene. Slik unngår jeg de største 'cravingsene' som fort kan ende med fråtsing, vond mage, vann i kroppen i en ukes tid, dårlig samvittighet, dårlig selvfølelse, depressive tanker, enda mer cravings og enda en sprekk.. Og sånn går no dagan.

Ok, jeg setter det kanskje litt på spissen. Det er uansett viktig å finne ut hva som fungerer best for seg selv. For min del har det blitt et mer avslappet forhold til det hele. Jeg koser meg med godis når jeg føler for det, når kroppen trenger det og Stine trenger det. Heldigvis har ikke kroppen like stort behov for disse godsakene som det Stine har, så her gjelder det å se klart og skille ut de falske signalene som hjernen titt og ofte sender ut.

 

 

KALORIER

Tilbake til kaloriene igjen. Husk at antall kalorier ALLTID må regnes ut på individuelt grunnlag ut i fra aktivitetsnivå, alder, kjønn, vekt og målsetting. Like viktig er det hva du faktisk putter i munnen. En kalori er ikke bare en kalori dersom du har som mål å endre/forbedre kroppssammensetningen din.Fakta om energiforbruk- hva er forbrenning og har du sett noe til den?

Alle har noe som kalles Basalmetabolisme (BMR)
Dette er forbrenningen i hvile- antall kalorier som kroppen trenger for å gjennomføre kroppsfunksjoner som hjerteslag, pusting, regulere kroppstemperatur osv . Som nevnt tidligere spiller alder, kjønn, vekt og høyde en rolle for metabolismen. Verdiene kan du så gange opp med graden av aktivitet eller bruk en kalkulator

For å få et høyere tall, altså øke din forbrenning må du øke ditt forbruk av oksygen. Øk aktivitetsnivået og få opp pulsen!!

 

Dersom du:

 1. bruker 1 liter oksygen pr. minutt vil du forbrenne 5 kcal pr. minutt.
  Dette tilsvarer rundt 300 kcal pr. time.

 2. Øker motstanden og bruker 2 liter oksygen er du oppe i 10 kcal pr. minutt og kaloriforbruket vil være ca. 600 kcal pr. time.

 

Jo, høyere motstand og intensitet desto høyere energifrigjøring og kalorier forbrent.

Så enkelt er det altså å få opp denne forbrenningen vi hele tiden snakker og hører om.

Med mindre du har en diagnose eller har en stoffskiftesykdom så har alle samme utgangspunkt når det gjelder forbrenning av kalorier. Øk forbrenningen med ditt og øk forbrenningen med datt.. Kom deg på trening og få opp pulsen :D

 Strammer inn

Skal man opprettholde treningsmengden i en travel hverdag fylt opp med skole, jobbing og et sosialt liv er planlegging utrolig viktig. Selv er jeg veldig flink til selve planleggingen, men det å faktisk gjennomføre den er hakket vanskeligere. Jeg synes det er lettere å ta ting som det kommer uten å forholde meg til en strikt plan. Det meste går automatisk men noen ganger må man organisere for å sikre optimal effekt.
Nå innser jeg at det faktisk er nødvendig å stramme inn litt på rutine mine slik at ting ikke går på bekostning av hverandre. Alle mine gjøremål har like høy viktighetsgrad og dersom de skal gjennomføres med kvalitet blir jeg nødt til å disiplinere meg litt mer slik at resultatene blir som jeg ønsker.

Mine prioriteringer:

 • studier

  Jeg studerer fulltid ernæring og tar personlig trener utdanning som deltid

 • jobb

  Jeg jobber på kveldstid og i helger, så disse dagene må planlegges ekstra godt siden jeg først er på skolen og jobber på kvelden.

 • leve et sosialt liv

             Gir meg masse energi og glede. Bidrar til at alt annet kan gjennomføres.

 • en aktiv hverdag

  gjennomføre treningsplanen og nå nye treningsmål.

 

Bloggen burde også stått som prioritet. Den er det, og målet er etterhvert å kunne få til et innlegg daglig. Foreløpig kommer jeg med en post ca. annenhver dag +/-. Alt over det får bli en bonus :)

 

Tiltak:

 1. Lage en ukeplan som viser oversikt over ukens hendelser og gjøremål.

 2. Sette av faste tidspunkt til lesing.

 3. Lage matpakker og pakke treningbagen dagen i før.

 4. Få nok søvn. Legge meg på et fornuftig tidspunkt og stå opp tidlig(ere).

Hvilke prioriteter eller mål har dere satt dere denne høsten?

Da er det bare å se fremover! Jeg kjører på. Men først ser jeg litt tilbake på forrige ukes trening før jeg tar fatt på en ny, intensiv og spennende uke.
Flaut

God mandag verdens beste bloggvenner!

Håper alt står bra til og at dere er klar for en ny uke!
Jeg legger meg flat, beklager dårlig oppdatering.. igjen!

Bedre seint enn aldri, her kommer forrige ukes trening:


Nå har jeg akkurat kommet inn etter en sosial treningsøkt med en venninne. Det var bein/rumpe og skuldre som var på planen i dag og jeg fikk til en relativt god økt selv om kroppen føles litt sliten og tung om dagen.
Lunsjen på bildet under ligger allerede i magen. En stort måltid etter trening er et must, problemet nå er at jeg fortsatt ikke er mett (!)


Tenkte å oppdatere med et formbilde, men det er neimen ikke så lett å få til og jeg er (som dere kan se) elendig til å få til bilder med selvutløser. Her har jeg satt kameraet inn i klesskapet for å få det til.. Haha, gjelder å være kreativ ;)

Nå ble jeg plutselig litt tom for ord igjen, så da gjenstår det vel bare å si de faste mandags-ordene:
ny uke- nye muligheter!!Min trening uke 32

 

Hallo,

Vil starte med å takke for alle kommentarer i forrige innlegg :) Nå skal ikke denne bloggen handle så mye om hår så da er det vel heller på sin plass med en oppdatering på treningsfronten igjen. Nok en hektisk uke har det vært med opplæring i ny jobb, studiestart og det hele. Men vet dere hva? Jeg har faktisk fått til noen treningsøkter også. Du verden hva man kan få til dersom man bare planlegger litt i forkant ;)

 Dagen i dag har som dere kan se vært lat- men deilig! Søndagskos med bra lesestoff, god mat og masse skravling (om gutter da selvsagt, jeg har jo nesten blitt fjortiss igjen).Hehe.
Dessuten har jeg fått meg ny mobil og det tar sin tid å sette seg inn i.. Jeg er litt gammeldags akkurat der ;)
Det var dagens oppdatering. I morgen starter nok en ny uke med masse spennende som skjer. Jeg gleder meg!

Ønsker alle en knallfin uke !!Minus 10cm

Hei, hei

Jeg har så absolutt ikke kommet inn i rutiner siden jeg flyttet på søndag, men den faste frokosten er hverfall på plass ;)

Hittil denne uka har jeg fått til en tung styrkeøkt på bein/rumpe og fire lette kardioøkter, så det kommer seg!Ellers så har jeg mistet 10 cm, ikke rundt magen eller rumpa for de som trodde det- men lengden på håret..
Det er faktisk litt kortere i virkeligheten enn hva det ser ut på bildet. Det viktigste er at lengden er såpass at jeg får satt det opp i en strikk på trening :-PJaja, det var det jeg hadde å dele i dag.. Symptomene på skrivesperre er her fortsatt. Jeg har vurdert en bloggpause men vil liksom ikke det heller.. Hmm.. Frøken ubesluttsom!

Uansett, det er lenge siden jeg har delt en treningsvideo med mine favorittøvelser. Så her kommer en øvelse jeg pleier å kjøre for bryst og triceps; push ups. Denne kan gjøres i ulike varianter og blir aldri kjedelig.
8 ukers treningsplan

Hei, hei

Jeg har fått mange spørsmål på hvordan jeg trener og hvem som setter opp program for meg osv. Sannheten er at jeg ikke har fulgt noe system de siste månedene, men nå har jeg satt opp et program basert på mine nye målsettinger.

Åtte nye spreke uker står for tur, det innebærer utfordringer og nye mål som skal oppnås.

Jeg har siden 'bulken' testet ut diverse øvelser, reps og sett- på min måte. Denne gangen har jeg satt opp som et program jeg skal følge i åtte uker sammen med et skreddersydd kosthold. Kombinasjonen av disse skal forhåpentligvis bidra til at jeg når de nye målene jeg har satt meg.
Jeg har satt opp et antall ulike trenings/kostholdsprogrammer de siste årene og jeg vet hva som fungerer best i forhold til framgang og energinivå. Denne gangen ønsker jeg å optimalisere disse prinsippene og ta steget litt lenger. Jeg har bestemt meg for å si stopp til størrelsen og heller pirke i svakheter. Jeg har oppnådd den størrelsen jeg ønsker, og vel så det. Nå er jeg 'fornøyd' og fokus vil ligge på vedlikehold og detaljer.
En livsstil vil aldri ta slutt og det vil alltid være noe å jobbe med, men det kommer aldri til å bli noen ny bulk for å øke muskelmasse.

Planen under viser en høy treningsmengde innen forskjellige intensitetsnivåer. Jeg har høy treningstoleranse og spiser tilstrekkelig med mat for å holde energinivået oppe. Jeg er ikke veldig gira på å kutte kaloriene enda. Jeg ligger høyt på kalorier og ønsker og holde meg her så lenge som mulig.

Jeg har satt opp trening på lørdager, men kommer til å ta fri her dersom jeg kjenner kroppen trenger en pause.
Det er viktig å lytte til kroppens signaler.

Jeg legger ved en treningsplan og henviser til noen øvelser. Dette er kun en oversikt. Jeg vil ikke love at jeg logger hver eneste økt, men jeg skal prøve å gi dere en oppdatering en gang i blant om dere ønsker det. Jeg er veldig spent på eventuelle resultater selv denne gangen her. Jeg krysser fingrene.

Ø VE L S E R :

Bakside lår og rumpe

Strake markløft

Ettbeins strake markløft

Bulgarsk utfall

Utfall i smith

Step up

Kickback i kabel
Mage

Planke + sideplanke

Barbell roll out

Sit ups på benk

Overkropp
Hantelroing

Push ups

Flys

Nedtrekk/chins
Armer
Triceps pushdown

Dips

Bicepscurl med stang eller i kabel

Hammercurl
Sidehev
Fronthev

 


Her er den nye treningstoppen jeg blogget i forrige innlegg:


Snart stikker jeg på trening! Skal dere trene i dag?

d a t e

 
I går var jeg på kino-date med min kjære. Vi så denne filmen:

(nyt synet av Jason Statham)


Jeg fikk også en veldig flott gave av kjæresten da han har vært ute på reise i noen dager:
 
Treningstoppen er knallfin på. Jeg skal ta et bilde senere så dere kan få se.

Frokosten er spist og snart blir det en date med SATS igjen.

Det ble en lett men intensiv treningsøkt på overkropp i går. I dag skal jeg trene bein, tungt.
Jeg gleder meg :D

Legger ved en øvelse jeg pleier å kjøre på bein/rumpe:Jeg skal dele mitt nye treningsprogram med dere i løpet av denne uken her. Svar på diverse spørsmål kommer også- så følg med :)

Ha en fin mandag og en god uke!

Favorittøvelse

God morgen :)

Jeg har hatt et lite energikick i de tidlige morgentimer og jeg har vært veldig effektiv.
Husmor med ansiktsmaske av grønnleire.

  

Jeg er fortsatt litt trøtt i trynet men jeg er snart klar for en treningsøkt :)
Legger ved en film som viser en øvelse for skuldre: sidehev.
Jeg pleier å gjøre denne øvelsen med en liten knekk i albuene. På den måten får jeg enda bedre kontakt med muskulaturen. Jeg kjører eksplosivt opp og holder saaaakte igjen på vei ned.Ha en flott onsdag alle sammen :)

Mandag 13.06.2011

 

Fri på en mandag, det skulle man virkelig hatt oftere :) Dagen startet med en stor frokost etterfulgt av en tung styrkeøkt på bein. Hard trening + masse mat = resultater, og det ønsker jeg jo.

Middagen i dag ble en veldig sterk bolognese laget av karbonadedeig av elg, krydret med chili, cayennepepper, hvitløk, paprika, basilikum, timian og tomater. På tallerkenen er det ca like store menger grønnsaker og kjøtt. Ble med andre ord god og mett.


Kjæresten var veldig ivrig på en joggetur i det fine været. Jeg er jo ikke vond å be, derfor ble det ca. 50 minutter jogg i fint vær og med sommermusikk på ørene. Joggeturen ble nok det siste fornuftige jeg gjør i dag. Nå venter TVen og sofaen før det er natta.

Resultatene av forrige ukes trening kan dere se her. Nå venter nok en sprek og energirik uke.

Uke 5 av 12

Puh, nå har jeg nettopp kommet inn etter nok en svett økt på SATS.
Det ble en rask økt på mage og rumpe samt 45 minutter kardio som jeg delte opp slik at jeg gikk 30 minutter før styrke og 15 minutter etter.Perfekt mat etter trening!

En liten 'sommerform' update igjen med tabell og et lite bilde.
Forrige ukes trening:


     

Det har gått 5 uker av programmet. Det betyr at jeg snart er halvveis. I dette prosjektet er det ikke store endringene jeg har gjort i forhold til hvordan jeg vanligvis trener og spiser. Allikevel føles og synes det godt på kroppen allerede. En god del markeringer er tilbake, jeg er full av energi og gleder meg over å holde kroppen i form. Herlig følelse.


Jeg legger ved nok en favorittøvelse jeg ofte kjører på bein/rumpe treningene:

 Få opp pulsen!

Hei, hei!

Ny uke, nye muligheter folkens :)

Jeg har virkelig noen hektiske dager i møte, men det er jo slik jeg liker det :) Blant annet står eksamen snart for tur og jeg har mange spennende prosjekter på gang. Herlig!

Jeg har ikke fått oppdatert dere med treningen på en stund, men jeg kan forsikre dere om at alt går etter planen. For de spesielt interesserte:


Jeg har lenge snakket veldig varmt om styrketrening som treningsform på denne bloggen. Jeg mener fortsatt at styrketrening er det viktigste å prioritere da det finnes ubegrenset med muligheter av øvelser og metoder å velge mellom. Dessuten er dette en treningsform som kan tilpasses de fleste, uansett mål.

Jeg ønsker også å nevne litt om kondisjonstrening. De som leser bloggen min har sikkert fått med seg at jeg i tillegg til styrketrening også gjør en del kondisjonsbasert trening- en treningsform som trener hjertet og som har en rekke helsefordeler.

 

Jeg velger å dele opp dette temaet slik at det ikke skal bli for tørt og kjedelig lesestoff.

 

Del 1: Test formen; makspuls og hvilepuls

Del 2: Treningssoner; hvilke soner bør man trene i?

Del 3: Intervalltrening

 

Så, ønsker du bedre kondis eller redusere vekten? Eller kanskje begge deler?

Fasit: få opp pulsen!

 

Ofte vil man se at et vekttapsprogram utelukkende består av beinhard kondisjonstrening. Men helt så enkelt er det dessverre ikke. Det er visse ulemper forbundet med hard trening (blant annet økt risiko for skader og overtrening). Dette gjør at det er uhensiktsmessig å trene hardt mer enn 1-2 ganger i uken. Hvis du vil ha det optimale ut av treningen, er det best å veksle mellom korte høyintense treningsøkter og langvarige lavintense økter. Begge deler forbrenner masse kalorier og gjør susen på fettforbrenningen- og kondisjonen. Kombinert med et smart styrketreningsprogram og tilstrekkelig hvile, vil du oppnå de beste resultatene!

Makspuls og hvilepuls

Makspulsen er den høyeste hjertefrekvensen du kan oppnå. Den kan du finne på to måter. Du kan bruke formelen 220 minus din alder. Resultatet blir makspulsen din.
Det er viktig å bemerke at dette er en veldig grov formel. En makspuls vil alltid være individuell og den vil synke med alderen. Ønsker du et nøyaktig tall må du derfor ta en fysisk test. Testing kan gjøres på de fleste treningssenter eller du kan teste selv dersom du har en pulsklokke. Om du tester deg selv, sørg for at du er frisk og tåler denne fysiske påkjenningen. Er du i tvil, ta kontakt med lege først.
Du presser deg til det ytterste for å se hvor høy pulsen din kan bli. Du kan for eksempel løpe alt du klarer i en motbakke i tre til fire minutter. Husk å varme opp og ha nok væske i kroppen før du starter.

En av de enkleste måtene å måle formen på er å måle hvilepulsen. Hvilepulsen er en indikasjon på om formen din blir bedre eller dårligere. I takt med stigende form kommer hvilepulsen din til å synke.
Dersom du ikke har trent på en stund kan det være motiverende å teste hvilepulsen din FØR du begynner med treningen. Hvilepulsen kommer helt sikkert til å synke ganske mye i løpet av kort tid. Om du allerede er godt i gang med treningen, vil du kunne registrere endret hvilepuls som følge av god og effektiv trening!
Morgenpuls
Du kan registrere hvilepuls ved å telle antall pulsslag pr. minutt når pulsen din er lavest, f.eks tidlig om morgenen når du ligger i senga og er avslappet. Du teller hjerteslagene i 15 sekunder og multipliserer med fire for å få slag per minutt. Du kan også bruke en pulsklokke.Har du testet hvilepuls eller makspuls ?

Sommerprosjekt: uke 1

Her kommer en liten update angående sommerprosjektet.


Målet er ikke å bli tynn, som noen påpekte tidligere. Det er viktig for meg å presisere dette for det å ta av seg noen kilo betyr ikke at jeg ønsker å slanke meg tynn. Etter måneder med mye mat og hard trening har jeg naturligvis gått opp noen kilo i form av muskler og fettprosenten har også økt noe (uten at jeg har noen tall å referere til). Programmet fungerte superbra og mange av mine svakheter i fysikken er forbedret. Takk til Joakim Hetland som satte opp programmet for meg!

Målet er nå å droppe i fettprosent slik at den er omtrent lik slik den vanligvis pleier på å være. Da er det også naturlig å gå ned noen kilo også. Jeg vet ikke hvor mange. Forhåpentligvis minst mulig, selv om jeg tror det kommer til å bli mellom 4-6kg. Vi får se- jeg skal holde dere oppdatert underveis.

Jeg har fortsatt fokus på rumpe og lår, så nå er planen å trene overkropp kun 1 dag i uken og bein, rumpe og lår hele 3 dager!

 

Rumpeprogrammet skal settes opp i kveld og jeg tror dagene vil se ca slik ut:

 

Dag 1: Rumpe + mage

Dag 2: Kardio/fri

Dag 3: Bakside lår + armer (?)

Dag 4: Overkropp

Dag 5: Rumpe + mage

Dag 6: Kardio/fri + mage

Dag 7:Kardio/fri

 

(Øvelsene vil jeg komme tilbake til etterhvert)

 

Første uke av prosjektet hadde 8 gjennomførte treningsøkter mot forrige ukes resultater som endte på 10- til gjengjeld har jeg vært striktere med maten.

 

Det er noen av dere som har spurt om kostholdet. Er det interessant med oppdateringer her også? Føler at jeg har fortalt hva jeg spiser hundrevis av ganger tidligere ;-P

 

Ny uke, nye muligheter :)

Ønsker alle en topp uke!Back2Basic

 

Oppdatering på trening og kosthold

Det er ca 10 uker igjen til diettstart hvilket betyr hard trening, minimalt med kardio og mye mat. Svakhetene mine skal forbedres og både treningsprogram og kostholdet er satt opp i 'god gammeldags stil'. Det siste året har jeg vært fleksibel med det meste og testet ut ulike måter å trene og spise på.

Jeg har trent etter et 2 splittsprogram hvor jeg har trent overkropp og underkropp to ganger i uka. Slik har jeg trent i over et år fordi det har fungert veldig bra for meg. Etter jul har jeg dessverre ikke klart å holde motivasjonen på topp og det har blitt en del treningsøkter hvor jeg nærmest har surra rundt på gymmet, tatt en repetisjon her og en repetisjon der, vært ufokusert og til tider har jeg rett og slett droppet treningen og i tillegg spist en god del dårlig mat (!)

Dette burde jeg jo ikke skrive på bloggen da, siden målet er å motivere og inspirere- men nå er det engang slik at motivasjonen ofte svinger litt hos meg også. *kremt* Og jeg tror det gjelder de fleste. Det som er så fint med det er at det alltid finnes råd. Jeg liker helst å se løsninger ikke problemer.

Forvirret
Faktisk så har jeg opplevd litt forvirring i forhold til det med mat og trening. Forvirring i den forstand at det er så mange måter å oppnå resultater på. Her er det også lett å bli lurt til å tro at 'alt er lov' for det er jo så mange har oppnådd resultater på veldig forskjellige måter. Inkludert meg selv.

 

-Dropp frokosten- bli slankere men frokost er dagens viktigste måltid

 

-Karbohydrater gjør deg feit men karbohydrater er nødvendig for å prestere

 

-Ha et høyt innhold av fett i kosten (helst fløte, smør, seterrømme, bacon) kutt karbohydratene og det er ikke mulig å legge på seg (!)

- Fett er farlig for blodårene dine

- Fett øker forbrenningen

 

- Spis annenhver time for å holde forbrenningen oppe

- Spis når du er sulten, kroppen er jo veldig adaptiv

 

Jeg setter det litt på spissen her. Selv er jeg heldig med tanke på at jeg studerer ernæring og i tillegg vet hva som fungerer for meg og min kropp. Men jeg legger overhodet ikke skjul på at jeg også til tider blir forvirret eller lurer på om det faktisk finnes en annen metode som passer bedre for meg.

Det enkle er ofte det beste- ikke sant? Derfor skal jeg nå gå 'back to basic' i håp om at motivasjons-kurven skal gå rett opp. Dessuten er det aldri feil å variere.

 

Treningen:

Jeg trener styrke 6 dager i uken hvor jeg trener 1-3 muskelgruppe pr.dag

Eksempel:Kostholdet:

Når det kommer til kostholdet så skal jeg ligge i kalorioverskudd i en periode for å forbedre fysikken min. Jeg skal spise rene matvarer. Planlegge måltidene. Jeg skal spise regelmessige måltider og være ekstra nøye på hva jeg spiser før og etter trening. Noe som betyr at jeg innfører proteinpulver i kosten igjen. Dessuten er målet å spise MYE mer karbohydrater enn jeg har gjort tidligere. Det blir spennende å se hvordan kroppen reagerer da, siden kroppen min er veldig sensitiv for karbohydrater.

Dagens status: vannboble. Haha, jaja det kommer til å stabilisere seg så jeg får bare være tålmodig.

 

Oversikt over matvarer jeg skal spise:

 

Karbohydratkilder

Havregryn

Ris

Potet/søtpotet

Grønnsaker

Frukt

Riskake

 

Proteinkilder

Biff

Karbonadedeig

Svin (skinke, biff)

Kylling/kalkun

Torsk

Ørret

Laks

Tilapia

Egg

Proteinpulver

 

Fettkilder

Fet fisk

Egg

Selolje

Oliven

Olivenolje

Nøtter

 

Nye oppdateringer underveis vil komme :)

Ønsker alle en flott mandag !

 

 Stine gjør ting hun IKKE kan..

Hallo!

Gjett hva jeg har funnet på i dag da? Jeg startet dagen med kardio før frokost. Og det var ikke hvlikensomhelst kardio skal jeg fortelle dere!! Jeg har nemlig vrikket og vridd på hele kroppen. Jeg har vært på min første (og siste?) ZUMBA-time!!! Hehehe.. om dere kan forestille dere en istapp med latinamerikanske rytmer? Ikke? Jeg følte meg omtrent sånn. Det å slippe seg løs og shake uhemmet med baken er ikke så lett for stive bonde-kropper.
Men joda, skjønner at det er populært- for det var jo komisk gøy :DLettere morgenkardio tenkte jeg. Jeg ble jo *kremt* dødssliten !! Pulsen var rimelig høy hele timen. God og effektiv trening er det ingen tvil om!Back to basic
Frokosten i dag ble en klassisk havregrøt. Det er lenge siden jeg har spist havregrøt til frokost. Med kanel og sukrin! Nam! Det eneste som manglet var nøttene. Jeg har for tiden ingen nøtter i hus så det ble solsikkekjerner i stedet.

Nå sitter jeg med klump i halsen etter å ha sett på et fantstisk løp av de norske langrennsjentene. Veldig inspirerende og ekstra moro med gull til Johaug. Wow!!!!
Gratulerer!!

Ha en strålende fin lørdag!
Skitur

Hei igjen!

Dette har definitivt vært årets mest aktive dag. Puh, nå er jeg virkelig sliten- men på en utrolig god måte. Dagen startet på SATS hvor jeg skulle gjøre dag 1 på det nye programmet (bakside lår + rumpe). Jeg fikk tatt 20 lette knebøy + 1 rep på knebøy til boks før kneet låste seg, smerten kom og kneet takket for seg :( 
Jeg måtte massere og gjøre alternative øvelser resten av tiden i håp om å redde kneet.
Æsj- dette var ikke det jeg trengte nå. Jeg får bare kjenne litt på det etterhvert og ikke provosere ved å gjøre øvelser som kjennes smertefulle.

Etter frokost smurte vi ski og matpakker, tok bilen og reiste til marka for å gå på ski! Vi valgte å gå 'store Losby-runde'. Jeg er ikke sikker på hvor lang skiløypa er, men om man går den til fots på sommeren så er den 15 kilometer. Vi brukte tilsammen 2,5 timer og hadde en god lunsjpause underveis.

HOW TO WAX
Det ble en slitsom tur pga manglende smøre-kunnskaper ;-P men er man nybegynner så er man nybegynner. Om ikke annet så ble det svidd av noen kalorier. Ski er virkelig et godt, morsomt og slitsomt kardio alternativ- men aller mest er det kos!!
Neste gang blir det forhåpentligvis litt bedre gli og et hurtigere tempo :)
Kunnskap er makt- ta en titt her om du også kunne trenge noen smøretips. 

Nå venter en bedre middag :D Gjett om det skal smake godt!!!!

Copy Paste

Hei igjen!

Siden forrige ukes treningsplan gikk til h******, er det vel bare å prøve på nytt denne uken.

Samme plan, samme opplegg!

Jeg har forhånds-booket intervalltimene- da blir det vanskeligere å avlyse. Nei, jeg mener.. avlyse er ikke et tema denne uken, altså!

Reset

Jeg nullstilte pulsklokken min i helgen for å få en skikkelig ny og fresh start. Det føltes litt brutalt å slette alle treningstimene som lå lagret i klokken, men jeg tok bilde og fikk dokumentert :)Dersom jeg gjennomfører de treningsøktene jeg har lagt til i pulsklokken får jeg etter hver treningsuke, en pokal :D

Jeg går selvsagt for en stor pokal nå, siden jeg ikke fikk diplom engang forrige uke!

 

Klar-ferdig-gå!!!

 

Everyday life

Godt nyttår alle sammen- håper alle har hatt en fantastisk feiring! Selv har jeg tatt livet veldig med ro og jeg har hatt en myk og god start på det nye året, men nå er det slutt og hverdagens rutiner er på plass igjen i morgen- det liker jeg!

For første gang har jeg satt meg nyttårsforsetter og jeg har har stor tro på at 2011 kommer til å bli tidenes år!! Mer om planer og målsettinger i 2011 vil deles i løpet av de neste dagene- og ja, et av målene vil være å blogge oftere enn i 2010!! Jeg har masse planer i hodet men jeg trenger å sortere, organisere og planlegge litt før jeg setter i gang.
Har dere satt dere noen mål, forresten?? Jeg er spent på å høre :)

Her kommer hverfall mitt treningsmål for uken som kommer. Som dere ser har jeg satt opp et eget tøye-program jeg skal følge noen ganger i uken- målet er å bli smidigere :D

Ønsker alle en fin uke <3

Hekta !

Svenske produkter som allerede har blitt favoritter  !!


Fantastiske krydderblandinger som passer til julen. Havregrøt som smaker pepperkake og lukter jul er ikke feil!


Jeg har ikke smakt gløgg enda i år, så denne skal nok nytes ganske så snart!


Diverse dipmixer. Disse pleier jeg å blande med mager kesam og bruker som dressing på salater, pizza osv. 


Keso-keso-keso <3
Min favoritt #1
Synes forresten denne fra Arla smaker bedre enn den norske cottage cheesen. Denne er noe saltere og har lavere fettinnhold. Jeg liker også konsistensen veldig godt.

Kristine kjøpte tyggis på en liten kiosk i Gøteborg, og da jeg fikk smake på denne måtte jeg kjøpe den selv. Ny favoritt! Jeg tygger tyggis heeele tiden..

Jadda, man skal kjøpe mye rart. Sunn snus, faktisk. Smakte den først på fitnessfestivalen og jeg ble hekta på denne også. KICKUP i to ulike smaker. Inneholder masse vitaminer og mineraler, samt koffein og ginseng !
Den med mint smakte best- den orgrinale smakte svart te ;)

Salt og sunn snacks ! 


Celcius- "energidrikken som forbrenner kalorier!!" Det var i hvertfall det de spreke damene kunne friste med på messen :) Jeg var ikke særlig vanskelig å overtale og kjøpte 6stk for 100 spenn- sikkert et kupp!
Aller inneholder ingefær, en rekke vitaminer og en mengde koffein.

Etter at jeg hadde smakt på alle, valgte jeg disse smakene:
-Orange
-Ginger
-Cola
-Wild Berry
-Ice Tea Lemon
Noen med og uten kullsyre.

Trøtt og sliten som jeg var i går, var det jo et perfekt tidspunkt å teste tempen på Celsius. Jeg er litt pinglete av meg, så jeg drakk kun halve boksen. 
Smak: veldig god (men det visste jeg jo)
Effekt: duracell !
Høy puls og kribling i føttene førte meg rett til SATS og en intens POWERSTEP time. Jeg nådde makspuls lett flere ganger og klarte å pushe meg så hardt at jeg på et tidspunkt fikk frysninger i hodet med en puls på nesten 200. Dødssliten kan man vel kalle det! Det høres kanskje ikke så bra ut, men jeg har kjent på den følelsen tidligere også når pulsen blir så høy. Uansett- celsius gjorde susen i går, men jeg skal teste den ut flere ganger før jeg kaster terningen.
Dersom noen skulle være i tvil: bilde nr 3 er tatt etter trening. Haha- RØD i toppen og svett i kroppen ;)


Mine treningsplaner for resten av uka:-Stine-

Julestemning


Bedre seint enn aldri 
Denne uken har hatt en treg start. To dager med treningsfri (søndag + mandag) gjør det  vanskeligere å komme seg på gymmet igjen. Det er ikke store fraværet som skal til før min motivasjon synker- heldigvis kom jeg meg dit i går, og fikk meg en løpetur på 9km. Deilig! Mange turer på mølla den siste tiden har resultert i vonde føtter, og i helga var jeg så heldig å få et par nye fine løpesko av mamma og pappa. Jeg er så fornøyd!!!

Det er 1.desember allerede og det er litt jul i stua her også:Søndag ble den store pepperkake-dagen. Jeg bakte peppernøtter og pepperkake-hjerter. Jeg har lyst til å prøve meg på et pepperkake-hus også, men er litt usikker på om jeg får det til. Det blir nok ikke før enn etter eksamen i såfall, da har jeg forhåpentligvis litt bedre tid :)


Flinke gutter hjelper til med å få opp julestjernene mine :D

RESULTATET:


-Stine-

Hvordan gjøre kardiotreningen litt morsommere?

Om du ikke er bestevenn med tredemølla eller er like ivrig etter 90-tallets kule pop, kan gruppetrening være løsningen! Selv er jeg litt av og på når det gjelder gruppetrening, men stort sett synes jeg det beste er å variere treningen mest mulig, slik at jeg hele tiden klarer å holde motivasjonen oppe.
Gruppetreningstilbudet på SATS har ikke vært særlig fristende. Etter noen intervalltimer med POWER STEP, er jeg ikke overbevist om at SATS har den beste gruppetrenings 'pakka'. Ja, jeg er litt dømmende nå. Grunnlaget for denne uttalelsen er ganske tynn siden jeg kun har testet en type time- på samme senter og med samme instruktør (!)
Jeg ønsker derfor å prøve igjen. Jeg skal finne flere timer jeg kan teste ut før enn jeg uttaler meg om hvorvidt timene er bra eller dårlig, egasjerende/demotiverene, lett eller vanskelig.
Jeg velger å starte med de BLÅ timene. Rett og slett fordi jeg er elendig på trinnkombinasjoner. Mange av de BLÅ timene skal være enkle men tøffe.
Tøffe- det liker jeg :)

Dette er de blå timene jeg kan velge mellom:

Box
Kampsport-inspirert kondisjonstime med slag og spark. Vi bruker boksehansker og puter, og jobber både individuelt, i grupper og i par. Timen stiller ingen krav til takt eller rytme.

CrossTraining
Trening for gutter og jenter som tåler en tøff treningsøkt! Kondisjons- og styrketrening med enkle basisøvelser. Timen stiller ingen krav til takt eller rytme.

Cycling
Tøff kondisjonstrening på sykkel.

CyclingInterval
Tøff Intervalltrening på sykkel.

CyclingMovie
Kondisjonstrening på sykkel. Timen kjøres med film som vises på storskjerm.

CyclingClassical
Tøff kondisjonstrening på sykkel til klassisk musikk.

CyclingEndurance
Sykkeltime med moderat intensitet og lengre utholdenhetsdel.

CyclingPulse/CyclingEndurancePulse/CyclingIntervalPulse
Som henholdsvis Cycling eller CyclingEndurance eller CyclingInterval. Vi sykler med pulsbelter og du kan lett følge med på pulskurven din

HighPulse
Enkel og tøff kondisjonstrening hvor vi blander øvelser med og uten hopp.

PowerStep
Tøff intervalltime. Vi veksler mellom enkel kondisjonstrening på step og styrketrening med frivekter.

Pulse
Enkel og tøff kondisjonstrening uten løp og hopp.

Running
Løping på tredemølle i gruppe. Alle løper i eget tempo og tilpasser intensiteten etter egen form og instruktørens anbefalinger.

SatsCorePulse
Tøff kondisjons- og styrketrening som gjøres på et brett som kan vippe og rotere slik at alle bevegelser utfordrer balanse og stabilitet.

SatsPower
Tøff styrketrening med frivekter. Timen gir økt styrke og muskulær utholdenhet.

SatsStepPulse
Tøff kondisjonstrening med enkle trinnkombinasjoner på step.Jeg har ingen planer om å teste alle, tror jeg.. Men litt variasjon hadde vært gøy!!
Hvordan varierer dere treningen og hvordan holdere dere motivasjonen i sjakk? 

Status på matfronten om dagen: Kjedelig.
Jeg leser til eksamen, og har ikke tid eller lyst til å lage kompliserte retter. Det har derfor gått mye i ulike cottage cheese varianter, peanøttsmør og skyr.

På treningsplanen i dag er det bein og rumpe som skal gjennomgå. 
Øvelser som strake markløft/markløft, ett-beins bridge, utfall og bulgarsk utfall gjør susen. 


Ha en fin onsdag :)

-Stine-

T R E N I N G

G o d  m o r g e n !

Denne uken deler jeg min treningsplan med dere. Jeg er alltid fleksibel med slike planer- dersom kroppen er sliten så lytter jeg alltid til kroppen og tar treningsfri :)
Da jeg bodde i Trondheim var jeg en skikkelig gruppetime-jente, men etter at jeg flyttet til østlandet så har jeg ikke vært på en eneste sal time. Det måtte jeg jo selvsagt gjøre noe med. I går testet jeg ut POWERSTEP, en intervalltime hvor man veksler mellom enkle trinn på step og lette styrkeøvelser i pausene. Jeg ble VELDIG sliten, og det var deilig å delta på en gruppetime igjen. Etter å ha deltatt på et hundretalls timer på 3T i Trondheim, ble jeg desverre ikke veldig imponert over SATS. Jeg savner blant annet 4x4 intervalltimene og alle de dyktige og spreke instruktørene.. 

Bein, rumpe og lår er fortsatt i fokus på trening. Jeg leter fortsatt etter det optimale opplegget da jeg sliter veldig med aktivering av gluteus maximus.

Oppsummering av søndagens trening:

Ettbeins bridge (for aktivering)
BW x 15 +5+5+5

Bulgarsk utfall
20kg x 10
10kg x 10 + 5+5+5+5
20kg x 10
10kg x 8 +5+5+5+5 

Strake markløft
60 kg x 10
60 kg x 10 

Hantelcurl
(det er en stund siden jeg har trent biceps, siden dette ikke er et prioritert område)
12kg x 10
14kg x 10
16kg x 4 (PB!)
14kg x 8

Triceps kickback
6kg x 15 +5+5+5+5Hvordan ser din treningsuke ut?

Ha en god dag alle sammen :)
-Stine-

 

Program uke 3


Siste uka i Trondheim og med trening på 3T- så denne uka skal utnyttes MAX :)
Det blir oppkarbing på søndag i stedet for lørdag, da det passer best slik!

En liten huskelapp med retningslinjger de dagene jeg har oppkarbing:
Har du noen tips til andre oppkarbingsmatvarer eller oppskrifter?


Formen:
Her er noen målinger. Det går sakte men sikkert den rette veien. Velger å kjøre på med samme plan dersom jeg fortsetter å ha jevn framgang. Ingen formbilder, men jeg skal se om jeg kanskje får tatt noen underveis :)

Målebånd:
Arm: ingen endring
Bryst: -1,5cm
Lår: -1cm
Legg: ingen endring
Valk: -1cm
Midje: -1cm
Rompe: -3cm

Fettklype:
Chest:         -0,5mm
Midaxillary:   -1mm
Biceps:          -2mm
Abdominal:   -1mm
Suprailiac:    -1mm
Tigh:               -2mm
Subscapular: ingen endring
Triceps:         -2mm
Lower back: -1mm

Vekt: - 1,5kgDagens inspirasjon :)

Helg og trening

Oppdatering fra helgen

Lørdagens treningsøkt- helkropps høyreps trening etterfulgt av rask gange (60 min) i strålende sol og varme :D
Senere på kvelden ble det sommerfest og en tur ut på byen med de fantastiske jentene på jobben. Hadde store planer om å knipse flere bilder fra sommerfesten, men jeg hadde selvsagt glemt å lade kameraet- så det ble derfor bare et "outfit" bilde rett før jeg skulle dra.

Øvelser fra styrketreningen:
* Nedtrekk
* Flys
* Sidehev
* Strake markløft
* Kickback (bein)
* Foroverbøyd roing
* Hantelroing
* Triceps kickback

I dag blir det grilling og avslapning :) 
Frk. Aldriutepåbyen er sliten og føttene og hodet verker litt ekstra i dag!

Håper dere får en fin søndags kveld :)ECCO WALKATHON

TREN FOR EN GOD SAK

Bli sprek og samtidig gjør noe godt for andre!
10 000 km må deltakerne ha gått før Ecco donerer 50.000 kr til SOS barnebyer. Når målet er gjennomført trekkes det ut 25 heldige som vinner sportstøy fra Kari Traa eller Ecco Biom Walk sko.


Jeg har meldt meg på og har registrert min faste morgenkardio rute på 12km. Den daglige morgenturen gjør dermed dobbel nytte for seg ;) Perfekt!

Er du med?
TRENING UKE 20


RAPPORT UKE 20


SØNDAG
Kardio: Rask gange/ jogg- 45 minutter
Styrke: Bein + mage

Øvelser
- Planke + sideplanke (med vekskive)
- Bridge
- Beinpress
- Dips
- Bicepscurl
- Markløft

MANDAG
Kardio: Rask gange/ jogg- 45 minutter
Styrke: Ingen (17.mai)

TIRSDAG
Kardio: Rask gange/ jogg- 40 minutter
Styrke: Overkropp

Øvelser
- Benkpress
- Chins/ nedtrekk
- Hantelroing
- Militærpress
- Push-ups
- Sidehev
- Rygghev

ONSDAG
Kardio: Rask gange- 40 minutter
Styrke: Bein + mage

Øvelser
- Planke + sideplanke (med vekskive)
- Bridge
- Ett-beins beinpress
- Franskpress
- Triceps kickback
- Hammercurl
- Strake markløft
- Situps i skråbenk

TORSDAG
Kardio: Rask gange/ jogg- 45 minutter
Styrke: Overkropp

Øvelser
- Benkpress
- Chins
- Kabelroing
- Militærpress
- Flys
- Stående roing
- Rygghev

FREDAG
Kardio: Rask gange/ jogg- 45 minutter
Styrke: INGENI morgen blir det høyreps trening på hele kroppen samt veie/måle dag. På søndag starter jeg på trenings uke nr 2. Deilig å starte uka på en søndag i stedet for en mandag :)
Ingen intervalltrening denne uka- håper på å få til et par økter i neste uke!

GOD HELG :D

tjuesjette-april totusenogtiMandagens trening og kosthold:

Før trening: mango + myomocca
*Styrketrening- overkropp*
Etter trening: mango + myomocca
Frokost:
Havregryn, kruskakli, myomocca, cocosa
Lunsj 1:
Potet, kylling, masse salat
Lunsj 2:
Potet, kylling, masse salat
*Rask gange/jogg 45 minutter*
Middag:
Kylling og salat

Oi, litt i overkant mye kylling- men OK for en dag :) 
I helgen ble det grilling i fin været! Rema 1000 har mye billig (og bra) grillmat. Anbefaler svinebiffen som er marinert! Super god og bra næringsinnhold!

Styrketrening:
Benkpress
Militærpress
Sidehev
Push-ups
Chins


Det skjer da litt på brystet om dagen!
Om ikke annet så føler jeg meg ihvertfall sterkere og med kombinasjonen benkpress og pushups har jeg hatt god framgang på kort tid.

Har dere gjort noe spennende i helgen?


TRENINGSPLAN- UKE 3TRENINGSPLAN:

MANDAG: Styrketrening- bein, kveldskardio
TIRSDAG: Morgenkardio
ONSDAG: Morgenkardio, Styrketrening- overkropp
TORSDAG: Morgenkardio
FREDAG: FRI
LØRDAG: Morgenkardio, styrketrening- bein
SØNDAG: Morgenkardio eller intervaller, styrketrening- overkropp

6 kardio + 4 styrketreninger

ØVELSER:

BEIN:
Ettbeins knebøy
Beinpress/ettbeins beinpress
Bridge
Ettbeins strake markløft
Bulgarsk utfall
Glute ham raise

OVERKROPP:
Benkpress
Push-ups/flys
Chins/nedtrekk
Stående roing
Sidehev
Hantelroing/kabelroing
Planke
Situps i skråbenk
Dips
Franskpress/triceps kickback
Hammercurl/bicepscurl

Har dere noen treningsplaner denne uka?


HÅPER ALLE FÅR EN SUPER MANDAG OG EN KNALL UKE :)

SPINNVILL

Jeg savner sommer og sol!!! I forrige uke var all snø og is borte- nå er det full vinter igjen og det snør bortover! Flere enn meg som begynner å bli lei?Jeg startet dagen med 50 minutter rask gange på svært glatt føre. Planen var å trene styrke i dag- men etter en knallhard økt fredag og lørdag var jeg faktisk ikke i stand til å trene styrke. Stiv og støl i HELE kroppen.

Jeg har allikevel ikke klart å holde meg helt i ro likevel. Jeg tok turen til 3T-treningssenter for å spinne litt intervaller :) Det er faktisk et år siden jeg har vært på en PULS-SPINN time, så det føltes utrolig deilig etterpå.

Denne spinntimen er basert på 3T's PULS-konsept, hvor målet er å øke oksygenopptaket, som igjen gir økt fettforbrenning. Forskning viser at hard intervalltrening med høy puls gir meget gode resultater.

45 minutter fordelt på 4x4 minutters intervaller, hvor målet er å komme høyt opp i puls (85-95 % av makspuls), og 4x3 minutters intervaller med aktiv pause (70 % av makspuls). 


HAR DU TESTET UT 4X4-KONSEPTET?

 

Min erfaring: SLITSOMT MEN EFFEKTIVT- jeg skal definitivt ikke vente et helt år til neste gang igjen ;)

I morgen blir det styrketrening igjen med nok et nytt program. Planen er å kutte ned på en dag med styrketrening. 5 dager blir i meste laget og er heller ikke nødvendig. 

 

Jeg spiser alltid 100g karbonadedeig + 1 egg etter trening- i dag ble det en taco-variant!


Takk til dere som har gitt meg musikk-tips! Jeg trenger flere, så rop ut!! :D

NYE TRENINGSKLÆR FRA MXDC <3

Garderoben er oppdatert med nye treningsklær fra MXDC :D
Jeg er kjempe fornøyd og gleder meg til å se litt freshere ut på trening! Ski-lua får jeg kanskje bruk for i løpet av påsken!

Klær fra MXDC:
Genser
2 stk bukser
Lue
Sports BH + truse

Se alle produkter her:
http://www.mxdc.com/

Morgenkardio + styrketrening står på planen i dag!
Jeg skal trene bein i dag, og fokuserer på bakside lår + rumpe. Jeg sliter med å finne øvelser hvor jeg får skikkelig kontakt- kom gjerne med tips :)

Hva skal dere trene i dag?

Borte på et blunk..

GOD MORGEN!

Årets tidligste morgenkardio
I dag var jeg oppe kl.05.00 for dagens morgenkardio. Planen var å gå en times tur, men det ble bare 35 minutter. Jeg hadde alt for lite klær- og det blåste iskald vind. Da jeg kom inn var lårene knall røde pga av kulda, i morgen blir det nok boblebukse- jeg HATER å fryse!

Nå venter vektene på meg på 3T- dagens styrketrening blir følgende:

 • Ett beins knebøy
 • Hammercurl
 • Ett beins strake markløft
 • Bicepscurl
 • Glute ham raise
 • Beinpress
 • Planke + sideplanke
 • Situps i skråbenk

Har dere noen treningsplaner i dag?Nøttene og eplet- borte på et blunk!
Mine absolutt favoritter når det kommer til mat/snacks. Jeg har vært allergisk mot epler og nøtter siden jeg var 5 år, men for to år siden prøvde jeg å spise det igjen- og de allergiske reaksjonene uteble :) Jeg har sikkert spist det hver dag siden :-P  Jeg blir aldri lei!!

Håper alle får en fantastisk dag :)

Dagens..DAGENS MORGENKARDIO
50minutter


Flott vær i Trondheim- også måtte jeg lokke ned en stakkars pus som balanserte på ei lita grein!DAGENS STYRKETRENING:

Pingle beina har fått kjørt seg i dag :)
Hadde ikke med planen i dag, så det ble litt forskjellig øvelser.

Ettbeins knebøy med stang
40kg x 12 i 3 sett

Ettbeins strake markløft med hantler
12kg x 12 + 15

Gluteham-raise
BW x 10 + 15

Planke
1min x 3

Sideplanke
1min pr side

Pulsklokka viste hele 949kcal  (!!!) etter styrketrening + gange til/fra treningen..

DAGENS MAT:DAGENS LUNSJ:
Kylling med masse salat, agurk , tomat, lett dressing og sukkerfri ketchup + 1/2 eple
DAGENS MIDDAG:
125G laks, agurk, tomat, løk, salat og bassillikum

Kulde-kardioKALDT MED KARDIO OM DAGEN! GODE KLÆR LAG PÅ LAG ER TINGEN!

DAGENS KARDIOØKT:
Rask gange
75min- 438kcalKJØPTE NYTT HEADSET TIL IPODEN, DA DE GAMLE BLE ØDELAGT :(
ET SVINEGODT TIPS;
På REMA1000 får man kjøpt hel, ferdig kokt skinke. Her har jeg delt den opp i mindre porsjoner og fryst ned. Perfekt til lunsjmat eller middag :)

Hvor mye veier du?


Hvor mye veier du?
Dette er et spørsmål man ofte hører, men forteller badevekta deg sannheten?

Kroppsvekten gir deg kun informasjon om hvor mange kilo kroppen din veier totalt. Den gir deg ingen iformasjon om kroppens sammensetning og fordelingen av fett, muskler, vann osv. Selv invisterte jeg i en litt mer avansert vekt for ca ett år siden. Den har funksjoner som skal vise antall prosent muskler, fett og vann- basert på min totale kroppsvekt samt høyde, alder og aktivitetsnivå.
En god investering?
Neppe! Tallene er urealistiske og viser svigninger i fett/muskel prosent som ikke er logisk.

Glem badevekta- bruk fettklype
Jeg gikk derfor til innkjøp av en fettkaliper (kjøpes på nettet, og koster rundt 200,-)
Denne brukes til å måle fettprosent og gir et mer nøyaktig resultat.
Sammen med et målebånd kan disse to verktøyene hjelpe deg dersom du vil måle framgangen av treningen din.
Vekta kan i tillegg gi deg et hint om du er på rett vei- ut i fra din målsetting.Fettklypa er enkel i bruk, men det kan være greit å ha med seg en ekstra person som kan hjelpe til å måle på de stedene det kan være vanskelig å komme til.

Informasjon om hvordan man måler og hvor tallene du får skal fylles inn:
http://www.linear-software.com/online.html#women

Her kan man selv bstemme hvilken av utregningsmetodene man vil benytte seg av. Dersom man måler mange punkter på kroppen, vil resultatet bli mer nøyaktig.

Sist jeg målte brukte jeg JACKSON/POLLOCK 7 metoden og fikk disse resultatene:
Bodyfat% 11,82
Kgs of body fat 6,62
Lean body weight 49,38

Ikke la badevekta ta knekken på deg, selv om den kanskje viste 1-2 kg for mye eller lite :)


HA EN FIN DAG !

JEG HAR EN PLAN- TRENING 2010

DETTE ER MIN TRENINGSPLAN DE NESTE 8 UKENE:

Kardio:
Morgenkardio: Rask gange/squash- 60min: 5 dager i uken
Intervall/puls : 4x4 intervaller        - 45min: 2 dager i uken

Styrketrening:

DAG 1:
Knebøy/beinpress
Ettbeins knebøy/beinpress
Smalbenk
Hammercurl
Situps

DAG 2:
Benkpress
Push-ups
Chins
Stående roing
Sidehev

DAG 3:
Markløft/strakmark
Ettbeins knebøy
Legger
Gluteham-raise
Franskpress
Bicepscurl
Planke

DAG 4:
Benkpress
Flys/kabelkryss
Chins
Rygghev
Militærpress
Sidehev i kabel

DAG 5:
Bicepscurl
Dips
Triceps kickback
Hantelcurl
Diverse mage øvelser

DIETT HELVETE?SLANKING-DIETT-KOSTHOLD-LIVSSTIL

Dette er kjente begrep som lett kan forveksles med hverandre.img0915
Tegning fra 2008Har du planer om å gå opp eller ned i vekt, er du nødt til å spise mer eller mindre enn du forbruker i løpet av en dag. For å oppnå dette kan det være nødvendig å sette opp en diett som kan hjelpe deg nærmere målet.

Diett er et begrep innen kosthold og ernæring og er midlertidig, i motsatt til kosthold som er en normalsituasjon eller en livsstil som jeg vil kalle det. Livsstil er en selvvalgt levemåte og innebærer at man har et balansert forhold til helse og livskvalitet.

Diett kan for mange være forbundet med noe negativt og kan lett forveksles med slanking og håpløse/mislykkede kurer.
Slanking bør kun benyttes dersom fedme er et faktum. Den vanligste behandlingsformen vil da være en energibegrenset diett og et økt aktivitetsnivå.
Husk at fedme ikke er det samme som underhudsfett som normalt forekommer hos alle mennesker.

Ønsker man økt muskelmasse eller redusert fett% oppnår man de beste og langvarige resultatene ved regelmessig trening og riktig kosthold, altså som en sunn livsstil. En diett kan brukes som et verktøy for en kortere periode dersom nye mål skal realiseres. Kroppen er en utrolig smart organisme som ikke alltid er like villig til å samarbeide med hodet og psyken. Den er utrolig tilpasningsdyktig og krever forandring om framgang skal oppnås.

En diett bør derfor være så enkel som mulig, maten bør smake godt- og den bør  være realistisk! Dersom målet er redusert fett% må man ligge i et energi underskudd, dette betyr færre kalorier og økt aktivitetsnivå. Hvordan og hvor lenge man klarer å gjennomføre en slik diett forutsetter en smart tankegang og riktige handlinger!

Sult
Mange tror at sult er den eneste løsningen.Det finnes mange matvarer med få kalorier, som fyller magen og gir økt metthetsfølelse. Så legg sulten til side- det er ikke nødvendig å sulte seg. Lytt heller til kroppen. Når det rumler i magen er det kroppen som sier at mat faktisk er nødvendig. Gjør som den sier og kroppen og psyken din vil bli hoppende glad. Såkalte spisedager/oppkarbingsdager er nødvendig. Disse dagene vil faktisk gi mer motivasjon og de vil kunne gi kroppen din en bekreftelse på at alt er OK!

Trening
Kroppen er like glad i å forbrenne muskler som fett. Derfor bør man trene smart for å opprettholde muskelmassen. Overdreven trening kombinert med lite mat vil føre til nedsatt forbrenning. Sørg for at kroppen får i seg nok proteiner, tren styrketrening og begrens intensiteten og varigheten på kardio øktene.

Badevekta
IKKE stol på denne jævelen. Din beste venn og verste fiende. Badevekta kan gi deg feil informasjon og ødelegge motivasjonen din like raskt som den har bekreftet de "raske resultatene" du hadde ønsket deg. Den kan gi deg en pekepinn i hvilken retning du beveger deg, men stort sett ikke noe mer enn det. Bruk speilet, ta bilder, bruk målebånd eller fettklype.

Dersom du er på en diett for fettreduksjon, sørg for at psyken er på topp! Dette vil gjøre alt mye enklere for deg!
Tenk så enkelt som mulig og ikke overanalyser! Helheten er viktigere enn alle de små, ubetydelige detaljene. Skulle man "sprekke" så er det fordi kroppen trenger det. Lat som ingenting har skjedd- og fortsett som du hadde planlagt!LYKKE TIL MED DIETTEN :)

KARDIO OG STYRKETRENING

Kardio i finvær og nysnø :)  Litt kaldt, så måtte pakke meg godt inn! Glatt er det også, så for å kunne holde et bra tempo uten å skli, måtte jeg ta frem goretex-skoa mine! De gjør susen!

Turer er undervurdert. 1 time og 5 minutter i moderat tempo = 567 kcal !
Beina har også fått trent seg. Fokuserer på bakside lår + rumpe, og etter nyttår skal det bli ENDA mer rumpe!


MOTIVASJON! :) HADDE VÆRT FINT!

HERLIG VÆR!!!PULS!

MORGENKARDIO- NØDVENDIG?

Er kardio før frokost nødvendig?

Kjendiser gjør det, fitnessutøvere/kroppsbyggere gjør det - jeg gjør det! Powerwalks har med andre ord blitt trendy!

Du har sikkert hørt at det beste tidspunktet for fettforbrenning er før frokost når glykogenlagrene i musklene dine er tomme. Hva betyr dette og hvor effektivt er det egentlig? Er det virkelig verdt å tvinge seg opp flere timer før om morgenen for å oppnå effekten av denne type trening?

Studier viser at etter 8-12 timers faste har kroppen lavt blodsukker og lite insulin i blodet. Insulin er et hormon som har ulike oppgaver, blant annet styrer dette hormonet enzymer som bestemmer om du skal frigjøre fett eller lagre fett. Dersom nivåene av dette hormonet er lavt, vil kroppen kunne benytte seg av lagret energi som energikilde under trening. Ekspertene er uenige i om morgenkardio er den beste metoden siden bevisene er mangelfulle. Det finnes mye faglitteratur som støtter teorien om kardio før inntak av karbohydrater som vil kunne brenne mer lagret kroppsfett, fordi glykogen ikke er brent. Kroppen vil derfor benytte seg av lagret energi som energikilde under trening.

Det finnes argumenter som mener at denne typen trening ikke har større effekt enn å trene senere på dagen. Andre studier viser også at selv et inntak på 150g karbohydrater før morgenkardio ikke reduserte fettforbrenningen sammenlignet med fastende kardio. Så da kan man vel konkludere med at det er energibalansen som er avgjørende. Så lenge du forbrenner mer kalorier enn du inntar vil effekten av å gjøre morgenkardio jevne seg ut etter en 24 timers periode.

Forvirret sa du? Du er ikke alene.

Jeg blir ikke noe klokere, men har etter egen erfaring funnet ut at jeg oppnår best effekt av fettforbrennings trening når jeg trener når det passer meg selv BEST!

Min erfaring med fettforbrenningstrening:

 1. Morgenkardio er en perfekt start på dagen dersom man har mulighet til det. Det gjør underverker for kropp og sinn. Lykkehormonene strømmer på og jeg får overskudd og energi resten av dagen. Ingenting er bedre enn å starte dagen med litt musikk på ørene og fylle masse deilig frisk luft ned i lungene.
 2. Har jeg sovet 3 timer i løpet av natta, er det ikke snakk om å stå opp å gå morgentur- bare for å rekke det før jobb/skole. Søvn er mye viktigere dersom man vil bevare muskelmassen og ha energi til andre gjøremål. Dersom trening før frokost blir en stressfaktor i hverdagen - dropp det! Stress fører til høyere nivåer av hormonet kortisol som også virker muskelnedbrytende.
 3. Det finnes mange ulike former for kondisjons/fettforbrenningstrening og dersom jeg gjør nøyaktig det samme 365 dager i året går jeg garantert lei! Kroppen er utrolig tilpasningsdyktig og dersom motivasjonen og effekten av kardio skal opprettholdes, må man variere treningen. I tillegg til styrketrening og morgenturer spiller jeg også squash, jogger, trener 4x4 intervall i form av step, aerobic og spinning. 

Dersom du vil fortsette morgentreningen er det noen ting man skal se opp for. Man kan dessverre ikke få i pose og sekk. Under det 'optimale' tidspunktet for fettforbrenning øker også risikoen for muskelnedbrytning. Vil man beholde en stram figur må man passe ekstra godt på musklene.

For å bevare muskelmassen:

 • Innta proteiner/aminosyrer (f.eks en proteinshake eller bcaa) før du går ut døra. Dette vil hindre kroppen i å forbrenne muskler under treningsøkten, fordi musklene lett kan bruke dem som brensel under fysisk anstrengelse.
 • Intensitet og varighet - Treningsøkten før frokost bør begrenses til 30-60 minutter og intensiteten bør ligge på et relativt lavt nivå. Man skal svette litt, men unngå å bli tungt andpusten. Pulsklokke kan være fint å bruke. Husk at makspuls vil være individuelt, men en tommelfinger regel sier 220 minus alderen din. Husk at dette kan variere fra person til person, så dersom du vil vite nøyaktig, kan de som jobber på treningsstudioet ditt hjelpe deg. Jeg ligger gjennomsnittlig på ca. 130-140 i puls under en morgentur.

Tips som gjør morgenturen din til en deilig start på dagen:

 • Planlegg turen din kvelden før. Dette hjelper deg psykisk, og det blir mye lettere å stå opp når klokka ringer. Legg frem klær og det du måtte trenge av utstyr. Slik sparer du også tid en hektisk morgen.
 • Kaffe- Kaffe får pulsen til å øke og hjelper deg å våkne etter mange timers søvn.
 • Musikk hjelper deg å holde tempoet oppe. Husk å ha batteri og playlisten i orden så slipper du unødvendige unnskyldinger for å la være ;)

 

UT PÅ TUR, ALDRI SUR!

 

ut p tur

Kilder: iform.no

 

 

MUSKLER OG GELÉ

Ukens siste treningsøkt:

Benkpress
Push ups
Chins
Sidehev
Stående roing
Mage i skråbenk
Rygghev

En stor bolle med sukkerfri gelé er nå inntatt :) Litt kos etter en hard økt!

picture 043

Dagens trening

I dag har jeg trent: 

Benkpress
Push-ups
Sidehev
Stående roing
Mage
Chins 

Strålende fornøyd med dagens økt! Har faktisk aldri testet maksløft i benkpress noen gang, så i dag gjorde jeg et forsøk på 55kg! Wee, 55kg gikk lett! egen kroppsvekt neste :)

Ellers har så har jeg lagt bort noen klær som har blitt for SMÅ! Hehe, ryggen har blitt noe større det siste året, så chins har nok gjort susen ! 

min helg i bilder

Haha, ehh, såå flink med poseringer!!


Mandag i morgen !!! Elsker mandager- ny uke nye muligheter! :)

Trening, mat og belønning

Dagens treningsøkt:
Benkpress
Flys
Chins
Arnoldpress
Triceps pushdown
Sidehev

Lunsj:
Masse salat
Karbonadedeig
Klementin
Mandler

mat


Masse mat og få kalorier- mini deffen går overraskende bra :) Vekta viste 57,5 kg i dag så dette går rette veien!!

Jeg har kjøpt meg 2stk julekalendere og skraper en rute etter hver treningsøkt. Dette blir en liten belønning! Hjelper på motivasjonen, selv om jeg har tjuvstarta litt ;)

Eksamen nærmer seg med stormskritt, så nå skal jeg lese, lese, lese!! Kanskje det blir en liten kardioøkt etterfulgt av tøy-bøy på slutten av dagen!

img0338

Utfordringer

Siden jeg startet styrketreningen min for ca 1,5 år siden, har jeg prøvd mange ulike styrkeprogrammer. Det første treningsprogrammet ble satt opp av en treningsveileder, hvor alle øvelsene var apparatøvelser. Hver treningsøkt den første mnd ble jeg sittende i disse apparatene i min egen verden, uten mål eller mening. Ikke skjønte jeg hva jeg gjorde eller hvike muskler jeg trente og resultatene uteble som følge av dette.
Jeg bestemte meg for å legge vekk det opplegget jeg fikk av treningsveilederen min og siden jeg ikke hadde noen grunnleggende kunnskaper om trening fra før, så måtte jeg bare lære meg det først som sist! Etter mye lesing og surfing på nettet fant jeg fram til et nybegynner program som passet meg perfekt- Release Your Potential. Dette ble også mitt første møte med frivektsavdelingen. Tre dager i uka med helkroppsprogram gjorde susen, og da jeg hadde gjennomført grunnprogrammet skjønte jeg fort at styrketrening var "min greie"!

Etter hvert gikk jeg over til å trene en eller to muskelgrupper pr.treningsøkt og jeg endte opp med ca. 6 styrketreningsøkter i uka i tillegg til at jeg trente både morgenkardio og intervalltrening nesten hver dag (!) Helt vannvittig mye trening og lite mat resulterte selvsagt i at jeg ble totalt utslitt og overtrent. Noe måtte gjøres! Helt tilfeldig kom jeg til å lese på MyRevolution sine sider om treningsmetoder og kosthold. Jeg skjønte fort at Børge Fagerli satt inne med enormt mye kunnskap, så han måtte være mannen som kunne hjelpe meg på rett spor igjen!
Med riktig kosthold og MyoReps trening har jeg aldri sett maken til framgang. Ikke vet jeg hva som har skjedd med kroppen min, men sånne resultater hadde jeg ikke drømt om en gang! Det er helt fantastisk å gå til hver treningsøkt stappfull av energi og inspirasjon hentet fra Børge sitt opplegg! MyoReps treningen blir aldri kjedelig, hver trening byr på nye uftordringer og man får nye kick hver eneste gang!
Utfordringer skaper motivasjon og inspirerer til å fortsette veien mot målet man har satt seg. I tillegg til styrketreningen har jeg også satt meg et mål om å gå ned i spagaten innen jul, dette blir nok en utfordring- da jeg ikke er veldig myk i utgangspunktet. Børge vet selvføgelig hvordan jeg kan klare det selv på 4-6 uker med riktig treningsopplegg. Så nå må jeg stå på å bevise at jeg kan :D 
 skate1

I sommer var utfordringen å ta en "ollie" på skateboard, nå er det tøy og bøy, haha! 

 

NY DAG- NYE MULIGHETER

slidehow strongest72

Da er dagen i gang, og nå er det styrketrening som står for tur.
I dag blir det benkpress, push-ups, chins, roing, arnoldpress og sidehev etterfulgt av en kardio økt litt senere.

Frokosten:

Kruskakli
Havregryn
Kokkosfett
Banan
Proteinshake (MyoMocca)
+ kaffe

Ha en fin lørdag alle sammen :)

Morgentur i nydelig vær

 


Snøen har ikke kommet til Trondheim enda, men noen kalde og friske morgenturer har det blitt likevel! I dag ble det 40 minutter rask gange før frokost! DEILIG start på dagen!!
Gjennomsnittspuls: 135.
Nå venter en time med PILATES, så får magen litt ekstra oppmerksomhet :)

"Alt det sinnet kan forestille seg, kan det oppnå"

"Alt det sinnet ... kan forestille seg, kan det oppnå."

W.Clement Stone (1902-2002) 

Disse ordene er utrolig motiverende, og passer godt nå som jeg skal starte min mini-deff fram til jul. Formen er relativt bra, men etter en periode med hard trening og mye mat, ønsker jeg å gå ned litt i fett% igjen. Jeg har ca. 6 uker på meg (til juleaften) så her gjelder det å være mest mulig effektiv.  Bloggen vil fungere som treningsdagbok, for at jeg skal klare å holde motivasjonen oppe. Jeg vet det vil komme mange fristelser nå i disse julebord-dager, men jeg har ikke tenkt å la meg lure! Jeg skal ta kontrollen over fristelsene som skulle oppstå- ikke omvendt! Dagene mine vil se omtrent slik ut;

Mandag: Morgenkardio 1.time              
Styrketrening
            
*Benkpress            
*Hantelflys            
*Chins            
*Arnoldpress            
*Sidehev            
*Kabelroing
Tirsdag:
Kardio 1.time            
Tøy/Bøy- evt, yoga

Onsdag: Morgenkardio 1.time            
Styrketrening
            
*Knebøy/beinpress            
*Ettbeins knebøy            
*Bicepscurl            
*Franskpress            
*Markløft            
*Mage

Torsdag: Kardio 1.time              
Tøy/Bøy- evt, yoga 

Fredag: Kardio 1.time           
Styrketrening
           
*Benkpress           
*Push-ups           
*Rygghev           
*Militærpress           
*Chins           
*Sidehev i kabel   

Lørdag: Kardio 1.time            
Styrketrening
          
*Knebøy/beinpress          
*Ettbeins knebøy          
*Hammercurl          
*Dips          
*Markøft          
*Mage

Søndag: PULS- 4x4 intervall

Her blir det masse trening! Hva trener dere? Kom gjerne med tips/tilbakemeldinger underveis!

Jeg skal prøve å være flink til å logge etter hver økt + ta bilder underveis. I tillegg til å nå målet om en lavere fett%, ønsker jeg samtidig å bli mykere/smidigere. Føler meg stiv som en stokk.

MÅLET ER Å GÅ NED I EN PERFEKT SPAGAT- INNEN JUL! (ref.overskrift på innlegget)
 ?
Er det noen som vet hvor raskt dette er mulig?
Satser på at mange leser bloggen, slik at motivasjonen for å nå mine mål blir større! Da er det bare å sette i gang!

Start datoen blir derfor 17.NOVEMBER  

DA HOPPER JEG I DET!!! 

stineandreassen2

, Oslo

Norske blogger
bloglovin

bloglovin


Matbloggtoppenhits